Dodaj do ulubionych

Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro?

08.01.12, 19:58
znaczy mamy etykę ich i naszą, z tym, że etyka ich jest ważniejsza od naszej - czyli wg uznania klechy ludzie, którzy się kochają i nie mogą mieć dzieci, nadal nie będą mogli mieć dziecka bo czarny jest przeciw. państwo świeckie wszak mamy, rozdzielność kościoła od państwa wszak mamy, a tak naprawdę mamy ciemnogród. a może pan biskup łaskawie powiedział by parę słów na temat komisji majątkowej i nagłego wzbogacenia się jego siostrzenicy, która na jednej transakcji zarobiła podobno 320 tyś.?
Obserwuj wątek
    • Gość: wyborca Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? IP: 31.61.78.* 08.01.12, 20:06
      panie Nowakowski głosowałem na pana, myślałem że chociaż raz będę dumny z pana i swojego miasta.

okazałeś się pan polityczną szmatą która przestraszyła się szczekania pedałów w kieckach.

Może niech biskup powie na kazaniu ile kasy zachachmęcił z państwowej kasy z tzw. komisji majątkowej ?
      • Gość: Baba Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? IP: *.234.c68.petrotel.pl 08.01.12, 20:33
        Byłam dzisiaj w kościele, kiedy czytano list biskupa. Wyszłam z nabożeństwa bardzo zniesmaczona. Niech on naprawdę pilnuje kościoła i tego do czego został powołany, a nie wdaje się w polemikę. Mnie nie interesuja rozgrywki polityczne, przyszłam w ciszy się pomodlić, ale widzę że to jest wszystko bez sensu. Niech on pisz do prezydenta a nie w kościele składa oświadczenia, wstyd biskupie.
      • Gość: trzy Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 22:17
        Pan Prezydent Nowakowski nie ma prawa wtrącać się do tego co robi Biskup i odwrotnie!
        Oczekujemy tego jako wyborcy i mieszkańcy.
      • Gość: mag Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? IP: *.122.c69.petrotel.pl 09.01.12, 13:18
        Popieram w całej rozciągłości a ten batman w różowym berecie niech lepiej pilnuje swoich podwładnych - pedofili i złodziei. A ty zdesperowany prezydenciku widać, że nie masz jaj i klękasz przed facetem w sukience.
    • Gość: Wasyl Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 20:23
      Nowaczenko juz wali w gacie przed facetem dziadem w spódnicy. Wstyd
      • Gość: oburzony Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? IP: *.131.c76.petrotel.pl 08.01.12, 20:31
        Odwołać takiego prezydenta, co ugiął się przed kiecunem. To faryzeusz pieprzony
        • Gość: z zielonego jaru Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.12, 22:07
          Panie Nowakowski,też na Pana głosowałem.Ale to było o jeden raz za dużo!!!
        • Gość: trzy Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 13:59
          Odwołać Biskupa! Może tak by było lepiej?
    • Gość: podsumowanie wyszlo ze prezydentem jest libera a nie nowakowski IP: *.252.c92.petrotel.pl 08.01.12, 20:28
      on zarzadza kazaniami funduszami plocka
    • Gość: tymf przed tą wypowiedzią nie odkryliście tej rewelki IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.12, 20:33
      tylko po wypowiedzi, zupełnie jak z abp.Wielgusem, zgrajo zdradziecka
    • Gość: zniesmaczony nowakowski = kleszy pacholek, nieuk IP: *.formlessnetworking.net 08.01.12, 20:45
      mowic o kleszej naprotechnologi ze jest lepsza swiadczy o tym dobitnie
    • kn1968 Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? 08.01.12, 21:11
      Panie Prezydencie wstyd! Słyszałem wypowiedź biskupa w piątek na mszy w katedrze i słyszałem dziś list czytany przez księdza w swojej parafii. Dla mnie to jest wielka rozpacz. Czym wy się zajmujecie i na co zabezpieczacie pieniądze? Większość rady miasta jest dla mnie totalnym zerem.
      • Gość: xl Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? IP: *.096.c74.petrotel.pl 08.01.12, 21:14
        Nowakowski się posra...obciach
    • Gość: ted Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? IP: *.180.30.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.12, 21:22
      coraz większe dziadostwo.Biskup tupnie - reszta klęczy. W jakim kraju ja żyje??? Ale żeby nie klękać to trzeba mieć ja..ja
    • Gość: tek Propozycje dalekosiężnych oszczędności IP: *.180.30.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.12, 21:52
      Jak oszczędzać? Proste!!!
      Zlikwidować Sejm - rolę Sejmu przejmie Episkopat Polski.
      Zlikwidować władzę wykonawczą. Prezydenta RP zastąpi Prymas Polski. Premiera - Sekretarz Episkopatu.
      Prezydentów miast zastąpi się biskupami w diecezjach. Rolę Urzędów Miast przejmą Kurie Biskupie. Zamiast wójtów i burmistrzów na urzędy powołać księży z poszczególnych dekanatów.
      Tym samym racji bytu nie mają województwa - zamiast województw w strukturach administracyjnych powołać diecezje.
      OT prosze ile oszczędności. Tak prosty ruch a oszczędności na miarę kryzysu
      • Gość: grześ Re: Propozycje dalekosiężnych oszczędności IP: *.131.c76.petrotel.pl 08.01.12, 22:19
        Jestem za!!! Tylko żeby na biskupa nie powołali Struzika, a na diakona Nowakowskiego, albo jakiegoś innego Zgorzelskiego, bo wtedy z oszczędności nici
        • Gość: gość Re: Propozycje dalekosiężnych oszczędności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.12, 09:23
          zorzella na kościelnego
      • Gość: faust Re: Propozycje dalekosiężnych oszczędności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.12, 09:25
        a jaka funkcja dla sekretarza miasta
    • Gość: puksib A może by tak pan biskup wytłumaczył się IP: *.class100.petrotel.pl 08.01.12, 22:03
      ze swojej roli przy sępieniu majatku od państwa (od nas) w ramach tzw. komisji majątkowej. Jakoś tak lubi moralizować, to może walnie się we własne piersi...
    • venerabilis Czytajcie ze zrozumieniem 08.01.12, 22:18
      Pan prezydent wywołany do tablicy przez jego ekscelencję powiedział tylko, że w budżecie nie ma pieniędzy na in vitro. Po prostu wytłumaczył się, że nasze trzęsidoopy-radni nie zdobędą się na odwagę podobną jak radni częstochowscy (o rety z miasta Maryji!).
      Po prostu stwierdził fakt.
      Niepotrzebnie tylko ględził o naprotechnologii, bo na tym się nie zna.
      • Gość: smutny Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.12, 23:32
        To już zakrawa na kpinę w naszym mieście. Prezydent miasta leżącego w środku Europy, kraju będącego członkiem Unii Europejskiej tłumaczy się publicznie na podstawie wypowiedzi biskupa ordynariusza diecezjalnego. Nowakowski zrobił wielki błąd tłumacząc się z zapisów budżetu ponieważ to Rada Miasta zatwierdziła ten budżet i mimo, że sam jego projekt przedstawił, to teraz jest tylko jego wykonawcą. Co ciekawe zastępca Nowakowskiego nie wykluczał skierowania części środków na zapłodnienie właśnie metodą in vitro, jako jedną z metod leczenia bezpłodności. Ten dysonans wypowiedzi i odcięcie się od zdania swego zastępcy jednoznacznie już świadczy, że Nowakowski zwyczajnie się przestraszył biskupa i wycofuje się z wcześniejszych deklaracji wyrażonych ustami swego zastępcy. Biskup tupnął nóżką a Prezydent kuli ogonek pod siebie. Żenujące to jest i godzi w powagę urzędu jaki sprawuje. Wstyd mi za Prezydenta mojego miasta, że godzi się na dyktat wyznaniowy, mętnie się zresztą tłumacząc niczym uczeń nie przygotowany do odpytania na lekcji.
        Ciekawe co następnego wymyśli Kuria Biskupia, aby znowu upokorzyć świecką władzę Płocka.
        Jest niedopuszczalnym, aby hierarcha katolicki godził w bezstronność światopoglądową państwa i jego instytucji jaką jest samorząd. Za chwilę zażąda, aby budżet miasta przed jego zatwierdzeniem położyć na jego biurku celem uzgodnienia jego zapisów z nauką kościoła jaki reprezentuje.
        Już wydawało się, że Płock staje się nowocześnie zarządzanym europejskim miastem, a tymczasem znowu wraca zaściankowa Polska, gdzie słowo katolickiego księdza, staje się wyznacznikiem prawomyślności i tego co jest dobre dla ogółu.
        Miejsce kleru, także katolickiego jest w kościele i tam nikt nie odbiera im możliwości nauczania wg swoich zasad wiernych tego kościoła, ale ingerowanie w niezależność prac Rady Miasta jest dużym nadużyciem wolności i swobody wypowiedzi. Tym bardziej razi uniżona postawa Nowakowskiego na tę żenującą połajankę biskupią, także nie przystającą do powagi urzędu jaki sprawuje biskup Libera, bo nie było to ani na miejscu ani w porę.
        • Gość: houk Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 23:52
          a z czego się prezydent wycofał bo nie wiem? czy jest w budżecie zapis o in vitro? lewandowski to niech się zajmie inwestycjami, bo do tego został wynajęty za moją kasę. a kogo wybraliście w wyborach? muzułmanina, Żyda czy wyznawcę Star Wars? Katolika wybraliście sami, to czego się czepiacie. Na drugi raz wybierzcie może pedała, markiza de Sade, marksistę lub innego "europejczyka" to będziecie mieli jak chcecie. O! Iwaniaka, to dobry kandydat. Mocny w gębie i nie tylko.
          • markiz_desade Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? 09.01.12, 10:47
            Gość portalu: houk napisał(a):

> a z czego się prezydent wycofał bo nie wiem? czy jest w budżecie zapis o in vit
            > ro? lewandowski to niech się zajmie inwestycjami, bo do tego został wynajęty za
            > moją kasę. a kogo wybraliście w wyborach? muzułmanina, Żyda czy wyznawcę Star
            > Wars? Katolika wybraliście sami, to czego się czepiacie. Na drugi raz wybierzci
            > e może pedała, markiza de Sade, marksistę lub innego "europejczyka" to będzieci
            > e mieli jak chcecie. O! Iwaniaka, to dobry kandydat. Mocny w gębie i nie tylko.

wypraszam sobie...
    • Gość: houk Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 23:09
      jak tchórz iwaniak był taki mądry to czemu nie wpisał literalnie do budżetu in vitro, tylko po uchwaleniu budżetu zabrał głos? może kasa pójdzie na to na tamto a może na kondomy? taki mały chytrusek narobił między biskupa i prezydenta i się cieszy. stara komusza szkoła. Od realizacji budżetu jest zarząd miasta (czyt. prezydent) i jeśli przeznaczy całą kasę na pastę do zębów to jego sprawa, bo gnidy z lsd nie miały na tyle odwagi aby to jasno doprecyzować w budżecie. A tak naprawdę to dlaczego patałachy z rady miasta zajmują się jakimiś profilaktykami? od tego jest NFZ i zdrowy rozsądek każdego Płoccznina. Politycy wpieprzają się do życia zwykłych ludzi. Jak macie za dużo kasy w mieście to czas obniżyć podatki.
      • Gość: ja Jak ty możesz, jak możesz IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.12, 07:15
        nazywać te zera w radzie politykami. Zapamiętaj że polityk to człowiek o cechach przywódczych, a w Polsce takich ludzi historycznie się eliminuje z życia publicznego, wiedzą oni dobrze, że Naród bez elit przywódczych jest jak stado baranów. Tak było za zaborów, tak było po wejściu Niemców w 39 roku, tak było po wejściu Żydów (UB) po 44 roku, tak jest po powrocie do władzy Żydów w 89 roku.
        Okupanci pilnują aby z życia publicznego eliminować każdego potencjalnego przywódcę, człowieka o cechach przywódczych.
        Przyszłość nasza zależy od tego, czy jako NARÓD potrafimy wyłonić własną elitę przywódców i bronić jej jak zajdzie taka potrzeba.
    • engloutis Nie ma w Płocku a w Częstochowie jest :-) 08.01.12, 23:24
      wiadomosci.wp.pl/title,Ujemny-przyrost-naturalny-Czestochowa-da-na-in-vitro,wid,14007224,wiadomosc.html?ticaid=1db48
      • Gość: do trolla Nie ma w Płocku,w Częstochowie jest Matyjaszczyk IP: 76.73.102.* 09.01.12, 04:01
        skąd ja znam to sławetne nazwisko i tą przewrotną argumentację ?
    • Gość: hihi Nowakowski dał dupy po prostu. IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.12, 06:24
      Jaki z niego polityk, przywódca, charakter cioty to i dał dupy, a jak nadstawił to ktoś skorzystał.
      • Gość: janek Re: iwaniak dał dupy po prostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 08:19
        Pan Iwaniak po raz kolejny pokazał swoje polityczne kwalifikacje. Silny w pięści na Grodzkiej i kłamczuch na mównicy w radzie miasta. Może tak panie Iwaniak do Europarlamentu. Wybory wkrótce.
        • Gość: irena Re: iwaniak dał dupy po prostu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.12, 11:52
          łatwo kogoś obrażać, podpisz się z nazwiska to i ciebie będziemy mogli obrażać.
          Każdy może mieć własne zdanie i poglądy w końcu mamy demokrację.
          A z tego co się orientuję to do przegłosowania nie wystarczy tylko głos iwaniaka, co z innymi z po, sld. A chyba że zaraz napiszesz że iwaniak im kazał to w takim razie duży szacunek dla pana radnego, że potrafi tylke osób przekonać, w końcu to przecież w słusznej sprawie.
    • monster_truck Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? 09.01.12, 09:16
      Ta sytuacja pokazuje zakłamanie naszego społeczeństwa. Ksiądz czyli człowiek, który z wyboru dziecka mieć nie może, narzuca swoją wolę ludziom, którzy się kochają i oddali by wszystko żeby mieć dziecko.
      Najśmieszniejsze jest to że często słyszy się, szczególnie w małych miejscowościach o tym że ksiądz ma dziewczynę albo dzieci a i tak wpatrują się w niego niczym w bożka.
      Do tego dochodzi hipokryzja władz. Niby państwo świeckie ala jak czarna mafia tupnie nogą to od razu wszyscy rajcy z prezydentem na czele posłusznie gną karki.
      • kolos01 Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? 09.01.12, 09:21
        a czym się różni ksiądz od złodzieja ???
        ...
        złodziej nie gwałci dzieci :D
    • Gość: ela Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro? IP: *.plock.mm.pl 09.01.12, 10:33
      Panie prezydencie ,błagam niech pan nie ulega presji możnych koscioła! Proszę pamiętać o swoich wyborcach ,a nie podlizywać się klerowi .
    • Gość: obiektywny Re: In vitro to nie sprawa polityków ani kościoła IP: *.opera-mini.net 09.01.12, 10:58
      Nikt nikomu nie dał prawa by pozbawiać życia ludzkich istnień! Nie dajcie sobie prać mózgów mediom które tylko podsycają i napuszczają społeczeństwo, jednych przeciw drugim!
      • kolos01 Re: In vitro to nie sprawa polityków ani kościoła 09.01.12, 12:14
        pranie mózgu to ci robi ojciec dyktator rydzyk wraz z całą czarną mafią , w sprawach in vitro , aborcji czy środków antykoncepcyjnych są najmądrzejsi a jak proszono ich o reakcję w sprawie krzyża to twierdzili że nie są kompetentni , NIE DLA PAŃSTWA WYZNANIOWEGO !!!
        • Gość: słodkie Re: In vitro to nie sprawa polityków ani kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 12:24
          Pan Iwaniak powiedział, że w budzecie sa pieniadze na in vitro. Pan Przezydent wręcz przeciwnie. Jeden z nich kłamie. Ja wierzę raczej Prezydentowi niż temu pseudopolitykowi od siedmiu bolesci. Czekam na wypowiedź Iwaniaka.
        • Gość: obiektywny Re: In vitro to nie sprawa polityków ani kościoła IP: *.opera-mini.net 09.01.12, 14:12
          ja nie daję prać swojego mózgu nikomu w przeciwieństwie do ciebie, media nie są mi potrzebne do posiadania własnej opinii - jakiekolwiek media, klerykalne, antyklerykalne, komercyjne, publiczne i cała reszta oszołomów!
      • Gość: wcale nie lewica Re: In vitro to nie sprawa polityków ani kościoła IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.12, 12:45
        Pan Prezydent Nowakowski powiedział:

"Jednak musi to być sposób, który nie będzie budził etycznych sprzeciwów."

Więcej... plock.gazeta.pl/plock/1,35710,10930295,Nie_ma_w_Plocku_pieniedzy_na_in_vitro_.html#ixzz1ixSUsMsv

O jakiej etyce Pan Prezydent rozprawia: etyce wyznaniowej ciemnogrodzkiej czy świeckiej etyce ludzi oświeconych w w Europie w XXI wieku.
        Jeśli kieruje się etyką ciemnogrodu, to nie ma elementranych kwalifikacji do sprawowania żadnego stanowiska w PAŃSTWIE ŚWIECKIM.
        Wypowiedź biskupa należało albo ZIGNOROWĄC niedostrzegając jej albo udzielić mu ZASADNICZEJ ODPOWIEDZI : bużet miasta, to nie jest budżet diecezji i na szczęście nie musi z hierarchią kościelną uzgadniany ani akceptowany przez nią - w obowiązujuącym w Polsce stanie prawnym nie jest to przewidziane ani DOPUSZCZALNE - i trzymajmy się tego.

To samo można ująć prosto i zwięźle: nie wchodź pan na cudze podwórko, pilnuj swojego.

BTW: wielkimi krokami szybko nadchodzi czas REWIZJI KONKORDATU i WYZNACZENIA OD NOWA RAM I ZASAD dla funkcjonowania kk w Polsce.
        • Gość: 1234 Re: In vitro to nie sprawa polityków ani kościoła IP: *.146.c93.petrotel.pl 09.01.12, 13:32
          W mojej ocenie ten gościu co go prezydentem nazywają po raz kolejny okazał sie tchórzem , jest to kolejny objaw jego tchórzostwa po tym jak stchórzył przed podjęciem decyzji o wprowadzeniu tzw. "płatnych stref parkowania" w Nowym Rynku.
          Nie wnikam tu w sprawy ideologiczne , czy fachowe , czy to in vitro jest potrzebne czy nie.
          Wkurza mnie powiem szczerze to , że klient co to niby prezydentem jest zachowuje się jak tchórz , przecież wystarczyło stwierdzić , że to jest decyzja rady miasta , kolektywna zresztą , a nie płaszczyć sie przed klechą. A może by tak wszystkie decyzje RM dawać do akceptacji, zatwierdzenia biskupowi . Wstyd i jeszcze raz wstyd, ale powiem że co raz bardziej mnie juz to nie dziwi , te "decyzje" tego prezydencika , żałuję tylko że tak łatwo dałem sie nabrać i oddałem głos na tego gościa, ale możesz być gościu pewien ze to ostatni raz.
          I na koniec , ciekawi mnie czy reakcja była by taka sama gdyby w sprawie głos zabrał Biskup np. Mariawitów , czy ten gościu też by tak się tłumaczył, jestem pewien że nie . No ale cóz mamy przecież świeckie państwo ( czyt. katolickie)
        • Gość: zjawa Re: In vitro to nie sprawa polityków ani kościoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 13:35
          bredzisz jak w amoku. wniosek z twoich wypocin jest następujący: żaden chrześcijanin nie ma prawa i elementarnych kwalifikacji w Polsce do sprawowania funkcji publicznych. nie wiem czy jesteś faszystą czy komuchem? a wielkimi krokami to się zbliża rozpad strefy euro, rozpad UE, wojna na bliskim wschodzie. Państwo świeckie to nie państwo antywyznaniowe wykluczające poszczególne grupy tylko szanujące wszystkich obywateli. zdaję sobie sprawę że takim jak ty, ja przeszkadzam. ale to twój problem. ja nie wyciągam ręki po zasiłek, program profilaktyczny, mieszkanie socjalne dopłatę do opału, zwolnienia na dzieci etc. pracuje cała moja rodzina i płacimy podatki. od państwa chcemy tylko bezpieczeństwa wewnętrznego i zewnętrznego, niskiego haraczu i sprawiedliwych sądów. resztą niech zajmą się sami ludzie a nie państwo. Ale ty chyba tego nie zrozumiesz bo twój totalitarny (czytaj oświecony) światopogląd tego nie dopuszcza.
          • Gość: 1234 do zjawy IP: *.146.c93.petrotel.pl 09.01.12, 14:15
            Rozumiem , ze to nie było do mnie ale do poprzednika , bo jeżeli do mnie to nie panimaju skąd taka ocena mojego wpisu
            • Gość: zjawa Re: do zjawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 14:47
              przepraszam 1234 ale to było do tego co niby nie z lewicy.
              • Gość: 1234 Re: do zjawy IP: *.146.c93.petrotel.pl 09.01.12, 15:14
                Oki :)
          • Gość: obiektywny Re: Ciemnogród nie jedno ma imię IP: *.opera-mini.net 09.01.12, 14:24
            Obecnie największym ciemnogrodem jest wyznawanie komerchy, wyzysk drugiego człowieka, dewiacyjne relacje międzyludzkie, degrengolada moralna w poszanowaniu godności ludzkiej itd co nie ma nic wspólnego z tolerancyjnym państwem świeckim, to jest obecnie największe realne zagrożenie - totalitaryzm zysku, a nie kocopoły o państwie wyznaniowym.[/b]
            • Gość: xxxxxxx Re: Ciemnogród nie jedno ma imię IP: *.class147.petrotel.pl 09.01.12, 14:29
              oświadczenie prezydenta Płocka

W związku z licznymi kontrowersjami dotyczącymi kwestii tzw. finansowania zabiegów in vitro z budżetu miasta Płocka chciałbym przedstawić fakty i jednoznacznie podkreślić, że:
              - w budżecie miasta Płocka na 2012 rok nie ma zapisów o finansowaniu zabiegów in vitro,
              - w budżecie są zarezerwowane środki w wysokości blisko 2 milionów złotych na finansowanie różnorodnych programów profilaktycznych (PET, wczesnego wykrywania nowotworów piersi oraz nowotworów jelita grubego, realizacji szczepień przeciwko grypie, przeciwko pneumokokom, edukacji przedporodowej, promocji zdrowia w szkołach, program stomatologiczny dla dzieci i młodzieży).
              Mam świadomość, iż jednym z istotnych problemów dotykających wielu małżeństw jest problem niepłodności - braku potomstwa. Współczesna medycyna w różnorodny sposób próbuje zmierzyć się z tym problemem - naprotechnologia i in vitro to dwie różne metody, które dają ludziom nadzieję. Aby świadomie podjąć decyzję o zaangażowaniu publicznych środków w rozwiązywanie tego problemu należy rozpocząć merytoryczną dyskusję, w której głos powinni zabrać przede wszystkim fachowcy - lekarze, którzy określą skalę zjawiska, postawią diagnozę oraz określą kryteria udzielanego wsparcia i metodę pomocy. Dopiero wówczas radni Rady Miasta Płocka - posiadając potrzebną wiedzę i w zgodzie ze swoimi przekonaniami i sumieniem - będą mogli podjąć decyzję.
              Sytuację komplikuje również fakt braku uregulowań prawnych – ustawy bioetycznej, która przyjęta przez polski Parlament, normowałaby między innymi zasady finansowania zabiegów in vitro. Żałuję jedynie, że tocząca się dziś dyskusja, pełna złych emocji, podejrzeń i insynuacji, opiera się bardziej na politycznych argumentach niż na poszukiwaniu sposobów pomocy ludziom, którzy zmagają się z problemem niepłodności. Jestem jednocześnie przekonany, że współpracując w atmosferze dobrej woli, otwartości i dialogu będziemy potrafili wypracować w płockim samorządzie taką formę działania, która, w zgodzie z obowiązującym prawem, pozwoli wesprzeć małżeństwa zmagające się z problemem niepłodności. I do takiej współpracy pragnę zaprosić wszystkich, którym ten problem nie jest obojętny.
              Andrzej Nowakowski
              Prezydent Miasta Płocka

wstydzę się takiego prezydenta - może niech się przeniesie do kościoła i tam "naucza polskiego" - do tego się tylko nadaje
              • Gość: obiektywny Re: Popieram Prezydenta! IP: *.opera-mini.net 09.01.12, 14:51
                To ukłon w kierunku wielu grup potrzebujących, a nie uprzywilejowanie tylko jednej grupy kosztem całej reszty. Brawo Panie Prezydencie!
                • Gość: Icek z Kazimierza Re: Popieram Prezydenta! IP: *.class147.petrotel.pl 09.01.12, 14:52
                  tak..tak .... ukłon w stronę czarnuchów !!!!
                  • Gość: ja Re: Popieram Prezydenta! IP: *.240.c67.petrotel.pl 09.01.12, 15:18
                    ukłon w stronę wszystkich a nie egoistów też POPIERAM PREZYDENTA!!!
                • Gość: z podola Re: Popieram Prezydenta! IP: *.class147.petrotel.pl 09.01.12, 15:28
                  jednemu mieszkańcowi Płocka niejakiemu Wilkowi zachciało się pomnika Krzywoustego i miasto wyjebało 1,5 miliona złotych, to problem jest 300 tysięcy dla kilkuset rodzin które chcą mieć dzieci ?
              • Gość: houk Re: Ciemnogród nie jedno ma imię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.12, 15:01
                Prezydencie jeszcze raz apeluję do pana i radnych. odwalcie się od nas zajmijcie się czystością ulic, bezpieczeństwem itp. nie chcę waszej kasy na kondoma, na mleko dla mojego dziecka, na wasze szczepienia. Najpierw zabieracie mi podatki a później bawicie się w dziadka mroza. walcie się i dajcie nam spokojnie żyć bez waszej łachy. Może następnym razem podyskutujcie z Iwaniakiem o pozycjach seksualnych preferowanych u Płocczan, o kolorze zasłon na poszczególnych osiedlach i podatku od posiadanej ilości włosów na głowie.
                • Gość: JA Re: Ciemnogród nie jedno ma imię IP: *.240.c67.petrotel.pl 09.01.12, 15:19
                  JAK KTO CHCE MIEĆ DZIECKO WYSTARCZY CHCIEĆ ZGŁOSIĆ SWOJĄ CHĘĆ DO ADOPCJI, TYLE DZIECI CZAKA NA MIŁOŚĆ!
                  • Gość: podsumowanie Re: Ciemnogród nie jedno ma imię IP: *.042.c72.petrotel.pl 09.01.12, 16:25
                    za tępe by pojąc że ktoś chce mieć własne ?
                    • Gość: jaiona Re: Ciemnogród nie jedno ma imię IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.12, 19:13
                      a nie jakiegoś przychlasta po przychlascie
    • Gość: wiki Re: Nie ma w Płocku pieniędzy na in vitro IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.12, 20:44
      na nic nie ma prócz pensji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka