Gość: telemele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 19:15 A naprawdę są tańsi o te ileś-tam procent? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pld Re: Tele2 werbuje klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 19:54 tansze od 22 do 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polk Re: Tele2 werbuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 22:24 Ja też polecam od roku mam i sobie chwalę o wiele taniej niż w tpsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BW Re: Tele2 werbuje klientów IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.04, 22:48 Właściwie to o co chodzi w tym artykule? Że niby ludzie tak kochają TPSA, że są gotowi płacić drożej i jakaś firma ich oszukuje bo bierze taniej za tą samą usługę? Jakiś obłęd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Tele2 werbuje klientów IP: 80.53.90.* 28.06.04, 23:06 Wybiórcza chce sie nim - tym artykulem :) - podlizac tepsie za ostatnie nie najlepsze artykuly na jej temat... zeby niby bylo po rowno itp itd... a tak szczerze pwoiedziawszy to ja nie mam pojęcia o co chodzilo autorowi tego artykulu - przeciez rozmowy w tele2 sa tansze i moze w koncu ludzie zrozumieje, ze tepsa nie jest OBOWIAZKOWYM i jedynym operatorem na tym rynku i zaczna myslec ekonomicznie Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Tele2 werbuje klientów 01.07.04, 22:49 ano o to chodzi ze ludzie starsi moga korzystac z taryfy socjalnej za ok 30 zl i w tym maja 15 jednostek taryfikacyjnych, taka umowa naklada jednak obowiazek korzystania z uslug jedynie tpsa (taki maly cyrografik ktory jest dosc oplacalny jesli sie dzwoni jedynie na stacjonarne lokalne) gdy przychodzi kolo z tele2 i nam wlaczy preselekcje wowczas telekomuna zrywa swiadczenie uslug na zasadach socjalnych i liczy sobie za kazda jt ok 1 zl czyli tele2 wprowadzajac w blad naraza ludzi na wysokie rachunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszukany UWAGA OSZUSTKA !!!! IP: 193.59.95.* 29.06.04, 08:19 UWAGA, UWAGA prowadzący prywatną działalność gospodarczą!!! Po Płocku (a może nie tylko) grasuje oszustka. Szczupła (nawet chuda), z brakującą górną prawą jedynką, wygląda na 'łykającą'. Odbywa się to tak: zagląda do gabinetu/kancelarii, etc i prosi np. o przetłumaczenie dokumentów, tylko ich przy sobie nie ma, gdyż musi je wziąć z Aresztu, gdzie ponoć pracuje. OK, to je pani przyniesie później. Dobrze, śpieszę się, bo mamy wyprzedaż różnych produktów dla pracowników: ręczniki chińskie po 5 zł, rózne AGD, np. kuchenka mikrofalowa BOSCHA tylko za 200 zł i wiele innych. W tym momencie wzbudziła moje zainteresowanie. A może Pan by coś chciał? - pyta. Myślę, myślę. OK, i tak planowalem kupić kuchenkę, a tu taka okazja! Ja: To może pani kupi mi kuchenkę? Ona: Mam już kilku znajomych, dla których kupuję różne rzeczy, nie wiem, czy starczy mi pieniędzy... Ja: To proszę, mam przy sobie 50 zł, policzymy się później. Teraz Pani poda mi namiary i ja później odbiorę od pani te dokumenty. Ona: Proszę bardzo, ul. Wolskiego ta a ta, nazwisko takie a takie, tel (podała komórkowy). No to do widzenia. Po 3 godzinach (ok. 18.00) idę pod wskazany adres i.... nikt taki tam nie mieszka. No ale są jeszcze 2 bloki łamane/1/2. Tam też sprawdzam i widzę zdziwione miny. No tak, już czuję, że dałem się zrobić w bambuko. Ale mam jeszcze tel! Dzwonię, odbiera jakiś facet, tłumaczę mu co i jak. Zdziwiony mówi że to pomyłka. TAK OTO SZANOWNI PAŃSTWO MOŻNA W 10 min. ZAROBIĆ CO NAJMNIEJ 50 zł WYKORZYSTUJĄC TAJNIKI LUDZKIEJ PSYCHOLOGII (chciwość). OSTRZEGAM PRZED TĄ PANIĄ (swoją drogą dałbym jej medal za zdolności aktorskie) I PRZED PODOBNYMI 'OKAZJAMI' !!!! POWODZENIA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagmara Nie tylko TELE2! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 09:16 Także NOM podpisuje dla siebie umowy bez wiedzy abonenta podrabiając podpisy. Ciekawe skąd mają dane abonenta i wzory podpisów? Odpowiedz Link Zgłoś
marnylos Re: Tele2 werbuje klientów 29.06.04, 09:36 Artykuł śmierdzi na milę brakiem obiektywizmu. Czyżby antyreklama Wielkiego Monopolisty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymonopol chyba art. pisany pod TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 09:42 Czy w Pl mamy obowiązek łączenia się przez TPSA? Bo niby co z tego że oni nie są z tej firmy? Mi zależy na tańszych rozmowach a nie na błękitnym rachunku z pół-rodzimej firmy. Co mnie obchodzi przez jaką firmę się łączę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haden Artykuł sponsorowany przez tpsa? IP: *.mikrus.pw.edu.pl 29.06.04, 12:11 Gazeta schodzi na psy, publikując coś takiego. Czy naprawdę nie ma o czym pisać w Płocku ,że trzeba umieszczać sponsorowane artukuły? Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny1 Re: Artykuł sponsorowany przez tpsa? 29.06.04, 12:46 Nie wiedziałem, że Tele2 nie ma nic wspónego z TP SA, jestem zdumiony! W telewizji są reklamy, w których ktoś z Tele2 informuje, że u nich płaci się taniej niz w tepsie, to co, teraz już wolno prowadzić reklamę negatywną w stosunku do konkurencji???? Dotąd wydawało mi się, że T2 to jakis odłam Tepsy! I jeśli tak nie jest, to agenci Tele 2 powinni o tym informować, zwłaszcza że - jak czytam w artykule, potem do ludzi przychodzą 2 rachunki, od nich i z Tepsy! Niech mi to ktos wyjaśni! Był kiedyś u mnie jakiś młodzienieć z Tele 2 i najpierw zapytał, czy jestem w tepsie. jak usłyszał że nie, to powiedział, że mnie jego oferta nie dotyczy i poszedł sobie. To jak to jest, do cholery?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: Artykuł sponsorowany przez tpsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 13:40 Każdy z nas jest fizycznie podpięty do jakiegoś " operatora lokalnego ". W Płocku jest to TP SA lub Petrotel. W innych miastach to TPSA i np. Netia, Dialog itd. Abonenci podpięci do TPSA mają prawo wyboru " operatora międzymiastowego " przez zlecenie preselekcji lub każdorazowe wybieranie prefisku. Operatorzy m/m to m.inn. NOM, Netia, Dialog , Energis, Tele 2 i całe mnóstwo innych/ 1044,1055,1066 itd/. TP SA jako " operator dominujący " ma obowiązek udostępnić swoim abonentom możliwość korzystania z usług innych operatorów m/m . Pozostali operatorzy lokalni takiego obowiązku nie mają i abonent nie może sobie wybrać np. Tele 2. Dlatego przedstawiciel "Tele 2" gdy usłyszał, że jesteś abonentem Petrotelu słusznie stwierdził, że nie ma u Ciebie nic do załatwienia. Tak mi się przynajmniej wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Artykuł sponsorowany przez tpsa? 01.07.04, 22:46 ale o co ci chodzi? ze np bedac w petrotelu nie moge dzwonic przez nom badz tele2? cos mi sie nie wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bravo Re: Artykuł sponsorowany przez tpsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 18:27 0801-801-100 Infolinia " Tele 2 " Sprawdź. Tylko 1 impuls. 0801-1044-00 Infolinia " NOM " Też 1 impuls. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Artykuł sponsorowany przez tpsa? 03.07.04, 21:59 zwyczajny1 napisał: > Nie wiedziałem, że Tele2 nie ma nic wspónego z TP SA, jestem zdumiony! W > telewizji są reklamy, w których ktoś z Tele2 informuje, że u nich płaci się > taniej niz w tepsie, to co, teraz już wolno prowadzić reklamę negatywną w > stosunku do konkurencji???? Faktycznie to jest chyba niedopuszczalne. Nie pamietam dobrze tej reklamy, ale o ile pamietam, to nie pada tam nazwa TP SA. Myślę, że gdyby było inaczej, to na pewno byłaby awantura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimka Re: Tele2 werbuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 21:18 Ludzię pracuję w tej firmie, powiedzmy że w siedzibie ;) uwierzcie mi że taki bałagan jak w T2 ma niewiele firm, chodzi im tylko o kolejnego klienta i zysk!!! Co będzie dalej nieważne.....nie dzieła - pech....reklamacja - olewka!!!! Błagam nie bądźcie naiwni i łatwowierni, trudno jest się później z tego wyplątać!!!! :-/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heyka Re: Tele2 werbuje klientów IP: 212.160.172.* 06.07.04, 17:34 Ludzie, W każdej reklamie i w każdym kalkulatorze TELE2 napisane jest małymi "krzaczkami": Dotyczy abonamentu standardowego w TPSA! Czy każdy lubi się nabierać na takie chwyty? Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: infolinia Re: Tele2 werbuje klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 23:59 Pracuje na sluchawce i wiem praktycznie wszystko. Po pierwsze to tylko klient tpsa moze podpisac umowe a to w zwiazku z ustawa demonopolizacyjna rynku telekomunikacji wiec tepsa musi udostepniac lacza Po drugie umowa dotyczy preselekcji czyli wybor automatyczny prefiksu tele2 czyli 1061.. Dostaje sie dwa rachunki ktore z zalozenia sie nie pokrywaja i lek przed tym ze to sa dwa rachunki to glupie bo oba dotycza czego innego (innych polaczen) To ze masz umowe z tele2 nie wyklucza mozliwosci korzystania z tepsy na miedzymiastowe itd - wystarczy wykrecic ich prefiks czyli 01033... To ze w tele2 jest burdel to 100% prawda a caly kontakt z klientem to albo infolinia albo dzial ksiegowosci tez przez tel. ALE TU JEST HACZYK.. to jest w Warszawie wiec jezeli mieszkasz w innym miescie to placisz jak za polaczenie miedzymiastowe a to KOSZTUJE bo rozm.nigdy nie jest krotka biorac pod uwage predkosc dzialania progr.billingowego... Ja tylko czekam jak w "Uwadze" zobacze kiedys awanture z tele2 bo slysze w jakim stanie dzwonia niektorzy lkienci.. na szczescie jest tez sporo zadowolonych wiec nie jest tak zle. poza tym zawsze mozna zrezygnowac no nie..... przy rezygn. mozesz jeszcze zalapac godzinke gratis w procesie tzw.odzyskiwania klienta wiec mozna probowac ale o tym pssss ;) Odpowiedz Link Zgłoś