wkurwionypasazer 01.10.12, 20:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cyp Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.12, 20:22 taaa a autobus nr 3 kilka minut po 21 koło Auchan i Wisły ??? czym teraz ludzie z pracy z galerii mają do domu wrócić ja się pytam ? przeszkadzała komuś dotychczasowa godzina ? autobus był zawsze pełen... Banda nie powiem kogo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p IP: *.dynamic.mm.pl 01.10.12, 20:26 kretów Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia pas... 01.10.12, 20:26 Pan prezes Majchrzak po raz kolejny potwierdza moje podejrzenia, że jest oderwany od rzeczywistości. Wygląda to tak, jakby stworzył sobie jakiś wyidealizowany schemat funkcjonowania komunikacji miejskiej w Płocku, który ma działać sam dla siebie i dla satysfakcji pana prezesa, a nie dla dobra mieszkańców. Mieszkańcy mają dwa wyjścia. Dopasować się pomysłu pana prezesa albo znaleźć sobie alternatywne środki transportu. Przeanalizujmy wypowiedź z końca artykułu: " - Generalnie było dobrze, nie stało się nic, czego byśmy nie przewidzieli, lub czego byśmy się nie spodziewali." No proszę. Pan prezes przewidział, że ludzie nie będą się mieścili w przeładowanych autobusach, że będą mieli problem ze zdążeniem do pracy lub będą do niej musieli przyjeżdżać sporo przed czasem. Zastanawia mnie w takiej sytuacji, dlaczego pan prezes nic nie zrobił, żeby tych sytuacji uniknąć, skoro je tak proroczo przewidział? "Zgłaszane w poniedziałek do "Gazety", czy bezpośrednio do nas uwagi nie były nowe, wszystko to już słyszeliśmy." Niczym pana prezesa nie można zaskoczyć. WSZYSTKO już słyszał. Niesamowite... Tylko dlaczego słysząc to wszystko pozostał głuchy na zgłaszane uwagi? A najwyraźniej tak się stało, skoro te uwagi nadal są zgłaszane. "Niektóre z kursów obsługujących Orlen skorygowaliśmy już wcześniej. W przypadku innych ważna jest skala problemu. Mamy zapewnić komunikację publiczną, przypadki uwag pod adresem linii nr 2 dotyczą ograniczonej liczby pasażerów." Może Gazeta zapyta pana prezesa, jaki jest minimalny próg liczby osób zgłaszających jakiś problem, od którego pan prezes łaskawie może się nad problemem pochylić? Czy słowa "mamy zapewnić komunikację publiczną" należy rozumieć, że najważniejszy jest system, a nie jego użytkownicy? Czy ważne jest przede wszystkim to, aby autobusy jeździły według wymyślonego schematu w regularnych odstępach, bo to ładnie wygląda na papierze, a nie to, czy połączenia będą zapewniać wygodę użytkownikom? "Nigdy wcześniej Radziwie nie miało z prawym brzegiem tylu połączeń, ale zastanowimy się jeszcze nad korektą połączeń do Tokar." Pan prezes nie rozumie, że kryterium sukcesu nie jest liczba połączeń, ale liczba osób zadowolonych z usług KM Płock i regularnie z nich korzystających. Pan prezes może sobie przecież wymyślić, że z Radziwia będzie jeździło np. 60 kursów na dobę w godzinach... 23.00 - 5.00. Wtedy bez wątpienia też będzie można się pochwalić liczbą kursów... "Sam przez cały dzień jeździłem autobusami po mieście, nie czekałem dłużej niż 10 minut na przystanku i dałem radę sprawnie przedostać się z jednego końca miasta na drugi." I czego to niby dowodzi? Pan prezes niczym uczniak na wagarach jeździł sobie z jednego końca miasta na drugi wsiadając w przypadkowe autobusy, jakie akurat podjeżdżały na przystanki. Niestety, większość płocczan nie ma czasu na takie zabawy. Płocczanie jeżdżą autobusami nie z jednego końca miasta na drugi, ale do pracy, do szkoły, do szpitala, z peryferiów do centrum. Słowem, w konkretnym celu. I jak widać z wypowiedzi w artykule, te cele po zmianie rozkładów i tras autobusów dużo trudniej jest niektórym osiągnąć. "Myślę, że pasażerowie wciąż potrzebują czasu, by się przyzwyczaić do zmian i dostrzec potencjał nowego systemu Komunikacji Miejskiej." Zęby bolą od czytania takich komunałów. Pasażerowie potrzebują czasu żeby dostrzec potencjał. Litości! Pasażerowie chcą szybko i wygodnie dojechać do celu. Nie będą sobie zawracać głowy "potencjałem nowego systemu Komunikacji Miejskiej", bo to jest zupełnie oderwane od ich potrzeb i życia abstrakcyjne pojęcie. Ja rozumiem, że pan prezes może delektować się takimi górnolotnymi stwierdzeniami w ciszy swojego gabinetu, czarować nimi władze, które przecież i tak jeżdżą samochodami służbowymi, może takich komunałów używać na krajowych spędach prezesów zakładów komunikacji miejskiej i zbierać za swój oratorski talent zasłużony aplauz. Ale płocczanie, pasażerowie, użytkownicy mają to w nosie i jest to najzupełniej zrozumiałe. Mam wrażenie, że w opinii pana prezesa wszystko działa bardzo dobrze z wyjątkiem jednego elementu, który zawodzi. To pasażerowie. Nie stanęli oni na wysokości zadania. Nie dostrzegli potencjału, nie przeniknęli idei pana prezesa, nie docenili piękna systemu. Zamiast tego po prostacku narzekają na to, że nie mogą dojechać na czas do pracy lub wsiąść do autobusu. Ale pan prezes jest dobrej myśli. Pasażerowie dorosną do tego systemu. Dopasują się. Albo znajdą sobie inne środki transportu. Pan prezes po takich niewdzięcznikach płakać nie będzie. Bez nich system może być przecież tylko lepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p IP: *.111.c77.petrotel.pl 01.10.12, 20:48 młodziez z III LO na Podole jedzie 1.20, autobusy maja straszne opóżnienia, 30 min przy 3 LO czekasz, coś tu nie tak. A na 8.45 z Podoli do trzeciego nie dojedziesz, panie prezesie to coś nie wyszło?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziel Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p IP: *.opera-mini.net 01.10.12, 21:20 Pierwsze wrażenie? BEZNADZIEJNE! Zwłaszcza linia nr 14. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.12, 07:31 Z Tokar do żeby dojechać na 8.45 trzeba wyjechać już 7.06 bo później już nie ma jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.12, 07:32 Do 3 lo oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Passanger-Iggy Po Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p IP: *.dynamic.mm.pl 01.10.12, 20:50 Romku - szacun za komentarz lepiej sie nie da. Przypomina mi sie bajka "Nagie szaty króla" czy tylko Pan prezes mysli ze wszystko jest ok, az takich ma klakierow. Gdzie sa nasi radni, przeciez kilku pracuje w Orlenie czy oni jezdza autobusami (moze by sie wybrali teraz a nie przed wyborami budowac elektorat). Zapraszamy pasazerowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p IP: 151.88.22.* 02.10.12, 08:35 roman_j napisał: > Pan prezes Majchrzak (...) może być przecież tylko lepszy... ... i tak nie zrozumie ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p IP: 91.212.223.* 02.10.12, 10:04 podpisuję sie dwoma rekoma!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dodam, że nie trzeba czekać 10 minut na następny autobus, jada dosłownie w odstępie dwóch metrów jeśli chodzi o szpital oczywiście (2 i 10 przystanek przy mostach kilka minut przed siódmą) I proszę mi nie pierniczyć że P. Prezes sobie jeździł po mieście i nie czekał długo na autobus! Człowieku przejedź się na ORLEN! Proponuję na 8, może być na 7, najpierw odstaw dziecko do żłobka przedszkola szkoły itp, potem lec na przystanek! Autobusy mają odstęp godzinny i jak nie zdążysz na jeden to drugi masz za godzinę! A może należałoby brać taksówki a za rachunki niech KM zwraca. System fantastyczny na PAPIERZE W OGÓLE NIE UWZGLĘDNIAJĄCY POTZREB PASAŻERÓW, A TO DLA NICH MIAŁ BYĆ STWORZONY!!!!!!!!!!! Dla mnie nie ma znaczenia, że np 24 jeżdzi o jednakowej godzinie zawsze. Jak mi potrzeba to sobie sprawdzę, na pamiec mi nie potrzeba rozkładów się uczyć! Dla mnie ważne jest ile czasu mi zajmie dojazd i czy czasem na piechotę nie będę szybciej! Bo moż enie warto w ogóle studiować rozkładów i się przesiadać z autobusu na autobus, mmoże taniej się okaże jeździć samochodem, i jeszcze dogadać się ze znajomymi i jeździć współnie = taniej niż KM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_G Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.12, 19:30 Podpisuję się dwoma rękami pod tym co napisałeś. Od ładnych kilku lat mieszkam w Warszawie ale aż zgrzytałem zębami jak zobaczyłem nowe rozkłady jazdy między innymi linii 2 którą dojeżdżam do rodziców. Pewnie ktoś pomyśli że Warszawiak się odezwał, ale całe szczęście tutaj nikt nie wpadł na pomysł "zsynchronizowania wszystkich linii", owszem podmiejskie linie odjeżdżają raczej regularnie o podobnych godzinach ale na pewno nie tak że pierwszy kurs jest dop. 7:06 rano a następny 8:26!! w dzień powszedni, czyli bez szans żeby dojechać do pracy na 7 ani żeby dzieci mogły dojechać na 8 do najbliższej szkoły w Radziwiu, no chyba że dostrzegą potencjał i będą jeździły godzinę wcześniej:) Co za poroniony pomysł żeby przesunąć koniec trasy do ulicy Cichej a tylko wybrane kursy do Tokar, a już na nazwanie przedłużenia wszystkich tych kursów na Podolszyce trudno znaleźć mi cenzuralne słowa!!! Że niby kto ma tam jeździć? Działkowicze? A może ta niezbyt liczna grupa mieszkańców która protestuje że zabrano niemal wszystkie autobusy o sensownych godzinach. Ostatni autobus o 20:44!!! z Bielskiej??? W Warszawie jeśli planują jakieś większe zmiany od lat istnieje coś takiego jak "KONSULTACJE SPOŁECZNE" i wierzcie mi naprawdę uwzględniają zarówno niedogodne godziny, przystanki i trasy i dopasowują jak tylko mogą do rzeczywistego zapotrzebowania czy obłożenia trasy a tu jeździ ponad 330 różnych linii autobusowych!!! Nic nie mam do Płocka, mam straszny sentyment do tego miasta, ale ogarnięcie 40 linii nie powinno być problemem. Strasznie mi przykro jak widzę kolejny poroniony pomysł władz w tak ładnym mieście. PISZCIE PETYCJE, PROTESTUJCIE, PISZCIE DO GAZET!!! KOMUNIKACJA MIEJSKA MA BYĆ DLA MIESZKAŃCÓW PRZEDE I NADE WSZYSTKO A NIE DLA ŁADNEGO SYSTEMU!!! Jeździ mniej pasażerów? nie trzeba od razu na trasę wypuszczać Solarisa, są mniejsze autobusiki które świetnie zdają egzamin jako linie uzupełniające! Linia nie jest rentowna? Wcale taka nie musi być bo to nie KM to nie korporacja nastawiona na zyski tylko przedsiębiorstwo publicznego transportu i tą rentowność nadrabiają inne bardziej popularne linie. Chcecie żeby miasto się rozwijało np. na lewym brzegu Wisły, nowy most na pewno w tym ułatwi, ale komunikacja miejska to podstawa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Passanger-Iggy Pop Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p IP: *.dynamic.mm.pl 01.10.12, 20:28 Jeśli sam Pan Prezes twierdzi ze nic sie nie stalo czego nie przewidzieli to dziwie sie takimu menadzerowi ktory zna symptomy tego iz pewne linie sa przeciazone i celowo to ignoruje (bo mowienie iz samo sie wszystko ulozy to mozna powiedziec o bucie - to ignorancja prosze Pana). Panie Prezesie ludzie w autobusach nie maja miejsca i slabo nam sie ukladalo. Kiedy urzednicy publiczni zaczna wywiazywac sie z swoich zobowiazan od nas podatnikow (to my placimy Pana pensje) wiec chcialibysmy aby nas nie ignorowano. Zycze aby zaczal Pan bardziej sluchac ludzi i pracownikow nizszego szczebla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyt zasadnicze Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p IP: *.dynamic.mm.pl 02.10.12, 17:39 Koles sobie zrobił z ulic prywatny folwark? Czy ja się myle, czy wzrósł ruch i zsmrodzenie miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TeS A może nam to się wszystko śni? IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.12, 20:34 ...zmienione trasy, godziny kursów "od czapy", jeszcze tylko przestawić wszystkie przystanki! A ludzi, którzy poczują się zagubieni, zdezorientowani, wysłać do czubków. Mam tylko jeden postulat - wszystkim urzędnikom miejskim, pracownikom, prezesom spółek gminnych no i oczywiście dobrodusznym radnym zabrać służbowe samochody!!! Jest kryzys, więc czas najwyższy przesiąść się w cudowną kompunikację publiczną. Może, zamiast wymyślać i wyprawiać głupoty, przewietrzą sobie głowy. Skoro są zanadto zdystansowani od rzeczywistości, może niech do niej wrócą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: A może nam to się wszystko śni? IP: 91.212.223.* 02.10.12, 10:09 do tes masz całkowitą rację, tyle że rzekę łatwiej oderwać od koryta niż ich od samochodu! Przecież większość z nich nie wie gdzie się bilet kupuje. Nie mówię o cenie, ani o tym czym mają jechać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: prezes KM to debil IP: *.aster.pl 01.10.12, 21:09 i naprawcie te "ekologiczne" autobusy bo strasznie kopcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rambooo Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.12, 21:18 Na linii nr 7 jest bardzo tłoczno o godz. 7:23, drzwi ledwo się domykają. Ciężko w takim tłoku o poczucie bezpieczeństwa i komfortu. Zwłaszcza u dzieci i osób starszych rodzi to niepokój i niechęć. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p 01.10.12, 21:41 Uprzejmie informuję forumowicza, który założył wątek, że wybrany login (ten zaczynający się na W, kończący na R) jest niezgodny z regulaminem, w związku z czym proszę o powtórzenie wypowiedzi jako gość portalu albo pod innym, regulaminowym loginem. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p 05.10.12, 20:43 Trochę dziwne jest to że od razu przy rejestracji nie ma takiej uwagi dotyczącej nazwy loginu (a może jest?) lub automatycznej blokady na niedozwolone nazwy loginów. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jglad26 Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia pas... 01.10.12, 22:08 Z tym że 31 jeździ dłuższą trasa już jakoś się pogodziłam, nie zdążam na autobus wewnątrz orlenu jak wsiadam w 32 15 po 5, nie mam czym wrócić do domu jak wracam do domu wychodząc o 14:30 z pracy a wsiadam przy naftoremoncie . Mam pełno przesiadek na mieście tyle środków komunikacji miejeskiej jak np. metro, tramwaj linie pospieszne poprostu taka mini warszawa nam sie zrobiła. Jestem zadowolona z cen biletów po prostu suuuper jest w tym płocku, a jeszcze nie czekam na przesiadki bo tyle mam do wyboru ze nie mogę sie zdecydować,a jeszcze ci w większości chamscy kierowcy wydają się być przyciśnięci tymi zmianami. Dziękuje bardzo. Pozdrawiam i życzę wszystkim tym co układali te rozwiązania aby musieli jeździć KM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutututek Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p IP: 213.76.179.* 02.10.12, 12:25 jglad26 napisał(a): > (...)nie zdążam(...) No, Pani nie zdanża, ja nie zdanżam, wszyscy nie zdanżamy ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p IP: *.plock.mm.pl 02.10.12, 17:30 ja nie zdążam, ty nie zdążasz... ;> wieśniaku Odpowiedz Link Zgłoś
historykplocki Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia pas... 01.10.12, 22:18 A to, że z alei Jachowicza nie odjeżdża żaden autobus w kierunku Radziwia a z Kolegialnej wszystkie - jest panu prezesowi znane. Czyli jadący do Radziwia z osiedla Kochanowskiego mają zasuwać na Kolegialną? Mogą też podjechać sobie na inny przystanek i przesiąć się. Czy pan jesteś poważny czy strugasz wariata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 autobusy IP: *.204.100.75.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.10.12, 22:39 "Sam przez cały dzień jeździłem autobusami po mieście, nie czekałem dłużej niż 10 minut na przystanku i dałem radę sprawnie przedostać się z jednego końca miasta na drugi." ciekawe słowa Pana Prezesa... a ciekawe czy stał tez prawie 30 minut na przystanku na kwiatka czekając na 7?? i gdzie te udogodnienia??!!! wszystkie połączenia idą na podole a o ciechomicach czy górach to sie nie pamięta. A to my gorsi jesteśmy?? najwyraźniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzarnyKot Do prezesa KM Płock !!! IP: *.c156.petrotel.pl 01.10.12, 22:56 A może jakaś ankieta internetowa dla mieszkańców miasta, dotycząca połączeń, tras i godzin aby ludziom ułatwić a nie utrudniać życie? Proponują także dokonać ewaluacji proponowanego rozwiązania komunikacyjnego miasta Płocka, na podstawie której wyciągnie pan wnioski, skonsultuje i dokona zmiany i korekty, po czym usiądzie wygodnie w fotelu z wrażeniem dobrze wykonanej roboty ;) ode mnie pracodawcy wciąż tego wymagają ;) skoro płacimy podatki a także opłacamy każdorazowo przejazd to możemy tego oczekiwać od pana jako prezesa KM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na 5 do pracy na 5 do pracy IP: *.183.c66.petrotel.pl 01.10.12, 23:04 "Pierwsze pojazdy KM wyjechały na miasto około 4.30," Czy Redakcja lub KM raczy wyjaśnić? Spora część osób musi zasuwać do pracy na godz 5 rano - np Kaufland. Znajdźcie mi choć 1 połączenie z centrum (jachowicza lub sienkiewicza), które rozwiezie tych ludzi do pracy. Jedyna linia jadąca w tych godzinach to N1 - która leci na Winiary przez Tysiąclecia. Cała reszta zaczyna kursy po 5 rano Zresztą o czym tu polemizować skoro KM nie umie zapewnić odpowiedniej liczby pojazdów do rozwiezienia porannego tłoku pracowników/uczniów. Za to prezes jest zapewne tak dumny z siebie, że sam sobie przyzna premię Odpowiedz Link Zgłoś
lubiepodroze_eu wyszukiwarka połączeń 02.10.12, 00:49 Czy w Płocku - skoro jest nowy układ komunikacji, tzw. przesiadkowy - nie można dodać do strony jakdojade.pl ? Jest rewelacyjna. Coś takiego u nas by się przydało. Moje uwagi - godz. po 21 (dużo ludzi wraca np. z galerii z pracy) z Podolszyc (McDonald) jechały dwie 18 do Maszewa - zawsze pełne. A teraz? Skrócona trasa do "dworca", który jest już bardzo ciasny. Busy, PKS, autobusy innych przewoźników i KM. Komfortowo nie jest. Kolejna uwaga - dlaczego nie ma trasy Borowiczki->Centrum->Winiary jadącej Piłsudskiego, Jachowicza, Kobylińskiego, Dobrzyńską? Taka 'szybka' linia bardzo by się przydała. Czy musimy jeździć okrężną drogą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: wyszukiwarka połączeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.12, 08:38 Popieram,przez środek osiedla na Winiary przydałby sie autobus .Po co komu wszystkie autobusy pchać przez Gwardii Ludowej? Czy na tych działkach to tak duzo ludzi mieszka by wszystkie autobusy im podstawiać.A Kobylińskiego i Tysiąclecia(2 przychodnie,szkoły) to co? Ehh , ten co układał trasy i rozkład nigdy nie jeżdził autobusami i nie zna Płocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wyszukiwarka połączeń IP: *.c157.petrotel.pl 02.10.12, 09:22 Zadufane władze Płocka w "sukces" należało by wysłać do Warszawy Gdańska czy Poznania by zrobiły tą cudowną rewolucję w KM. Bo przecież wszędzie jest źle tylko zbawcza ręka i pomysły D....... z KM są cudowne. Może ktoś wie jaką linią do pracy dojeżdża Prezes KM i ci co to wymyślili, czy nadal zatłaczają Płock samochodami. Dziękujemy za super linię turystyczną nr2, odciążającą drogi w mieście - pomysł kosmity..... Dziękujemy za tłok w autobusach, by w nadchodzącej zimie było nam ciepło, bo trzeba będzie oszczędzać na paliwie by mieć pieniądze na pokrycie idiotycznych zachcianek Prezesa KM. Dziękujemy za wrażliwość, po co autobus ma czekać na pasażera lepiej jak pasażer czeka. Dziękujemy że nie zdrożały bilety, bo za te pieniądze można nas traktować jak bydło i możemy jeździć jak 20 wieku. Mamy nadzieję że KM zatrudni tz dopychaczy i będą na każdym przystanku wpychać i układać ludzi w autobusach - będzie to kolejna nowość Prezesa KM. Można jeszcze zlikwidować drzwi w autobusach lub ich nie zamykać zawsze parę ludzi wejdzie więcej do autobusu. Prezesie do dzieła jeszcze tyle jest głupot na świecie że można w Płocku w KM wprowadzać, a czemu by nie zlikwidować KM?, czy nie więcej kasy zostanie?, a może wirtualne zrobić KM i pojeździmy palcem po mapie bez korków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umobserwer ? IP: *.plock.mm.pl 02.10.12, 10:12 Prezes raczył rzec : "Sam przez cały dzień jeździłem autobusami po mieście, nie czekałem dłużej niż 10 minut na przystanku i dałem radę sprawnie przedostać się z jednego końca miasta na drugi." Więc zapytam , czy pan wie , że ludzie do pracy czy do szkoły maja stawiać się o konkretnej godzinie , co z tego , że z jednego końca miasta można dojechać na drugi w czasie dość krótkim ,skoro też w miarę krótkim czasie nie można dojechać lub wrócić z pracy czy szkoły. panie prezesie czy pan wie co pan gada , czy to pod wpływem jakiś chorych emocji , podniecenia ? Dla mnei jest to po prostu kolejny przykład buty , zadufania żeby nie powiedzieć bezczelności tej władzy i namaszczonych przez nią niby prezesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: wyszukiwarka połączeń IP: *.plock.mm.pl 02.10.12, 20:06 Z tego co wiem to pomysł zmian w km jest żywcem ściągnięty z Gdyni tylko nikt nie chce się przyznać kto to zrobił (ludzie z km , czy z um) , a co do" pana " prezesa to jeździ linią SAAB czy SUBARU coś w tym stylu tak że zna bardzo dobrze realia ludzi podróżujących autobusami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Prosze o zmiane trasy "2" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.12, 11:03 Dla mnie puszczenie "2" przez Kwiatka i Kolegialna to poroniony pomysl. "2" sobie pieknie jechala przez Jachowicza z kompletem pasazerow, zaliczala III LO, Politechnike, Jagiellonke, 2 szkoly podastawowe, Technikum Mechaniczne. Mlodziez z osiedla Tysiaclecia miala prosta i szybka droge do szkol . Teraz z ul. Tysiaclecia przedostac sie na Jachowicza i Piekna potrzebne sa az 3 ( trzy )przesiadki !! Odpowiedz Link Zgłoś
norbii21 Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia pas... 02.10.12, 13:52 To że autobusy jeżdżą kiepsko to wiadomo, a ten nowy rozkład tylko to pogorszył. Ale ja bym chciał zwrócić uwagę na coś zupełnie innego, a mianowicie na koszty. Ja mieszkam za Płockiem, Konkretnie w Maszewie Dużym i pracuje na Podolszycach. Kiedyś jednym autobusem dostałem się do pracy a teraz?? Nie ma takiej możliwości. Jeszcze we wrześniu tą trasę pokonywałem za 2,80 zł. teraz kosztuje mnie to 8,80 zł. Ponieważ zabrali nam strefę miejską a autobus skrócili do dawnego dworca PKS. Podobno jest moda na ekologię i mamy wszyscy korzystać z KM. Tylko że ja moja żona i dziecko nie będziemy z niej korzystać ponieważ jak byśmy chcieli codziennie jeździć autobusem z domu i wracać to mamy koszt około 41 zł. a jeszcze we wrześniu był to koszt 14 zł. Także jak by nie patrzeć opłaca się jeździć samochodem niż KM. Tym bardziej że nie wiem kto uklada rozkład jak on wielu osobom nie pasuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robert0050 Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia pas... 02.10.12, 16:29 Są też bilety czasowe : 60min na wszystkie linie w strefie A za 3,40zł.Bilet 90min na wszystkie linie w strefie A,B za 7,40zł.Bilet 90min na wszystkie linie A,B,C za 9,80zł.I dobowy w strefie A za 8.40zł Odpowiedz Link Zgłoś
kazio13-net Re: Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia p 02.10.12, 16:49 Dla mnie , takie działania , gdy ktoś nie licząc się z opinią mieszkańców dokonuje tak znaczących zmian jest kolejnym dowodem na to , że ta ekipa żyje w swoim , wyalienowanym ze społeczeństwa świecie, ze utraciła już kontakt z otaczającą ja rzeczywistością , że zyje sama dla siebie , a już raz to było "władza sama sie wyżywi". Żałuję tylko , że jestem zmuszony jeszcze cierpieć za swoje błędy ponad dwa lata, ale pocieszam się też , że już niedługo będzie "z górki" , czego sobie i wam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
norbii21 Dzień próby czerwoniaków. Pierwsze wrażenia pas... 02.10.12, 16:44 Są czasowe, ale to obliczcie żeby było taniej niż było!!! Połączcie sobie wszystkie autobusy i żeby wyszło nie mówie że taniej ale w tej samej cenie. I to licząc na 3 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość KM Płock IP: *.play-internet.pl 02.10.12, 20:01 Dlaczego 2 nie jedzie do Jordanowa, tam się kończy granica miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: KM Płock IP: 91.212.223.* 04.10.12, 14:40 Podbijam ponieważ problem duży i wymaga zmian, byc może nawet powrótu do poprzednich rozwiązań ! Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Może się sprawdzi jednak ten rozkład... 05.10.12, 20:21 Nie chcę wsadzać kija w mrowisko, ale jest trochę plusów, mieszkańcy lewobrzeżnej części miasta zyskali bezpośrodni dojazd do Podolszyc nowym mostem, doszła linia pospieszna Podolszyce--Orlen, 2 linie Grabówką, kilka nowych rozwiązań dojazdu do dworca PKP. Na pewno trzeba będzie usprawniać wszystko w międzyczasie bo jak wszystko wychodzi w "praniu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Re: Ten uklad potrzebuje zmian ! IP: *.dynamic.mm.pl 06.10.12, 18:20 A jak dojechac do Cmentarza Komunalnego ? Kiedys jezdzila "15" i wsiadalo sie przy cmentarzu przy Łukasiewicza ??? Teraz "15" mozna dojechac do Przychodni Cukrzycowej !! Tylko nie wiadomo gdzie wsiasc ??? Przedtem jezdzila tam "20" i zatrzymywala sie przy samej przychodni. A "20" teraz jezdzi na Podolszyce ???? PARANOJA !!!! A zamiejscowe do Slupna 12, 25, 28 robia sobie wycieczke na podolszyce Poludniowe . Robia sobie a muzom bo tam po drodze nikt nie wsiada i nie wysiada rano ! Za to jedziemy kolo zajezdni . Zawsze tam staly dwa, trzy autobusy a teraz tlok !!!! Ciekawe kto mieszka na tych Poludniowych Podolszycach ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Ten uklad potrzebuje zmian ! IP: *.plock.mm.pl 06.10.12, 20:07 może utrzymanki i lachociągi włodarzy.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś