Dodaj do ulubionych

Płocka straż miejska testuje fotoradary

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:00
A może straż miejska zostawiłaby to policji a sama zajeła się psimi kupkami? :-)
Obserwuj wątek
    • olsza32 Re: Płocka straż miejska testuje fotoradary 09.09.04, 00:10
      a jak mogę scigać "przestepców" jak nie mogę przekracać prędkości, bo nie mają
      tzw. Kogótów niebieskich z dziekim
      hmmm, i znow bede oni lamac prawo jak to robia do tej pory
    • Gość: xander Re: Płocka straż miejska testuje fotoradary IP: *.c151.petrotel.pl 09.09.04, 08:10
      tak potwierdzam psie kupy dla nich to wystarczające :-)
    • Gość: Leo Re: Płocka straż miejska testuje fotoradary IP: *.c152.petrotel.pl 09.09.04, 08:17
      Ale po co? Łatwiej jest kopać leżącego niż dołożyć stojącemu !
    • Gość: Weryfikatorka KRP Płock-krajopwy lider radarowy (5 sztuk) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 08:25
      Zakupmy jeszcze 10 radarów ! Kupmy następne samochody (żeby były wygodne i z
      klimatyzacją). Rozwiążmy profesjonalną policję drogową. Wszyscy strażnicy do
      samochodów i radarować ! ... bo przecież nie ma w mieście innych problemów.
      Będzie dużo mandatów bo oznakowanie i dyrekcję zarządu drogowego
      mamy "genialną". Na moście jest ograniczenie do 30 km/h - całe szczęście, że
      nikt (z policjantami i władzami miasta włacznie) tego nie przestrzega bo byśmy
      się zakorkowali "na amen". Jestem pewna, że szybko nałapią tam szarych ludzi
      jadących 50 km/h a komendant dostanie od prezydenta order za dochody i szybki
      wzrost dochodów miasta. Gazeta napisze, że wzrosło bezpieczeństwo drogowe. Żal
      serce ściska! ...a złodzieje bezkarnie kradną, bandyci biją bezbronnych ludzi,
      mafia narkotykowa prawie jawnie rozprowadza narkotyki, prostytucja,
      stręczycielstwo i sutenerstwo ogłasza się na łamach oficjalnych gazet (które
      przynajmniej komendant powinien czytać gdyż posiadł tę sztukę). Panowie
      strażnicy z komendantem na czele stroją się w "pawie pióra" (tzn. mundury w
      licznymi złotymi ozdobami)a naród ginie, ginie z ograniczoną prędkością i
      rejestracją na fotoradarach. Prezydencie przeznacz te pieniądze na pomoc dla
      bezdomnych i głodnych koczujących na dworcu PKP, a straż miejska niech zacznie
      pracować tam, gdzie ich naprawdę potrzbujemy my zwykli ludzie, a nie tam gdzie
      jest im samym wygodnie!!! Przypominam o zobowiązaniach przedwyborczych ...
      Wierzyliśmy, że one coś znaczą.
      P.S.
      1.Hetkowski przed wyborami też kupił radar ..................
      2.Policjanci odważcie się i powiedzcie głośno co o tym myślicie! Może choć te
      piniądze da się uratować i przeznaczyć na to co wam rozwiaże ręce w pracy i
      jest autentycznie potrzebne do służenia społeczeństwu.
      • Gość: kierowca Re: Płock-krajopwy lider radarowy (5 sztuk) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 08:32
        Bardzo słusznie, jako kierowca nie mam nic przeciwko fotoradarom ale Straż
        Miejska powinna robić to do czego została powołana a nie szukać sobie zabawek.
      • Gość: JA Re: Płock-krajopwy lider radarowy (5 sztuk) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 09:49
        Brawo dla tej Pani nareszcie jakaś konkretna notka i jeszcze jak juz straż
        miejska może praktycznie to samo co Policja czemu Policja ich nie wchłonie?a
        Zdrugiej strony ida tam gdzie bezpieczniej bo niby kierowca ktory na pustej
        drodze przekroczy prędkośź o powiedzy 15km/h to juz przestępca którego można
        ukarac a np.ludzi o rozboje minoć szerokim kręgiem bo mozna dostać.
        • Gość: Oberwator Re: Płock-krajopwy lider radarowy (5 sztuk) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 10:23
          A co będzie gdy policja sfilmuje na moście strażników jadących z prędkością 35
          km/h wyprzedzanych przez rower (bez licznika)? Czy wideoradarowcy z
          konkurencyjnych instytucji będą się wzajemnie filmować? Farsa: jeśli policja
          drogowa jest zła lub za słaba to po co ją utrzymywać - jeśli dobra to po robić
          ze strażników policjantów? Chcę wierzyć, że nie chodzi tu tylko o zabawę i
          tworzenie faktów medialnych.
    • Gość: dubi2 Re: Płocka straż miejska testuje fotoradary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 09:58
      Zgadzam się z wszystkimi opiniami i dodam jeszcze swoje 5 groszy.
      „Hetkoś” kupił „zabawkę” dla POLICJI i teraz mamy wypowiedzi „maja związane
      ręce” potrzebne są 2 dodatkowe etaty! Pytanie, po co? Kolejni „wysportowani”
      policjanci zasiądą za komputerkiem! < na marginesie> Zamiast chodzić po ulicach
      to jeżdżą samochodami po 5ciu na pace! (Miejsce ul. Tumską godz. ok. 21.00
      SOBOTA)
      Teraz „Mileś” wpadł na złotą myśl kupić „zabawkę” dla chłopaków ze STRAŻY
      MIEJSKIEJ!! Po co? Czy maja za mało pracy? Niech zajmą się sprawdzaniem
      samochodów które bezprawnie śmigają po deptakach ( Tumska, Grodzka). Mieli
      spacerować po płockich ulicach a teraz śmigają samochodami, może wraz z zakupem
      zabawki dostana od Orlenu brykę z klimą by „radarek się nie przegrzewał”. To,
      co się dzieje w Płocku widać gołym okiem wychodząc na ulice i to nie koniecznie
      wieczorem. Policja ma szczytne cele jak” sprawdzanie czy rower posiada
      światełka przednie i tylne lub czy ktoś klnie na Tumskiej ach szkoda słów...
      Czy nie lepiej zadbać o bezdomnych, poprawić chodniki, wybudować place zabaw i
      zorganizować młodym ludziom zajęcie by nie siedzieli pod klatkami?!
      Niestety rajcy wola by zamiast boisk powstały Kościoły i Hiper-Super Markety,
      lub to, co powinna robić POLICJA DROGOWA będzie robić STRAŻ MIEJSKA
      • Gość: ktoś Re: Płocka straż miejska testuje fotoradary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:18
        no rzeczywiscie, tyle ostatnio tych hipermarketow powstalo ze hej!
    • Gość: zły radary combo lubliny i posiadowa za katedra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 10:20
      moze zamiast radaru dla strazy miejskiej i wogole czego kolwiek bo to tak
      naprawde martwa formacja prezydent podalby reke komendantowi i razem przy
      flaszce doszli by do porozumienia czy potrzeba 80 nygusow w SM czy lepiej
      pieniadze dac na policje i etaty w niej 28 dzielnicowych na 130tys plock brawo
      brawo a 50 czy 80 straznikow miejskich ktorzy scigaja przestepcow handlujacych
      jajkami przed rynkiem SM niech sie zajmie na poczatek egzekwowniem tego z czym
      do tej pory nie radzi sobie labo nie chce sobie radzic czyli zle parkujce auta
      samochody jezdzace po tumskiej i grodzkiej a nie chce mi sie wiecej pisac bo
      nerow dostalem
      • Gość: Handlowiec Re: radary combo lubliny i posiadowa za katedra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 10:40
        Nie dobijajcie biednych wiejskich kobiet handlujących jajkami na ulicy. Te
        jajka próbują walczyć z nieuczciwą konkurencją gigantycznych kurników
        produkujacych w ZJEDNOCZONEJ EUROPIE trujące nas jaja nafaszerowane chemią i
        pięknie opakowane. Z tym Straż Miejska nie walczy - DLACZEGO !!!!!!!!!!!!!!!
        Policja niech robi co do niej należy, a straż niech nie gra teatru groteski
        przebierając się za tych, którymi nie są i nigdy nie będą.
        Pieniądze zamiast na radar przeznaczyć na pomalowanie pomieszczeń i nowe
        krzesła w komendzie Policji(żeby policjanci nie czuli się w pracy jak w "epoce
        Gom€łki") Niech komendant straży porówna warunki pracy policjantów w komendzie
        i w biurach przestępców przez nich ściganych.
        I proszę nie nazywać mnie "PIRATEM DROGOWYM" - będę jeżdził po moście jak
        wszyscy normalni ludzie 50 km/h.
        Media oszalały na punkcie tego radaru od rana nadają w radiu jakie to szczeście
        spadło na Płock.
    • w_starym_kinie Re: Płocka straż miejska testuje fotoradary 09.09.04, 14:35
      sprawa, ktorej nikt nie poruszyl, jest legalnosc tego radaru, mianowicie atest!
      jak kazdy przyzad pomiarowy, urzadzenie powinno byc zatwierdzone w GUMie i
      ciekaw jestem, czy ten czeski wynalazek cos takiego posiada...

jesli zatrzymaja was pieski prezydenckie, zadajcie okazania atestu!
      jesli beda sie opierac, mozecie sie mandatem podetrzec, gdyz nic nie moga wam
      zrobic...
    • Gość: oko Re: Płocka straż miejska testuje fotoradary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 15:18
      Dużo jeszcze wody przepłynie przez Płock zanim zmieni się mentalność
      strażników i policjantów...itp.
      Policjant za krzakiem z radarem to symbol polskiego stróża prawa.
      Byłem w wielu europejskich krajach i nigdzie nie spotkałem się z takim
      obrazkiem.Są metody wymuszania ograniczenia prędkości , ale nie tak.
      Policjant na zachodzie służy przede wszystkim pomocą , ułatwia poruszanie się
      po drogach, udziela informacji , a w skład jego wyposażenia wchodzi również
      zmiotka i szufelka...po co ? tam po kolizji drogowej nie jeździ się przez kilka
      dni po roztłuczonych szkłach.
      ZMIOTKI I SZUFELI zamiast radarów...

• Gość: jarrekk Re: Płocka straż miejska testuje fotoradary IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 09.09.04, 15:19
      FRAJERZY ze strazy miejskiej P_i_erdolcie siE. PAN TARKA RÓWNIEŻ!!!!
    • Gość: pięćgroszy Re: Płocka straż miejska testuje fotoradary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 18:37
      a wiecie co za bołda jest rzecznikiem
      tzw straży miejskiej?
    • Gość: Lewymuł Re: Płocka straż miejska testuje fotoradary IP: *.class145.petrotel.pl 09.09.04, 18:51
      Jaki prezydent, tacy i jego strażnicy. Tepi i niereformowalni . W granicach
      własnych podwórek ( między chlewikem a kurnikiem).Dać takim fotoradary.
      Toż to przerost formy nad treścią. Niech dalej dźądźi skoro ma wAdzem.
    • Gość: Paulus Re: Płocka straż miejska testuje fotoradary IP: *.class145.petrotel.pl 09.09.04, 20:06
      niech się lepiej wezmą za porządek na osiedlach gdzie chlajusy rządzą na
      placach zabaw dla dzieci, najłatwiej karać kierowców i dzieci bo przepędzić
      żuli to strach!!!!! Uprawnień to by chcieli więcej od policji a swojej roboty
      nie wykonują należycie
    • szczerbaty_alfred Re: Płocka straż miejska testuje fotoradary 09.09.04, 22:13
      I będą sobie zastępować policję. Jezu co za głupota.

Byłem świadkiem na rynku jak dwóch karków prowadziło buldoga bez kagańca.
      Przeszli koło dwuosobowego patrolu, który nawet nie drgnął. I słusznie. Piesek
      by ich pogryzł a kolesie nakopali do dupy.
      Babcię z jajkami i śmietaną łatwo pogonić, a od teraz kierowcę spisać i
      postraszyć. (no chyba, że kierowca będzie w beemce z przyciemnianymi szybami w
      towarzystwie kolesi to wtedy grzecznie przeproszą)
      • Gość: OPAT Re: Płocka straż miejska testuje fotoradary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 01:13
        A ja Wam wszystkim mówię, że z tego nie zrezygnują. Do miasta wpadnie sporo
        kasy, a i nasi SM chodzą koło tego sielnie. Dlaczego? Wszyscy wiemy jak będą
        się kończyć takie zatrzymania. Parę groszy w łapę i dalej. Zarobki SM wzrosną
        kilkukrotnie. Już się grubas wąsaty cieszy. Buc jeden, nawet odezwać się nie
        potrafi, tylko buja się ja je..ny rezus i męczy, wspomniane, wiejskie kobiety.
        A jak zobaczy jakikolwiek samochód chociaż delikatnie źle zaparkowany, to aż
        pianę toczy. Jak ja pajaca nie cierpię.
        Mam dość już tych popisów. Jeżdżę szybko. Fakt. Ale jak mnie zatrzymuje
        Policjant, to trudno, jakoś przeżyję. Ale jeżeli te zieleniaki się za to wezmą,
        to w życiu. Nie ma mowy. I jeszcze na dodatek pod wszystkim podpisuje się
        następny inteligent w armii - MM. To już lepiej Panie Pr. MM, zrób to, co
        powiedział jeden z forumowiczów: wyremontuj komendę Policji. Obskórna jest
        strasznie i ci ludzie pracują w bardzo złych warunkach, po kilkoro w pokoju.
        Dooobra, już mi się nie chce gadać (PISAĆ).
        NARA
    • Gość: dubi2 Re: Płocka straż miejska testuje fotoradary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:25
      Smiech mnie ogarnia jak widze zielonych z lizakiem za paskiem! ciekawi mnie czy
      w nocy z tą "zabawka" tez bedą smigać? kto im sie zatrzyma? ja nie!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka