Dodaj do ulubionych

Zakaz ruchu na płockiej starówce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:44
Ok zgadzam sie z zakazem ale moze "Straż Milewska" zaczeła by od siebie tak
bym nie widzial idac grodzka ich samochodów, całe szczescie ze nie uzywaja
klaksonu (pieszy ma tam pierszenstwo). Maja rowerki, nowe buty i spodenki
wiec panowie pieszko pieszko po Grodzkiej
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce 22.06.05, 23:47
      Pomysł z zakazem ruchu jest dobry, ale pewnie pozostanie martwy. :-))
      • maciek.zwany.jajem Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce 22.06.05, 23:50
        roman_j napisał:

> Pomysł z zakazem ruchu jest dobry, ale pewnie pozostanie martwy. :-))

I kto tak myśli??? Strażnik Mazowsza?!!

Jajo
      • Gość: mieszkaniec Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.c152.petrotel.pl 23.06.05, 07:40
        zapewne. Samochody panów prezydentów i niektórych panów radnych nadal będą
        jeżdziły
    • Gość: bridge Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 00:12
      A jak dojechać do Starzyńskiego ?? Co jeszcze da się zamknąć w tym mieście ???
    • Gość: kierowca Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 08:46
      to gdzie te samochody mamy stawiać?????????????????cwaniaczki!!!!!!!!niedosyć ,
      że to miasto i tak się do nieczego nie nadaje to jeszcze zmniejszyć ilość
      miejsc do parkowania, bo za dużo mamy. normalnie, nie wiemy co z nimi robić!
      Idioci skończeni!
      • Gość: inny kierowca Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: 193.59.95.* 23.06.05, 08:56
        Wydaje mi się, że tę komisję trochę poniosło. Wywiezienie samochodu na lawecie
        traktują jako jedną z kar za popełnione wykroczenie. Błąd!!!
        Odsyłam do ustawy Prawo o ruchu drogowym.
      • Gość: ja BRAVO BRAVO BRAVO IP: *.bp.com.pl 23.06.05, 12:40
        A JA SIE BARDZO CIESZE!!!! WOW!!!!! NARESZCIE!!!!HURRRRRAAAA!!!!!!!!!!!
        a idiota panie "kierowco" jestes sam!
    • Gość: :| Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.softhard.com.pl / *.softhard.com.pl 23.06.05, 08:58
      No proszę, jedni chcą żeby Straż Miejska, Policja i inne służy mundurowe były widoczne dla ogólnego bezpieczeństwa, a inni nie.
      • Gość: gość Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 09:19
        Proponuję zamknąć wjazd do całego miasta Płocka włącznie z nowym mostem
        • Gość: nie gość Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.bp.com.pl 23.06.05, 12:41
          wydaje mi sie, że jesteś trochę ograniczonym człowiekiem gościu.
        • Gość: kierowca Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.c152.petrotel.pl 23.06.05, 14:54
          Nowy most jest i tak zamkniętry. Prezydent i jego przydupasy nie są wstanie
          rozstrzygnąć przetargu na drogi dojazdowe, a trym samym je wybudować. Mamy
          pomnik PiS który zamiast imienia "Solidarność" winien nosić imię Mirosława
          Milewskiego
    • Gość: Kupiec z ul. Grodz Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.c151.petrotel.pl 23.06.05, 09:45
      Niedługo Stare Miasto stanie się również pustynią handlową. No bo my,
      prowadzący działalność gospodarczą, skąd mamy wziąć klientów, skoro nie wolno
      im przyjeżdżać na Starówkę.
      Od czasu wprowadzenia restrykcji (bo tak to należy nazwać) przychody mojej
      firmy spadły do poziomu 30% tych sprzed wprowadzenia zakazu. Należy przyjąć, że
      i o 70% spadły również podatki odprowadzane przeze mnie do budżetu. Nawet nie
      mogę sobie pozwolić na zewnętrzną reklamę wystającą nad chodnik, bo i za to
      trzeba płacić. Szlag by trafił taka demokrację. Ograniczeń i restrykcji więcej
      jak w PRL-u.
      • Gość: kibic13 A może zakaz po godzinach ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 11:53
        Witam

Pytanie do „ustawodawców”, co z osobami wykonującymi doraźne usługi ( np.,
        serwis urządzeń do gastronomii – to przykład wpadł mi na myśl, bo na ul.,
        Grodzkiej jest kilka lokali) a niezbędny jest mu sprzęt, który jest ciężki i
        trzeba go dowieść samochodem dostawczym?
        I proszę mi nie pisać, że jest do załatwienia w zeszłym roku próbowałem
        załatwić takie zezwolenie na trzy dni wjazdu pod zakaz – nieosiągalne w ratuszu
        czeski film, w MZD jeszcze weselej. Może ktoś się tym zajmie.
        A nie prościej byłoby zrobić zakaz w dni powszednie np., po godz.,18 czy 19, a
        w dni wolne od 14.

Pozdrawiam
      • Gość: odp Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.bp.com.pl 23.06.05, 12:43
        a widziałeś kupcu jakąś starówkę, która byłaby otwarta dla wszystkich??? każda
        starówka w polsce jest zamknięta dla ruchu. po starówce chodzi się pieszo. a
        jak ci się nie podoba, to zmień otoczenie na piłsudskiego!
        • Gość: Kupiec z Grodzkiej Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.class145.petrotel.pl 23.06.05, 14:41
          Dobra myśl, ale lepiej będzie, jeśli Gość wyprowadzi się do skansenu koło
          Sierpca. Ja pisałem choćby o możliwości krótkotrwałego dojazdu. Nie każdemu
          sprawia frajdę dźwiganie na plecach chociażby telewizora.
          • Gość: HAHA Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.bp.com.pl 23.06.05, 15:41
            A GDZIE NA STARÓWCE MOŻNA KUPIĆ TELEWIZOR??? :)
      • Gość: :| Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.softhard.com.pl / *.softhard.com.pl 23.06.05, 13:52
        Z tymi restrykcjami dotyczacymi reklam wystająch nad chodnik to akurat się zgadzam, Grodzka wygląda lepiej bez nich, naprawdę widać że to starówka.
    • Gość: bradziaga Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.c158.petrotel.pl 23.06.05, 17:08
      Z tym zakazem powinno sie udrażniać miasto. Szybko należy uruchomić zjazd obok
      Starego Cmentarza na Podolu Południe do ulicy Grabówka. To bardzo ważne dla
      chcących przejechać na stary most. Poprawienie nawierzchni Żyznej to także
      jeszcze ważniejsza sprawa. Ale o tym na forum już było i nic się dalej nie
      dzieje. Płock ma bardzo nie dogodną sieć ulic do przejazdu przez miasto.
      Istnieje co raz większe natężenie ruchu.
      • Gość: płocczanin Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:37
        Za wprowadzenie zakazu ruchu i postoju na wymienionych ulicach Starego Miasta,
        ratuszowej komisji bezpieczeństwa i porządku, składam podziękowania i wyrazy
        szacunku oraz robię szczery ukłon.
        To jest najwspanialsza i najbardziej trafna decyzja, jaką podjęto z myślą o
        niezmotoryzowanych. W końcu będzie można bezpiecznie pospacerować, pozwiedzać i
        odpocząć w tej części miasta.
        Przeciez w ostatnim czasie pseudokierowcy, nie mający żadnego celu jazdy po
        Starym Mieście, doprowadzali przechodniów, spacerowiczów i gości przyjezdnych
        do ciągłych stresów, zagrożenia i wdychania spalin. Obserwując wspomnianych
        wcześniej pseudokierowców sądzę, że jeżeli byłyby możliwości wjechania
        samochodem do sklepu, pubu czy kościoła, pewnie długo by się nie zastanawiali.
        Wygodnictwo ludzi, a szczególnie młodych, nie zna granic. Także wprowadzenie
        zakazu i grzywny (choć za nieprzrestrzeganie zakazu ruchu, grzywna od 20 zł,
        powinna być podwyższona przynajmniej od 50 zł), w dużym stopniu odstraszy i
        zmobilizuje do przestrzegania przepisów. A Stare Miasto będzie się kojarzyło z
        odpoczynkiem, kojeniem nerw i oddychaniem wolnym od spalin powietrzem.
    • Gość: gh Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.bp.com.pl 27.06.05, 16:53
    • Gość: jimbeam Re: Zakaz ruchu na płockiej starówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:54
      Zakaz powinien być ale niech ciemniaki zrobią w zamian parkingi płatne i
      strzeżone. Mam daleko do Starówki, więc jadę samochodem i co mam z nim później
      zrobić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka