Gość: Kloso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:23 To mamy u siebie kolosa jak sie patrzy Moze zagoscimy w koncu na mapie swiata Zycze wszystkim owocnej pracy w BOP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pracownik Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.c154.petrotel.pl 18.11.05, 05:37 Szkoda tylko ze nie podziekowano nam ( pracownikom ktorzy wylewali pot i lzy zeby ta instalacja stanela ) a w efekcie koncowym ruszyla . podziekowania byly jedynie od pracodawcow ( firm podwykonawczych) w formach tzw. wyplat .Bardzo marne one byly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacko77 Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.ericsson.net 18.11.05, 09:44 hahaha...ale się ubawiłem:-) łzy - chyba jak Ci coś do oka wpadło:) dobrzez ze za ten płacz chociaz Ci kasę zapłacili.... a na poważnie to trochę nie rozumiem - mieliście pracę, dostawaliście kase (wynika ona z umowy o pracę - więc sie na nia zgodziliście, to po co narzekasz na marnośc ich? nie chcesz, za moło - zmień pracodawce) i co Wy jeszcze chcecie? Z imienia i nazwiska należało Wam podziękować? A może wymórowac tabliczki? ach ta mentalność - tylko narzekać, narzekać - żadnego optymizmu, dostrzezenia tego co jest dobre.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: 80.48.4.* 18.11.05, 11:38 Człowieku,kto cię uczył języka polskiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacko77 Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.ericsson.net 18.11.05, 11:59 pani od języka polskiego komuchu Odpowiedz Link Zgłoś
razdwadwanascie Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins 18.11.05, 07:31 [...] "Całość obsługuje ponad 400-osobowa załoga. Wszyscy inżynierowie przeszli specjalistyczne szkolenia na podobnych instalacjach w Niemczech i USA" To kto mi powie o ile osób spadło bezrobocie w Płocku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowniczy Szkoda tylko,że nie ma już firm,które to budowały: IP: 80.48.4.* 18.11.05, 09:09 Beton Stal,Albud,Ajmex,Turbud... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacko77 Re: Szkoda tylko,że nie ma już firm,które to budo IP: *.ericsson.net 18.11.05, 09:45 Turbud poślizgnął się na Polimeksie, Ajmex - wiadomo, umarł a później zmartwychwstał:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olgierd Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 09:29 ciekawe sprawy są poruszone 1 firmy ktore budowały ob upadły? dlaczego 2 ile zmalało bezrobocie w Płocku co do zatruwania srodowiska? czy trzzeba sie liczyc z tym ze znowu jak dotąd ludzie muszą umierać na raka dzieki takiemu szczesciu jak petrochemia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacko77 Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.ericsson.net 18.11.05, 09:39 Ale Ty głupi jestes!!!! Jak firmy zle podpisywaly umowy podwykonawcze to upadaly - takich maja menadżerów, zatruwanie środowiska - jak wiesz jak sie robi polimery to powinienes wiedziec, ze środowiska sie nie zatruwa - ale chyba u Ciebie jest juz za pozno .... a na raka sie umiera bez wzgledu na to czy masz orlen za płotem czy nie... a bez tego szczescia jakim jest petrochemia czy BOP to Płock byłby straszną, biedną dziurą ale wtedy byś i tak narzekał, że jest bieda, nie ma pracy, bezrobocie 70% i nie stac Cie na mocherowy beret. nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 09:51 ale ludzie by żyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoundBlaster Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 19:42 Pod warunkiem ze by z glodu wczesniej nie umarli albo z desperacji nie powiesili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: menedżerowie Beton Stal :-(((( IP: 80.48.4.* 18.11.05, 10:06 zgadzam się z tobą,że część menedżerów po prostu się nie nadawała do zarządzania;a byli panowie prezesi Beton Stalu,są tego najlepszym przykładem;tylko już nie wiem czy to był wynik pychy,megalomanii czy też zwykłej durnoty;i te ich,do końca składane, obietnice świetlanej przyszłości...co do innych,to niech się wypowiedzą pracownicy upadłych firm;wielka szkoda,że tak się to potoczyło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bżdźiągwa Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 11:13 "Całość obsługuje ponad 400-osobowa załoga." Z czego, lekko licząc, połowa to administracja i naczalstwo. "Wszyscy inżynierowie przeszli specjalistyczne szkolenia na podobnych instalacjach w Niemczech i USA." Gó.. prawda. Na szkolenia pojechali nieliczni i bynajmniej nie inżynierowie tylko młoty po zawodówkach (tyle, że mieli wypracowane kupę lat pracy)! Cała para poszła w gwizdek, bo co oni niby z tych szkoleń wynieśli??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer PW Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: 80.48.4.* 18.11.05, 11:46 Ale te "młoty" po zawodówkach nadal są najlepsi.Niech wybitni po politechnice się uczą.Właśnie od tych "młotów".Problem to nie jest,że tylko "papier".Chociaż jest bardzo ważny ale wiedza technologiczna też,którą zdobywa się latami.A propos ja jestem "młotem" po PW z 25 letnim doświadczeniem,wcale nie chemikem.Chłoptaś zanim coś zaczniesz pisać co pomyśl,bo to nie boli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacko77 Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.ericsson.net 18.11.05, 12:03 Ciemniaku, przede wszystkim liczy sie doświadczenie, doświadczenie i jeszcze raz doświadczenie!! Jeżeli człowiek po zawodówce zna język, ma ogromne doświadczenie to jedzie za granice i się uczy!! a później przjezdza i jest specjalistą. To że skończysz studia (mam nadzieję że jednak nie masz ich skończonych) nie daje prawa osądzania innych. Jeżeli "młoty" mają prace a Ty nie to znaczy że te "młoty" sa lepsze od Ciebie!! nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: 193.59.95.* 18.11.05, 13:54 bździągwa - mam dla Ciebie poradę: weź duży rozbieg i huknij łbem w ścianę - może jeszcze pomoże. jeżeli chodzi o szkolenia i w rozwój pracowników to musisz wiedzieć, że BOP ładuje w ten temat ogromne pieniądze i albo pracownicy jeżdżą do innych zakładów na świecie albo specjaliści ze świata przyjeżdżają do BOP. skąd u ciebie taka agresja i pesymizm..? Odpowiedz Link Zgłoś
w_starym_kinie Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins 18.11.05, 17:33 Gość portalu: Bżdźiągwa napisał(a): > Na szkolenia pojechali nieliczni i bynajmniej nie inżynierowie tylko młoty po > zawodówkach (tyle, że mieli wypracowane kupę lat pracy)! To ci tyle powiem, że duby smalone pleciesz. Kumpel pojechał (skończone studia chemiczne zaoczne) wraz z kolegami, z których wszyscy mają za sobą co najmniej technikum (ale mniejsza z tym). Oni mają studia skończone _instalacji_ i wiedzą dziesięć razy tyle, ile zielony gryzipiórek po polibudzie! > Cała para poszła w > gwizdek, bo co oni niby z tych szkoleń wynieśli??? Przyswoją więcej niż człowiek, który nigdy instalacji na oczy nie widział, a zna technologię tylko z podręczników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olgierd Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 14:08 młoty, głupi, weż rozbieg - oto poziom płockiego Forum pracujcie nad sobą bo mi wstyd za was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangour Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 15:07 Prawda lezy po srodku moi mili, BOP nie jest moze az tak źle ale na pewno nie jest tez fantastycznie i jest wiele rzeczy do poprawy. w skali od 0-10 jest 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUZA Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.c155.petrotel.pl 18.11.05, 18:05 JACKO 77 NIE BADZ ZA MUNDRY BO RZECZYWISCIE KAZDY TAM PRACOWAL I WYLEWAL POTY A MOZE TY SIEDZIALES ZA BIURKIEM BO JA WIEM W JAKIM STANIE PRZYCHODZIL MOJ MAZ TY MOZE MIALES 10 TYS MOJ MAZ NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macko85 Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.chello.pl 19.11.05, 18:38 To nadal nie wina BO jakie konkrakty podwykonawcy podpisali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacko77 Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 20.11.05, 14:29 Zuza, po pierwsze Ty nie wiesz w jakim stanie przychodzę z pracy, po drugie praca za biurkiem też męczy - wbij sobie to do głowki, a po trzecie tyle nie zarabiam. Ale nie narzekam jak Ty i Twoj maz, ze musza pracowac, wylewac pot i lzy. Mam prace to pracuje bo doceniam to, ze ja mam. A Wy narzekacie jak nie macie pracy, narzekacie jak ją macie - zdecydujcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michuc Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.torun.mm.pl 18.11.05, 21:00 Pozdrawiamy Edwarda Odpowiedz Link Zgłoś