Dodaj do ulubionych

Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:23
To mamy u siebie kolosa jak sie patrzy Moze zagoscimy w koncu na mapie swiata
Zycze wszystkim owocnej pracy w BOP
Obserwuj wątek
    • Gość: pracownik Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.c154.petrotel.pl 18.11.05, 05:37
      Szkoda tylko ze nie podziekowano nam ( pracownikom ktorzy wylewali pot i lzy
      zeby ta instalacja stanela ) a w efekcie koncowym ruszyla . podziekowania byly
      jedynie od pracodawcow ( firm podwykonawczych) w formach tzw. wyplat .Bardzo
      marne one byly
      • Gość: jacko77 Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.ericsson.net 18.11.05, 09:44
        hahaha...ale się ubawiłem:-)
        łzy - chyba jak Ci coś do oka wpadło:) dobrzez ze za ten płacz chociaz Ci kasę
        zapłacili....
        a na poważnie to trochę nie rozumiem - mieliście pracę, dostawaliście kase
        (wynika ona z umowy o pracę - więc sie na nia zgodziliście, to po co narzekasz
        na marnośc ich? nie chcesz, za moło - zmień pracodawce) i co Wy jeszcze
        chcecie? Z imienia i nazwiska należało Wam podziękować? A może wymórowac
        tabliczki?
        ach ta mentalność - tylko narzekać, narzekać - żadnego optymizmu, dostrzezenia
        tego co jest dobre....
        • Gość: SLD Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: 80.48.4.* 18.11.05, 11:38
          Człowieku,kto cię uczył języka polskiego??
          • Gość: jacko77 Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.ericsson.net 18.11.05, 11:59
            pani od języka polskiego komuchu
    • razdwadwanascie Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins 18.11.05, 07:31
      [...]
      "Całość obsługuje ponad 400-osobowa załoga. Wszyscy inżynierowie przeszli
      specjalistyczne szkolenia na podobnych instalacjach w Niemczech i USA"

To kto mi powie o ile osób spadło bezrobocie w Płocku???
    • Gość: budowniczy Szkoda tylko,że nie ma już firm,które to budowały: IP: 80.48.4.* 18.11.05, 09:09
      Beton Stal,Albud,Ajmex,Turbud...
      • Gość: jacko77 Re: Szkoda tylko,że nie ma już firm,które to budo IP: *.ericsson.net 18.11.05, 09:45
        Turbud poślizgnął się na Polimeksie, Ajmex - wiadomo, umarł a później
        zmartwychwstał:)
    • Gość: olgierd Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 09:29
      ciekawe sprawy są poruszone
      1 firmy ktore budowały ob upadły? dlaczego
      2 ile zmalało bezrobocie w Płocku

co do zatruwania srodowiska?
      czy trzzeba sie liczyc z tym ze znowu jak dotąd ludzie muszą umierać na raka
      dzieki takiemu szczesciu jak petrochemia ?
      • Gość: jacko77 Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.ericsson.net 18.11.05, 09:39
        Ale Ty głupi jestes!!!!
        Jak firmy zle podpisywaly umowy podwykonawcze to upadaly - takich maja
        menadżerów,
        zatruwanie środowiska - jak wiesz jak sie robi polimery to powinienes wiedziec,
        ze środowiska sie nie zatruwa - ale chyba u Ciebie jest juz za pozno ....
        a na raka sie umiera bez wzgledu na to czy masz orlen za płotem czy nie...
        a bez tego szczescia jakim jest petrochemia czy BOP to Płock byłby straszną,
        biedną dziurą ale wtedy byś i tak narzekał, że jest bieda, nie ma pracy,
        bezrobocie 70% i nie stac Cie na mocherowy beret.
        nie pozdrawiam
        • Gość: osa Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 09:51
          ale ludzie by żyli
          • Gość: SoundBlaster Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 19:42
            Pod warunkiem ze by z glodu wczesniej nie umarli albo z desperacji nie powiesili
        • Gość: były pracownik Re: menedżerowie Beton Stal :-(((( IP: 80.48.4.* 18.11.05, 10:06
          zgadzam się z tobą,że część menedżerów po prostu się nie nadawała do
          zarządzania;a byli panowie prezesi Beton Stalu,są tego najlepszym
          przykładem;tylko już nie wiem czy to był wynik pychy,megalomanii czy też zwykłej
          durnoty;i te ich,do końca składane, obietnice świetlanej przyszłości...co do
          innych,to niech się wypowiedzą pracownicy upadłych firm;wielka szkoda,że tak się
          to potoczyło...
    • Gość: Bżdźiągwa Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 11:13
      "Całość obsługuje ponad 400-osobowa załoga."
      Z czego, lekko licząc, połowa to administracja i naczalstwo.

"Wszyscy inżynierowie przeszli specjalistyczne szkolenia na podobnych
      instalacjach w Niemczech i USA."
      Gó.. prawda.
      Na szkolenia pojechali nieliczni i bynajmniej nie inżynierowie tylko młoty po
      zawodówkach (tyle, że mieli wypracowane kupę lat pracy)! Cała para poszła w
      gwizdek, bo co oni niby z tych szkoleń wynieśli???
      • Gość: Belfer PW Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: 80.48.4.* 18.11.05, 11:46
        Ale te "młoty" po zawodówkach nadal są najlepsi.Niech wybitni po politechnice
        się uczą.Właśnie od tych "młotów".Problem to nie jest,że tylko "papier".Chociaż
        jest bardzo ważny ale wiedza technologiczna też,którą zdobywa się latami.A
        propos ja jestem "młotem" po PW z 25 letnim doświadczeniem,wcale nie
        chemikem.Chłoptaś zanim coś zaczniesz pisać co pomyśl,bo to nie boli!!!
      • Gość: Jacko77 Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.ericsson.net 18.11.05, 12:03
        Ciemniaku, przede wszystkim liczy sie doświadczenie, doświadczenie i jeszcze
        raz doświadczenie!! Jeżeli człowiek po zawodówce zna język, ma ogromne
        doświadczenie to jedzie za granice i się uczy!! a później przjezdza i jest
        specjalistą. To że skończysz studia (mam nadzieję że jednak nie masz ich
        skończonych) nie daje prawa osądzania innych. Jeżeli "młoty" mają prace a Ty
        nie to znaczy że te "młoty" sa lepsze od Ciebie!!
        nie pozdrawiam
      • Gość: m Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: 193.59.95.* 18.11.05, 13:54
        bździągwa - mam dla Ciebie poradę: weź duży rozbieg i huknij łbem w ścianę -
        może jeszcze pomoże. jeżeli chodzi o szkolenia i w rozwój pracowników to musisz
        wiedzieć, że BOP ładuje w ten temat ogromne pieniądze i albo pracownicy jeżdżą
        do innych zakładów na świecie albo specjaliści ze świata przyjeżdżają do BOP.
        skąd u ciebie taka agresja i pesymizm..?
      • w_starym_kinie Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins 18.11.05, 17:33
        Gość portalu: Bżdźiągwa napisał(a):
        > Na szkolenia pojechali nieliczni i bynajmniej nie inżynierowie tylko młoty po
        > zawodówkach (tyle, że mieli wypracowane kupę lat pracy)!

To ci tyle powiem, że duby smalone pleciesz. Kumpel pojechał (skończone studia
        chemiczne zaoczne) wraz z kolegami, z których wszyscy mają za sobą co najmniej
        technikum (ale mniejsza z tym). Oni mają studia skończone _instalacji_ i wiedzą
        dziesięć razy tyle, ile zielony gryzipiórek po polibudzie!

> Cała para poszła w
        > gwizdek, bo co oni niby z tych szkoleń wynieśli???

Przyswoją więcej niż człowiek, który nigdy instalacji na oczy nie widział, a zna
        technologię tylko z podręczników.
    • Gość: olgierd Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 14:08
      młoty, głupi, weż rozbieg - oto poziom płockiego Forum
      pracujcie nad sobą bo mi wstyd za was
      • Gość: kangour Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 15:07
        Prawda lezy po srodku moi mili, BOP nie jest moze az tak źle ale na pewno nie
        jest tez fantastycznie i jest wiele rzeczy do poprawy. w skali od 0-10 jest 4.
    • Gość: ZUZA Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.c155.petrotel.pl 18.11.05, 18:05
      JACKO 77 NIE BADZ ZA MUNDRY BO RZECZYWISCIE KAZDY TAM PRACOWAL I WYLEWAL POTY A
      MOZE TY SIEDZIALES ZA BIURKIEM BO JA WIEM W JAKIM STANIE PRZYCHODZIL MOJ MAZ TY
      MOZE MIALES 10 TYS MOJ MAZ NIE
      • Gość: Macko85 Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.chello.pl 19.11.05, 18:38
        To nadal nie wina BO jakie konkrakty podwykonawcy podpisali...
      • Gość: Jacko77 Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 20.11.05, 14:29
        Zuza, po pierwsze Ty nie wiesz w jakim stanie przychodzę z pracy, po drugie
        praca za biurkiem też męczy - wbij sobie to do głowki, a po trzecie tyle nie
        zarabiam.
        Ale nie narzekam jak Ty i Twoj maz, ze musza pracowac, wylewac pot i lzy. Mam
        prace to pracuje bo doceniam to, ze ja mam. A Wy narzekacie jak nie macie pracy,
        narzekacie jak ją macie - zdecydujcie sie.
    • Gość: michuc Re: Oficjalne otwarcie Basell Orlen Polyolefins IP: *.torun.mm.pl 18.11.05, 21:00
      Pozdrawiamy Edwarda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka