Dodaj do ulubionych

Milewski-Piłat

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.11.02, 16:24
Chcę przedstawić na forum co rodzi Arogancja. Ośmieszanie SLD przez
Milewskiego musiało doprowadzić do kontry ze strony Piłata PrezydentPłocka
nie moze zachowywac sie jak chłopiec w krótkich spodenkach, a mieszkańcy
płacić rachunków za brak doświadczenia politycznego elit miasta.

Wywiad z Milewskim
I zmiany personalne?
- Naprawa błędów, zmiany na lepsze w ratuszu i spółkach gminy. Np. rady
nadzorcze spółek gminnych były podziałem łupów. Koniec z tym. Pierwszeństwo
będą mieli fachowcy z przygotowaniem merytorycznym i wiedzą o zarządzaniu.

A jeśli takim fachowcem będzie akurat członek SLD?

- Teoretycznie taki dziwny przypadek jest możliwy.

A praktycznie?

(śmiech)

Poseł Piłat powiedział w rzepie dziś

”Płockowi potrzebny jest nowy most i ja nawet zgromadziłem już część
potrzebnych pieniędzy, ale jeżeli prezydent będzie chciał iść z nami na
wojnę, to bardzo proszę, zobaczymy, jak na tym wyjdzie.”
Obserwuj wątek
    • Gość: bobo Re: Milewski-Piłat IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.11.02, 16:29
      Niech Milewski nauczy się kultury. Brawo panie Piłat niech arogancja i chamstwo
      będą ukrócone i ukarane. Milewski musi się liczyć ,że w SLD jest bardzo dużo
      fachowców,a jeśli nie to niech pokaże ,że jest w stanie sam zbudować most.
      • Gość: sebiik Re: Milewski-Piłat IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.11.02, 22:54
        Oj ciemnośc widzę dla Płocka oj ciemność. Ta "wojna podjazdowa" miedzy
        Milewskim i SLD może tylko doprowadzić do bardzo niekorzystnych spraw dla
        Płocka. To juz jest niemal pewne, że "wojna" bedzie. Tak więc zegnaj nowy
        piękny moście(tak go zwał Milewski), bo kasę ma Piłat. Zegnaj siedzibo Orlenu
        z Płocka, bo juz są takie przymiarki, a słaby prezydent, bez duzego poparcia
        zarówno w radzie jak i w miescie(co to raptem 8% płocczan za Milewskim-lekka
        kpina z tymi wyborami bezposrednimi) Zresztą poraz kolejny powtarzam, że
        Milewski będzie słabym prezydentem i zeby stworzyc jakies warunki do rzadzenia
        mistem, bedzie wchodził w układy z róznymi przekręciażami, jak Krakowski i
        spółka.
    • Gość: Frytek Re: Milewski-Piłat IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.11.02, 23:35
      "Np. rady nadzorcze spółek gminnych były podziałem łupów"
      Hmmmmmmmm zapewne są to słowa prawdziwe, lecz zastanawia mnie czy jesli Pan
      Milewski zmieni skład tych rad czy to tez przypadkiem nie bedzie podział łupów
      tylko pomiedzy ludzi z przeciwnej opcji politycznej ?

"Polityka to taplanie się w błocie i każdy sie musi ubrudzić"
      • Gość: waldek Re: Milewski-Piłat IP: *.petrotel.bptnet.pl 14.11.02, 23:51
        Gość portalu: Frytek napisał(a):

> "Np. rady nadzorcze spółek gminnych były podziałem łupów"
        > Hmmmmmmmm zapewne są to słowa prawdziwe, lecz zastanawia mnie czy jesli Pan
        > Milewski zmieni skład tych rad czy to tez przypadkiem nie bedzie podział
        łupów
        > tylko pomiedzy ludzi z przeciwnej opcji politycznej ?

I pewnie tak będzie ale nie w tym rzecz. Chodzi o to ze pan Milewski pali
        współpracę z SLD. Gdyby przeczytal list Górala i zrozumial co było tam
        napisane. To może płocczanie nie troskali by sie dziś o rozwój miasta. Za butę
        i głupote zapłaci Płock.
    • Gość: Płocczanin Re: manipulacja IP: 62.233.200.* 15.11.02, 00:06
      Już dawno pisałem że z milewskim na radziwie to tylko pontonem ale mało kogo
      to interesowało a tacy krzykacze i oszołomy jak H. Kreuz mówili że to bzdury i
      tak właśnie się wychodzi na słuchaniu głosu idiotów a tych jak wskazuje
      powyzszy przykład nawet na forum nie brakuje. Ten facet pisze do kazdego
      tematu próbując zamieszać w głowie forumowiczom, jest wszędzie, podpisuje się
      własnym imieniem i nazwiskiem < jeżeli prawdziwe ale raczej tak> próbując się
      wykreować na wszechwiedzącego i obeznanego w każdym temacie i wiecie co
      zobaczymy go w następnych wyborach. Już przed wyborami każdy kto ma mózg
      wiedział że mostu z Milewskim nie bedzie a ten ćwok mnie nazywał mnie
      manipulantem słuchajcie dalej tego palanta i dobrze na tym wyjdziecie :)
      • Gość: Kuba Kreuz IP: *.petrotel.bptnet.pl 15.11.02, 00:33
        Gość portalu: Płocczanin napisał(a):

> Już dawno pisałem że z milewskim na radziwie to tylko pontonem ale mało kogo
        > to interesowało a tacy krzykacze i oszołomy jak H. Kreuz mówili że to bzdury
        i
        > tak właśnie się wychodzi na słuchaniu głosu idiotów a tych jak wskazuje
        > powyzszy przykład nawet na forum nie brakuje. Ten facet pisze do kazdego
        > tematu próbując zamieszać w głowie forumowiczom, jest wszędzie, podpisuje się
        > własnym imieniem i nazwiskiem < jeżeli prawdziwe ale raczej tak> próbując
        > się
        > wykreować na wszechwiedzącego i obeznanego w każdym temacie

Jak to byłby prawdziwy Kreuz to trzymałby sie cokolwiek prawdy (kobity swojej
        przecie sie słucha) a ten kut... pisze takie debilizmy ze szok. Myśle ze to
        jakis prowokator.

Podobno prezes AUCHANA zamówił dużą dostawę pontonów Pozdrawiam
      • Gość: henrykkreuz brak argumentów, przyszedł czas na wyzwiska IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 00:36

> Już dawno pisałem że z milewskim na radziwie to tylko pontonem ale mało kogo
        > to interesowało a tacy krzykacze i oszołomy jak H. Kreuz mówili że to bzdury
        i
        > tak właśnie się wychodzi na słuchaniu głosu idiotów a tych jak wskazuje
        > powyzszy przykład nawet na forum nie brakuje. Ten facet pisze do kazdego
        > tematu próbując zamieszać w głowie forumowiczom, jest wszędzie, podpisuje
        się
        > własnym imieniem i nazwiskiem < jeżeli prawdziwe ale raczej tak> próbując
        > się
        > wykreować na wszechwiedzącego i obeznanego w każdym temacie i wiecie co
        > zobaczymy go w następnych wyborach. Już przed wyborami każdy kto ma mózg
        > wiedział że mostu z Milewskim nie bedzie a ten ćwok mnie nazywał mnie
        > manipulantem słuchajcie dalej tego palanta i dobrze na tym wyjdziecie :)

W której komisji liczyłeś głosy, a powiem Ci czego się boisz.

A może przedstawisz się, wątpię jednak abyś miał tyle odwagi.

Jeżeli SLD będzie przeszkadzać w budowie mostu to nie wyjdzie jej to na
        zdrowie w następnych wyborach parlamentarnych - jest to oczywiste, zresztą
        sprawa fałszerstw wyborczych też, zwłaszcza, że w następnych wyborach wyborcy
        mogą zacząć pilnować uczciwości z siekierami i widłami, aby gnoje bali się
        fałszować.

Natomiast jeżeli Milewski będzie miał wystarczjąco w głowie i skieruje swoje
        działania nie na dogadywanie się z "układami", a z wyborcami - to może
        doprowadzić do ponownych wyborów rady. Wyborcy mają tylko czuć, że ich
        Prezydent to chłop z jajami i układy bierze za pysk.
        W tym z chęcią pomogę: wiedzą, czasem i pieniądzem.

Z p.
        Henryk Kreuz, Wien
        • Gość: Kuba Re: brak argumentów KREUZ = KUTAS IP: *.petrotel.bptnet.pl 15.11.02, 00:51

> Natomiast jeżeli Milewski będzie miał wystarczjąco w głowie

itu masz problem bo tam jest pusto przeczytaj post romana-j nt programu
          Milewskiego

i skieruje swoje
          > działania nie na dogadywanie się z "układami",

i tu masz problem bo Milewski siedzi w najwiekszym układzie Krakowski
          Wiśniewski Lewandowski Rolirad i paru innych

a z wyborcami - to może
          > doprowadzić do ponownych wyborów rady. Wyborcy mają tylko czuć, że ich
          > Prezydent to chłop z jajami

i tu masz pewność zostawił żone z małym dzieckiem dla sekretarki banalny
          facecik

i układy bierze za pysk.
          > W tym z chęcią pomogę: wiedzą, czasem i pieniądzem

i tu cie rozumiem bedziesz kupował głosy brawo
          • Gość: henrykkreuz Re: brak argumentów KREUZ = KUTAS IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 01:01
            Gość portalu: Kuba napisał(a):

> KREUZ=KUTAS

Miło mi.
            Ale jesteś wściekły. Ciekawe z jakiego powodu? :)

Sp.
            Henryk Kreuz, Wien
            • Gość: Płocczanin Re: brak argumentów KREUZ = KUTAS IP: 62.233.200.* 15.11.02, 01:50
              Dzieki Kuba, w końcu się znalazł jeden co rozumie o co chodzi!!! Ile można
              czytać tego faceta !! a no i tytuł mi sie podoba :) ale do niego pasuje

Co sie tyczy spraw ważniejszych Milewski Krakowski i oczywiscie Wisniewski to
              są przekręty na potęgę nie wiem czy słyszeliście że dzień po całej aferze
              jeden z powyzszych zaprosił TVN do Płocka i pokazywał im sfingowana kasetę z
              jego kolesiem , który niby kupował głosy na Hetkowskiego - ale co jest
              najciekawsz ten pan jeszcze im sie przedstawil innym nazwiskiem. Moim zdaniem
              dopiero dowiemy sie co to sa układy i korupcja i nie skończy sie na
              sprzedanych hotelach za psie pieniądze !! Zobaczymy co to znaczy porozumienie
              ponad podzialami - ponad podziałem kasy POPIS dogada się z samoobroną czyli
              cwaniaczki z radykalnymi oszołomami a Kreuz powie ze on się cieszy bo to
              dobrze dla Polski i wogóle to on nawet jest dumny - no co za wał!!!!

zadziwiająca jest tez ilość czasu jaka ten człowiek spędza przed komputerem
              kup sobie psa głąbie jak jesteś samotny!!!

• Gość: Płocczanin Re: a nawet głupi kutas IP: 62.233.200.* 15.11.02, 02:04
          jedyne co miałem wspólnego z liczeniem głosów to fakt że liczyłem że ludzie
          będą mieli tyle rozumu i nie zaglosuja na milewskiego ale jak czytałem inne
          posty to widze ze ty sledziles członków SLD z rodzinami - to dopiero zajęcie
          dla takich jak ty co wszedzie musze wsadzić swoje 3 grosze - przez takich
          ludzi jak ty w Płocku przez najblizsze lata nie da się życ i trzeba będzie
          mieć ponton
          • Gość: henrykkreuz Re: a nawet głupi kutas IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 02:37

> jedyne co miałem wspólnego z liczeniem głosów to fakt że liczyłem że ludzie
            > będą mieli tyle rozumu i nie zaglosuja na milewskiego ale jak czytałem inne
            > posty to widze ze ty sledziles członków SLD z rodzinami - to dopiero zajęcie
            > dla takich jak ty co wszedzie musze wsadzić swoje 3 grosze - przez takich
            > ludzi jak ty w Płocku przez najblizsze lata nie da się życ i trzeba będzie
            > mieć ponton

Miło mi, Henryk mam na imię.

A może kraść będzie trudniej? I co to za życie będzie, no nie? Proponuję
            najpierw ponton, a potem sznur. Po tekstach wnioskuję, że wielkiej szkody nie
            będzie, a płaczu żadnego.

Nie śledziłem, ale z chęcią pomogę organom ścigania dzieląc się wiedzą (może
            to pomóc ustalić rzeczywistych sprawców tak poważnego przestępstwa jakim jest
            fałszowanie wyborów), a może jakieś podziękowanie dostanę np. od GW. :)

A tak w ogóle to nigdy nic nie miałem przeciwko lewicy, a tylko przestępców na
            lewicy, prawicy i centrum nie lubię.

Sp.
            Henryk Kreuz
    • Gość: henrykkreuz Re: Milewski-Piłat IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 00:15
      Gość portalu: Mostoski napisał(a):
      > Poseł Piłat powiedział w rzepie dziś
      >
      > ”Płockowi potrzebny jest nowy most i ja nawet zgromadziłem już część
      > potrzebnych pieniędzy, ale jeżeli prezydent będzie chciał iść z nami na
      > wojnę, to bardzo proszę, zobaczymy, jak na tym wyjdzie.”

Ja powiem tak: Panie Piłat mostów nie buduje się za Pańskie pieniądze, a
      jeżeli będziecie utrudniać budowę mostu - to my wyborcy wykopiemy Was niedługo
      z sejmu i rządu, a wystarczy tylko lepiej dopilnować urn wyborczych. Czy Pan
      to zrozumiał Panie Piłat.

Z p.
      Henryk Kreuz
    • Gość: Struś Kreuz czyli krzyż IP: *.*.*.* 15.11.02, 00:19
      Ależ mamy z Panem krzyż, Panie Kreuz!
      • Gość: henrykkreuz Re: Kreuz czyli krzyż IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 00:40
        Gość portalu: Struś napisał(a):

> Ależ mamy z Panem krzyż, Panie Kreuz!

Wiem.

Z p.
        Henryk Kreuz, Wien
        • Gość: Struś Re: Kreuz czyli krzyż IP: *.*.*.* 15.11.02, 01:11
          Panowie, nie krzyżujcie rękawic. Tu są ważne argumenty,
          a nie obelgi.
          Niestety - Milewski nie wygrał, to przegrał Hetkowski!
          A skutki tego nie dadzą na siebie długo czekać (nawet
          nie z powodu zemsty czerwonych), tylko z nieudacznictwa
          Pana M.
          • Gość: Nowy Ludzie w Plocku sa dziwni IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 09:26
            Tak przygladam sie tym dyskusjom na forum, calkiem bezstronnie, bo i pan M. i
            Pan H. to dla mnie dzuma i cholera jak mawial pewien nieudany Polski polityk i
            sie zastanawiam czy ktos w tym kraju nie powinien zrobic douczania z demokracji:
            W wyborach wygral Milewski i on bedzie prezydentem Plocka, czy sie to nam
            podoba czy nie - taki byl glos ludu i pan Pilat moze sie wsciekac, ale sam jest
            sobie winien (tzn. mogl nie krecic z kolegami z Plocka krecic lodow na boku
            tylko wykazac sie skutecznoscia dzialania).
            A co najwazniejsze pan Pilat obraza mnie traktujac Plock jak swoje prywatne
            miasto i wykorzystujac most jako bat na Plocczan, mam pana ministra w d... i
            moze mi mostu nie stawiac, a ja glosowac bede tak jak mi nakazuje tzw.
            sumienie, a nie niedouczony minister. (w normalnym kraju taki facecik zostal by
            odwolany ze stanowiska).
            Aha i przypominam ze p. Pilat powinien dbac o cos tak wirtualnego jak interes
            wyborcow.
    • legal.alien Re: Milewski-Piłat 15.11.02, 15:05

> Poseł Piłat powiedział w rzepie dziś
      >
      Ta wypowiedz to skandal! Czy tow. Pilat oferuje swoje prywatne pieniadze??
      Ciewkawe ile wzial dla siebie zbierajac te pieniadze? Watpie!! Sa to pieniadze
      publiczne, a nie prywatne, czy nawet partyjne!!!! Czyli tow. Pilat uzywa
      chamskiego szantazu wobec nowego prezydenta. Czy ktos wreszcie pogoni na dobre
      te czerwona cholote.
      • kreuzihenio Re: Milewski-Piłat 15.11.02, 17:49
        legal.alien napisał:
        > Ciewkawe ile wzial dla siebie zbierajac te pieniadze?

to co napisałeś to proste kurestwo, szkoda ze takich łobuzów jak ty nie mozna
        podac do prokuratora. Najlepiej byłoby splunąć tobie w twarz bo nogi szkoda.
      • Gość: henrykkreuz Uwaga na jakiegoś czubka który używa mego nazwiska IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 19:10
        legal.alien napisał:

>
        > > Poseł Piłat powiedział w rzepie dziś
        > >
        > > ”Płockowi potrzebny jest nowy most i ja nawet zgromadziłem już część
        >
        > > potrzebnych pieniędzy, ale jeżeli prezydent będzie chciał iść z nami na
        > > wojnę, to bardzo proszę, zobaczymy, jak na tym wyjdzie.”
        > Ta wypowiedz to skandal! Czy tow. Pilat oferuje swoje prywatne pieniadze??
        > Ciewkawe ile wzial dla siebie zbierajac te pieniadze? Watpie!! Sa to
        pieniadze
        >
        > publiczne, a nie prywatne, czy nawet partyjne!!!! Czyli tow. Pilat uzywa
        > chamskiego szantazu wobec nowego prezydenta. Czy ktos wreszcie pogoni na
        dobre
        > te czerwona cholote.
        >

Masz całkowitą rację. A tą tzw. "chołotę" mamy już w pogoni. To się czuje.
        Po lewej stronie jest też wielu normalnych ludzi, jednak wielu to rzeczywiście
        chołota.
        Np. jakiś czubek wstydzący się własnego nazwiska i imienia używa mego
        przedstawiając się jako kreuzihenio lub podobnie.
        Z p.
        Henryk Kreuz
        • Gość: Kuba heniu nie lubią cię kutasie IP: *.petrotel.bptnet.pl 15.11.02, 21:33
          Gość portalu: henrykkreuz napisał(a):

> Np. jakiś czubek wstydzący się własnego nazwiska i imienia używa mego
          > przedstawiając się jako kreuzihenio lub podobnie.
          > Z p.
          > Henryk Kreuz
          Henryk Kreuz to jest tylko nick nie twoje nazwisko.

• hkreuz Re: mów za siebie 16.11.02, 00:46
            Gość portalu: Kuba napisał(a):

> Gość portalu: henrykkreuz napisał(a):
            >
            > > Np. jakiś czubek wstydzący się własnego nazwiska i imienia używa mego
            > > przedstawiając się jako kreuzihenio lub podobnie.
            > > Z p.
            > > Henryk Kreuz
            > Henryk Kreuz to jest tylko nick nie twoje nazwisko.
            >

Henryk Kreuz to jest moje imię i nazwisko i nie mam powodu, dla którego
            miałbym ukrywać swoje nazwisko.

Innym jak widzę, brak odwagi na to, aby swoje zdanie podpisac własnym
            nazwiskiem.

Sp.
            Henryk Kreuz
    • roman_j Re: Milewski-Piłat 16.11.02, 09:11
      Gość portalu: Mostoski napisał(a):

Pan poseł Piłat widać tak się zdenerwował wynikiem wyborów prezydenckich w
      Płocku, że zaczyna popełniać gafy. Taka deklaracja z jego strony dowodzi
      politycznej głupoty, bo jeżeli poseł Piłat chce zrobić z mostu polityczną kartę
      przetargową, to ani obelisku w Płocku nie będzie miał ani mandatu w następnej
      kadencji. Już kiedyś dał do zrozumienia, że ma nas, Płocczan, w d...
      (powiedział kiedyś w wywiadzie, że my w Płocku możemy sobie "szumieć", a on i
      tak będzie robił swoje). Teraz tylko to potwierdził. Nie wiem, czy to tylko
      głupota polityczna, czy może, co gorsza, granicząca z butą pewność siebie,
      którą sami przez lata podsycaliśmy swoimi głosami w kolejnych wyborach.
      Jeżeli mostu w Płocku nie będzie w terminie z przyczyn finansowych, to wina
      leżeć będzie po stronie obecnego rządu, bo to on ma klucz do kasy. Radzę o tym
      pamiętać. I apeluję też wszystkich "realistów", którzy kraczą, że teraz mostu w
      Płocku nie będzie: nie dajcie się nabierać na ten polityczny szantaż! Nie
      głoście takich tez, bo w ten sposób tylko szkodzicie sprawie mostu. Takie
      opinie dają SLD oręż do walki z nowym prezydentem Płocka o utrzymanie swoich
      politycznych wpływów w mieście. Skutek będzie taki, że my się będziemy w Płocku
      dusić w korkach, a wiceminister Piłat na ciepłej posadce w Warszawce będzie
      rozgrywał politycznego ping-ponga. Gdyby naprawdę brał pod uwagę dobro nas,
      swoich wyborców, to jego pierwsze słowa po wyborze Milewskiego na prezydenta
      powinni brzmieć jakoś tak: "Wybory prezydenckie w Płocku wygrał przedstawiciel
      opozycji, zaś skład Rady Miasta wskazuje, że nadchodząca kadencja będzie
      trudna. Chciałbym jednak podkreślić, że w najważniejszej dla Płocczan sprawie
      budowy nowego mostu nic się nie zmieni. Jest to dla miasta priorytet i będziemy
      w tej sprawie dążyć do kompromisu ponad politycznymi podziałami." W tym duchu
      powinien się wypowiedzieć poseł Piłat, gdyby był politykiem z klasą. Niestety
      nim nie jest i mam nadzieję, że nie będziemy tego za kilka lat żałować.
      • hkreuz Re: Milewski-Piłat 16.11.02, 10:57
        To co napisałeś jest oczywiste.
        Dodam tylko, że Ci wszczyscy Piłaci to polityczni kanibale, skoro sami sobie
        szkodzą nawet nie wiedzą czym.
        Podtrzymuje tezę, że wielu forumowiczów - chcących uchodzić za apolitycznych -
        ma więcej politycznego rozumu jak Ci cali "wielcy" przywódcy, a zatem dlaczego
        nie wykorzystujecie tego dla dobra innych, pozwalacie rządzić sobą takim
        Piłatom? Czyżbyście uwierzyli, że jesteście gorsi od innych?

z p.
        Henryk Kreuz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka