Dodaj do ulubionych

Tata Kazika.....

30.06.03, 15:23
Koniecznie przeczytajcie niedzielny numer Rzepy.Bardzo udany tekst o
Stanisławie Staszewskim w dodatku Plus-Minus.Jest też epizod płocki...
Obserwuj wątek
    • legal.alien Apel do Gazety na Mazowszu 30.06.03, 21:20
      A moze Gazeta na Mazowszu napisalaby dluzszy reportaz o plockich losach
      Staszewskiego. Zyje jeszcze sporo osob, ktore go pamietaja z lat 60-tych w
      Plocku. Zyja Inzynierowie z Petrobudowy o ktorych spiewal, chyba zyja tez
      kobiece bohaterki jego piosenek, podobno niektore z nich byly z Plocka. Z tego
      co mi opowiadal ojciec, ktory Go znal byla to jedna z barwniejszych postaci w
      Plocku.
      Moze warto, zeby ktos powaznie zajal sie tym tematem i porozmawial z
      Plocczanami. Bylby ciekawy temat na dlugi reportaz. Ostatni Gazeta na Mazowszu
      niczym poza lokalnym wiesciami i plotkami sie nie zajmuje. Moze warto byloby
      podniesc troche poziom.
      • henrykkreuz Re: Apel do Gazety na Mazowszu 30.06.03, 23:08
        Bardzo dobry pomysł.
        W jednym z zachowanych utworów upamiętnił Panie Hiszpańskie (Celinę), a Panie z
        całą pewnością żyją, piękne kobiety, a wtedy super atrakcyjne dziewczyny
        Płocka.
        • legal.alien Re: Apel do Gazety na Mazowszu 01.07.03, 14:37
          Tez slyszalem, ze byly piekne, podobno urzedowaly w Petropolu.
          Zreszta z tego co slyszalem, to w Plocku w latach 60-tych bylo pare ciekawych
          miejsc, ktore mialy swoj klimat: Staromiejska, Pod Strzecha, Kolorowa. To byly
          miejsca gdzie sporo mlodych inzynierow, plockiej inteligencji dosc regularnie
          balowalo. Niestety tego Plocka juz nie ma, tak jak nie ma w Plocku tych
          restauracji. Zostaly smieszne speluny zwane pubami i pare nedznych lokali
          aspirujacych do miana restauracji.
        • Gość: Lutek Re: Apel do Gazety na Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 14:30
          henrykkreuz napisał:

> Bardzo dobry pomysł.
          > W jednym z zachowanych utworów upamiętnił Panie Hiszpańskie (Celinę), a
          Panie z
          >
          > całą pewnością żyją, piękne kobiety, a wtedy super atrakcyjne dziewczyny
          > Płocka.

Jeśli się nie mylę, to Pani Celina Hiszpańska (bohaterka jednego z utworów,
          pod której dom przychodziła ekipa z killerami :D) sprzedaje guziki na rynku
          przy ul. Królewieckiej.
          pzdr., Panią Celinkę też :)
          • henrykkreuz Re: Apel do Gazety na Mazowszu 07.07.03, 15:07
            Ja ich nie znałem osobiście. Jestem sporo młodszy.
            A sprzedaż guzików, a co w tym złego?
            Ja widywałem płockich obecnych byznesmenów na ulicach i lewych targowiskach
            Wiednia jak z gazet sprzedawali konserwy, guziki i inne pierdołki. I co z tego?
            Jedno mnie tylko niepokoi (mają teraz sklepy w Płocku), że napuszczają Straż
            Miejską na tych biedniejszych, którzy z gazety na ulicy cokolwiek chcą sprzedać.
            Jak to jest "Zapomniał wół...."
            • Gość: Lutek Re: Apel do Gazety na Mazowszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 21:58
              Nie sugeruj, że naśmiewam się z Pani Celiny Hiszpańskiej, iż Ta sprzedaje
              guziki. Po prostu napisałem to w kwestii informacyjnej. Może nie wszyscy to
              wiedzieli.
              pzdr.
              • henrykkreuz Re: Apel do Gazety na Mazowszu 08.07.03, 08:52
                OK
      • sterowna Re: Apel do Gazety na Mazowszu 01.07.03, 00:47
        heheh, bardzo dowcipne! gazeta na mazowszu i poważny, wartościowy reportaż??? a
        niby kto miałby go napisać... chociaż pomysł rzeczywiście dobry. pozdrawiam.
        • legal.alien Re: Apel do Gazety na Mazowszu 01.07.03, 07:52
          Tego sie niestety obawiam. Na pewno nie pani Ciesiulska, wszystko tylko nie to.
          A moze wynajac kogos dobrego z centrali??
        • Gość: wigier Re: Apel do Gazety na Mazowszu IP: hpcache:* 07.07.03, 13:30
          Jedna z pracujących w Gazecie nM dziennikarek w ubiegłym roku była
          laureatką radiowej Trójki i Gazety.Jej reportaż został umieszczony wsród 12
          najlepszych reportaży roku 2002.Niestety rzadko chwyta się za pióro,a szkoda.
          • legal.alien No ic o Gazeto??? 13.07.03, 00:13
            Bedzie cos z tego??
            Czy tez wolicie zajmowac sie w stylu Super Expresu wypadkami, skandalami,
            blachymi duperelami. Moze czas sie wziac za cos powazniejszego.
            Obecna Gazeta na Mazowszu ma strasznie niski poziom merytoryczny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka