Dodaj do ulubionych

Turcja Wschodnia z Triadą

25.06.10, 10:08
Kto był na takiej objazdówce?
Proszę o informacje,porady,uwagi.
Pozdrawiam :).
Obserwuj wątek
    • opuncja_1 Re: Turcja Wschodnia z Triadą 26.06.10, 20:45
      Czy ktoś z was, drodzy forumowicze, był, wybiera się, wie coś na ten temat?
      Informacje mile widziane. Pozdrawiam.
    • Gość: ts Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.petrus.pl 26.06.10, 22:01
      tez planuje wybrac sie na ten objazd :)
      wczoraj porownywalam ceny. Itaka znacznie tansza niz Triada. oba biura realizuja
      niemal ten sam program. roznica w cenie spora :)

szkoda tylko, ze tak niewiele relacji z wycieczek po turcji wsch.
    • Gość: ts Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.petrus.pl 26.06.10, 22:05
      znalazlam wlasnie:
      www.tur-info.com/fo_id/100075;,itaka_opinie.html
      wprawdzie o objazdowce itaki, ale jak juz mowilam program obu biur nie rozni sie
      jakos drastycznie.
      pozdrawiam
      • opuncja_1 Re: Turcja Wschodnia z Triadą 27.06.10, 14:41
        Bardzo dziękuję. Przeczytałam i na pewno skorzystam. Nie pomyślałam, ze w Erzurum i Kars może być aż tak chłodno. Nie sprawdzałam na jakiej wysokości leżą te miejsca. O takie między innymi wskazówki chodzi. Jeszcze raz dziękuję.
        A w Triadzie już wykupiłam. Teraz z niecierpliwością czekam na wyjazd.
        Pozdrawiam
    • opuncja_1 Re: Turcja Wschodnia z Triadą 28.06.10, 19:11
      Może ktoś wybiera się na tę objazdówkę????
      • Gość: Traper Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.chello.pl 29.06.10, 23:58
        Z Triadą nikt, kto czyta fora nie wybiera się na wakacje (przepraszam za
        szczerość, ale tak jest).
        • una_1 Re: Turcja Wschodnia z Triadą 19.05.11, 08:54
          No cóż byłam z Triadą w Grecji, Egipcie na Krecie i nie żałowałam jak dotąd.
        • Gość: jasio Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.ck.polsl.pl 19.05.11, 11:16
          Potwierdzam, byłem z Triadą na objazdówkach po Turcji, Syrii, Jordanii, Egipcie i na pewno jeszcze z nimi pojadę
    • opuncja_1 Re: Turcja Wschodnia z Triadą 30.06.10, 08:49
      Ja czytam, jeżdżę i, puki co, znów się wybieram. I mam taką cichą nadzieję, że i
      tym razem obejdzie się bez niespodzianek. Jeśli takie się trafią nie omieszkam
      napisać.
      • kajkaa5 Re: Turcja Wschodnia z Triadą 19.08.10, 19:49
        Opuncjo,już wróciłaś i może nawet trochę odpoczęłaś.Napisz co nieco,mamy ten
        wyjazd zaplanowany,jak było?
        Wycieczka wyczerpująca bardzo?
        Czy wszystkie punkty programu zrealizowane?
        Jakie tempo?
        Jak dużo chodzenia?
        Czy gdzieś jest trochę wolnego czasu?

Pozdrawiam serdecznie.....
        • kajkaa5 Re: Turcja Wschodnia z Triadą 19.08.10, 20:11
          o,jeszcze - pobudki są o której?
          jak długie są dzienne odcinki do jazdy?
          a dojazdy do hoteli bardzo póżno?
          • opuncja_1 Re: Turcja Wschodnia z Triadą 20.08.10, 13:17
            Śniadanie zwykle było o 7, wyjazd o 8 czyli wstajesz tak by zdążyć.
            Początkowo do hoteli dojeżdżaliśmy koło 20, po Van'ie wcześniej, w którymś byliśmy około południa.
            Odcinki do jazdy takie jak podane w programie.
            Zdarzało się, że jakiegoś punktu programu nie zrealizowaliśmy, tak jak było w rozpisce, po przyjeździe do hotelu, wtedy był realizowany następnego dnia.
            Pieniądze wyminialiśmy na TL już w Konyi (załatwił to turecki pilot), od Amasyi były z tym problemy (nie znali aktualnego kursu, nie działała drukarka,...). Kantory mają otware (piszę o wschodniej części Turcji) od 9 do 20.
            To na raie tyle. Pozdrawiam :)
        • Gość: opuncja_1 Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 20:50
          Tak, wróciłam. Czuję się wypoczęta i zadowolona :).
          Wycieczka ciekawa, dużo jazdy autobusem, sporo chodzenia. Jakoś tak tam jest, że zawsze wydawało mi się pod górę :). Ale spokojnie.....brakuje mi kondycji, a dałam radę. Tempo umiarkowane.
          Program zrealizowany, a w nagrodę za punktualność dodatkowe atrakcje do obejrzenia.
          Czas wolny głównie wieczorem po zakwaterowaniu i kolacji ale wtedy w miastach czynne były głównie jadłodajnie (ramadan). Jedynie w Amasyi (hotel mięliśmy wyoko nad miastem - Apple Palace) i Adiyaman oraz w Harbije (okolice Antakii) trochę czasu wolnego w ciągu dnia.
          Hotele dobre, najgorsze w Antalyi i Alanyi. Autokar mały bo mała grupa. Miał trochę słabą klimę. Chwilami z niej kapało. Naprawiali ale raz było lepiej, raz gorzej, a były właśnie (podobno) rekordowe upały.
          Ogólnie trochę męcząco ale ciekawie, a jakie piękne krajobrazy.....
          Pojechać na pewno warto. Nie ma się co stresować. Jest bezpiecznie.
          Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz. Postaram się odpowiedzieć.
          I nie martw się będzie dobrze :). Pozdrawiam :).
          • kajkaa5 Re: Turcja Wschodnia z Triadą 20.08.10, 13:58
            Dzięki serdeczne.Już mi lepiej.Twoje informacje są bezcenne.
            Pozdrawiam cieplutko...........
          • Gość: Gość Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 14:30
            Ja bym chętnie taki objazd zaliczył, ale moją żonę przerażają ciągłe
            przeprowadzki do innych hoteli na objeździe. Z tego co się zorientowałem, to w
            tej imprezie chyba każda noc jest w innym miejscu i to jest ból, no bo jak coś
            przeprać i wysuszyć ?
            Czy byliście w Urfie i to ciekawe miasto zwiedzaliście ?
            • opuncja_1 Re: Turcja Wschodnia z Triadą 20.08.10, 21:50
              W Kapadocji spędza się 2 noce w tym samym hotelu :).
              Coś tam przepieraliśmy i do rana wysychało.
              W Urfie był nocleg. Przyjechaliśmy wieczorem. Następnego dnia od rana zwiedzaliśmy jaskinię Abrahama, sadzawkę z karpiami. Był czas na suq.
              Sprawdzę w notatkach czy to wszystko i ewentualnie jutro uzupełnię :).
              Mnie też przerażała myśl o ciągłych przeprowadzkach ale co kilka dni, kiedy było więcej czasu, przepakowywałam walizy (brudki na spód) i było ok :).
              Pozdrawiam i polecam wyprawę :).
              • kajkaa5 Re: Turcja Wschodnia z Triadą 22.08.10, 13:22
                Opuncjo,a jakie są wtyczki do kontaktów?
                • Gość: opuncja Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 16:37
                  Najzwyklejsze. Kontaktów było zwykle kilka. Tylko w jednych z hoteli mięliśmy po jednym w pokoju i łazience. Tylko w ostatnim hotelu, w Alanyi, nie było suszarki do włosów.
                  Pozdrawiam :).
                  • Gość: kkkk Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.unknown.vectranet.pl 04.05.11, 12:00
                    CZY MOŻE KTOŚ BYŁ W TYM ROKU ?
                    ew. proszę o tegoroczną relację po powrocie
                    pozdr k
                    • Gość: ekoss Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.11, 12:11
                      tez czekam na tegoroczne relacje bo mam w planach tę wycieczkę Chyba jakaś już się odbyła?
                      • opuncja_1 Re: Turcja Wschodnia z Triadą 17.05.11, 08:16
                        W zeszłym roku odbyły się, podobno tylko trzy tury. Po jednej w lipcu, sierpniu i wrześniu. Lub jakoś tak :).
                        Udanej wyprawy.
                        Ja chętnie pojechałabym jeszcze raz. Byliśmy z Zuzą, była super :).
                        • Gość: * Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.unknown.vectranet.pl 10.06.11, 17:29
                          ?
                          • Gość: ekoss Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.11, 11:29
                            też czekam na tegoroczne relacje czy zadna wyprawa w tym roku nie doszła do skutku?czy nikt się nie chce podzielić wrażeniami?
                            • Gość: jasio Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.ck.polsl.pl 12.06.11, 12:08
                              Nie odbyła się.
                              Z tego prostego powodu, że pierwszy termin wylotu jest za 3 dni :-)
                              • Gość: kkkk Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.unknown.vectranet.pl 01.07.11, 13:52
                                CZY MOŻE KTOŚ BYŁ W TYM ROKU ?
                                ew. proszę o tegoroczną relację po powrocie
                                pozdr k
                                • jarek4441 Re: Turcja Wschodnia z Triadą 03.07.11, 08:10
                                  Byliśmy w ostatnich tygodniach czerwca. Wrażenia-dobre i bardzo dobre hotele, jedzenie ok. /poza ostatnim w Mersin i Alanyi/ na całej trasie objazdu mili i uprzejmi ludzie/po przyjeździe do Alanyi inny świat - chamstwo traktowanie turysty przez miejscowych jak śmiecia/. Długie przejazdy /autokar komfortowy/, atrakcje na trasie objazdu nierówne od powalających swoją atrakcyjnością do nijakich. Trzeba dokładnie przeczytać program wycieczki, pilot codziennie dorzuca jakieś punkty zwiedzania do programu lepsze lub gorsze. Pilot wycieczki w naszym przypadku p. Zuzanna taktowna, uprzejma , miła , pomocna tylko życzyć sobie takich ludzi na wszystkich wyjazdach. Ważna uwaga Turcja podrożała w ostatnich latach należy liczyć się z wydatkami większymi niż w Europie.
                                  • Gość: andrzej Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 18:43
                                    Triada 15-29 06 2011Jestem bardzo zadowolony z wycieczki.Tyle wrazeń, pięknych widoków. Cena bardzo przystępna.Pani Zuzanna Henel taktowna, sympatyczna.Chyba pojadę jeszcze raz ale z firmą Rainbowtours żeby ponownie odwiedzić Gruzję. Oferta Triady naprawde godna polecenia dla ludzi ciekawych świata.
    • Gość: Lucyna Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 15:07
      Witam, postanowiłam i ja napisać kilka słów na temat rodzinnych wakacji z Triadą. Właśnie wróciłam z rodzina z objazdu po Turcji wschodniej 15 dni od 27.07. do 10.08.2011. Wakacje wspaniałe, przepiękne krajobrazy - przejazd przez góry Taurus i Pontyjskie wiele ciekawych miejsc historycznych, kultura, zwyczaje tureckie, a przede wszystkim zobaczenie jak wygląda ich życie, wykorzystanie każdego skrawka ziemi pod uprawę, budowa dróg i wiele wiele ciekawych miejsc. Hotele jeśli chodzi o standard bardzo dobre, jedzenie każdy znalazł coś dla siebie, ale dobre. Wycieczka nie byłaby udana gdyby nie pilotka ALEKSANDRA KUNA i jej turecka pilotka CZYL ( PISOWNIA POLSKA ) oraz wspaniały kierowca TUFAN. Warunki w autokarze komfortowe a lot samolotem liniami ONUAR AIR. Dlatego tak dokładnie piszę bo przed wyjazdem też szukałam informacji na temat wyjazdu i co część pisze dobrze o biurze a część już tak chyba lubi ponarzekać bowiem taka nasza natura. Ja polecam ten wyjazd wcale nie jest męczący my byliśmy z córka 15-letnią. Jest czas wolny można samemu spacerować i poznawać miejsca do których przyjeżdża się na nocleg. Ola przekazała nam tyle ciekawych informacji historycznych jak i praktycznych na temat Turcji. Wybierzemy sie jeszcze z Triadą na zachodni objazd Turcji.
      Pozdrowienia dla OLI I CZYL.
      • schwinn1 Re: Turcja Wschodnia z Triadą 15.03.12, 22:41
        Do Turcji Wschodniej lepiej jechać z biurami wyprawowymi. I w te 15 dni nie przejeżdża się tysięcy kilometrów i nie zwiedza się "po łebkach" tylko delektuje tamtejszym klimatem i regionem, a Ararat jest na wyciągnięcie ręki a nie z punktu widokowego :) Ciekawe ile na takiej wycieczce objazdowej trwa zwiedzanie wyspy Akdamar, w dniu w którym jest ponad 6 godzinny przejazd na metę, a oprócz tego zwiedzenie jeszcze 3 innych miejsc.
        Ja polecam chociażby:
        www.horyzonty.pl/oferta/gory/111-Trzy_wulkany_Nemrut_Suphan_Ararat
        gotramping.pl/index.php/pl/turcja
        www.strefawypraw.com.pl/szczegoly-programu/145,2705,turcja-wschodnia-w-cieniu-tajemnic-araratu-12-dni-od-15-07-2012.html
        www.sport-tramp.pl/page32.aspx
        Trzeci z wymienionych programów nie ma wspinaczki na Ararat, ale można go poznać z bliska.
    • zbyszek_1972 Re: Turcja Wschodnia z Triadą 18.03.12, 10:41
      Witam. Byłe z Triadą na objazdówce po Turcji i jestem bardzo zadowolony , chociaż przewodnik mógłby być lepszy.Więcej informacji znajdziecie tutaj zbyszek-podroze.blogspot.com/
      Pozdrawiam
      • Gość: sisi Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.12, 12:24
        Obawiam sie ,że w tym roku nie ma tej objazdówki w ofercie.
        • Gość: jasio Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.ck.polsl.pl 19.03.12, 09:42
          Obawiam się, że nie masz racji
          • Gość: sisi Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.12, 10:51
            Taa. Jest w wyszukiwarce ale spróbuj ją otworzyć.
            • Gość: wisełka Re: Turcja Wschodnia z Triadą IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 12:58
              We wrześniu ub. r. byłam z Itaką na bardzo podobnym wyjeździe. Wróciliśmy bardzo zadowoleni. Turcja jest fascynująca. Wyjazd w tamte strony zdecydowanie polecam.
              Podobny wyjazd ma też Rainbow
              kilka zdjęć z naszego wyjazdu można zobaczyć tu:
              picasaweb.google.com/108652889321057308996/WPoszukiwaniuZaginionejArkiTurcjaWschodnia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka