Dodaj do ulubionych

ITAKA OPINIE

IP: 212.91.12.* 28.06.10, 21:12
Wybieram się z tym biurem do Turcji,proszę o opinie,czy w razie choroby trzeba
zapłacic u lekarza a potem dostaje sie w Polsce zwrot czy wizyta u lekarza w
razie draki jest bezpłatna?
Obserwuj wątek
    • Gość: ts Re: ITAKA OPINIE IP: *.petrus.pl 28.06.10, 21:18
      z tego co wiem, ze do jakiejs tam sumy sam pokrywasz koszty leczenia, a po
      powrocie do Polski ubezpieczyciel zwraca odpowiednia kwote. zreszta
      rezydent/pilot o wszystki, poinformuje cie na miejscu.

no i dlaczego zakladasz,, ze bedzie draka? to bezpieczny kraj, a i flora
      bakteryjna przyjazna :D
    • sanpja Re: ITAKA OPINIE 28.06.10, 22:34
      W tamtym roku trzeba było płacić za wizytę?
      Ale co to ma do opiniach o Itace? To nie od BP zależy.

A jkeśli chodzi o opinie - to byłam z nimi w tamtym roku i poza przesunięciem
      lotu o sporo godzin( z rannych na późno nocne) - wszystko OK.
    • sim14 Re: ITAKA OPINIE 29.06.10, 06:53
      Proszę uważnie przeczytać umowę, a zwłaszcza & 29, pkt. 3 i 4:
      www.itaka.pl/cms/att/wu_itaka010.pdf
      My u lekarza hotelowego wydaliśmy 80 euro i nie dostaliśmy ani grosza zwrotu w
      Polsce.
      • sandra00 Re: ITAKA OPINIE 29.06.10, 07:30
        Byłam 3 razy z Itaką w Turcji , pierwszy raz na riwierze Tureckiej tam
        oczywiście bez lekarza , potem nad morzem egejskim lekarz trzy razy , wyglądało
        to tak że za pierwszym razem zgłosiliśmy chorobę dziecka w punkcie medycznym w
        hotelu przyjechała taksówka zabrała nas do miejscowego lekarza ( nawet na takiej
        wsi jak Turunc lepsza opieka zdrowotna niż u nas w wielkim mieście ) tam dziecko
        zostało zbadane od stóp do głów miało anginę ( pan doktor zbadał nawet
        profesjonalnie uszy co u nas w państwowych przychodniach otrzymasz skierowanie
        do laryngologa ) następnie otrzymaliśmy woreczek leków takich samych jak w
        Polsce miało to kosztować 25 euro , pan doktor powiedział że mamy jedynie
        zapłacić 18 euro za leki faktycznie tyle kosztowały , mieliśmy jeszcze potem
        wizytę kontrolną oczywiście darmową - dziecko na drugi dzień było już zdrowe ! W
        tym roku ( czerwiec ) byłam na riwierze Tureckiej i na miejscu rezydentka
        przedstawiła sprawę w ten sposób że jeżeli skorzystasz z lekarza podanego na
        dokumentach wylotowych z Itaki to Twój wkład własny jest 25 euro ( u nas w
        Polsce prywatnie jest drożej ) jeżeli pójdziesz do innego lekarza pokrywasz sam
        bierzesz dokumentację i potem w Polsce starasz się o zwrot , w praktyce ( sama
        nie korzystałam ale znajomi ) dziecko dostało anginę poszli do lekarza innego
        niż podała Itaka , lekarz zbadał dziecko , wypisał na kartce leki jakie muszą
        kupić , ponieważ tam są leki bez recepty , wizyta nie kosztowała nic .Ale tak
        naprawdę to nieistotne z jakiego biura jesteś i korzystasz z opieki lekarskiej ,
        najważniejsze jest ubezpieczenie .Ponadto żeby otrzymać w Polsce wydane
        pieniądze trzeba przedstawić nie tylko rachunek za wizyty lekarskie ale do tego
        całą kartę choroby .Dodam jeszcze że przy wszystkich 3 wyjazdach był ten sam
        ubezpieczyciel i takie same warunki ubezpieczenia . Życzę aby wyjazd obył się
        jednak bez wizyt lekarskich .
        • kasia_p45 Re: ITAKA OPINIE 29.06.10, 08:47
          Rozumiem, że korzystaliscie z ubezpieczenia tylko nie poszliscie do
          lekarza wyznaczonego przez Itake? Czy tak???
          • sandra00 Re: ITAKA OPINIE 29.06.10, 09:10
            w ostatnim podanym przypadku lekarz nawet nie zerknął na polisę ani nie zapytał
            o nią , wydaje mi się że może gdyby chora była osoba dorosła byłoby może inaczej
            ale to chodziło o dziecko !
    • loola_kr Re: ITAKA OPINIE 29.06.10, 12:54
      Byłam 3 razy z Itaka, za pierwszym razem dwa razy byłam w szpitalu (najpierw
      jedno dziecko, potem drugie), miałam przy sobie nr polisy, nie płaciliśmy nic a
      opieka medyczna fantastyczna.
      za drugim razem byliśmy u lekarza hotelowego - tez za darmo, płaciło sie 25 euro
      za "usługi" ambulatoryjne - w naszym przypadku zakropienie uszu, reszta za darmo
      łącznie z lekarstwami.
      W szpitalu powiedzieli nam, że Itaka ma jedne z lepszych ubezpieczeń (ku naszemu
      zdziwieniu).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka