Dodaj do ulubionych

Turcja autobusowa

19.03.04, 20:52
Czy ktos ma jakies doswiadczenie jak to jest
z autobusami w Turcjii. Na przyklad czy mozna
zajechac z Alanii do Goreme-Kapadocja przyzwoitym
autobusem za przyzwoita cene? Slowem, czy mozna
sobie samemu, bez obaw zorganizowac taka wycieczke?
Czy ktos z was praktykowal taka forme zwiedzania
w Turcjii?
Obserwuj wątek
    • Gość: beata Re: Turcja autobusowa IP: *.acn.waw.pl 19.03.04, 21:45
      W Turcji istnieje wiele firm przewozowych, z wygodnymi,wrecz komfortowymi
      autobusami(szczegolnie na trasach dalekobieznych).Bez obawy mozesz
      korzystac.Np:firma ULUSOY, KAMILKOC, VARAN.Sa to duze firmy.Jesli jednak
      myslisz o trasie Alanya-Goreme bedziesz musial/la skorzzystac chyba z
      mniejszych lini ale mysle ze nie jest to zaden problem.
      • wisteria Re: Turcja autobusowa 19.03.04, 22:01
        Dziekuje. A nie orientujesz sie w cenach za przejazdy?
        Rozumiem ze moga sie zmieniac w zwiazku z inflacja, ale
        przykladowo jakie byly wtedy kiedy tam bylas? To w celu
        wstepnej orientacji.
        • Gość: Beata Re: Turcja autobusowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.04, 20:08
          czesc
          szczerze...to korzystalam raz i nie placilam za ten bilet:)Ale sprawdzilam dla
          Ciebie aktualne ceny na niektorych trasach.I tak np:firma ULUSOY.Antalya-
          Ankara1.normalny i studencki ok.28$.Antalya-istanbul ok.37$.Firma Varan:Antalya-
          Istanbul:dorosły.ok 45$,student ok.40$.Sa to ceny w jedna strone.
          • Gość: hania Re: Turcja autobusowa IP: *.smrw.lodz.pl 22.03.04, 19:25
            Cen zupełnie nie pamiętam, bo byliśmy dość dawno temu. Ze Stambułu do Konyi
            jechaliśmy pociągiem , a poza tym autobusami. Dojechać można prawie wszędzie,
            autobusy są wygodne, zdecydowanie tańsze niż w Polsce, ale przy tamtejszych
            odległościach to jednak wychodzi sporo. W każdym razie z Alanyi do Kapadocji
            dojedziesz bez problemu.
            • Gość: Irena Re: Turcja autobusowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 23:24
              Ej, skąd ty te ceny masz? Za przejazd ze Stambulu do granicy syryjskiej
              zapłaciłam 25$ - niedawno (ceny w sezonie takie same - moze mniejsza mozliwość
              negocjacji)
              • wisteria Re: Turcja autobusowa 23.03.04, 20:38
                Tak myslalam. Sprawdzajac firme Varan na ich stronie internetowej wynikalo ze
                w jedna strone z Alanii do Ankary cena wynosila w jedna strone ok. $47US. Tylko
                ze mozliwe iz jest to jedna ztych drozszych. A ja mam nadzieje ze sa firmy
                tansze. A z Alanii do Kapadocjii jest okolo 600 km, kurcze, to daleko.
                Swoja droga, czy ktos kto byl na wycieczce 2 lub 3 dniowej w Kapadocjii, czy
                moglby nam powiedziec ile czasu bylo na ogladanie ciekawych miejsc, a ile bylo
                czasu straconego na wizyty w sklepach po drodze. Bo tego sie najbardziej boje
                kupujac taka wycieczke i dlatego mysle jechac tam samemu, i samemy rozporzadzac
                swoim czasem.
                • Gość: ja Re: Turcja autobusowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 23:00
                  Witaj
                  Wez jednak pod uwage jeszcze jedna rzecz. Czas ktory tracisz na siedzenie w
                  sklepie, stracisz na przemieszczanie sie pomiedzy poszczegolnymi miejscami
                  Kapadojci, bo ta nie jest wcale taka mala.
                  pozdrawiam
                • Gość: piotr polecam podróże po Turcji IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.03.04, 22:24
                  byłem w 2000 roku.Chciałem wynając samochód. Przekopałem internet - ceny
                  horrendalne. To samo z hotelami. A jak przyleciałem do Stambułu to zycie stało
                  sie nagle proste i tanie.Autobusy jak inni piszą - tanie i dobre.Z
                  hotelami no problem. W Goreme nocowałem za dwa $ od łba (w triple). śniadanie w
                  cenie. Basen też. To fajny kraj. I trzeba się targować !!!!!!!!!!!!
                  • Gość: Beata Re: polecam podróże po Turcji IP: *.acn.waw.pl 25.03.04, 14:20
                    Ej Irena,ceny wzielam ze stron internetowych nalezacych do tych przewoznikow.
                  • wisteria Re: polecam podróże po Turcji 26.03.04, 21:35
                    Piotr,
                    Wlasnie zarezerwowalam noclegi w Goreme po 8US w trzy-osobowym
                    pokoju, Kose Pension. Wyglada OK, nawet ma basen. Moja rodzina
                    jest do hosteli przyzwyczjen. Jedne sa gorsze, inne lepsze,
                    te pare dni sie wytrzyma.
                    I idziemy w te doliny. Planujemy sie zalapac na jakis nocny
                    autobus z Alanii do Goreme, i ty mnie wlasnie pocieszyles.
                    Wierze ze wszystko nam sie uda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka