Dodaj do ulubionych

reklamacja

29.08.10, 14:00
Czy ktoś ma doświadczenie w dochodzeniu roszczeń pobytu? W VI 2010 byłem w
Turcji w Bodrum-organizator Triada. Z powodu awarii kanalizacji siedzieliśmy w
holu kilka godzin (od 23.30 do 4.00)zanim dostaliśmy pokój. Pobyt rozpoczął
się dzień później jak zawarto w umowie.Po pierwszym piśmie do Triady piszą że
wszystko było zgodnie z umową.!
Obserwuj wątek
    • Gość: prawnik Re: reklamacja IP: *.ip.netia.com.pl 29.08.10, 19:23
      z reguły na pierwsze pismo w sprawie wszystkie formy odpowiadają w sposób zbywający
      • benek2004 Re: reklamacja 29.08.10, 20:43
        to skierować drugie pismo i postraszyć sądem?
        A jak dalej nic?
        • Gość: GoscGazetaPL Re: reklamacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 22:10
          Radziłbym jeszcze sprawdzić/upewnić się czy taka awaria kanalizacji nie jest
          wykluczona/wyłączona z reklamacji, ze względu na losowość/ niezależność od biura.
    • Gość: knur Re: reklamacja IP: 158.75.49.* 30.08.10, 09:20
      a co ma kanaliza do biura to tak jak byś chciał reklamować ze pojechałes nad
      polskie morze i padał deszcz
      • benek2004 Re: reklamacja 03.11.10, 23:26
        wysłałem 2 pismo, postraszyłem sądem, a oni dalej podtrzymują stanowisko, że nic się nie stało! Co robić?
        • xagona Re: reklamacja 04.11.10, 01:02
          Poradzić się Rzecznika konsumenta. Jednak wydaje mi się, że sprawa jest przegrana. Biuro nie zawiniło tylko hotel. Spróbujcie napisać reklamację na hotel a nie usługę. Podkreślcie, że biuro wywiązało się z umowy, jednak hotel nie spełniał standardów, miał awarie przez co uniemożliwiono wam normalny wypoczynek. Napiszcie też w reklamacji kwotę jakiej oczekujecie jako rekompensaty za utrudniony wypoczynek i stres z tym związany. Jeżeli byliście na 7 dni to 1/7 ceny imprezy, jak na 14 dni to 1/14.
    • prof_s_jonalizm Re: reklamacja 12.11.10, 11:41
      1. wszystkie biura podróży będą zbywać każdą nadesłaną do nich reklamację. jedyne wyjście to wytoczyć im proces cywilny. wtedy mogą zmięknąć i zacząć się dogadywać.

2. taka właśnie jest różnica między polskim biurem podróży a np. niemieckim. polskie walczy z klientem, niemieckie z hotelem w którym klient przebywał. i m.in. dlatego polacy za granicą są traktowani gorzej od innych nacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka