Dodaj do ulubionych

Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie???

IP: 77.79.192.* 18.01.11, 19:52
Witam. Hotel jak w tytule. Ponieważ mało opinii na tym forum, a holidaycheck ma zróżnicowane notowania bardzo proszę o opinię o tym hotelu? Trochę obawiam się opisywanych gorszych pokoi, brudnych i zagrzybiałych łazienek i złego traktowania Polaków...Macie takie wrażenia, czy to przewrażliwieni malkonteci wypisują? Mam jutro potwierdzić rezrwację na pokój z balkonem w budynku głownym z Wezyra dla 2+1, córka 8 lat, sierpień -z decyzją męczę się już tydzień. Z góry Wam dziękuję. Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: asiaadw Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? IP: 77.79.192.* 18.01.11, 23:55
      podbijam do góry, bo mam mało czasu na decyzję...Podzielcie się informacjami proszę:-)
      • Gość: asiaadw Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? IP: 77.79.192.* 19.01.11, 21:23
        znowu podbijam, jakoś wyprosiłam panią z biura o przedłużenie wstępnej rezerwacji do piątku rano;-) Czekam na Wasze posty...
        • turhotel Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? 22.01.11, 16:57
          też myślę o tym hotelu 2+1 syn lat 6,5 - jaka decyzja hotel potwierdzony ? można zapytac o dokładną date wylotu
          • Gość: ganski Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.11, 18:51
            No a czy próbowałeś sobie odpowiedzieć dlaczego mamy taką opinie- bardzo proste- katastrofalne zachowanie w porównaniu z Niemcami,Holendrami,Anglikami,nawet Rosjanami-
            Niestety 10-15 procent Polaków tam przebyających uważa że jak raz w tygodni da 1 euro to wsi- no i ma g...... a nie obsługę- i wcale mnie to nie dziwi.
            Zero stresu- jeśli wiesz na czym taki hotel funkcjonuje to nie będzie żadnej rożnicy w obsłudze- jeśli nie
            • Gość: asiaadw Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? IP: *.korbank.pl 22.01.11, 21:32
              Witajcie. Hotel potwierdzony na 29.07.2011r. wylot z Wrocławia, 14 dni. Zdecydowałam się, ale i tak mam wątpliwości. Agentka z bp pokazywała mi swoje własne zdjęcia z tego hotelu, wrażenia dobre. Podobno te pokoje z balkonem w głównych budynkach są lepsze. Jedziemy z rodziną, która ma dwóch synków-jakby co chłopaki będą mogły razem szaleć!
              Na tipy zawsze mam uszykowane papierki, bardziej martwię się o czystość i stan pokoi, łazienek, rodzaj pokoju jaki mi dadzą -np. czy wkładka w paszporcie pomaga w tych sprawach? Nadal czekam na info od forumowaiczow:-)
              • Gość: as Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 11:28
                Witam!!
                My również wybieramy sie z dziecmi do tego hotelu 29 lipca tylko, ze z Gdańska. Słyszałam raczej pochlebne opinie na temat hotelu i Pani w biurze równiez bardzo go zachwalała dla rodzin z dziećmi.
                Mysle, ze w recepcji bedzie sie mozna dogadać co do pokojów. W Tunezji znajomi dostali pokój średniej jakości i bez problemu im zmienili :)
                pozdr
                • Gość: turhotel Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? IP: *.aster.pl 22.03.11, 14:06
                  my lecimy 20 sierpnia - proszę o opinie po powrocie
                  • Gość: aniam Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? IP: *.sebn.pl 23.07.11, 09:33
                    Witam !!
                    Ja również lecę do tego hotelu z rodzinka w terminie 19.08-28.08, czekam na opinie!!! Lecę w zestawie 2+2 (dzieci 1 rok i 9 lat). pozdrawiam
                    • Gość: gosc Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? IP: *.aster.pl 23.07.11, 12:01
                      fajnie , bo my lecimy 20 sierpnia - syn 7 lat
                    • Gość: horbi Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.14, 23:31
                      my bedziemy w Turan Price Side od 16-22.08.14. 4 dor. + 3 dziec.
              • Gość: fujitom Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 16:03
                ja lece 26 czerwca to po powroce napiszę
                • Gość: gosc Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? IP: *.aster.pl 25.06.11, 17:14
                  bardzo liczę na opis hotelu, wybieram się tam 20 sierpnia
    • Gość: adam Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? IP: *.sanetja.pl 12.07.11, 08:35
      Witam ja sie wybieram z moja rodzinka 24 lipca z katowic i rowniez mam mieszane uczucia ale raz sie zyje.Spotkamy sie na miejscu i dowiemy jak jest naprawde.Mimo wszystko mam zamiar bawic sie dobrze bez wzgledu na drobne przeszkody.pozdrawiam
      • Gość: asiaadw Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 13:48
        Witam
        Są nowe wpisy na holidaycheck i chyba na wakacjach.pl Jak zwykle problemy z kwaterunkiem i leżakami, ale to chyba standard wszędzie. Czekam na opis forumowicza, który wylatywał 26.06.2011r. -chyba już wrócili??? Zwłaszcza mam pytanie jakie napoje bezalkoholowe są dostępne online, cola????Pozdrawiam
        Asia
        • Gość: asiaadw Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? IP: *.static.korbank.pl 23.07.11, 13:12
          No tak wątek rozwija się w listę wylotową;-))) Mam wrażenie że z tego hotelu już się nie wraca:-)))) Nikt, kto już poleciał, po powrocie nie dał znaku życia:-) Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w Turcji. Asia
          • Gość: gosc Re: Turan Prince Residence, koło Side-pomożecie?? IP: *.aster.pl 23.07.11, 13:26
            jak wrócisz to napisz choc parę słów o hotelu
            • Gość: asiaadw Re: Turan Prince Residence, koło Side-OPINIA IP: *.static.korbank.pl 14.08.11, 19:06
              Witam
              12 sierpnia wróciłam z Turan Prince po 14 dniowych wczasach. Wrażenia po pobycie ogólnie dobre, ale ponieważ były i plusy i minusy zatem ujmę to tak:
              PLUSY
              -bardzo dobre, smaczne i obfite jedzenie, lody firmy algida bezpieczne dla dzieci, przepyszne ciasta i torty (przytyłam przez nie:-), wszędzie dotępna butelkowana woda mineralna, w barach pepsi, sprite i inne napoje kolorowe typu mirinda
              -piaszczysta plaża idealna dla małych budowniczych, fajne molo z miejscem do opalania i poleniuchowania w cieniu, dostępność leżaków nad morzem bez koniecznosci rezerwacji
              -przestronne i wygodne pokoje w budynkach głównych z balkonem, minibar napełniany wodą i pepsi i tzw. mirindą
              -ładne zielone i kwieciste otoczenie hotelu
              -odnowione, zadbane budynki hotelowe, szybkie windy
              -bardzo dobre animacje zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych, gry sportowe na basenie, zabawy na basenie, muzyka nie zagłuszajaca własnych myśli, animatorzy starali się, zachęcali gości do zabawy, bardzo sympatyczni i zawsze uśmiechnięci.
              -dobrze działający kids klub dla dzieci czynny od 10 do 22:30, można było dzieci po wieczornym mini disco zaprowadzić od 21 do 22:30 na oglądanie bajek i spokojnie pooglądać animacje dla dorosłych, polskie animatorki najmilsze zdaniem dzieciaków
              -w miarę duży basen ze zjeżdzalniami
              -obsługa dość miła
              MINUSY
              -przede wszystkim bardzo mała intymnosć i kameralność hotelu; leżaki bardzo blisko siebie i na basenie i na plaży, zatłoczenie na restauracji głównej, często konieczność oczekiwania lub polowania na wolny stolik, na animacjach konieczność polowania na wole krzesło lub wcześniejsze zajmowanie -oczywiście blisko jak fotele w samolocie.
              -tak duża masa ludzi skupiona czy na plaży ,na basenie czy też w restauracji produkowała sporo śmieci i bałaganu, z czym obsługa się czasem nie umiała szybko uporać
              -upokarzjące wojny o leżaki na basenie czy stoliki w restauracji, bo ktoś sobie zajął a ktoś inny przełożył rzeczy gdzie indziej-w czasie pobytu 4 razy byłam świadkiem takich scen, dwa razy to mi "buchnięto" leżaki, rezerwacja tak koło 6:30 rano
              -zbyt ciepła (chyba nie często wymieniana) woda w basenie -nie przeszkadzało to by mi w ogóle gdyby nie fakt, że taka woda jest wylęgarnią bakterii. Po 3 dniach od przyjazdu 4,5 letni synek znajomych dostał wysokiej gorączki, żadnych objawów więcej, gorączka trwała 2 dni. W ciągu tych dwóch dni zaraziły się pozostałe dzieci co znami były: 8 latki. Było to samo, temperatura do 40 stopni przez dwa dni, żadnych objawów więcej. Wiemy, że to nie zatrucia, ale nie wiemy od czego zachorowali. kilku Polaków też nam mówiło o takich sytuacjach u ich dzieci.
              -soki, raczej napoje do picia dla dzieci niepijących napoi gazowanych były okropne; słodkie i sztuczne, robione z proszku i wody mineralnej. W sumie mojej córce została tylko woda mineralna- bo nie pija pepsi czy sprite-albo kupowanie za 2,5 euro soku wyciskanego z owoców.
              -klimatyzacja indywidualna, ale jednak sterowana centralnie-czasem przy nastawieniu na 24 stopnie miałam w pokoju 28. Klimatyzacja w restauracji niewystarczajaca-czasami nie wydalała i jedzenie w zaduchu i pocie nie było najmilsze
              Z ogólnych informacji o hotelu i położeniu ; Transfer poniżej godziny, bardzo dużo gości z Rosji, zwłaszcza nacji skośnookich, poza tym prawie cała Europa. W hotelu nie było głośno; nie słyszałam krzyków czy imprezek nocnych, po godzinie 22 imprezy hotelowe przenosiły się do baru przy plaży i nic nie było słychać. Wokół hotelu bazarki i knajpki na powietrzu. Co ważne dla rodziców: dwie apteki z lekami takimi jak w Polsce, tańszymi niż w Polsce. Budki telefoniczne -karta 4L i można gadać prawie godzinę z Polską na stacjonarny. Brodzik dla dzieci mały, reszta basenu 130cm. Ręczniki kąpielowe ogólnie dostępne bez problemu w godzinach pracy punktu ich wydawania. Serwis room o.k., codziennie sprzątają, trochę po łebkach, rzucone na podłogę ręczniki wymieniają. Lekarz hotelowy za wizytę chce 75Euro, radzę korzystać z ubezpieczenia.
              Ogólnie było fajnie, wesoło i smacznie. Starałam się być obiektywna w ocenie, jakby co to odpowiem na pytania. Pozdrawiam i życzę przede wszystkim zdrowego pobytu, bo wypoczniecie na pewno. Asia
              • Gość: turysta Re: Turan Prince Residence, koło Side-OPINIA IP: *.aster.pl 14.08.11, 19:19
                powiedz czy z powodu gorączki dzieci korzystaliście z porady lekarza jak ona przebiegała
                • Gość: asiaadw Re: Turan Prince Residence, koło Side-OPINIA IP: *.static.korbank.pl 15.08.11, 15:07
                  Korzystali z lekarza tylko znajomi z tym 4,5 latkiem, który zaczął pierwszy gorączkować. Zostali umówieni przez swojego ubezpieczyciela, wszystko z przejazdami samochodem podstawionym pod hotel przez klinike trwało około godziny. Mieli rozliczenie bezgotówkowe. Lekarz zbadał, sprawdził, czy to nie przegrzanie i rozłożył ręcę, że małemu oprócz gorączki nic nie jest, sugerował ,że to jakiś wirus i osłonowo dał antybiotyk augmentin. Z pozostałymi dziećmi nie jechaliśmy już do lekarza, bo zaczęły chorować jak mały już po drugiej dobie nie miał gorączki i wiedzieliśmy jak to przebiega-taka jakby 3-dniówka. U starszych było tak samo, tylko gorzej się zbijało temperaturę -u mojej córki po nurofenie i paracetamolna zmianę u schodziła tylko do 38,5 stopnia. Ale w drugiej dobie temperatura była po południu coraz niższa po lekach, aż znikła zupełnie w nocy. Wszystkie dzieci miały jeden objaw -około 10 godzin od wystapienia gorączki każde z nich zwymiotowało taką żółtą wydzieliną, śliną. Starsze dzieci skarżyły się na ciężkie nogi. W sumie po gorączce przez chwilę dochodzili do siebie, bo byli jak zombi, ale trzeciego dnia już wariowali na basenie. Pilnowaliśmy, aby nie pili tej wody-zresztą sami się już pilnowali po takich przejściach. Mam nadzieje, że nikomu z WAS się to nie przytrafi, na początku siepnia była bardzo wysoka temperatura i wilgotnosć powietrza, co osłabiało dzieciaki i sprzyjało szerzeniu się dziadostwa, woda w basenie nie chłodziła, tylko była jak zupa. Poza tym -co jest dobrą informacją -nikt z nas ani z poznanych Polaków nie zatruł się niczym, nie było kłopotów żoładkowych z pominieciem tych wywołanych przejedzeniem:-))). Pozdrawiam
              • Gość: Mariola Zapytanie o hotel Turan Prince Residence IP: *.lanet.waw.pl 03.03.14, 12:31
                Witam,
                Pani Asiu chcę wybrać się z rodziną do tego hotelu w lipcu i chciałam się upewnić czy na pewno warto? Leciwy z mężem i dwoma synami ( jeden 7 lat , drugi niecałe 2)naczytałem się tyle opini i powoli głupieję hehe. Generalnie mam dobre raczej odczucia. Chciałam zapytać czy plaża na pewno jest piaszczysta , zależy nam bardzo na takiej ze względu głównie na dzieci. Słyszałam też, że te wysokie zjeżdżalnie sa przeznaczońe tylko dla dzieci powyżej 10 roku życia czy to prawda? Mój starszy syn strasznie się na nie napalił wiec ... Bardzo proszę o napisanie mi kilka słów na temat tego hotelu czy warto i czy wrócilibyśmy Pani do niego ponownie.
                Z góry dziękuję Mariola
                • 19sara78 Re: Zapytanie o hotel Turan Prince Residence 04.03.14, 19:03
                  Niesamowiete opowieści, tyle pozytywnych opinii na checku a tu takie historie, miałam jutro rezerwować, ale chyba mi się odechce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka