Dodaj do ulubionych

Turcja w lutym

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 11:22
Wybieram sie do Turcji w lutym. Chciałabym dowiedzieć się jaka tam jest temperatura, czy jest ciepło, czy można kąpać się w basenach lub morzu i jakie ubrania wziąć.
Z góry dziękuje :)
Obserwuj wątek
    • regestatour.pl Re: Turcja w lutym 14.02.11, 11:39
      Witam,
      temperatury wahają się między 10 a 20 stopni (w tej chwili termometr pokazuje 15), ale prawie codziennie jest słońce, więc de facto jest dużo cieplej. Ja mieszkam tu na stałe więc trochę inaczej patrzę na tą temperaturę, chodzę w lekkim płaszczu i cienkim sweterku, ale widzę turystów w krótkich rękawkach i spodenkach :)
      Pogoda idealnie spacerowo-wycieczkowa, jest naprawdę pięknie. Co innego jest wieczorem - wtedy robi się chłodno, typu lekka kurtka + szaliczek.
      Oczywiście zdarzają się ulewne deszcze, ale na ogół po takim deszczu temperatura bardzo szybko wraca do poprzedniego stanu i wychodzi słońce. Zima w tym roku na Riwierze już za nami :)
      Jeśli chodzi o kąpiel w morzu to chyba bardziej dla odważnych, w basenie tym bardziej. Ale nogi zamoczyć na pewno się da, i na plaży sobie posiedzieć, jest b.przyjemnie.
      Taka pogoda bardziej sprzyja aktywnemu wypoczynkowi, bo nie jest za gorąco np. na zwiedzanie.

Pozdrawiam

Poznaj Turcję od najlepszej strony - Wkrótce otwarcie
      • Gość: Zuza1802 Re: Turcja w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 11:56
        A czy słońce w taką pogodę opala i czy wg. taka pogoda nadaje się do opalania?
        Bardzo lubię ciepełko i przy tym się opalić :)
        • regestatour.pl Re: Turcja w lutym 14.02.11, 12:06
          W tej chwili myślę że na pewno się chociaż trochę opalić. W słońcu jest grubo ponad 20 stopni, wiem że ludzie chodzą na plażę i do morza nawet :)
    • Gość: taba Re: Turcja w lutym IP: *.ip.media3.com.pl 14.02.11, 12:50
      Moim zdaniem (jestem ciepłolubna) kąpiele, o ile nie jest się morsem;) są możliwe od maja. Nawet w maju pogoda bywa zmienna (deszcz), ale woda jest już w miarę ciepła. W lutym na kąpiele bym się nie nastawiała.
      • Gość: Zuza Re: Turcja w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 18:20
        A co do ubrań to bardziej letnie czy wiosenne? Mogą być krótkie spodenki, bluzki z krótkim rękawem, czy lepiej jakieś sweterki?
        • alanyaonline.pl Re: Turcja w lutym 14.02.11, 23:25
          Hmmm tak jak pisałam wyżej (pod starym nickiem) wszystko zalezy od tego co kto lubi :) Na ulicach widze turystow w rybaczkach, sandalkach i krotkim rekawku, ale ja pomykam w lekkim plaszczu i wiosennych kozaczkach :) Lepiej przygotuj sie na wszystko, wlacznie z deszczem (wieczorem dzisiaj wlasnie lało przez godzine).
          Cos w rodzaju polskiej wiosny, przy czym jak tutaj zaswieci slonce (a swieci czesto) to trzeba sie rozbierac, bo bardzo cieplo. Lekkie, przewiewne rzeczy, tylko krotki rekawek to przesada, chyba ze na to narzucisz lekki sweterek, a na wieczor przygotujesz sobie kurtke/ciepla bluze.

----------------------------
          www.alanyaonline.pl (wkrotce otwarcie)
          info@alanyaonline.pl
          • Gość: Zuza1802 Re: Turcja w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 10:43
            Dziękuje za pomocne odpowiedzi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka