Dodaj do ulubionych

z Incekum do Manavgat

IP: *.113.c77.petrotel.pl 16.05.11, 21:41
Na pewno niejedno z Was tam było. Mam kilka pytan... Poszperałam chwile i udało mi sie ustalic ze mozna tam dojechac dolmuszem , jest kilka wodospadów i ze mozna sobie popłynąc po rzece łódka. ? Czy ktos korzystał z takiej opcji? poprosze o jakiekolwiek podpowiedzi. gdzie wysiasc itp ? Pewnie na miejscu mozna kupic jakies dokładne mapki okolicy? Bo w przewodnikach są tylko suche informacje..Moze ktos cos poleci? I jeszcze jedno co warto zwiedzic w okolicy Incekum?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: pil Re: z Incekum do Manavgat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 19:59
      nic do zwiedzania tam nie ma
    • Gość: Holiday Excursion Re: z Incekum do Manavgat IP: *.230.23071.ttnet.net.tr 23.06.11, 12:11
      A nieprawda, że nic tam nie ma. Nasze biuro zabiera z Incekum na wszystkie ważniejsze wycieczki, w tym Kapadocję, Pamukkale, KAS, rafting, quad safari i wiele innych. W samym Incekum rzeczywiście może niewiele jest, ale bez problemu można się stamtąd w wiele ciekawych miejsc. Zapraszam do kontaktu z naszym biurem przez e-mail hakan@holidayexcursion.com lub odwiedzin naszej strony www.wix.com/holiday_excursion/holiday_excursion/polski

Pozdrawiam
      Holiday Excursion
      • alanyaonline.pl Re: z Incekum do Manavgat 23.06.11, 14:47
        Jesli jechać z Incekum do Manavgat to nie tyle na rejs łódką - jest faktycznie średnio atrakcyjny, ale za to warto zobaczyć inne rzeczy.
        Z Incekum wsiadacie do dolmusza na Manavgat, jedziecie do końca, i niedaleko pętli busów jest piękny wielki meczet z czterema minaretami - warto wejść do środka. W centrum Manavgatu odbywa się też w czwartki wielki bazar warzywno-owocowo-ciuchowy. Samo miasto nie jest bardzo ciekawe, ot, normalne miasto tureckie. Wodospad na Manavgacie można ewentualnie zobaczyć (zmieniając dolmusz na kolejny w kierunku Şelale czyli wodospad), ale nie jest zbyt imponujący :)

Za to polecam w Manavgat wsiąśc w kolejny busik jadący do antycznego Side - przyjemny wypad i piękne miasteczko nad brzegiem morza.

PS. Na wycieczki zorganizowane pewnie że można, ale nie o tym był wątek ;)

• piszczalka775 Re: z Incekum do Manavgat 23.06.11, 20:32
          Witam
          Interesuje mnie sama miejscowość Inacekum, przypuszczam, że jest to mała miejscowość, za duzo w necie na jej temat nie ma.
          Czy jest tam jakiś targ, kawiarnie, czy jest tam wieczorami gdzie wyjść, czy o 22:00 zaczyna się cisza nocna?
          • Gość: Jacek Re: z Incekum do Manavgat IP: *.ttnet.net.tr 27.06.11, 20:20
            Akurat jestem w Incekum, hotel Alara. Jestem bardzo zadowolony, bo chcę odpocząć od hałasu. Ale dla tych co chcą poszaleć to nie ta lokalizacja. Zdecydowanie centrum Antalya. Incekum to plaża, najbliższa miejscowość to Avsallar 3 km, ale nic ciekawego. Plusy zróżnicowane wybrzeże, brak opłat za leżaki i parasole (jak na plaży Kleopatry) Turcja jest naprawdę OK!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka