Dodaj do ulubionych

Tui czy Wezyr ?

IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.14, 18:30
Witam forumowiczów mamy dylemat znamy ofertę Tui z polskim animatorem i mamy wstępną rezerwację na 2 hotele Incekum Beach i Felici Village po ok 12 tys za 2+2 z rabatem 3 % do końca października ale na początku listopada wchodzi Wezyr .
Co do bp Wezyr nigdy nie korzystaliśmy z ich usług i nie wiem czego się spodziewać .
Czy mają polskie animacje ,czy korzystaliście z ich animacji i są porównywalne do Tui.
Jakich cen się można spodziewać jak to wyglądało w zeszłym roku czy mam szanse kupić fajny hotel 2+2 na 20 czerwca za ok 10-12 tys zł ?
Mają Club Calimera Sierra obok Felicia Village i jestem ciekaw ile kosztował w zeszłym roku .
Dzięki za wszelkie info
Obserwuj wątek
    • radek_ma Re: Tui czy Wezyr ? 27.10.14, 00:14
      Nie wiem czy pomogę dokładnie. Ja korzystałem z usług obu biur i nie mam żadnych zastrzeżeń co do TUI ani Wezyra. TUI to jedno z największych biur w Polsce i nie ma żadnych kłopotów finansowych, natomiast Wezyr jest w silnej grupie OTI Holding i jest dokapitalizowany. Więc moim zdaniem oba biura dają pewną gwarancję odbycia się wycieczki (co ważne po ostatnich bankructwach w zeszłych latach). A które wybrać? To już zależy od Ciebie, od oferty biur - którą znajdziesz bardziej atrakcyjną dla siebie.
      • bonia01 Re: Tui czy Wezyr ? 27.10.14, 10:32
        W ubiegłym roku wczasy w sierpniu w tym samym czasie i hotelu z obydwu biur podróży różniły się ceną 3000 na korzyść TUI. Dla rodziny 2+2. Zarezerwowałam w Wezyrze ale na szczęście nie wpłaciłam zaliczki i następnego dnia znalazłam w TUI. Hotel Sherwood Club Kemer. Podejrzewam, że różnica taka wynikała z tego, że Wezyr miał tam swoją animatorkę w klubie dziecięcym.
    • Gość: Martini Re: Tui czy Wezyr ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.14, 05:34
      Wybraliśmy już. Lecimy 3-10 06 2015 z 8-latką z Gdańska.
      • colin1974 Re: Tui czy Wezyr ? 29.10.14, 09:53
        My też 21.06.2014 ale jednak Fuerta nie Turcja za te same pieniądze .
      • ambuk Re: Tui czy Wezyr ? 29.10.14, 14:47
        z8latką?jestem mama pierwszo klasistki i dlatego się pytam,nie chodzi wtedy do szkoły?
        • Gość: gosia Re: Tui czy Wezyr ? IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.14, 18:24
          zakończenie roku szkolnego jest bodajże 26 czerwca, ostatni tydzień i tak się nic nie dzieje w szkole, więc nie madramatu jak nie pójdzie. Tak sądze ;)
          • Gość: colin Re: Tui czy Wezyr ? IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.14, 19:42
            Dokładnie tak 26.06 ale oceny i konferencja zakończeniowa jest jakieś 10 dni wcześniej tak więc my też zawsze zarywamy kilka dni bezsensownego chodzenia dzieci do szkoły po wystawieniu już ocen .
            Nauczyciele nie robią problemu .
            • Gość: gość Re: Tui czy Wezyr ? IP: *.dynamic.mm.pl 01.11.14, 01:28
              Odpowiem w temacie ;) Pierwszy raz byłem w Turcji z Wezyrem i wydawało mi się że jest super do pierwszego postoju około 10 km od lotniska kiedy coca-cola kosztowała około 35 zł. za litr myślę ok to norma ... rok później byłem z Tujem i nikt mnie na cole "za trzy i pół" dychy nie naciągał tylko zawiózł mnie bezpośrednio do wykupionego hotelu. I wtedy wyrobiłem sobie zdanie jako takie o Tui i Wezyrze ;)
              Poniżej opisze zalety i wady:
              Wezyr
              + opieka rezydenta w języku polskim z lotniska do hotelu
              + opieka rezydenta Wezyra na drogich wycieczkach fakultatywnych - drogie ale z polskojęzycznym rezydentem
              - po 10 km przymusowy postój na przymusowe zakupy (oficjalnie kierowcy chce się chce jeść ) ;)
              - - gorsze traktowanie gości wezyra niż gości Tui w tym samym hotelu rezydentka która się pojawia w hotelu (zazwyczaj spóźniona) mówi tylko o wycieczkach fakultatywnych unika tematów związanych z hotelem ale prze do przodu z wycieczkami czyli mówi dużo o tym na czym może zarobić ;)
              A teraz o TUI
              + wsiadasz np. w Antalyi i jedziesz do hotelu bez dziwnego postoju na dziwnie drogie zakupy i wysiadasz przy wymarzonym - wykupionym hotelu bez zbędnych drogich zakupów
              + podróż zazwyczaj trwa krócej niż w innych BP bo nie ma naciągactwa.
              A teraz opiszę plusy i minusy dla tych co pierwszy raz albo i drugi ;)
              Na pierwszy raz ze względu na "super" opiekę rezydenta Wezyra i świetne opowiadanie o Turcji polecam Wezyra... lecz jeśli znasz język i nie jesteś pierwszy raz w Turcji nie zależy ci na głodnych historyjkach o Turcji i szybkim transferze do hotelu bierz Tuja większa profeska ale nie polecam na pierwszy wyjazd!
              Inne biura szczególnie np. Alfa star itp... proponuje sobie odpuścić !!!
              • Gość: aga Re: Tui czy Wezyr ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.14, 06:10
                Nie zgodze sie z toba ,jechalam z tui i tez mielismy postoj, ile ludzi tyle opini

• Gość: Monika Re: Tui czy Wezyr ? IP: 31.42.14.* 01.11.14, 09:57
                  Też się nie zgadzam ,nam to właśnie Tui zmieniło hotel w Turcji a jakby tego było mało zamiast do Katowic wróciliśmy do Warszawy !!!! Rok 2012 lipiec.
                • l-a Re: Tui czy Wezyr ? 01.11.14, 16:42
                  aga napisał(a):

> Nie zgodze sie z toba ,jechalam z tui i tez mielismy postoj, ile ludzi tyle opi
                  > ni
                  >
                  >

Gdzie mieliście postój???? Jeżdżę z TUI od wielu lat do różnych krajów i NIGDY nie mieliśmy żadnych dodatkowych postojów w drodze z lotniska do hotelu, oczywiście z wyjątkiem postojów przed hotelami na trasie autokaru, gdzie wychodzili goście tych hoteli
                  • Gość: aga Re: Tui czy Wezyr ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.14, 08:04
                    dokładnie nie powiem ci w którym to bylo miejscu ,postój był na małym parkingu ze sklepikiem i małą knajpą,wyjazd 2012,28 sierpnia kierunek Alania,z powrotem też tak było,natomiast w tym roku w czerwcu też byłam z Tui i nie było postoju, mnie to akurat nie przeszkadzało , jeszcze raz we wrzesniu polecielismy z Itaki ,zaskoczyło mnie ze rezydenci po wyjsciu z samolotu nie mają nawet wody dla nas i po wejsciu do autokaru prosili by zostawic napiwki dla kierowcy ,tego z tui nie ma,uważam że jak i Wezyr tak i Tui są dobrymi biurami ,należy tylko patrzec na różnice w cenie
                    • Gość: Ridick Re: Tui czy Wezyr ? IP: *.szczecin.mm.pl 02.11.14, 15:15
                      bylem 3x z Wezyrem(2× turcja, raz grecja) i nie mam zastrzezen, co do postojow to chyba wszyscy staja bo widac na parkingach :) a dodam jeszcze ze taki postoj mialem na jednej wycieczce.
                    • aankaa Re: Tui czy Wezyr ? 06.11.14, 18:37
                      zaskoczyło mnie ze rezydenci po wyjsciu z samolotu nie mają nawet wody dla nas

???
                      wodę można kupić w samolocie, na lotnisku
                      • Gość: xyz Re: Tui czy Wezyr ? IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.14, 19:12
                        ale najczęściej BP mają!
                        poza tym...na lotnisku...nie bardzo jest na to czas (np. w szybkiej Antalyi)
                        w samolocie...za 6zł?:-)
                        • aankaa Re: Tui czy Wezyr ? 06.11.14, 22:51
                          w samolocie...za 6zł?

jedziesz na wakacje za kilka tysięcy i 6 zł za wodę Cię boli ?
    • Gość: bernadeta1971 Re: Tui czy Wezyr ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.14, 20:33
      Broń Boże Wezyr przylecieliśmy i nie mielismy gdzie spać!!!!!!!!
      • Gość: aga Re: Tui czy Wezyr ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.14, 21:10
        Kazde biuro moze miec wpadke,slyszalam ze np.itaka wykupuje najgorsze pokoje i to sie potwierdzilo w tym roku, trzeba samemu sobie poradzic,
        • Gość: colin Re: Tui czy Wezyr ? IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.14, 21:22
          Zgadza się Itaka ma jedne z gorszych pokoi
          • mila-9910 Re: Tui czy Wezyr ? 07.11.14, 20:36
            Dwa razy z Wezyrem i wszystko zgodne z ofertą. Byliśmy również z innymi biurami, jedne były lepsze inne gorsze. Wszystko zależy od nas samych. Ja nie oczekuję szczególnego zaopiekowania a pokoje zawsze zamawiam z nieco wyższym standardem i takie z Wezyra jak dotychczas otrzymywaliśmy. Już zamówiłam z firsta wakacje na 2015r. i znowu to jest Wezyr, mam nadzieję, że jak dotychczas będę zadowolona z ich rezerwacji.
            • Gość: fiona Re: Tui czy Wezyr ? IP: 31.42.14.* 07.11.14, 21:09
              My przyszłe wakacje też z Wezyrem ,zresztą tak jak przez ostatnie 3 lata......
              Fakt jakiś przystanek po drodze z Alany był na zakupy ale Nam to nie przeszkadzało -przynajmniej dziecko toaletę zaliczyło :)
              W Eftalii Village wykupiliśmy pokój rodzinny typu A a zakwaterowano Nas w "mieszkaniu" 3 pokojowym czyli dostaliśmy pok rodzinny typu B pomimo że był to szczyt sezonu . Spełniono również naszą prośbę żeby zakwaterować nas na parterze i w jednym budynku ze znajomymi.
              Rezydent nie jest nam do szczęścia potrzebny-wycieczki kupujemy u Leny :)
    • Gość: andi Re: Tui czy Wezyr ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.14, 12:25
      Hehe,pytanie jakby dopasowane do mnie...byliśmy 4 lata temu w Turcji (Kemer) z TUI a 31.10 br wróciliśmy z Turcji (Side) z Wezyrem - i niestety za wiele Ci nie pomogę,bo w obu przypadkach nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń,godziny lotów,zakwaterowanie,standard hotelu,wszystko było OK - no,z wyjątkiem pogody podczas tegorocznego pobytu (jednak koniec października okazał się nienajlepszą porą na Turcję) - ale trudno za pogodę winić BP ;-).pozdr
      • koniczynka777 Re: Tui czy Wezyr ? 17.11.14, 12:11
        My także korzystaliśmy i z Wezyra i z Tui.
        Nie mamy żadnych zastrzeżeń.Wszystko zawsze było ok pod każdym względem.
        Na plus Tui mogę dodać lepsza informacje przed wylotem przez portal MyTui
    • Gość: colin Re: Tui czy Wezyr ? IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.14, 22:40
      Ale to marne 3* ze śniadaniem ,a gdzie reszta transfer z lotniska ,wyżywienie ,alkohole opłata za bagaż itd.
      Jak policzysz wszystko do tego 2 dzieci to wyjdzie tak samo albo i drożej już to przerabiałem na Kanarach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka