Dodaj do ulubionych

Crystal Hotel opinie 2011

IP: *.ip.netia.com.pl 24.06.11, 19:37
Witam,
szukam najświeższych opinii osbó, które w 2011 były w hotelu Crystal koło Bodrum. Liczę na Wasze informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: rozmaryn Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.jjs-isp.pl 24.06.11, 20:09
      Opinia z pobytu od 11 czerwca jest wystarczająco świeża?

www.holidaycheck.pl/detail-opinie_Hotel+Club+Crystal+Dobry+hotel+w+dorej+cenie+i+ciekawym+miejscu-ch_hb-id_2469926.html
      • Gość: Tomasz z Koszalina Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.ip.netia.com.pl 24.06.11, 20:14
        Tę czytałem. Ale co Formu to Forum :-), tych czerwcowych jest mało i dlatego szukam wsród "pisarzy" na forum :-)
        • Gość: rumianek Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.jjs-isp.pl 24.06.11, 20:29
          rozumiem, ale obserwując tendencje na tym forum, to zdecydowanie Polski turysta wybiera wybrzeże morza śródziemnego. No a jak już półwysep Bodrum to jak najbliżej samego Miasta Bodrum najlepiej Gumbet (tam zresztą jest polskie buro For get me not). Jakieś szanse oczywiście istnieją, że uda się nawiązać kontakt z kimś kto właśnie wrócił z Crystal Hotel. Powodzenia:)
          • Gość: Tomasz z Koszalina Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.ip.netia.com.pl 12.07.11, 18:55
            Niestety nie doczekałem się informacji przed wylotem..... Teraz jestem już po powrocie z tego hotelu. Byliśmy z zoną i córkami od 26.06 do 10.07.2011. Zaraz po przylocie (opóźnienie 4 godziny) dostaliśmy zakwaterowanie w pieknym pokoju z widokiem na zatokę i wyspę. to budynek główny wyremontowany w 2010. Restauracja z tarasem widokowym, jedzenie bardzo smaczne. Owszem byłem już nieraz z hotleu z lepszym jedzeniem ale i to wystarczyło bo gdzie codziennie pchać potrawy w takiej różnorodności ? Napojów pod dostatkiem. Baseny ok choć niewielkie. Niestety animacje są kiepskie. Tak czy inaczej pobyt fantastyczny a biorąc pod uwagę cenę to już SZOK. Polecam wszystkim nie wymagającym, wyrozumiałym i szukającym odpoczynku a nie hałaśliwych rozrywek.

ps. Wszystkim zainteresowanym mogę wysłać więcej informacji jak podadzą adres e-mail.
            • Gość: Dagunia Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 10:09
              Korzystałeś z jakiś wycieczek na miejscu ? Jak okolica ? Jakieś wskazówki poproszę :)
              • Gość: Tomasz z Koszalina Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.ip.netia.com.pl 13.07.11, 19:25
                wycieczki wykupiliśmy w biurze poza hotelem. wszystkie organizowane przez Itakę były o wiele droższe. przykładowa impreza rejsu po 5 wyspach w ramach "błękitnego rejsu" była tańsza aż o 25 euro od osoby. byliśmy również na wycieczce do greckiej wyspy Kos - super sprawa. te i inne wycieczki wykupiliśmy w biurze prowadzonym przez Polkę, Sabinę i okazało się to trafnym wyborem. jeśli chodzi o okolice hotelu to jest położony wśród lokalnych domostw tutejszych mieszkańców. to same białe wille na wzgórzach. do najbliszej miejscowości jest 900m, do nastepnej z super targiem co czwartek 5km, do Bodrum 24km ale do wszystkich jest fantastyczne połączenie lokalnymi busami. pozdrawaim i jeśli ktoś chce więcej to piszcie.
              • Gość: Dorota Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: 88.236.77.* 13.07.11, 20:35
                Dzien dobry!
                Prowadze biuro podrozy w Gumbet-Bodrum. Chetnie pomoge w organizacji wycieczek fakultatywnych z polskim przewodnikiem. Nasze biuro nazywa sie KLS VOYAGES.
                Wszelkie pytania prosze pisac na maila dbeling80@wp.pl.
                Pozdrawiam Dorota
                • Gość: Tomasz z Koszalina Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.ip.netia.com.pl 13.07.11, 20:48
                  Pani Dorotko, szkoda że nie wiedziałem o Pani biurze i ofercie. jestem pewiem, że podobnie jak biuro Sabiny macie lepszą ofertę niż rezydencji Itaki. z pewnością będziemy jeszcze w tym regionie i ponownie będziemy chcieli skorzystać z kolejnych wycieczek. jeśli Pani może mi wysłać swoją ofertę cenową to będę zobowiązany. serdecznie pozdrawiam.
                  • Gość: Dagunia Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 07:55
                    Też zamierzam korzystać z wycieczek miejscowych :)
                    Jeszcze tylko pytanie odnośnie targu w Yalikavak, bo o tym mówisz prawda ? Dalej jest w czwartki czy coś się zmieniło ? Trudno tam trafić ?
                    • Gość: Tomasz z Koszalina Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.11, 09:17
                      tak, jest w każdy czwartek. wychodząc przed hotel wsiadasz do busa do Yalikavak (w prawo) i jedziesz na coś w rodzaju pętlę końcową tych busików. jak wysiądziesz to po skosie w prawo i jest bazar. z resztą to widać gdzie idą prawie wszyscy ludzie :-). nie można nie trafić. udanych zakupów. radzę jechać rano bo potem na tym targu jest bardzo gorąco.
                      • Gość: Dagunia Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.11, 10:12
                        Dziękuje bardzo za odpowiedź :)
                        Mam nadzieję, że wyjazd będzie udany.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: Tomasz z Koszalina Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.ip.netia.com.pl 19.07.11, 10:18
                          z pewnością wyjazd będzie udany. pogoda gwarantowana (a w Polsce mają być burze i gradobicia), widoki przepiękne, jedzonko smaczne. pamiętaj aby poprosić o pokój w budynku głównym (najlepiej 1201 lub 2201) lub bocznym przy górnym basenie.
                          miłego wypoczynku.
                          • Gość: Bea Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.nsystem.pl 20.07.11, 00:31
                            Bardzo proszę o informację, czy dojście na plażę jest kłopotliwe i czy prawdą jest, jak wynika z niektórych opinii, że jest ona mała i zatłoczona? Czy jest problem z wolnymi leżakami?
                            • Gość: Tomasz z Koszalina Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.ip.netia.com.pl 20.07.11, 09:19
                              osoby które uważają zejście 50m do głównej bramy hotelu za kłopotliwe są marudami. dalej na plażę wozi i przywozi z powrotem ciuchcia hotelowa. jeździ co godzinkę. plaża faktycznie nie jest duża i piaszczysta ale przecież to nie Tunezja. zatłoczona bedzie z pewnością jeśli się pojedzie dopiero około 11.00, czyli śpioszki. jako, że ja z rodziną mieszkam z Polsce nad morzem nie pałalismy wielką chęcią leżakowania na tamtejszej plaży. hotelowe baseny są na tyle fajne, że w większości korzystalismy z ich dobrodziejstwa. należy pamiętać, że plaże wybrzeża egejskiego zawsze są skalisto, żwirowo - kamieniste. jeśli jest piasek to sztucznie nawieziony. pamiętać należy również, że hotel Crystal nie leży w samym Bodrum gdzie znajdują się hotele jeden obok drugiego. Crystal jest na uboczu w spokojnej części wśród zabudowy mieszkańców.
                              w razie dodatkowych pytań proszę pisać.
                              • Gość: Joanna1965-1 Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: 193.46.186.* 20.07.11, 09:30
                                lezaki przy basenie trzeba rezerowac z samego rana?czy jest ich na tyle ze kazdy cos znajdzie
                                • Gość: Tomasz z Koszalina Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.ip.netia.com.pl 20.07.11, 09:39
                                  przy basenie "dolnym" gdzie odbywają się animacje faktycznie lezaki są bardziej oblegane. należy pa miętać, że jest przy tym basenie glośno ale każdy lubi to co lubi :-). ponadto przy tym basenie nie ma zbyt dużo zacienionych miesjc a parasole są małe. przy "górnym" bazenie natomiast jest relaksacyj nie i spokojnie. jest dużo więcej strefy zacienionej tak potrzebnej szczególnie w pierwszych dniach pobytu. przy tym basenie lezaków zazwycaj nie brakowało. najlepiej jednak swoje ulubione miejsce zarezerwować sobie codziennie ale nie ma potrzeby wstawać o 6 rano. wystarczy 7 - 7.30 jak rozpoczyna się sniadanie. obowiazuje zasada położonego ręcznika i nikt nie zajmie już tego miejsca.
                                  • Gość: Bea Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.nsystem.pl 20.07.11, 20:40
                                    Bardzo dziękuję za odpowiedź. Zawsze szukam kameralnego hotelu, na uboczu.Kombinaty turystyczne są nie dla mnie. Mam jeszcze jedno pytanie: co serwuje bar na plaży? Pozdrawiam:)
                                    • Gość: Tomasz z Koszalina Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.ip.netia.com.pl 21.07.11, 09:28
                                      Bar na plaży serwuje napoje i przekąski około 15.00. Są to frytki, hamburgery a czasami sajgonki lub ich rodzaj pizzy.
            • Gość: aneta Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.hybryda.net 17.01.12, 12:17
              witam, czy pisze Pan o hotelu Crystl Rocks na Cyprze? jesli tak to proszę o informacje. Wykupilismy juz wczasy na 7 dni 06/07.2012. moj e-mail aneta.gajda@vp.pl. Dziekuje za informacje
      • Gość: Aga Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.arreks.pl 10.08.11, 15:16
        Witam Państwa serdecznie, wybieram sie do hotelu Crystal z mężem już za 3 tygodnie- mam tylko jedno pytanie, czy to prawda, że warunki w pokojach są fatalne?- czy Ci Państwo, którzy byliście interweniowaliście o lepszy pokój lub jakas gotówka była wkładana do paszportu?
        Za jakiekolwiek sugestie będę bardzo wdzięczna
        • Gość: Tomasz z Koszalina Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.ip.netia.com.pl 10.08.11, 15:24
          Witam, tak jak opisywałem są również pokoje o gorszych warunkach, ktore znadują się w części niewyremontowanej jak reszta w 2010. Generalnie polecam pokoje (bo sam miałem z pięknym widokiem na morze) w budynku głównym oraz bocznym przy "górnym" basenie. Kasy nie wkładaliśmy. Załatwiliśmy to ciepłym słowem, uśmiechem i grzeczną prośbą a nie hukiem i krzykiem jak to robi niestety większość Naszych obywateli. Tym nic nie zdziałacie. Ponadto tym co chcieli zmienić pokoje, jak tylko nie było pełnego obłożenia hotelu, bez problemu wymieniali. Tak więc nie ma się co bać tylko myśleć pozytywnie. Jak coś to proszę pisać matuszewski@tanake.com.pl a z przyjemnoiścią odpowiem na wszystkiem nurtujące pytania.
    • Gość: Pejd Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 16:09
      Hej. My lecimy do Hotelu Crystal 28.08.2011 z Wa-wy na 2 tyg. Przeczytalismy juz chyba wszystko co jest na internecie o tym hotelu, a nawet mamy kontakt z osoba, ktora byla w tym hotelu na wakacjach z rodzina. zdecydowalismy leciec.
      • Gość: Tomasz z Koszalina Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.ip.netia.com.pl 29.07.11, 16:32
        Według mnie dobry wybór. Ja też byłem zadowolony. Też pisałem na formu i fajnie, ze ktoś mógł z tego skorzystać. Nie ma nic gorszego jak na forum zamiast esensji wiadomości, porad i wskazówek niektórzy wynaturzają się i piszą bzdury nie na temat.
        wracając do sprawy zazdroszczę pobytu i zyczę miłego wypoczynku i mnóstwa wrazeń. jak jeszcze chcecie coś wiedzieć to piszzcie matuszewski@tanake.com.pl
        pozdrawiam
        • forgetmenot-travel Re: Crystal Hotel opinie 2011 30.07.11, 13:15
          Osoby zainteresowane wycieczkami fakultatywnymi z polskim pilotem serdecznie zapraszam do kontaktu ze mną przez maila sabina@forgetmenot-travel.com albo telefonicznego 0090 5350833843. Pozdrawiam
          • Gość: toma Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.ip.netia.com.pl 30.07.11, 15:47
            Tak szczerze Wszystkim polecam biuro Sabiny. Sam skorzystałem na początku lipca i było super.
      • Gość: nati crystal bodrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 17:05
        A czy ktoś leci do crystal 11.09.20011 z Poznania???
        • Gość: Zielon Re: crystal bodrum IP: *.51.10.140.smlw-legionowo.pl 30.09.11, 22:57
          ja leciałem 15go na 2 tyg. z Warszawy,więc pewnie się spotkaliśmy na miejscu :p Nie byłaś czasem na wy wycieczce na Dalyan?
    • Gość: klstravel-GUMBET Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.ttnet.net.tr 11.08.11, 21:04
      Dzİen dobry!
      Prowadze biuro w Gumbet-Bodrum organizujace wycieczki fakultatywne. Chetnie udziele informacji i pomoge w organizacji.Wycieczki organizujemy z polskim Przewodnikiem.
      Wszelkie pytania mozna kierowac na maila dbeling80@wp.pl.
      Zapraszam na nasza strone klsvoyages.com.
      Pozdrawiam Dorota
      • Gość: Daga Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 10:32
        Wróciłam z 2 tyg pobytu w Crystalu 07.08.2011. Swoją opinię napisałam na Holidaycheck. W razie dodatkowych pytań - postaram się pomóc :)
        Ogólnie- polecam dla naprawdę mało wymagających.
        • Gość: Tomasz Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.ip.netia.com.pl 22.08.11, 10:53
          Mogę poprosić o link do tej strony bo na choliday nie mogę znaleźć nowszej oipini niż z lipca 2011.
          • Gość: Daga Re: Crystal Hotel opinie 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 12:56
            www.holidaycheck.pl/detail-opinie_Hotel+Club+Crystal+Hotel+dla+ma%C5%82o+wymagaj%C4%85cych-ch_hb-id_3187065.html
            W hotelu byłam od 24.07 dlatego też zaznaczone lipiec 2011 :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka