Gość: kasia IP: *.01.el1.ftnet.pl 12.07.11, 22:12 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mayka1 Re: pegasos tropical sarigerme - wróciłam 12.07.11, 23:00 Kasia, opowiadaj, jakie wrażenia? Ja jeszcze ciągle przed wakacjami w tym hotelu :) Odpowiedz Link Zgłoś
o.kalamata Powrot 12.07.11, 23:09 Super. Gryzlem palce z niepokoju. Turcy kochaja blondynki. Odpowiedz Link Zgłoś
mayka1 Re: Powrot 13.07.11, 00:16 ????? Już żałuję zatem, że nie jestem blondynką :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Powrot IP: *.01.el1.ftnet.pl 18.07.11, 09:48 Obsługa jest super i dla blondynek i dla czarnych rudych itd itp Hotel ogólnie fajny, choć bywało się w fajniejszych ( 6 raz w Turcji ), ale nie należę do narzekających Polaków, więc nie narzekam. W jaednym było lepsze żarcie w innym było czyściej, jeszcze w innym piękne otoczenie itd. Ogólnie ok, dzieci zadowolone i to najważniejsze !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mayka1 Re: Powrot 18.07.11, 11:36 o dzieci i rozrywkę dla nich głównie chodzi. Trochę żałuję zamknięcia części Palace dla gości Tropicala bo liczyliśmy na możlwiość korzystania z atrakcji obu części.. Czy w części Tropical są fajne baseny i zjeżdżalnie dla takich 10-latków? Są w ciągu dnia organizowane jakieś atrakcje dla dzieci? Konkursy, zabawy? Itaka informowała mnie, że sa animacje w języku polskim, czy to prawda? Na wakacjach ważna jest przede wszystkim atmosfera - jak ją oceniasz? Jest miło, symatycznie i zabawnie :)? Jakie lepsze hotele w Turcji na przyszłość możesz polecić? Dzięki za wszystkei informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Powrot IP: *.01.el1.ftnet.pl 18.07.11, 14:55 Byłam z dziećmi 7 i 12 lat, zaraz podłapały jakies towarzystwo w swoim wieku, więc w basenie szaleństwa odchodziły. Do Mini klubu też chodziły, tak naprawdęto on się dopiero tworzył, najpierw była 1 pani Klaudia, potem dołączyła druga p. Sylwia. Nie da się porównać z mini klubem np. rosyjskim, gdzie było 6 animatorów ( większość z pasją pracy z dziećmi - a przaynajmnie tak to wyglądało ), ale moje nie narzekały i chetnie chodziły się bawić. Wieczorem fajne tańce,prawi 1,5 h dla dzieci. Wieczorne animacje trochę takie zapchaj dziura ( znowu porównanie z innymi hotelami w których byliśmy). Byliśmy na 3 wycieczkach ; rzeką Daylan z kąpielami błotnymi - bardzo fajna dzieci widziały żółwie Careta Careta - bardzo duże, kraba błękitnego - fajne fotki mamy i kąpiel błotna - oczywiście też super. Druga wycieczka to Fethyie - mieliśmy ją gratis przy zakupie dwóch innych - sklepy ze złotem i skórami - ale nic na siłę, nikt do niczego nie namawiał i sklep a raczej wytwórnia lokum - takie podobne do żelek - obżarliśmy się do oporu nimi i chałwą i innymi ichnimi słodyczami. Byliśmy tez na słynnej lagunie w Oludeniz ale kicha totalna - pięknie wygląda na pocztówkach, a w rzeczywistości już nie tak pięknie plus miasto duchów - taka ciekawostka. Ostatnia wycieczka wąwóz Saklikent - super dla dzieciaków - taka przygoda w zdobywaniu kolejnych stopni w Kanionie - dosyć daleko zaszliśmy i przeprawa przez rwącą rzekę. Oczywiście jescze miasto Tlos i grobowce likijskie. Dwie Panie Rezydentki : Ewa i Mariola bardzo sympatyczne, super opowiadały - także moje dzieci słuchały i miały mnóstwo pytań - ku mojemu zadowoleniu że coś je interesuje. W hotelu głównie Anglicy, Rosjanie, Polacy. Atmosfera może być, choć w ubiegłym roku byliśmy w Marti Myra i tam znowu Animatorzy wprowadzali super atmosferę, cały czas byli z goścmi i organizowali jakieś zabawy. Tu raczej ubogo - choć aerobik i inne rzeczy są. Jedzenie z nóg nie powala ( bywało więcej i lepsze ) Odpowiedz Link Zgłoś