Dodaj do ulubionych

7+7 Turcja, Triada. Pytanie!

26.08.11, 09:48
Mam pytanie do osób które niedawno były na tej imprezie (Turcja Anatolia, pobyt w Alanyi) i nie miały wykupionego pierwszego objazdu. Co było pierwsze objazd czy wypoczynek? Jeżeli objazd był drugi to jak to było rozwiązane logistycznie?
Obserwuj wątek
    • cieplanata Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! 26.08.11, 10:13
      Ja miałam drugi objazd, koło południa przyjechał autokar z pilotem po nas, umieścili nas w hotelu w Antalyi, tam zjedliśmy obiadokolację, bo już All nie przysługiwało, skoro świt po śniadaniu ruszyliśmy w drogę
      • kitek_fm Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! 26.08.11, 11:20
        Dziękuję za odpowiedź :)
    • Gość: jasio Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! IP: *.ck.polsl.pl 26.08.11, 11:48
      Nie ma znaczenia jak ktoś miał bo ty możesz mieć inaczej. Logistycznie jest to rozwiązane tak, że najpierw jesteś tydzień w hotelu a potem jedziesz na objazd
      • kitek_fm Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! 26.08.11, 12:27
        Wiem, że to różnie bywa. Pytam się orientacyjnie. Co do logistyki, to chodzi mi o ostatni dzień po objeździe. Nie rób ze mnie jakiejś głupiej kretynki. No nic, widzę, że jak zwykle mogę liczyć na pomoc.
        • kkk Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! 26.08.11, 12:37
          do gwarantowanego pierwszego objazdu dopłaca się w Tradzie raptem 95 zł ;)
          myślę że warto
        • Gość: jasio Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! IP: *.ck.polsl.pl 26.08.11, 14:13
          "Jeżeli objazd był drugi to jak to było rozwiązane logistycznie? "
          Z tego pytania absolutnie nie wynika, że chodzi ci o ostatni dzień po objeździe.
          A jeśli o to chodzi to zawiozą wszystkich do hotelu gdzie część spędzi noc i rano zostanie rozwieziona na wypoczynek, a część która wraca to zależy o której ma wylot- prześpi się się kilka godzin i na lotnisko albo tylko zdąży zjeść kolację, przepakować i na lotnisko.
    • Gość: sa Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! IP: 212.160.172.* 30.08.11, 12:52
      Tydzień temu wróciłam z 7+7 jednak nie z Alanyi (nasze grupy wybierały pobyt w Marmaris, Icmeler i Oludeniz). Na 2 autokary tj około 90 osób tylko 4 pary miały pierwszy pobyt. Reszta pierwszy objazd i dla większości nie był on wynikiem wykupienia gwarancji pierwszego objazdu tylko po prostu farta (rozmawialiśmy między soba na ten temat w autokarze). Jednak trzeba sie z tym liczyć, że nie jest to standardem.
      • kkk Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! 31.08.11, 08:23
        byłas z Triadą?? ja jadę ze Sky Club (taka córka Triady) i u nas jakoś nie było możliwości dopłacenia do do gwarancji pierwszego objazdu, pracownik biura móił że jeszcze się nie zdażył drugi objazd z Sky...no zobaczymy :/
        • Gość: Gość Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 10:54
          "Gwarancja pierwszego objazdu" to jakaś kolejna głupia dopłata i strzyżenie klienta. Co za różnica, czy pierwszy jest objazd, czy też pobyt ? Dla mnie zawsze to było obojętne.
          • kkk Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! 31.08.11, 14:14
            czyja wiem czy taka głupia?:D można nie płacić jesli jest ci to obojetne, to nie jest obowiązkowe ;)
            Ja jednak wolałabym miec wypoczynek po objeździe, a nie być w hotelu, czekać i mysleć o tym co zobacze a potem z marszu do pracy. Jak kto lubi.
            Byłam na rejsie po Nilu i z przyjemnościa odpoczełam po tygodniu zwiedzania, intensywnego zycia na statku, miałam ochotę się porządnie zrelaksowac, poleniuchowac, popływac w morzu...
            • Gość: jasio Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! IP: *.ck.polsl.pl 31.08.11, 20:38
              No właśnie, zależy co kto lubi.
              Z jednej strony lepiej najpierw objazd a potem wypoczynek a z drugiej- na wypoczynku organizm przyzwyczai się do wysokiej temperatury, żołądek do innej flory bakteryjnej i na objeździe jest "lżej".
              Ale rejs po Nilu i intensywne zwiedzanie??? To jest wypoczynek raczej, wcześnie rano póki temperatury znośne zwiedzanie a potem leniuchowanie na statku. Wieczorkiem jak chłodniej wypad na miasto.
              • kkk Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! 01.09.11, 08:19
                tak, intensywne zwiedzanie, dzień w dzien, często bardzo wczesna pobudka, nawet o 3-4 nad ranem, przez większą częśc dnia nie ma cię na statku, zwłaszcza jak weźmiesz coś więcej niz 'pakiet obowiązkowy zwiedzania ;) - Abu Simbel, jez.Nasera i inne... Dzień masz mocno wypełniony.
                A intensywne życie na statku wieczorem jest BARDZO wyczerpujące :D:D potem miałam juz tylko ochotę poleżeć, popływać, odpocząc...
                • kkk Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! 01.09.11, 08:20
                  wieczorkiem chłodniej? :D taaaak, takie 30 stopni w nocy, raczej nie chłodniej ;) po prostu nie ma słońca
                • Gość: jasio Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! IP: *.ck.polsl.pl 01.09.11, 09:47
                  No to ja chyba byłem na jakimś innym rejsie. Pobudki najwcześniej chyba o 6 żeby zdążyć zwiedzić przed upałami, najpóźniej przed 11 powrót na statek. Raz chyba zdarzyło się zwiedzanie popołudniowe w Kom Ombo, to było koło 17 ale statek cumował dosłownie 100 metrów od wejścia.
                  Fakultety poza Abu Simbel też odbywały się popołudniami (o ile dobrze pamiętam koło 16). Przez resztę dnia możesz leżeć w klimatyzowanej kajucie albo na górnym pokładzie. W porównaniu do wycieczek objazdowych autokarem po Turcji ten rejs to relaks.
                  • kkk Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! 02.09.11, 09:42
                    to rzeczywiście ja jednak zwiedzałam bardziej intensywnie niż ty ;)
    • Gość: passionplace Re: 7+7 Turcja, Triada. Pytanie! IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.11, 10:49
      ja miałem odpoczynek

sale weselne kraków | aplikacje internetowe | wczasy nad morzem | gazetki promocyjne | Dobre garnki do gotowania | nieruchomości trzebiatów | domy nad morzem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka