Dodaj do ulubionych

Tanie noclegi w Turcji

09.03.12, 11:41

Witam.

Udało mi się zarezerwować większość noclegów, ale mam problem z tanimi hostelami w następujących lokacjach:

IZMIR

BERGAMA

ASSOS

BURSA

EDIRNE

Jeżeli ktoś ma namiary na tanie noclegi w tym miejscach - MAX 10 EURO od OSOBY, to proszę o kontakt.

Dario.
Obserwuj wątek
    • isabeau Re: Tanie noclegi w Turcji 10.03.12, 09:07
      W Bergamie - Odyssey Guesthouse (www.odysseyguesthouse.com/Welcome.html). Nocleg w dormie około 15 TL, dwójka bez łazienki około 35 TL.

W Bursie - hotel Güneş przy ulicy Inebey Caddesi (jedynka 28 TL, co po obecnym kursie wychodzi 12 euro, dwójka 48 TL), ale warto, osobiście nocowałam tam dwa razy, ładne pokoje, świetna lokalizacja.

W Edirne nocowałam w hotelu Açıkgöz, ale to poza Twoimi wymaganiami finansowymi (dwójka za 29 euro, ale z obfitym śniadaniem w cenie, bezprzewodowym internetem i łazienką w pokoju).

W samym Izmirze nie nocowałam, ale słyszałam o lokalnych, że trudno tam o tani nocleg.
      • 78dario Re: Tanie noclegi w Turcji 10.03.12, 16:11
        Dzięki.

Masz może jakiś namiar e-mail lub stronkę z tym hotelem w Bursie. Cena jest ok. To rozwiązało by mój kłopot z tym miastem. Przyjadę tam 28 10 a więc w przeddzień Święta Republiki i przez dwa następne dni będę na miejscu - zobaczę jak świętuje się w Turcji. Przypuszczam, że wtedy wszystko będzie zamknięte, ale następnego dnia powinno być normalnie.

W Izmirze nieco dopłaciłem do mojego minimum, ale już mam to z głowy.

Co do Edirne to postanowiłem, że zostanę na jeszcze jedną noc dłużej w Stambule i rano pojadę do Edirne, zostawię bagaże w przechowalni na dworcu (mam nadzieję, że ją mają) i pozwiedzam sobie miasto w drodze do Płowdiw.

W Assos były same drogie hotele więc zmieniłem to miejsce na Ayvalik.
        • isabeau Re: Tanie noclegi w Turcji 10.03.12, 19:39
          No właśnie ten hotel Gunes nie ma strony www ani adresu email. Znalazłam do nich telefon: 222-1404, ale z tego co pamiętam, to kiepsko tam było z językami obcymi - chyba po japońsku dobrze się dogadywali :P
          Na wszelki wypadek: ich adres to Inebey Caddesi 75.
          W tej okolicy było trochę hotelików, nawet jeszcze tańszych, nocowałam w czymś, co nazywało się Hotel Lal czyli Rubin, ale tam pod prysznicem trzeba było głośno tupać, żeby karaluchy przepędzić...

Na Edirne warto poświęcić nieco czasu, nie wiem, ile będziesz go mieć przed wyruszeniem w dalszą drogę, ale nawet jeden dzień może być zbyt krótki.

Swoją drogą, nie wiem, czy wiesz, ale są fora dla podróżników samodzielnych wyruszających do Turcji, bo tutaj to raczej się rozmawia o hotelach w typie all inclusive i wycieczkach fakultatywnych? Ewentualna sugestia w sygnaturce...
          • 78dario Re: Tanie noclegi w Turcji 11.03.12, 08:31
            Przywracasz mi wiarę, że nie będę nocował pod chmurką w Bursie. Dokopałem się do email do tego hotelu i wysłałem im również SMS, może uda się zarezerwować, jak nie to pojadę w to miejsce i będę próbował na miejscu, skoro w okolicy jest sporo takich tanich hotelików to powinno się udać.
            Co do warunków to moja granica tolerancji jest naprawdę ogromna. W Akabie nocowałem kiedyś na dachu hostelu i było fajnie.

Jeszcze tylko spróbuję zarezerwować sobie wieczorny przejazd Cannakale - Bursa i szkielet wyprawy będzie gotowy.

Na Edirne będę miał cały dzień - przyjazd ze Stambułu rano i wyjazd do Płowdiw wieczorem.

Co do twojej stronki to prawdziwa kopalnia wiedzy, z której od dawna korzystam, z pewnością odwdzięczę się obszerną relacją po powrocie.

Dario.
            • Gość: wildol Re: Tanie noclegi w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 16:50
              A gdzie ,będziesz nocował w Stambule ? Możesz podać szczególy ,a do Plowdiw czym wracasz?
              • 78dario Re: Tanie noclegi w Turcji 11.03.12, 17:53
                Witam

W Stambule zrobiłem rezerwacje w Moonstar Hostel.

Do Płowdiw wracam autobusem z Edirne.

Dario.
          • 78dario Re: Tanie noclegi w Turcji 14.03.12, 08:45
            Faktycznie - dzwoniłem do Bursy i właściciele tego hostelu mówią po angielsku jak kelnerzy w Sarandzie. Chyba telefonicznie nic nie zdziałam. Masz może znajomych z biegłym tureckim?

Dario.
            • isabeau Re: Tanie noclegi w Turcji 14.03.12, 20:07
              Niestety z biegłym tureckim może być ciężko, ale popytaj tu na forum, ze szczególnym uwzględnieniem agata-alanya, która odpowiadała Ci w wątku o rozkładach jazdy...
              • 78dario Re: Tanie noclegi w Turcji 15.03.12, 06:19
                Już nie trzeba.

Przy pomocy translatora i sporej dawki samozaparcia udało się mi zrobić tą rezerwację -przynajmniej mam taką nadzieję, pani po drugiej stronie ciągle poprawiała mój turecki, ale to znak, że zrozumiała i nieco się uśmiała przy tym -ale efekt osiągnięty. Znała też kilka słów po angielsku i z tego co zrozumiałem wyszło, że za pokój 2 osobowy muszę zapłacić za dwie osoby - 35 lirów - za dwie noce rzazem 70 lirów. Gdyby tak było faktycznie to cena jest rewelacyjna jak na Bursę.

Dario.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka