Gość: a-p-z IP: 212.244.170.* 09.05.12, 15:15 Witam, czy ktoś może napisać coś o hotelu Drita? Na forum znalazłam dość stare informacje, obawiam się, że mogą być nieaktualne. Może był ktoś z Was w zeszłym roku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: turystka Re: hotel Drita - opinie IP: 212.244.170.* 10.05.12, 12:54 Podbijam... też jestem ciekawa opinii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-p-z Re: hotel Drita - opinie IP: 212.244.170.* 24.05.12, 07:17 No nie, zaczynam się obawiać, czy do hotelu Drita jedzie ktoś oprócz mnie :-/ Mam nadzieję, że nie okaże się to jakimś niewypałem... Może jednak ktoś się odezwie i opisze jak było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radża Re: hotel Drita - opinie IP: 217.153.198.* 03.08.12, 15:04 Wróciłaś już? wybieram sie za 3 tyg i też jestem ciekaw :P Odpowiedz Link Zgłoś
doma_bo Re: hotel Drita - opinie 01.09.12, 23:33 W hotelu Drita byłam z rodzinką w końcu sierpnia 2012r. Bardzo pozytywnie:czysto, dobre jedzonko, miła obsługa, basen nie był największy ale wystarczający, leżaków dużo/więcej na plaży niż przy basenie/. Animacje są dla dzieci i dorosłych /nie po polsku ale bez problemów bawią się dzieci.../. Raczej cisza spokój, chociaż w okolicy są też dyskoteki. Do Alanyi ok 30 min busikiem i tam można zwiedzić port, parę historycznych miejsc i poszperać na bazarze...Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: hotel Drita - opinie 22.07.13, 13:51 Może ktoś ma wrażenia i informacje z tego roku o tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: hotel Drita - opinie 28.07.13, 19:15 Czyżbym znowu wybrała hotel, w którym nikt z forum nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka2011 Re: hotel Drita - opinie 02.08.13, 19:56 Witaj, ja wróciłam 2 dni temu po 2 tygodniach super wypoczynku Czytając złe opinie byłam przerażona, rzeczywistośc jednak okazała się pozytywna:) Hotel całkiem sympatyczny, czysty, fenomenalne jedzenie ( dla ścisłości najbardziej się obawiałam braku klimy w restauracji- jest!) , obsługa przemiła, animatorzy stają na głowie od świtu do późnej nocy, żeby nas zabawiac i nasze dzieci. Blisko do Alanya ( jakieś 15 km busem za 2,5 dolara za osobę), do plaży 2 minuty Jedynym minusem dla mnie zbyt głęboki basen ( nie lubię nie czuc pod stopami podłoża :) Bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: hotel Drita - opinie 02.08.13, 23:34 Dziekuje za odpowiedź. I mam jeszcze 2 pytanka. A jedzenie to takie bardziej regionalne, tureckie czy raczej kuchnia międzynarodowa? (Zależałoby mi na raczej tej pierwszej ). A jak wejście do morza? Mocno "skaliste"? Bo mnie basen zupełnie nie interesuje,natomiast chciałabym (i zawsze tak robię-chyba, że fale za duże) popławić sie w ciepłej, słonej wodzie. Oczywiście twoje odpowiedzi nic nie zmienią, bo już zaklepałam ten hotel. Ale dobrze wiedzieć czego się spodziewać. Czy też byliście z RT? Położenie holetu z grubsza znam, bo 2 razy byliśmy w położonym nieco dalej Dinlerze. Więc okolice kojarzę. A Byłaś może na bazarze w Mahmutlar? Zapomniałam zupełnie w jaki dzien tygodnia się odbywa. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka2011 Re: hotel Drita - opinie 03.08.13, 08:45 Kuchnia typowo turecka, bardzo pyszna i urozmaicona, brakowało mi jedynie owoców morza Wejście do morza nie jest skaliste, buty musisz miec , bo "kamyki ostre" :) Niestety fale są często dosyc duże, ale i tak dużo osób pływa. Bazar jest w piątek. Wycieczki braliśmy od Lenki (50 % taniej) PS już Ci zazdroszczę:), napisz po powrocie jak się bawiliście Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: hotel Drita - opinie 03.08.13, 09:59 Czy na plaży nie ma problemu z ilością parasoli i leżaków? To mnie pocieszyłaś, bo nigdzie nie mogłam doczytać odnosnie rodzaju kuchni. To teraz nie pozostaje nic innego , jak tylko cieszyć się z wyjazdu. (Jedyny minus mojego wyjazdu, to taki, ze będzie na koniec wakacji -później juz tylko szara codzienność -ale sama tak wybrałam) . Jedziemy na typowe lenistwo-plażowanie i kąpiele w morzu, jedynie wypad na bazar kupic jakieś przyprawy, oraz swieże figi, banany, brzoskwinie, zeby przypomnieć sobie jak naprawde smakują. Tyle razy bylismy w Turcji, ze juz chyba wszystko co chcielismy, to zobaczylismy (włącznie z Kapadocją. Do Kapadocji chętnie bym pojechała, ale na dłużej-bo tylko w tym wypadku czułam niedosyt) Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka2011 Re: hotel Drita - opinie 03.08.13, 17:39 Mi bardziej podobały się Pamukale:) Bajka! Leżaków nie brakuje, zdecydowanie, parasoli również. Nie zapomnij kupic super przyprawę do wszystkiego o nazwie sumak-rewelacja :) Ja niestety w poniedziałek wracam do pracy i koniec laby, pozdrawiam cieplutko i daj znac jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: hotel Drita - opinie 04.08.13, 08:49 Przepraszam, że Cię zarzucam pytaniami. A klimatyzacja? Indywidualna jest? Sumak? Ale ta nazwa kojarzy mi sie z nazwą drzewa. Chyba widywałam, ale nie przyszło mi do głowy kupowac, bo nie wiedziałam do czego pasuje. I generalnie w domu potraw typowo tureckich nie robię. Możesz napisac bliżej do czego ją się dodaje (ew. linki) Pammukkale też mi sie podobały, ale jednak Kapadocja to coś zupełnie innego i w innej skali. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka2011 Re: hotel Drita - opinie 04.08.13, 12:25 Klimatyzacja jest w każdym pokoju ( niestety dają tylko jedną kartę do pokoju, więc wychodząc automatycznie się wyłącza), ale szybko się chłodzi więc dla mnie nie było to problemem.Ustawiasz sama stopień chłodzenia. Tam gdzie klimy nie ma np w recepcji, drzwi i okna są stale otwarte, co daje miły podmuch, to również nie problem Sumak to taka ostra przyprawa, wg mnie dużo lepsza od pieprzu, papryki czy innych ostrych przypraw. Jest taka bordowo-fioletowa:) W Turcji sypią ją na cebulkę i wiele innych produktów:) Odpowiedz Link Zgłoś