Dodaj do ulubionych

rafting- side-jakie biuro?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.12, 16:55
Będę w sierpniu w Side. Chciałbym wybrać się na rafting. Czy jest to niebezpieczne? Syn ma 10 lat i nie umie pływać. Czy warto? Proszę opisać jak to wygląda i z jakiego biura lokalnego najlepiej się tam wybrać. dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: snork Re: rafting- side-jakie biuro? IP: *.jjs.pl 24.07.12, 17:49
      Bywa różnie, zdarzają się też wypadki śmiertelne mimo kamizelek i kasków ochronnych.
      www.guardian.co.uk/world/video/2010/sep/09/turkey-rafting-dangerous
    • b-b1 Re: rafting- side-jakie biuro? 24.07.12, 20:49
      Byliśmy z dwójką dzieci 11 lat, był również 6-cio letni chłopiec. Dzieci ze względów bezpieczeństwa siedziały w środku pontonu(nie na zewnątrz)oczywiście w kaskach i kamizelkach-ale ten cały spływ-to taki pic na wodę...Nie neguję(po obejrzeniu filmiku) że może dojść do wypadku, ale nie będzie on spowodowany niebezpiecznym nurtem, ale tym, że przewodnik specjalnie dla turystów robi super hiper show.
      "Przewodnicy"-czy jak ich tam nazwać specjalnie robią ze spływu widowisko . Bo nurt niebezpieczny nie jest, ale jak się wpływa odpowiednią stroną w nurt(bokiem, tyłem) to ponton się przechyla-turyści piszczą z uciechy, bo są ochlapani wodą. Oni dokładnie wiedzą kiedy i jak skręcić, wycofać się, aby ponton robił tak, jak wg nich powinien.
      Oni uważają , że im więcej ochlapanych ludzi-tym lepsza impreza, a jak się jeszcze uda ponton wywrócić-to już w ogóle jest super(bo turysta zadowolony).
      Spływ trwa prawie cały dzień, z czego kilka godzin odpada na czekanie siedząc w pontonie (przepuszczanie reszty-innych pontonów), obiad, zabawę na plaży, czy w miejscach cumowania. Podczas naszego spływu kilka osób powpadało do wody (ale z pontonu, gdzie byli sami dorośli)i mieli zadrapania-ale nic poważnego się nie stało.

Moje dzieci były zadowolone-(podczas postojów obowiązkowo jest pan z małpką i papugą),ja średnio, potraktowałam spływ jako miłe ochłodzenie przy dość wysokiej temperaturze.
      Wycieczkę kupiliśmy u rezydenta(nie z lokalnego bp)

• Gość: vvv ubezpieczenie IP: *.ists.pl 24.07.12, 21:00
        Warto się upewnić czy mamy takowe. Zwyczajne ubezpieczenie do wczasów prawie na pewno nie obejmuje takich imprez.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka