Dodaj do ulubionych

GTI pada!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.13, 14:00
Uwaga na GTI - Niemieckie biura nie sprzedaja juz ich wycieczek - firma ma klopoty finansowe - dotyczy takze XGTI i DTI.... !!!!

"Drodzy Partnerzy,

W związku z występującymi nieregularnościami w płatnościach blokujemy sprzedaż Grupy GTI we wszystkich kanałach.

Dotyczy to także organizatorów: GTI, XGTI, BUC, XBUC, SKY, BVGT oraz DTI."
Obserwuj wątek
    • Gość: gonia Re: GTI pada!!!! IP: *.plock.mm.pl 16.05.13, 17:38
      Jezuuu nie strasz mam wykupione wczasy na lipiec
      • markar72 Re: GTI pada!!!! 16.05.13, 20:35
        Ploty , już chowali wiele biur zaczynając od neckermanna , są większe padaki jak Viva club , Oasis a przędą już lata .Podaj mi link do tych twoich ciekawostek
    • Gość: yaseminka Re: GTI pada!!!! IP: *.dynamic.mm.pl 17.05.13, 20:49
      EEEE...to konkurencja nie śpi... i takie jest jej pobożne życzenie by GTI padło. Nie dajmy się zastraszyć.
      Jakoś straszący nie odezwał się więcej. Puścił smrodek i ...uciekł:)
      • Gość: kk Re: GTI pada!!!! IP: *.skomur.pl 18.05.13, 09:41
        Ten temat był już podawany w kwietniu i na facebooku odpowiedział dyrektor GTI oto link www.facebook.com/gtitravelpoland/posts/467510963317541
        Sam też wykupiłem wczasy w GTI (już czwarty rok z rzędu) i mam nadzieję, że będzie dobrze.
      • Gość: Asia Re: GTI pada!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.13, 15:08
        Ten ko to wpisał to na innym forum (Turystyka Zorganizowana) wyjaśnił, że to jakaś wewnętrzna informacja dla agentów.
    • Gość: kk Re: GTI pada!!!! IP: *.skomur.pl 18.05.13, 09:52
      Przed chwilą sprawdziłem w Rzetelnej Firmie zadłużenia GTI link wizytowka.rzetelnafirma.pl/ReportECR.aspx?Banner=98RCXWDH

I zadłużeń brak
      • Gość: Kuba Re: GTI pada!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.13, 15:06
        Przed chwilą sprawdziłem w Rzetelnej Firmie zadłużenia GTI link

hahahahaha, Rzetelna Firma to totalna lipa, moją firmę wpisali na listę rzetelnych jak była już zupełnie niewypłacalna (nie dostawaliśmy pensji), a za miesiąc po tym wpisie ogłosiła upadłość, oni tego w ogóle nie weryfikują, to zwykły pic na wodę.
      • Gość: Sid1 Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 20:52
        I tak nagle jak GTI dziś padło to nagle już nie spełnia warunków uczestnictwa w programie:)
        wizytowka.rzetelnafirma.pl/ReportECR.aspx?Banner=98RCXWDH
        • Gość: mna Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 21:05
          Dla wszystkich niedowiarków:
          www.gtitravel.pl/
    • Gość: kkdk Re: GTI pada!!!! IP: *.skomur.pl 18.05.13, 10:18
      Oto strona niemieckiego GTi www.gtitravel.de/index.php?id=homepage działa i sprzedaje wycieczki , a oto adres na facebook GTI www.facebook.com/gtitravel możecie osobiście zadać pytania związane z upadłością Niemieckich biur GTI
    • Gość: mika232 Re: GTI pada!!!! IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 24.05.13, 14:09
      Pada czy nie czas pokarze... ale to nie to samo GTI co wcześniej ... wróciłam ostatnio z wakacji z nimi -totalna klapa organizacyjna... może to przez te problemy z Kayi grup, ale co mnie to interesuje... nie stanęli na wysokości zadania, przekwaterowanie, gratisowa wycieczka się nie odbyła, na lotnisku słabo oznakowane stanowisko i autokary, rezydent tylko na telefon więc jak ktoś miał problem w hotelu a nie znał języka to spędzi dwa tygodnie bez działającego pilota od klimatyzacji czy TV; to nie był mój pierwszy raz w Turcji (rok temu byłam z Wezyrem, dwa lata temu z Itaką) więc mam porównanie i wiem co piszę. Aż przykro patrzeć bo byli dotychczas potentatem na Turcję... jako Klient więcej im nie zaufam, tak czy inaczej już za dużo było upadków w ostatnim czasie i życzę jak najszybszego ogarnięcia się zwłaszcza że sezon tuż tuż ...
      • Gość: Jack Bauer Re: GTI pada!!!! IP: *.wtvk.pl 24.05.13, 15:12
        Czy mozesz napisac jakie były przyczyny odwołania wycieczki bo ja jade w lipcu i tez obiecuja wycieczke do Alanyii
        • Gość: Michał Re: GTI pada!!!! IP: *.play-internet.pl 24.05.13, 20:26
          To co pisze Mika to cała prawda, totalny brak organizacji. Rezydenta widziałem tylko raz, wycieczkę Antalya nie odbyła się, rezydent od razu na wstępie powiedział że ta wycieczka jest mało ciekawa wiec nie będziemy sobie nią głowy zaprzątać:) Rezydenci totalna paranoja, w zasadzie to mogliby sobie ich podarować, bo tacy nie są do niczego potrzebni. W dodatku majówka z Katowic przesunięta o całą dobę na niekorzyść. Odpowiedź reklamacyjna odrzucana. uważają że przesunięcie doby z 1.05 na 02.05 godz 1:30 to tylko 1.5 godziny opóźnienia, więc nie widzą powodów do reklamacji. W porównaniu do innych biur są daleko daleko w tyle. Dobrze że chociaż hotelu nam nie zmienili,i na pogodę nia mają wpływu bo pewnie i to by popsuli:)
        • Gość: mika232 Re: GTI pada!!!! IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 26.05.13, 23:05
          za mała liczba chętnych... smsem wieczornym na dzień przed ...
      • Gość: kkdk Re: GTI pada!!!! IP: *.skomur.pl 24.05.13, 23:10
        Możesz napisać konkretnie jakie miałaś przekwaterowanie ? I czym to tłumaczyli ? Z jakiego hotelu do jakiego (nazwy) ? Tez niebawem wybieram się z GTI i interesują mnie takie wiadomści.
        • Gość: mika232 Re: GTI pada!!!! IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 26.05.13, 23:04
          z Grand Seker na Holiday Point spa
      • Gość: etykietka Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 12:33
        To rezydenci GTI reperują piloty od klimatyzacji? ...:) Czlowieku, od tego jet obsługa w hotelu!!
        • Gość: Magda Re: GTI pada!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 14:52
          Mnie też się nie otwiera ich strona, ale może to tylko jakiś błąd systemu komputerowego, mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm
        • Gość: mika232 Re: GTI pada!!!! IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 26.05.13, 23:13
          "Człowieku" jeśli jedzie osoba starsza nieznająca języka a w pokoju cieknie kibel, kran w wannie ze łazienka przypomina saunę, nie działa pilot od tv i klimy to raczej nie wytłumaczy osobie na recepcji o co mu kaman i w czym rzecz, zwłaszcza że przed wyjazdem otrzymuje info iż ma zapewniona pomoc w ojczystym języku ze strony swojego organizatora; co więcej jak giną mu perfumy i bransoletka raczej obsługa też nad wyraz się nie zaangażuje nawet w uniwersalnym migowym ...
    • tosia-7 Re: GTI pada!!!! 26.05.13, 13:42
      Niestety nie można wejść na ich stronę
      • Gość: dk Re: GTI pada!!!! IP: *.skomur.pl 26.05.13, 15:02
        Zdarzały się już wcześniej problemy z ich stroną (GTI) co ciekawe zawsze w sobotę i niedzielę czyli chyba coś naprawiają.
        • tosia-7 Re: GTI pada!!!! 26.05.13, 15:57
          Dzięki za pocieszenie bo już się wystraszyłam, chyba nigdy więcej z takim niepewnym biurem
          • Gość: etykietka Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 16:50
            Daj spokój! Na tureckim rynku to duży gracz. Jeśliby padał to po co płacił za bilbordy które co krok widziałam w Turcji,na lotnisku, przy drogach...
            Konkurencja brzydko się bawi
            • Gość: dk Re: GTI pada!!!! IP: *.skomur.pl 26.05.13, 17:01
              Etykietka ma rację to zapewne od dłuższego czasu brzydka gra konkurencji.
            • Gość: Piter Re: GTI pada!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.13, 07:33
              GTI od paru lat jedzie na stratach i długach, więc nie byłaby to jakaś nadzwyczajna niespodzianka, na dodatek rozstali się z właścicielem GTI - turecką firmą KAYIGROUP:
              myślę, że wyjazdy z nimi są ryzykowne, już w tym sezonie jest mnóstwo opinii o zamianie hoteli na gorsze
              • Gość: świerszczyk Re: GTI pada!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.13, 08:59
                Kaiytour już jakiś czas temu ogłosiło upadłość!! Biura nie ma, GTI straciło Firmę Matkę w Turcji!
            • Gość: Asnaksjdhas Re: GTI pada!!!! IP: 95.10.146.* 06.06.13, 09:37
              Kiedy te posy byly pisane GTI juz wlasciwie padlo - juz w kwietniu sprzedawali wlasne hotele, w Alanyi siedziby tez juz nie bylo.... Zostali niby przejeci przez inna firme, ale kto siedzial w turystyce w Turcji wiedzial, ze sytuacja jest dramatyczna...

Ale jak to bywa, wioska plonela, a poslanca nikt nie sluchal...
    • Gość: ola Re: GTI pada!!!! IP: *.155.246.94.ip4.artcom.pl 04.06.13, 18:25
      no prosze ... już 16 maja był pierwszy watek o upadku biura ... widac bylo cos na rzeczy :(
    • Gość: gosc Re: GTI pada!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 19:42
      Współczuje , najbardziej tym co są teraz juz na wczasach i czekają , taka niepewnośc co będzie musi byc straszna.
      Przykre jest też , ze ktoś ostrzegał a reszta wyśmiała , mam nadzieję, ze częśc osób wzięła to na serio.
      My lecimy w sierpniu z Itaką, ale kurcze człowiek boi się jak cholera, po tym co było w zeszłym roku to chyba, zadne biuro nie jest pewne
      • dianaro Re: GTI pada!!!! 04.06.13, 21:54
        Zaczyna się.Ciekawe, które biura następne, bo na jednym na pewno się nie skończy!!!
      • Gość: Ewa Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 22:41
        Jeżeli chodzi o ITAKE to Pani w banku przy okazji jakies rozmowy powiedziała mi, ze na naszym rynku to na obecne czasy najpewniejsze biuro, dziś pan w biurze podróży powiedział mi to samo, nie posłuchałam ... i kupiłam w GTI a teraz poczekam na jakiś zwrot w niewiadomej kwocie ponad rok.
        • kierpicz Re: GTI pada!!!! 07.06.13, 15:06
          nie chce straszyć ale do dzisiaj nie odzyskałam zaliczki a minęło już 3 lata.Pomimo ,że wysyłałam wszystkie potrzebne do tego papiery.Marszałek Województwa Mazowieckiego nawet mi nie raczył na odpisanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka