Dodaj do ulubionych

Marmaris - podzielcie sie waidomosciami

IP: 10.40.68.* 27.07.04, 09:54
Podzielcie sie wiadomosciami jakie jest Marmaris jedni pisza ze nie mozna sie
tam nudzic inni ze to dziura zabita dechami. Co jest tam fajnego i jak mozna
spedzac czas, kupiłam hotel wg oferty przy promenadzie ale w koncu nie jade
tam spac tylko sie bawic
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia Re: Marmaris - podzielcie sie waidomosciami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 10:36
      PRZECZYTAJ TO:
      Potrzebuje Info IP: 10.40.68.*
      Gość: zuzka 26.07.2004 10:28 odpowiedz na list

Mam juz na oku ofertę z Jet touristic do Marmaris do Ocaktanu (3,5 gwiazdki)
      Czy jest ktos kto mi pomoże i powie czy biuro godne zaufania, Maramaris warty
      wypoczynku no i czy hotel przyzwoity ?
      Pomózcie
      Nie byłam jescze w Turcji

• Re: Potrzebuje Info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Gość: madzia 26.07.2004 14:22 odpowiedz na list

Hej! Ja tez nie bylam w Turcji ale wybieram sie wlasnie w tym roku i tez jade z
      Jettouristic. Moja znajoma byla z nimi wlasnie w Marmaris wiec wiem, ze biuro
      jest na pewno ok, zreszta poczytaj sobie na forum, sporo jest o tym biurze i
      raczej same pozytywne opinie wiec mysle, ze nie ma obaw. Co do Marmaris to wiem
      z opowiadan tej znajomej, ze jest to bardzo spokojna okolica, chyba nie ma tam
      zadnych sklepow i wlasciwie turyscie zdani sa na hotel. Do najblizszego miasta
      (miasteczka...?) plynie sie lodka, za ktora oczywiscie trzeba zaplacic:-) Jak
      ktos ceni sobie spokoj, to jest to na pewno miejsce wymarzone (jest tam podobno
      PRZEPIEKNIE!), ale tez wychodzi to na pewno drozej niz w Alanyi, gdzie jest
      mnostwo sklepow i biur podrozy, wiec jest taniej, bo jest duza konkurencja.
      Jesli zamierzasz jezdzic na jakies wycieczki, to wiem ze w Alanyi jest polowe
      taniej (na miescie oczywiscie, nie w hotelu!). Wybor nalezy do Ciebie! (ja jade
      do Alanyi:-)) Pozdrawiam!

• Re: Potrzebuje Info IP: 192.11.224.*
      Gość: Tomstar 26.07.2004 14:28 odpowiedz na list

Jeśli jedziesz tam pierwszy raz to odpuść sobie Jeta.
      Polecam sprawdzone biuro www.axeltur.com.pl

• Re: Potrzebuje Info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Gość: madzia 26.07.2004 14:28 odpowiedz na list

Aha! Zapomnialam! Moja znajoma byla w hotelu Verano, wiec tylko o nim moge Ci
      cos powiedziec. Wiec hotel jest podobno super, wszystko tak jak w katalogu, a
      obsluga - podobno REWELACJA, wszyscy bardzo mili i przyjaznie nastawieni do
      turystow. Udanych wakacji!
    • Gość: edzia Re: Marmaris - podzielcie sie waidomosciami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 10:59
      Byłam w Marmaris na wycieczce z Rodos i nie byłam zachwycona. Plaża przy
      promenadzie napakowana turystami na maksa ( pierwszy rząd leżaków stał w
      morzu). Wkoło wysokie hotele z ciasnymi podwórkami - jeżeli chcesz się bawić to
      chyba dobry wybór, to normalny kurort, tętnioncy zyciem.
    • Gość: MiB Re: Marmaris - podzielcie sie waidomosciami IP: 217.96.9.* 27.07.04, 12:48
      Byłem w Marmaris 21.06-5.07.2004. Ponieważ widze różne opinie (i tak powinno
      być ;-) pozwole zamieścić sobie swoją, sorki że wyciętą z mail'a:

"Skorzystałem z wypadu do Knidos pożyczonym autem i po drodze Datca (ale tylko
      mala runda po porcie i zakupy w Migrosie).

Knidos wspaniale z racji usytuowania i malej ilości zwiedzających (to pewnie
      przez dojazd, bo ostatni odcinek po kamieniach z adrenalina). W drodze
      powrotnej REWELACYJNA plaza w Palamutbuku, wspaniala kapiel i rownie malo
      ludzi, czysciutka woda.

Ogolnie turcja zaskoczyla nas na plus, mili i przyjazni ludzie (no za wyjatkiem
      oczywiście restauracyjnych naganiaczy przy promenadzie w Marmaris). Piekne
      widoki sciskajace za serce, lasy sosnowe, gory, zatoczki i male plaze.

Marmaris - kapitalna promenada nadmorska od portu az do Icmeler na super
      spacery, ciekawy bazar - targ we czwartek.

Pozostale wycieczki już zorganizowane (bo dla naszej czworki taniej niż z
      wynajeciem auta się to okazalo):

Pammukale -piekny amfiteatr i ruiny Hierapolis, same tarasy wapienne troche
      rozczarowujące (w folderach reklamowych wyglada to o niebo lepiej), wydaje się
      ze malo wody już tam jest, ale kilka miejsc zadziwiających, sam basen z
      zatopionymi kolumnami - rozczarowuje bardzo - człowiek na człowieku. W drodze
      powrotnej - zwiedzanie (w zasadzie zmuszeni do tego byliśmy) fabryki dywanow co
      jest bardzo ciekawe przez 10 minut, pozniej już tylko chodzi o sprzedanie , ale
      przeciez to na polska kieszen za drogi sprawy.
      Dalyan/Caunas - rejs statkiem, kapiel na plazy zolwi i dalej dżonkami pod
      grobowce skalne, pozniej do kapieli blotnych, szkoda ze tak krotko było. Bardzo
      udana wycieczka.
      Wyprawa zony i starszego syna na grecki Rodos, skąd wrocili zachwyceni,
      wspaniale średniowieczne mury, zamek i zabudowa, ludzie b. mili.
      Odtad Turcja kojarzyc mi się będzie ze smacznym miodem, chalwa, kebabami
      (dzieci uwielbialy to), morzem otoczonym pieknymi gorami.

Aha wycieczki zorganizowane wykupowalem w lokalnych tureckich biurach podrozy i
      byłem zadowolony ze standardu jak i ceny".

Dodam do tego iz Marmaris to raczej duży nadmorski kurort, sklepów masa -
      polecam hipermarket Migros. Życie nocna w porcie - kwitnie do rana, dyskotegi ,
      restauracyjki, masy młodzieży. Miejscowośc przepieknie usytuowana. Plaża
      niestety kamienista i dość wąska, ale kazdy znajdzie na niej miejsce. Polecam
      tez odwiedzenie innych plaż czy zatoczek - swietnych do poływania. Bylismy tam
      z Neckermanna i warunki były dobre, wyżywienie - przyzwoite. Turcy - OK.
    • Gość: MiB Zapomniałem ... IP: 217.96.9.* 27.07.04, 12:54
      ...dodać, że juz myslę jak tam powrócić jeszcze kiedys, bo nie starczyło czasu
      na obejrzenie Efezu, laguny Oludeniz i plaży kleopatry.
      Aha i jeszcze to że Marmaris uchodzi za najbardziej zadbany i czysty wśród
      tureckich kurortów, co mogę generalnie potwierdzić.
      Pzdr
      • Gość: kasieńka Re: Zapomniałem ... IP: 10.40.68.* 27.07.04, 13:13
        Dziekuje za info, przyda mi sie i to bardzo. teraz juz tylko liczę dni do
        wyjazdu
    • paul231 Re: Marmaris - podzielcie sie waidomosciami 29.07.04, 23:09
      samo marmaris bardzo ladne ,jak chcesz sie bawic to na pewno bedzie gdzie,dluga
      promenada ktora ciagnie sie wzdluz plazy ,mnostwo pubow dyskotek i
      restauracji,woda nie najczysciejsza z uwagi na to ze jest tam port

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka