Gość: izaizulek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.13, 20:41 Witam Lecimy z mężem do hotelu saphir w Turcji z Wezyrem 5.07. Z Katowic czy ktoś też sie wybiera Prosze o info.pozdraowiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grzona Re: hotel saphir IP: *.szczecin.mm.pl 01.07.13, 21:17 ja tez lece z rodzina 12.08 będę wdzięczny za opinie po powrocie, przydadzą się cenne wskazówki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pariss1 Re: hotel saphir IP: *.dynamic.mm.pl 06.08.13, 19:35 Izaizulek, wróciłaś już? Jak było w hotelu? Jakie pokoje i plaża? Obsługa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzona Re: hotel saphir IP: *.szczecin.mm.pl 10.08.13, 21:13 ja jade 12.08 wiec jak wroce to mogę zdac relacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: hotel saphir 11.08.13, 09:13 Grzona byłabym wdzięczna. Jutro chyba idę już kupić ten hotel na 4 września. Jadę na 10 dni. Znajomi byli w nim 2 lata temu i bardzo byli zadowoleni, ale teraz najnowszych opinii brak. Nie wiem dlaczego. Najbardziej jestem ciekawa klimatyzacji w pokoju. Co to znaczy centralna i jak z tym da się żyć ;) W żadnym hotelu się z tym nie spotkałam. Nie używam klimy za wiele, ale jak mi się trafi jakiś nasłoneczniony pokój to nie będzie fajnie. Jeśli bedziesz korzystać z restauracji a la carte to też proszę o wrażenia. Znajomi byli we włoskiej i mówili, że pyszne jedzenie. Ja się zastanawiam nad turecką. Pozdrawiam i życzę wspaniałego urlopu. pariss Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: hotel saphir 20.08.13, 19:30 Grzona i jak było w Saphirze? Jakieś uwagi, porady? Nie wiem na ile jechałeś, ale podbijam wątek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzona Re: hotel saphir IP: *.szczecin.mm.pl 26.08.13, 20:57 wróciłem:) byliśmy na 11 dni (2+6letnie dziecko) ogolnie super!!! hotel najlepszy w jakim byłem ( a wTurcji już byliśmy trzeci raz), czysto w pokojach sprzątanie bardzo dobre, klima centralna bardzo dobra, regulacja z tego co pamiętam zakresie 21-30 stopni, polecam poprosić w recepcji o druga karte do pokoju wtedy idzisz sobie np. wieczorem na kolacje zostawiasz karte w pokoju klima sobie chodzi przychodzisz i jest przyjemnie w pokoju, jedzenie duzy wybor naprawdę i weź tu nie przytyj:) byliśmy we wloskiej restauracji - jedzenie dobre polecam, w tureckiej nie byliśmy, dużo w hotelu Rosjan i Niemców, duzy plus hotelu piękny zadbany ogrod widać ze dbaja o otoczenie plusem polozenie hotelu - po drugiej stronie ulicy masz Alara Grand Bazar gdzie kupisz wszystko, baseny czyste (niestety trzeba było rano zajac lezaki) zjezdzalnie -uciecha nie tylko dla dzieci napisz co Cie interesuje, mogę podeslac zdjęcia itp. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: hotel saphir 27.08.13, 08:33 Witaj! Dzięki za info :) Cieszę się, że wszystko w porządku i hotel jest ok. Byli w nim moi znajomi 2 lata temu i tez byli zadowoleni, ale przez 2 lata to się może dużo zmienić dlatego szukałam nowych opinii. Powiedz mi jak wygląda plaża i jak z leżakami na plaży. Miałeś pokój w budynku głównym? Jak masz zdjęcia to bardzo proszę prześlij mi na maila co możesz. Adres to mój nick plus @gazeta.pl. Ja też lecę na 11 dni i już nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: hotel saphir 17.09.13, 20:12 Wróciłam - NIESTETY!!!! :( Hotel naprawdę super, świetne jedzenie, duża przestrzeń, dwa baseny, brodzik pod parasolem dla maluchów, zjeżdżalnie, łaźnia, masaże, obsługa miła, pomocna. Leżaki na plaży trzeba dość wcześnie rezerwować, natomiast na basenie zawsze coś się znajdzie, można też zaprzyjaźnić się z kimś z obsługi i zarezerwują leżak bez problemu. Do centrum Konakli przez kładkę nad ulicą albo tunelem (zależy jak wyjdziemy z hotelu). Do przystanku dolmuszy trzeba dojść do dyskoteki Summer Garden (1,5 Elub 2 YTL do centrum Alanii). Pościel i ręczniki zmieniana codziennie - nawet bez rzucania ręczników na podłogę. Pokoje w budynku głównym skromne i małe, budynek obok chyba tylko dla gości TUI, Neckermanna itd. W budynkach willowych nie chciałabym mieszkać. Jest też okrągły najnowszy budynek przy samej plaży - full wypas ;) Wszystkie atrakcje, bary, restauracje są tak zlokalizowane, że jest zawsze blisko. Na plaży sporty wodne, na basenie water polo i jakieś zabawy. Wieczorami w amfiteatrze animacje dla dzieci i później dla dorosłych. Szef animatorów jednak UWIELBIA Rosjan i cała reszta może nie istnieć, w związku z tym, głównie jezykiem animacji jest rosyjski. Hotel polecam wszystkim, którzy chcą spędzić na plażowaniu większość czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: hotel saphir IP: 89.28.227.* 31.03.14, 23:17 Witam zarezerwowaliśmy wycieczkę, ale wybraliśmy pokoje w willi elite junior i mam jakieś mieszane uczucia co do tych pokoi... czy ktoś by mógł mi cokolwiek na ich temat napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: hotel saphir IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.14, 11:03 Ja lece we wrzesniu 2014 ale wlasnie czytalem ze lepiej mieszkac w villach niz w hotelu glownym ze wzgledu na halas idacy od ulicy i dyskoteki. W villach nic nie slychac i jest sterowalna klimatyzacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: hotel saphir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.15, 23:22 A może znajdzie sie ktoś kto leci do tego hotelu 21 sierpnia tego roku? Odpowiedz Link Zgłoś