Dodaj do ulubionych

PILNE Sprzedam wakacje

05.07.15, 21:10
Odsprzedam wakacje w Turcji w hotelu incekum beach2 osoby dorosłe + dziecko resort w terminie 8.07.2015. All inclusive,z biura tui. wylot z Katowic,Cena w biurze 10 tys ja sprzedam za 8 ty
507160009
Obserwuj wątek
    • Gość: silva49 Re: PILNE Sprzedam wakacje IP: *.metro-networks.pl 06.07.15, 08:16
      Cena spada do 7 tys
    • Gość: gtw Re: PILNE Sprzedam wakacje IP: *.calcit.fastwebserver.de 06.07.15, 09:04
      kiepsko to widzę

stoisz pod ścianą ze względy na termin wyjazdu

daj ofertę za połowę i ciesz się, jeśli ktoś będzie chętny
    • Gość: Magda Re: PILNE Sprzedam wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.15, 09:16
      Zawsze się zastanawiam, dlaczego ludzie nie wykupują ubezpieczenia od kosztów rezygnacji (szczególnie wyjeżdżający z dziećmi), te 200-300 zł to z pewnością znacznie mniejsza strata niż cały koszt rezerwacji.
      A jeżeli chodzi o ten konkretny wyjazd to moim zdaniem szansa na znalezienie kogoś nawet za połowę ceny jest bliska zeru, bo wyjazd za 2 dni, rzadko która rodzina z dzieckiem planuje wyjazd w tak ekstremalnym last minute, do tego załatwienie urlopu dla osób dorosłych i wylot w konkretnego miasta, kiepsko to widzę.
      • Gość: gtw Re: PILNE Sprzedam wakacje IP: *.calcit.fastwebserver.de 06.07.15, 09:34
        większość ubezpieczeń od rezygnacji tak nie działa

zwykle jest tak, że im bliżej wyjazdu tym dostaje się mniej, nawet tylko 20%, poza tym ubezpieczenie działa np. do tygodnia przed wyjazdem, czyli jeśli ktoś zrezygnuje 4 dni przed, to sorry Winetu...

są ubezpieczenia zwracające 100% niezależnie od terminu rezygnacji, tylko nie kosztują 200-300 zł, a 2-3x tyle....

poza tym powód rezygnacji musi być udokumentowany....
        • Gość: Magda Re: PILNE Sprzedam wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.15, 10:22
          Korzystałam tylko raz z takiego ubezpieczenia i dostałam 80% zwrotu kosztów rezerwacji (minus jakiś wkład własny). Udokumentowaniem była nagła choroba dziecka - nie było żadnego problemu z zaświadczeniem od lekarza, a rezygnacja nastąpiła na 6 dni przed wyjazdem.
          I tak jak napisałam wcześniej podczas rezerwacji wyjazdu musiałam zapłacić 3% kosztu wyjazdu, a nie jakieś 2-3 razy tyle.
          A to o czym piszesz to jest zwrot kosztów przez biuro w przypadku rezygnacji z wyjazdu, ale jeżeli nie ma się ubezpieczenia, np. w moim biurze zwracają 80% kosztów gdy rezygnacja nastąpi 10 dni przed wylotem, a 60% gdy rezygnacja nastąpi 17 dni przed wylotem itd, gdy zrezygnuje się na 31 dni przed wylotem traci się 25% kosztu rezerwacji (najczęściej jest to kwota zaliczki).
          I na wszelki wypadek zawsze wykupuję takie ubezpieczenie, bo dziecko lub dorosły może się rozchorować lub np. złamać nogę, w warunkach ubezpieczenia są jeszcze inne powody rezygnacji (np. ciąża lub zwolnienie z pracy).
    • silva49 Re: PILNE Sprzedam wakacje 06.07.15, 11:17
      Mały złapał ospę mogę sprzedać za 5 tys
    • pawelczestochowa1 Re: PILNE Sprzedam wakacje 06.07.15, 12:02
      Nie wiem jak można Ci pomóc. Może spróbuj jeszcze wstawić ogłoszenie na odsprzedamwczasy.pl
    • silva49 Re: PILNE Sprzedam wakacje 06.07.15, 19:36
      Oferta już nieaktualna
      • kl.zn Re: PILNE Sprzedam wakacje 07.07.15, 10:52
        sprzedałaś? udało się?
        • silva49 Re: PILNE Sprzedam wakacje 07.07.15, 11:05
          tak sprzedałem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka