Gość: mich59 IP: *.totalizator.com.pl / *.devs.futuro.pl 25.02.05, 15:20 Czy ktoś mi pomoże zdecydować, ile trzeba wziąć pieniędzy i najlepiej w jakiej walucie ? Wycieczki,trochę rozrywki, jakieś napoje, normalnie, bez szaleństw ale ILE ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arctica Re: Ile kasy ? 25.02.05, 22:40 Ja byłam w Turcji w zeszłe wakacje na 2 tyg i powiem ci szczerze że knajpki i rozrywka ''wycieczki' trochę kosztuja' ale zamiast kupowania wycieczek w hotelu warto 'kupic' cos w lokalnym biurze, wychodzi taniej. Ja z takiego lokalnego biura pojechałam na całodniowy rejs statkiem, to Efezu (całodniowa wycieczka) jak i wycieczka statkiem '3 zatoki' niesamowite wrażenia. Znajdz sobie hotel z dobrym jedzeniem ponieważ 'jedzenie na mieście' trochę kosztuje. Musisz też pamiętać, że leżaki na plaży i parasole sa płatne (to nie wychodzi drogo) ale jeśli masz okazje zabrac parasol(ogrodowy przeciwsłoneczny) ze soba to polecam, albo zamiast płacic za leżaczki warto zabrac materace dmuchane zawsze to wygodniejsze niz piasek. Zabierz też wystarczającą ilośc kremu do opalania bo w Turcj takie kremy sa dość drogie. A tak poza tym, to warto z Turcji przywieżć przyprawy, orzechy (maja wiele rodzajów) Jeśli chodzi o ilośc kasy to ja i mój mąż wydalismy 500$ale przywiezlismy sobie trochę pamiatek i jeżdziliśmy na wycieczki jak równiez bawilismy sie w Tureckich dyskotekach, knajpki też były. Warto wybrać sie do fabryki Wrangler'a i Lee mozna tam kupić na prawde tanie jeansy bardzo dobrej jakości. pozdrawiam, i udanego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: Ile kasy ? 26.02.05, 18:23 a my proponujemy wykupis all i masz problem z jedzeniem i z drinami z glowy ale sa jeszcze wycieczki wiec na dwa tyg jak chcesz wszystko zobaczyc i cos jeszcze kupic to mysle ze 400$starczy Odpowiedz Link Zgłoś
yooreck Re: Ile kasy ? 27.02.05, 11:56 zalezy co tam chcesz kupic? jesli wezmiesz all to jedzenie i picie masz z glowy, ale i tak warto wybrac sie na kebaba - taki w glinianym garnku na 2 osoby + butelka wina to 20euro, piwo w knajpach to od 2 dolarow, wycieczki najlepiej wykupic u lokalnych operatorow sa tansi a zakres uslug identyczny jak w biurach podrozy, mozna zaoszczedzic - np wycieczka do pamukalle w wezyrze to wydatek okolo 150dolarow na 2 osoby, w lokalnym biurze identyczna wycieczka to tylko 50dolarow. ale i tak jakies 500 trzeba miec na osobe pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Ile kasy ? IP: 213.77.45.* 01.03.05, 13:23 Gdzie w Turcji się znajduje fabryka Wranglera i Lee? Odpowiedz Link Zgłoś
asmoga Re: Ile kasy ? 01.03.05, 16:41 A czy są takie miejsca w Turcji, gdzie można płacić inną walutą niż turecka? Czy np. za bilet na dolmusz można zapłacić w euro? A w sklepach - czy obowiązują tylko liry? Widziałam posty na niemieckich stronach internetowych, z których wynikało, że niektórzy ichni turyści w ogóle nie wymieniali euro na liry, bo nie było takiej potrzeby. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
arctica płacenie inna walutą w Turcji 02.03.05, 12:23 w niektórych miejscach mozliwe jest płacenie w euro (duże sklepy z biżuterią, z wyrobami skórzanymi)nawet niektóre restauracje, ale wtedy lepiej znac przelicznik aby nie przepłacić, Odpowiedz Link Zgłoś
arctica Lee /Wrangler w Turkey 02.03.05, 12:18 miedzy Kusadassi a Didim (a przynajmniej gdzies w tamtych okolicach)Ale takich miejsc jest w Turcji więcej i zazwyczaj zabiera się tam turystów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta O Re: Lee /Wrangler w Turkey IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:32 W jnakiej cenie te spodenki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea-tea Re: Lee /Wrangler w Turkey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:25 a my wydaliśmy w 2 tygodnie USD 150,- na 2 osoby!!! I było super i niczego sobie nie żałowalismy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_stolica Re: Lee /Wrangler w Turkey 16.03.05, 08:14 Przesadzasz. Stanowczo przesadzasz. Chyba, że wyszłaś dopiero co z klasztoru i asceza nie jest Ci obca. :) Odpowiedz Link Zgłoś
shha Re: Lee /Wrangler w Turkey 16.03.05, 14:04 400-500$ na osobe ?! Zawsze jeździmy w 3 osoby na wakacje i nasze kieszonkowe na głowe nie przekraczają 200$. W tym roku wybieramy się do Turcji, i kwota ta raczej nie ulegnie zmianie. Mamy wyżywienie All, uważam, że tyle pieniędzy powinno nam wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Lee /Wrangler w Turkey 16.03.05, 14:18 Jeżeli All to co innego. Ale z drugiej strony wycieczki są dość drogie. Nawet te z biur lokalnych. Odpowiedz Link Zgłoś