Dodaj do ulubionych

Ile kasy ?

IP: *.totalizator.com.pl / *.devs.futuro.pl 25.02.05, 15:20
Czy ktoś mi pomoże zdecydować, ile trzeba wziąć pieniędzy i najlepiej w
jakiej walucie ? Wycieczki,trochę rozrywki, jakieś napoje, normalnie, bez
szaleństw ale ILE ???
Obserwuj wątek
    • arctica Re: Ile kasy ? 25.02.05, 22:40
      Ja byłam w Turcji w zeszłe wakacje na 2 tyg i powiem ci szczerze że knajpki i
      rozrywka ''wycieczki' trochę kosztuja' ale zamiast kupowania wycieczek w hotelu
      warto 'kupic' cos w lokalnym biurze, wychodzi taniej. Ja z takiego lokalnego
      biura pojechałam na całodniowy rejs statkiem, to Efezu (całodniowa wycieczka)
      jak i wycieczka statkiem '3 zatoki' niesamowite wrażenia.
      Znajdz sobie hotel z dobrym jedzeniem ponieważ 'jedzenie na mieście' trochę
      kosztuje. Musisz też pamiętać, że leżaki na plaży i parasole sa płatne (to nie
      wychodzi drogo) ale jeśli masz okazje zabrac parasol(ogrodowy przeciwsłoneczny)
      ze soba to polecam, albo zamiast płacic za leżaczki warto zabrac materace
      dmuchane zawsze to wygodniejsze niz piasek. Zabierz też wystarczającą ilośc
      kremu do opalania bo w Turcj takie kremy sa dość drogie.
      A tak poza tym, to warto z Turcji przywieżć przyprawy, orzechy (maja wiele
      rodzajów)
      Jeśli chodzi o ilośc kasy to ja i mój mąż wydalismy 500$ale przywiezlismy sobie
      trochę pamiatek i jeżdziliśmy na wycieczki jak równiez bawilismy sie w
      Tureckich dyskotekach, knajpki też były. Warto wybrać sie do fabryki Wrangler'a
      i Lee mozna tam kupić na prawde tanie jeansy bardzo dobrej jakości.

pozdrawiam,

i udanego pobytu
      • donata72 Re: Ile kasy ? 26.02.05, 18:23
        a my proponujemy wykupis all i masz problem z jedzeniem i z drinami z glowy ale
        sa jeszcze wycieczki wiec na dwa tyg jak chcesz wszystko zobaczyc i cos jeszcze
        kupic to mysle ze 400$starczy
      • yooreck Re: Ile kasy ? 27.02.05, 11:56
        zalezy co tam chcesz kupic? jesli wezmiesz all to jedzenie i picie masz z
        glowy, ale i tak warto wybrac sie na kebaba - taki w glinianym garnku na 2
        osoby + butelka wina to 20euro, piwo w knajpach to od 2 dolarow, wycieczki
        najlepiej wykupic u lokalnych operatorow sa tansi a zakres uslug identyczny jak
        w biurach podrozy, mozna zaoszczedzic - np wycieczka do pamukalle w wezyrze to
        wydatek okolo 150dolarow na 2 osoby, w lokalnym biurze identyczna wycieczka to
        tylko 50dolarow. ale i tak jakies 500 trzeba miec na osobe
        pozd
        • Gość: Jaro Re: Ile kasy ? IP: 213.77.45.* 01.03.05, 13:23
          Gdzie w Turcji się znajduje fabryka Wranglera i Lee?
          • asmoga Re: Ile kasy ? 01.03.05, 16:41
            A czy są takie miejsca w Turcji, gdzie można płacić inną walutą niż turecka?
            Czy np. za bilet na dolmusz można zapłacić w euro? A w sklepach - czy
            obowiązują tylko liry? Widziałam posty na niemieckich stronach internetowych, z
            których wynikało, że niektórzy ichni turyści w ogóle nie wymieniali euro na
            liry, bo nie było takiej potrzeby. Czy to prawda?
            • arctica płacenie inna walutą w Turcji 02.03.05, 12:23
              w niektórych miejscach mozliwe jest płacenie w euro (duże sklepy z biżuterią, z
              wyrobami skórzanymi)nawet niektóre restauracje, ale wtedy lepiej znac
              przelicznik aby nie przepłacić,

• arctica Lee /Wrangler w Turkey 02.03.05, 12:18
            miedzy Kusadassi a Didim (a przynajmniej gdzies w tamtych okolicach)Ale takich
            miejsc jest w Turcji więcej i zazwyczaj zabiera się tam turystów :)
            • Gość: Aneta O Re: Lee /Wrangler w Turkey IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:32
              W jnakiej cenie te spodenki
              • Gość: Bea-tea Re: Lee /Wrangler w Turkey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:25
                a my wydaliśmy w 2 tygodnie USD 150,- na 2 osoby!!! I było super i niczego
                sobie nie żałowalismy!!!
                • michal_stolica Re: Lee /Wrangler w Turkey 16.03.05, 08:14
                  Przesadzasz. Stanowczo przesadzasz. Chyba, że wyszłaś dopiero co z klasztoru i
                  asceza nie jest Ci obca. :)
                  • shha Re: Lee /Wrangler w Turkey 16.03.05, 14:04
                    400-500$ na osobe ?! Zawsze jeździmy w 3 osoby na wakacje i nasze kieszonkowe
                    na głowe nie przekraczają 200$. W tym roku wybieramy się do Turcji, i kwota ta
                    raczej nie ulegnie zmianie. Mamy wyżywienie All, uważam, że tyle pieniędzy
                    powinno nam wystarczyć.
                    • j_karolak Re: Lee /Wrangler w Turkey 16.03.05, 14:18
                      Jeżeli All to co innego. Ale z drugiej strony wycieczki są dość drogie. Nawet
                      te z biur lokalnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka