Dodaj do ulubionych

Kiedy Turcja?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:04
Mam pytanie - kiedy mozna jechac do Turcji zeby sie opalic? Chcialabym
odpoczac w maju i pojechac tam. Zastanawiam sie czy jest tam juz
cieplo.Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • aneta_193 Re: Kiedy Turcja? 30.01.06, 14:13
      ja też miałam problem maj czy czerwiec napewno oferty ma maj są kuszące ale po
      konsultacjach z osobami które tam były koniec maja ciepło początek chłodno
      dlatego wybrałam czerwiec 30 stopn.
      • Gość: władek Re: Kiedy Turcja? IP: *.mofnet.gov.pl 30.01.06, 14:54
        kwiecien i listopad - po ok. 20 st., maj i pazdziernik - po ok. 25, czerwiec i
        wrzesień - po ok.30, lipiec i sierpien - po ok. 34. Woda - maj i listopad po
        ok. 20 st., czerwiec i pazdziernik - po ok. 22-23, lipiec i wrzesien - po
        ok.26, sierpien ok. 27.
        • hanwar Re: Kiedy Turcja? 07.02.06, 18:34
          ja byłam w II połowie września.woda ciepła, powietrze gorące.klimatyzacja
          chodziła na okragło.dało radę się opalić,a nawet spalić:).pozdrawiam
          • Gość: Żaneta Re: Kiedy Turcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:22
            JA byłam w październiku na 2 tygodnie. Również się skutecznie opaliłam. Czsami
            nawet nie dało się oddychać, ufffff.........
            • janan2 Re: Kiedy Turcja? 22.02.06, 20:46
              Gość portalu: Żaneta napisał(a):

> JA byłam w październiku na 2 tygodnie. Również się skutecznie opaliłam. Czsami
              > nawet nie dało się oddychać, ufffff.........
              Lepiej jest maj czerwiec bo zielono i woda orzezwiajaca
    • Gość: dominique24 Re: Kiedy Turcja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 19:20
      Ja bylam w drugiej połowie kwietnia.Opaliłam się baaaaaaaaaaaaardzooooo!Polecam
      ten własnie okres.
      • Gość: stasio Re: Kiedy Turcja? IP: *.devs.futuro.pl 09.02.06, 17:11
        Generalnie moim zdaniem najlepsza pora na urlop w Alanyi czy Marmaris to
        wrzesien. pogoda murowana, 30 st., ale tez juz znosniejszy upal, woda ciepla
        jak zupa, mniejsze tlumy i spadajace ceny.
        • Gość: sunman Re: Kiedy Turcja? IP: *.chello.pl 09.02.06, 19:34
          Tak, ale we wrześniu nie każdy może. Początek roku szkolnego, więc trzeba
          celować w czerwcu, lipcu i sierpniu.
          • Gość: pati Re: Kiedy Turcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 11:34
            byliśmy i w lipcu i w 2 poł.września . Osobiście lipiec-sierpień już się tam
            nie wybiorę. Od 12 do 15 nie można wytrzymac na dworze. Temperatura jest nie do
            zniesienia, a słońce nie opala , nie grzeje tylko parzy. Wszyscy chowaliśmy się
            do klimatyzowanych pomieszczeń.Wrzesień lub czerwiec- najlepsze miesiące
            pati
      • Gość: ewa Re: Kiedy Turcja?do dominique IP: *.d4.club-internet.fr 13.03.06, 14:55
        Wybieram sie w drugiej polowie kwietnia-
        podroz zaglowcem z przystankami aby zwiedzic
        to, co jest ciekawego u wybrzeza. Noce w zatoczkach.
        Pytanie-czy da sie plywac w tym okresie?
        Jakich temperatur nalezy sie spodziewac?
        • janan2 Re: Kiedy Turcja?do dominique 13.03.06, 21:23
          Nie mogłaś poczekać jeszcze miesiąc.Wtedy nie było by zaskoczenia.
    • janan2 Re: Kiedy Turcja? 18.02.06, 10:12
      Przelom maja i czerwca zawsze latamy w tym terminie woda 21-22 popazyc sie mozna
      w ciagu godziny nie ma tloku jest pieknie zielono poczatek lata.Sam juz
      wykupilem wycieczke na 2 tygodnie wylot 24 maja
      • gawliki Re: Kiedy Turcja? 22.02.06, 15:27
        a mozesz opisac skad?jakie biuro?ceny?dzieki
        • mediterraneo1978 Re: Kiedy Turcja? 22.02.06, 21:05
          przelom maja i czerwca dacie rade za ok. 1500 za 2 tyg.
        • Gość: kuki Re: Kiedy Turcja? IP: *.energostal.pl / *.energostal.pl 02.03.06, 13:21
          Ja np. wylatuję 24.05.2006. z JetTouristic, 2 tyg, all inclusive, 3* cena
          1586, naprawdę warto.
          • janan2 Re: Kiedy Turcja? 04.03.06, 12:26
            Gość portalu: kuki napisał(a):

> Ja np. wylatuję 24.05.2006. z JetTouristic, 2 tyg, all inclusive, 3* cena
            > 1586, naprawdę warto.
            Ciesze sie bedziemy w tym samym czasie i w tym samym chyba miejscu.My wylatujemy
            z Katowic 24 tez na 14.Nie dam sie tylko naciagnac teraz na wycieczki
            organizowane przez rezydentki bo o polowe sa tansze u Turkow ponadto zamierzam
            zwiedzac indywidualnie wypozyczajac samochod lub dolmuszem.Turcja jest
            bezpieczna bardzirj niz Polska.Z doswiadczenia wyjazdu w ubieglym roku wiem co
            zwiedzac jak sie poruszac zeby nie dac sie naciagnac.My lecimy z Wezyrem ale to
            nie ma i tak znaczenia poza cena bo na miejscu przejmuje i tak wszystkich Odeon.
            • Gość: kuki Re: Kiedy Turcja? IP: *.energostal.pl / *.energostal.pl 06.03.06, 08:06
              no dokładnie, nie mam zamiaru przepłacać za wycieczki fakultatywne z polskich
              biur, wiem że na miejscu wszystko da się załatwić za połowę ceny. Do zobaczenia
              na miejscu :) W jakim hotelu będziesz??
              • janan2 Re: Kiedy Turcja? 07.03.06, 19:21
                Gość portalu: kuki napisał(a):

> no dokładnie, nie mam zamiaru przepłacać za wycieczki fakultatywne z polskich
                > biur, wiem że na miejscu wszystko da się załatwić za połowę ceny. Do zobaczenia
                >
                > na miejscu :) W jakim hotelu będziesz??
                Ja zawsze jestem w hotelu Anilgan Nie ma luksusow ale traktuje go jak baze
                wypadowa do rozjazdow bo nie mozna ciagle siedziec w wodzie.Przywyklem do
                obslugi i jak nie trafi sie na najazd ruskich to jest super.
    • janka76 Re: Kiedy Turcja? 01.03.06, 21:25
      Nie polecam lipca i sierpnia. Upał nie do wytrzymania, woda 28C i bardzo
      wilgotno. I ta wilgoć jest najgorsza.
      Pozdrwaiam Gosia
      • janan2 Re: Kiedy Turcja? 04.03.06, 12:30
        janka76 napisała:

> Nie polecam lipca i sierpnia. Upał nie do wytrzymania, woda 28C i bardzo
        > wilgotno. I ta wilgoć jest najgorsza.
        > Pozdrwaiam Gosia
        Masz racje.Optymalnym terminem jest maj i pirwsza dekada czerwca.Sprawdzilem w
        ubiglym roku i wybieram sie 24.05
        • Gość: grażka Re: Kiedy Turcja? IP: *.crowley.pl 06.03.06, 19:55
          ja tez lece do turcji 24 05. z gdanska do hotelu Holiday park licze na pogodei
          mily wypoczynek jak ktos leci z gdanska w tym terminie prosze sie odezwać
          pozdrawiam pa pa
    • monalisa.pl wrzesien!!! 07.03.06, 14:18
      jest w sam raz!napewno nie maj i nie pazdziernik
      w wakacje za goraca a wrzesnien jal dla mnie the best
    • Gość: bea Re: Kiedy Turcja? IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.06, 15:21
      W Turcji bylam w pod koniec pazdziernika i bylo goraco, woda cieplutka. To bylo
      w 2004 r. W bieglym natomiast pojechalam 10 maja i tez slonce prazylo
      niemilosiernie. Nie wyobrazam sobie jak tam moze byc goraco w lipcu, czy w
      sierpniu :D
      • janan2 Re: Kiedy Turcja? 07.03.06, 17:05
        Nie widze bardziej optymalnego terminu niz przelom maja i czerwca Nie ma jeszcze
        tloku jest pogoda woda w miare ciepla co przy skwarze na plazy ma same
        plusy.Ponadto jest jeszcze zielono i pieknie.W jesieni woda co prawda jest
        cieplejsza ale daja sie odczuc zimne powiewy wiatru a ciagle nie mozna siedziec
        w wodzie. W tamtym roku bylem 11.05 i jesienia a teraz lece 24 05 na 14dni
        • Gość: grazka Re: Kiedy Turcja? IP: *.crowley.pl 07.03.06, 21:46
          janan skad lecisz i dokad jezeli mozna spytac bo ja z mezem i wnusia 24 maja
          wlasnie z gdanska do hotelu holiday park , dzieki za dobre wiesci o sloncu i
          pieknej pogodzie oby sie sprawdzilo
          • janan2 Re: Kiedy Turcja? 08.03.06, 17:31
            Grazka! ja a własciwiemy lecimy i latamy zawsze z Katowic o 11 bo to tak jakby
            było się dzień dłużej.Termin naprawdę optymalny,zresztą się przekonasz.
            nie daj się wrobic w jednodniową wycieczke do Pammukale bo na to trzeba
            co najmniej 2 dni a u Turkow jest połowe taniej.Jak bys miał lub miała jakies
            dodatkowe pytania to sterój na janan@vp.pl odpowiem dokładniej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka