Gość: glinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:04 Mam pytanie - kiedy mozna jechac do Turcji zeby sie opalic? Chcialabym odpoczac w maju i pojechac tam. Zastanawiam sie czy jest tam juz cieplo.Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneta_193 Re: Kiedy Turcja? 30.01.06, 14:13 ja też miałam problem maj czy czerwiec napewno oferty ma maj są kuszące ale po konsultacjach z osobami które tam były koniec maja ciepło początek chłodno dlatego wybrałam czerwiec 30 stopn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek Re: Kiedy Turcja? IP: *.mofnet.gov.pl 30.01.06, 14:54 kwiecien i listopad - po ok. 20 st., maj i pazdziernik - po ok. 25, czerwiec i wrzesień - po ok.30, lipiec i sierpien - po ok. 34. Woda - maj i listopad po ok. 20 st., czerwiec i pazdziernik - po ok. 22-23, lipiec i wrzesien - po ok.26, sierpien ok. 27. Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: Kiedy Turcja? 07.02.06, 18:34 ja byłam w II połowie września.woda ciepła, powietrze gorące.klimatyzacja chodziła na okragło.dało radę się opalić,a nawet spalić:).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaneta Re: Kiedy Turcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:22 JA byłam w październiku na 2 tygodnie. Również się skutecznie opaliłam. Czsami nawet nie dało się oddychać, ufffff......... Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kiedy Turcja? 22.02.06, 20:46 Gość portalu: Żaneta napisał(a): > JA byłam w październiku na 2 tygodnie. Również się skutecznie opaliłam. Czsami > nawet nie dało się oddychać, ufffff......... Lepiej jest maj czerwiec bo zielono i woda orzezwiajaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominique24 Re: Kiedy Turcja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 19:20 Ja bylam w drugiej połowie kwietnia.Opaliłam się baaaaaaaaaaaaardzooooo!Polecam ten własnie okres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasio Re: Kiedy Turcja? IP: *.devs.futuro.pl 09.02.06, 17:11 Generalnie moim zdaniem najlepsza pora na urlop w Alanyi czy Marmaris to wrzesien. pogoda murowana, 30 st., ale tez juz znosniejszy upal, woda ciepla jak zupa, mniejsze tlumy i spadajace ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunman Re: Kiedy Turcja? IP: *.chello.pl 09.02.06, 19:34 Tak, ale we wrześniu nie każdy może. Początek roku szkolnego, więc trzeba celować w czerwcu, lipcu i sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: Kiedy Turcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 11:34 byliśmy i w lipcu i w 2 poł.września . Osobiście lipiec-sierpień już się tam nie wybiorę. Od 12 do 15 nie można wytrzymac na dworze. Temperatura jest nie do zniesienia, a słońce nie opala , nie grzeje tylko parzy. Wszyscy chowaliśmy się do klimatyzowanych pomieszczeń.Wrzesień lub czerwiec- najlepsze miesiące pati Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kiedy Turcja?do dominique IP: *.d4.club-internet.fr 13.03.06, 14:55 Wybieram sie w drugiej polowie kwietnia- podroz zaglowcem z przystankami aby zwiedzic to, co jest ciekawego u wybrzeza. Noce w zatoczkach. Pytanie-czy da sie plywac w tym okresie? Jakich temperatur nalezy sie spodziewac? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kiedy Turcja?do dominique 13.03.06, 21:23 Nie mogłaś poczekać jeszcze miesiąc.Wtedy nie było by zaskoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kiedy Turcja? 18.02.06, 10:12 Przelom maja i czerwca zawsze latamy w tym terminie woda 21-22 popazyc sie mozna w ciagu godziny nie ma tloku jest pieknie zielono poczatek lata.Sam juz wykupilem wycieczke na 2 tygodnie wylot 24 maja Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: Kiedy Turcja? 22.02.06, 15:27 a mozesz opisac skad?jakie biuro?ceny?dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
mediterraneo1978 Re: Kiedy Turcja? 22.02.06, 21:05 przelom maja i czerwca dacie rade za ok. 1500 za 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Kiedy Turcja? IP: *.energostal.pl / *.energostal.pl 02.03.06, 13:21 Ja np. wylatuję 24.05.2006. z JetTouristic, 2 tyg, all inclusive, 3* cena 1586, naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kiedy Turcja? 04.03.06, 12:26 Gość portalu: kuki napisał(a): > Ja np. wylatuję 24.05.2006. z JetTouristic, 2 tyg, all inclusive, 3* cena > 1586, naprawdę warto. Ciesze sie bedziemy w tym samym czasie i w tym samym chyba miejscu.My wylatujemy z Katowic 24 tez na 14.Nie dam sie tylko naciagnac teraz na wycieczki organizowane przez rezydentki bo o polowe sa tansze u Turkow ponadto zamierzam zwiedzac indywidualnie wypozyczajac samochod lub dolmuszem.Turcja jest bezpieczna bardzirj niz Polska.Z doswiadczenia wyjazdu w ubieglym roku wiem co zwiedzac jak sie poruszac zeby nie dac sie naciagnac.My lecimy z Wezyrem ale to nie ma i tak znaczenia poza cena bo na miejscu przejmuje i tak wszystkich Odeon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuki Re: Kiedy Turcja? IP: *.energostal.pl / *.energostal.pl 06.03.06, 08:06 no dokładnie, nie mam zamiaru przepłacać za wycieczki fakultatywne z polskich biur, wiem że na miejscu wszystko da się załatwić za połowę ceny. Do zobaczenia na miejscu :) W jakim hotelu będziesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kiedy Turcja? 07.03.06, 19:21 Gość portalu: kuki napisał(a): > no dokładnie, nie mam zamiaru przepłacać za wycieczki fakultatywne z polskich > biur, wiem że na miejscu wszystko da się załatwić za połowę ceny. Do zobaczenia > > na miejscu :) W jakim hotelu będziesz?? Ja zawsze jestem w hotelu Anilgan Nie ma luksusow ale traktuje go jak baze wypadowa do rozjazdow bo nie mozna ciagle siedziec w wodzie.Przywyklem do obslugi i jak nie trafi sie na najazd ruskich to jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
janka76 Re: Kiedy Turcja? 01.03.06, 21:25 Nie polecam lipca i sierpnia. Upał nie do wytrzymania, woda 28C i bardzo wilgotno. I ta wilgoć jest najgorsza. Pozdrwaiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kiedy Turcja? 04.03.06, 12:30 janka76 napisała: > Nie polecam lipca i sierpnia. Upał nie do wytrzymania, woda 28C i bardzo > wilgotno. I ta wilgoć jest najgorsza. > Pozdrwaiam Gosia Masz racje.Optymalnym terminem jest maj i pirwsza dekada czerwca.Sprawdzilem w ubiglym roku i wybieram sie 24.05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażka Re: Kiedy Turcja? IP: *.crowley.pl 06.03.06, 19:55 ja tez lece do turcji 24 05. z gdanska do hotelu Holiday park licze na pogodei mily wypoczynek jak ktos leci z gdanska w tym terminie prosze sie odezwać pozdrawiam pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl wrzesien!!! 07.03.06, 14:18 jest w sam raz!napewno nie maj i nie pazdziernik w wakacje za goraca a wrzesnien jal dla mnie the best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Kiedy Turcja? IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.06, 15:21 W Turcji bylam w pod koniec pazdziernika i bylo goraco, woda cieplutka. To bylo w 2004 r. W bieglym natomiast pojechalam 10 maja i tez slonce prazylo niemilosiernie. Nie wyobrazam sobie jak tam moze byc goraco w lipcu, czy w sierpniu :D Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kiedy Turcja? 07.03.06, 17:05 Nie widze bardziej optymalnego terminu niz przelom maja i czerwca Nie ma jeszcze tloku jest pogoda woda w miare ciepla co przy skwarze na plazy ma same plusy.Ponadto jest jeszcze zielono i pieknie.W jesieni woda co prawda jest cieplejsza ale daja sie odczuc zimne powiewy wiatru a ciagle nie mozna siedziec w wodzie. W tamtym roku bylem 11.05 i jesienia a teraz lece 24 05 na 14dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka Re: Kiedy Turcja? IP: *.crowley.pl 07.03.06, 21:46 janan skad lecisz i dokad jezeli mozna spytac bo ja z mezem i wnusia 24 maja wlasnie z gdanska do hotelu holiday park , dzieki za dobre wiesci o sloncu i pieknej pogodzie oby sie sprawdzilo Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Kiedy Turcja? 08.03.06, 17:31 Grazka! ja a własciwiemy lecimy i latamy zawsze z Katowic o 11 bo to tak jakby było się dzień dłużej.Termin naprawdę optymalny,zresztą się przekonasz. nie daj się wrobic w jednodniową wycieczke do Pammukale bo na to trzeba co najmniej 2 dni a u Turkow jest połowe taniej.Jak bys miał lub miała jakies dodatkowe pytania to sterój na janan@vp.pl odpowiem dokładniej Odpowiedz Link Zgłoś