30.05.06, 20:17
Jakie zabrac najlepiej kremy do opalania dla dziecka[3-lata] i dla doroslych
Obserwuj wątek
    • Gość: michalmd Re: Opalanie IP: *.wyrzysk.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:49
      myślę że dla dziecka min.30-35.Ja nie zszedłem mniej niż 15 (zaczynałem od 20),
      żona ma ciemną karnację i po 5 w ostatnich dniach (zaczynała od 15) była
      oparzona.Testowano na Rodos-podobne warunki.
      • Gość: yasemin1 Re: Opalanie IP: 88.226.164.* 30.05.06, 23:35
        Ja się opalam bez filtrów i jakoś mnie nie oparzyło. Trzeba poprostu z umiarem.
        • jusytka Re: Opalanie 31.05.06, 08:57
          Gość portalu: yasemin1 napisał(a):

> Ja się opalam bez filtrów i jakoś mnie nie oparzyło. Trzeba poprostu z
          umiarem.

A na pewno było to w ciepłych krajach??? Ja miałam ze sobą bloker i też się
          opaliłam. Opalanie latem jest tam nie do zniesienia, ja mogłam wytrzymać na
          słońcu kilkanaście minut i uciekałam do wody Przeważnie każdy tam szuka cienia,
          a nie wystawia się na palące słońce.

• Gość: grzech Re: Opalanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 11:28
            Cienia to my mamy w naszym kraju pod dostatkiem;)
            Nie poto sie wydaje tyle kasy na wycieczke do cieplutkiego kraju,
            co by sie chowac przed sloncem;)
            Co do filtrow, to zupelnie indywidualna sprawa, i nikt raczej
            Ci nie powie czym sie macie smarowac. Faktem natomiast jest
            to, ze nie mozna kupowac byle czego, niestety w dobry
            kosmetyk trzeba zainwestowac, zeby nie stracic ani minuty
            z wypoczynku, okladajac sie kefirami.
            • jusytka Re: Opalanie 31.05.06, 14:44
              Każdy, kto był latem w ciepłych krajach wie, że temperatura 40 stopni w cieniu,
              nie jest niczym niezwykłym, jaka jest więc temperatura w słońcu?

• Gość: envi Re: Opalanie IP: *.devs.futuro.pl 31.05.06, 15:03
                grzech ma racje i to swieta racje dobre kosmetyki to podstawa, a dzieciatko ty
                lepiej chronic bo one to non stop kolor na sloncu,czapa na glowke i dobry
                bloker a dla doroslych jak masz jasna karnacje to proponuje wczesniej
                odwiedziec solarium aby skore przyzwyczaic a potem to 10,15 a jesli ciemna to
                bi maj gescior czym chata bogata
            • Gość: sic!k Re: Opalanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:37
              "do cieplutkiego kraju,"
          • Gość: yasemin1 Re: Opalanie IP: 85.96.77.* 31.05.06, 19:00
            Jeżeli Turcję zaliczasz do ciepłych krajów to owszem było to w ciepłych
            krajach. Mieszkam w Antalii i obecnie jestem opalona bez poparzeń.
            Tylko ja nie leżę godzinami na plaży. W sumie byłam tylko raz na 2 godziny
            włącznie z pływaniem. Więcej się opaliłam od chodzenia po mieście.
            Ale jak ktoś zamierza leżeć cały dzień to się powinien zabezpieczyć tylko nie
            rozumiem po co katować sie na słońcu z opóźniaczami opalania. Co innego dzieci
            te napewno trzeba ochraniać przed słońcem.
            • jusytka Re: Opalanie 01.06.06, 10:42
              To się źle zroumiałyśmy, dla mnie opalanie polega na leżeniu na słońcu, a tego
              w Turcji znieść nie mogłam.
              Masz rację, tam sie mozna opalić "bez opalania"
            • Gość: joannanb Re: Opalanie IP: *.bulldogdsl.com 01.06.06, 11:51
              W ubiegłym tygodniu wróciliśmy z Turcji.Słońce smaży(byłam wcześniej w Tunezji
              i Hiszpanii ale tak nie piekło).Od chodzenia po mieście bez kremu z filtrem
              można się spalić nie opalić.Wycieczka do Efezu tzn jakieś 3 godz spaceru
              zaowocowała u mnie spalonymi ramionami i stopami.Używaliśmy kremów 15(mamy
              jasne karnacje) nasze 15 miesięczne bąki 40 + cień i....po 2 tygodniach ja z
              mężem dostaliśmy wysypki od słońca.Nie leżeliśmy godzinami na plaży bo przy
              bliźniakach się nie da i zawsze szukaliśmy choć trochę cienia.Nie wiem co na
              celu mają osoby wypisujące, że filtr nie potrzebny.Może zepsucie urlopu innym?
              Pozdrawiam i życze rozwagi bo poparzenie w dzieciństwie zwiększa ryzyko raka w
              dorosłym życiu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka