Dodaj do ulubionych

26.07 Side- Sahara

29.06.06, 10:33
Witam wszystkich forumowiczów. 26.07 lecimy z Katowic na 7+7 z triadą. Czy
ktos tez wybiera sie do Sahary? My jesteśmy z Łodzi i wykupiliśmy dowóz do
Katowic w triadzie. Mam nadzieję ze nas dowioza na czas :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Barbara Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.rybnet.pl 30.06.06, 16:37
      Właśnie wróciłam z hotelu Sahara w Side,hotel ładny,czysty ale ma kiepskie
      położenie,poza tym ok.Życzę miłego urlopu:)
      • nitka102 Re: 26.07 Side- Sahara 03.07.06, 08:38
        Do P.Barbary
        czy w pobliżu sahary nadal jest to wysypisko śmieci i czy jest to bardzo
        uciążliwe?
        czy korzystała Pani z wycieczek na miejscu organizowanych przez tureckie biura?
        • Gość: maciek Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.31h.radomsko.pilicka.pl 03.07.06, 14:09
          basiu napisz cos wiecej o saharze ile do plazy jak tam jedzienie pzd .
          nitka102 dlaczego wybralas sahare tak jak ja
          • Gość: Barbara Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.rybnet.pl 03.07.06, 17:40
            Hotel"Sahara" jest nie duży,kameralny co nam akurat bardzo odpowiadało,zdarzyło
            się że byliśmy tam z mężem jedynymi goścmi,póżniej dojechała mała grupa
            osób.Obsługa sympatyczna,łącznie z szefem i jego żoną:)Basen mały ale
            czysty,przy basenie leżaczki,parasole.Pokoje sprzątano nam co drugi dzień,tak
            też wymieniali ręczniki,pościel wymieniona raz w tygodniu.Jeśli chodzi o
            jedzenie to na śniadanie było codziennie to samo tak jak już wczeniej
            napisałam,kolacje to przede wszystkim różne rodzaje sałatek,zupa,główne danie
            serwowane przez obsługę.Na pewno nie głodowaliśmy:)Jest ok.
            • Gość: Barbara Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.rybnet.pl 03.07.06, 17:51
              Dla nas minusem tego hotelu było jego położenie przy głównej drodze,czasem
              bywało głośno,obok jest budowa gdzie na szczęście nic się nie działo więc
              chociaż z tej strony było cicho.Wszystkie pokoje wychodzą na ulicę więc raczej
              nie da się zamienić lokum na coś cichszego.NA plażę można pójść albo drogą albo
              przez nie małą wydmę która znajduje się po drugiej stronie ulicy na przeciw
              hotelu.My drogą nie chodziliśmy ponieważ wydawało nam się to za
              daleko,przechodziliśmy przez wydmę,chyba to była krótsza droga:)Czasem piach
              palił w stopy.Inni zatrzymywali busiki na plażę.
            • Gość: Barbara Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.rybnet.pl 03.07.06, 18:03
              Jakieś tam wysypisko na wydmach jest,na szczęscie z hotelu go nie widać i jakoś
              nikt się nie skarżył żeby śmierdziało.Raz obok niego przechodziliśmy szukając
              na wydmach dojścia na plażę ale potem odkryliśmy inne dojście i więcej tego
              wysypiska nie widzieliśmy.Idąc na plażę proponuję przejść przez ulicę,skierować
              się w lewo,za jakiś kawałeczek będzie niebieska tablica,przy niej skręcić w
              stronę stadionu, tam zacznie się już wydma a za nią jest piaszczysta droga
              prosto na plażę.Spotkaliśmy na tej drodze małe żółwie:)Dla rodzin z małymi
              dziećmi ta droga może być trochę trudna.
    • dowoz.na.lotnisko.pyrzowice Re: 26.07 Side- Sahara 02.07.06, 14:23
      Jeśli potrzebujesz dostać się z Katowic lub okolic na lotnisko w Pyrzowicach
      lub Balicach to napisz do mnie maila-oferuję transport samochodem kombi z
      klimatyzacją, w tygodniu transport możliwy w godz.popołudniowych i
      wieczornych oraz nocnych , w weekendy 24h.Cena atrakcyjna-do uzgodnienia w
      zależności od ilości km.
      • Gość: Barbara Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.rybnet.pl 03.07.06, 18:11
        Byliśmy na dwóch wycieczkach organizowanych przez TRIADĘ,jedna to PAMUKKALE o
        ile pamiętam kosztowała nas 37 euro od osoby,druga wycieczka to Kapadocja(2
        dni) za 87 euro od osoby.Zdecydowaliśmy się pojechać na nie z TRIADĄ ze względu
        na przewodnika ale myślę że inne warto kupić w agencjach turystycznych w Side
        bo były tańsze,tak wychodzilo z ich ulotek reklamowych.Wycieczki całkiem
        fajne,szczególnie ta do Kapadocji nam się podobała więc ją polecam.
        • Gość: Barbara Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.rybnet.pl 03.07.06, 18:21
          Pieniądze wymienialiśmy w centrum Side,w kantorze zaraz przy wejściu na główną
          ulicę gdzie zaczynają się te wszystkie sklepiki i restauracje.Bliżej hotelu też
          można wymienić pieniądze ale wtedy mieli tam gorszy kurs.Poczta znajduje się w
          centrum,druga lub trzecia uliczka od głównego deptaku.Są też kafejki
          internetowe gdzie godzina korzystania z internetu kosztuje 1 euro. Plaża
          piaszczysta,podczas naszego pobytu nie była zatłoczona,czasem walają się po
          niej śmieci zostawione przez plażowiczów,sprzątają ale jakoś nie zbyt dokładnie
          takie mam wrażenie.Parasol i leżaki na plaży po 5 lirów,około 10 złotych.
          • Gość: Barbara Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.rybnet.pl 03.07.06, 18:35
            Ogólnie z pobytu w tym hotelu mamy dobre wrażenia,nie było żle choć wiem że
            każdy może mieć inne oczekiwania.Mnie się podobało,mój mąż trochę
            narzekał,szczególnie gdy jako "zapalony"kibic piłki nożnej nie mógł obejrzeć
            meczy bo nagle coś im tam "siadło" i długo trwało nim coś z tym zrobili.Życzę
            Wszystkim jadącym do SIDE miłego urlopu,słońca Wam nie zabraknie,codziennie
            była piękna pogoda.POZDROWIONKA!!!
            • Gość: Barbara Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.rybnet.pl 03.07.06, 18:47
              Tu jeszcze raz ja.Myślałam że to na tym forum napisałam wcześniej co bylo na
              śniadania ale widocznie to bylo na innym.A więc śniadanie składało się
              z :kawy,herbaty,pieczywa coś jak nasza bagietka,pomidorów,ogórków,czarnych
              oliwek,sera żółtego ,białego,gotowanych jajek,czasem były omlety,wędlina
              przeważnie jeden rodzaj,mleko,płatki,miód,dżem,masło.To chyba wszystko. PA!
              • Gość: maciek Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.31h.radomsko.pilicka.pl 04.07.06, 10:01
                basiu nie odchodz napisz co bylo na kolacje jak tam klima czy nie robiono
                problemow z napojami z zewnatrz moze polecisz jakas knajpke w side
                • nitka102 Re: 26.07 Side- Sahara 04.07.06, 14:07
                  cześć Maćku pytasz czemu wybraliśmy Saharę, po pierwsze- ja już byłam wcześniej
                  w Alanji a właściwie w jej pobliżu więc chciałam pojechać gdzieś indziej-
                  dlatego Side, a do Sahary zachęcili nas w Triadzie no i nie ukrywam że była
                  atrakcyjna cenowo. spodobały mi się tez opisy na forum że jest czysto i nie
                  przeszukują toreb, no i tajemnicza wydma :-) mam nadzieje że się nie
                  zawiedziemy. A Ty też wybierasz się w tym terminie?
                  • Gość: maciek Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.31h.radomsko.pilicka.pl 04.07.06, 17:11
                    ja lece 12 07 jak dolece to napisze ci na forum z side jak jest naprawde
                    oczywiscie jak znajde czas pzdr
                    • Gość: Barbara Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.rybnet.pl 04.07.06, 18:02
                      Hej!Z klimatyzacją nie ma problemu,jest w pokojach i każdy może z niej
                      korzystać indywidualnie.Super sprawa,u nas wręcz chodziła na okrągło.Nikt nam
                      nie robił problemów gdy wnosiliśmy napoje do pokoju a przynosiliśmy nawet 5
                      litrową wodę,myślę że teraz też to się nie zmieni.W każdym razie toreb nikt nam
                      nie sprawdzał.Na dole w hotelowej restauracji szef sam sprzedaje te duże butle
                      wody mineralnej,więc jest oczywiste że nikt tego na miejscu nie wypije hihihi...
                    • Gość: Barbara Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.rybnet.pl 04.07.06, 18:11
                      Jeśli chodzi o jakieś fajne restauracyjki to jest ich całe mnóstwo ale nie
                      pamiętam nazw tych w których byliśmy.Najczęsciej chodziliśmy na winko i
                      piwko"EFEZ" które smakowalo mojemu mężowi,podobno w smaku takie jak nasze
                      polskie piwa.Bardzo dobre są bakłażany przygotowane na różne sposoby oraz
                      faszerowane,zapiekane ziemniaki,potrawy z ryb były dość drogie.W soboty w SIDE
                      jest targ obok meczetu,gdzie można kupić owoce,ciuchy i pamiątki.Trochę WAM
                      zazdroszczę bo ja już w domciu :( PA.
                    • Gość: nitka102 Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.uml.lodz.pl 05.07.06, 11:01
                      Maćku jeśli znajdziesz czas to będę wdzięczna. życze Ci bardzo udanego wyjazdu
                      i niezapomnianych (samych na +) wrażeń. hej ;-)
    • Gość: grzech Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.gdynia.mm.pl 05.07.06, 19:25
      Jak mozesz to zmien hotel!!! Polozenie okropne i jak nazwa
      wskazuje - istna sahara:( Chyba, ze masz zamiar spedzic
      urlop na basenie hotelowym.
      • Gość: nitka102 Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.uml.lodz.pl 06.07.06, 12:53
        Dlaczego tak go odradzasz, nie byłeś zadowolony? napisz proszę coś więcej..
        • Gość: aygor Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:51
          Ponawiam propozycję gościa powyzej. Zmień hotel jesli mozesz-koszmar. Side
          zmień ad zaraz na alanyie
          • Gość: nitka102 Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.uml.lodz.pl 06.07.06, 15:30
            do Aygora
            napisz prosze coś wiecej, dlaczego radzisz zamianę będę wdzieczna za konkrety.
            • Gość: edyta Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.31h.radomsko.pilicka.pl 06.07.06, 16:19
              nitka nie panikuj zawsze jest ktos nie zadowolony jednemu pasuje tlok beton
              dyskoteki alani drugiemu zabytki i spokojne side jedni w domu na sniadanie jedza
              chleb z maslem pozniej nazekaja ze oprocz kawy herbaty mleka nie bylo kokao
              jedni ida sie kapac w morzu drudzy lecza kaca przy basenie
              • Gość: nitka102 Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.uml.lodz.pl 07.07.06, 08:41
                Dzięki Edit masz rację. Jeśli ktoś nie pisze konkretów to nie mogę na tej
                podstawie podejmować decyzji. Dziękuję za wszystkie wpisy. Ja co prawda
                wyjeżdzam dopiero 26 ale po powrocie na pewno umieszczę tu sporo aktualnych
                informacji o Side i Saharze.
    • Gość: nitka102 Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.uml.lodz.pl 14.07.06, 09:19
      Minęło już sporo czasu od pierwszego wpisu. może w tym czasie ktoś z Was wrócił
      z tego hotelu? ja lecę już za tydzień :-)
      • Gość: ela Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.serwisbis.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 23:08
        jest tak jak pisała Barbara - ja też byłam w Saharze w Side i nie narzekam (wróciłam 12 lipca)
        • Gość: ela Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.serwisbis.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 23:13
          wolałam Side bo spokojne - hotel atrakcyjny cenowo, czysty, klima działa jak należy, obsługa miła, minusem jest rzeczywiście droga na plażę ale do przeżycia, wszystko zależy od nastawienia
          • Gość: nitka102 Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.uml.lodz.pl 17.07.06, 10:37
            dzięki za odzew. czy korzystałaś na miejscu z jakichś wycieczek fakultatywnych,
            możesz polecić jakies biuro?
            i jeszcze czy w hotelu jest w miarę spokój czy obok trwa jakas budowa?
            pozdrawiam :-)
            • Gość: macıek Re: 26.07 Side- Sahara IP: 85.101.64.* 18.07.06, 19:58
              czesc nıtka jestem w saharze glodna nıe bedzıesz chodzıla obsluga mıla
              jedzenıe bezmıesne do plazy 2 km takze od razu mozesz zlozyc reklamacje do
              centrum sıde blısko plaza brudna woda goraca na wycıeczkı jezdze z pacho tours
              jeszcze mnıe nıe zawıedlı a ceny maja najtansze basen ma wymıary 4 na 6
              glebokosc 140 w pokojach czysto najgorsze dojscıe do plazy wez euro zamıst
              dolarow 1 euro= 1.97lıra turecka
              • Gość: nitka102 Re: 26.07 Side- Sahara IP: *.uml.lodz.pl 19.07.06, 08:12
                witaj Maćku :-))) strasznie CI dziękuję. teraz wiem czego się spodziewać więc w
                środę wyruszę w podróż z odpowiednim nastawieniem. Życzę CI żeby tych + było
                więcej do końca Twego pobytu. Pozdrawiam Cię serdecznie 3maj się Monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka