Dodaj do ulubionych

Biuro WEZYR

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:55
W sumie na poczatku jak zawsze jest pieknie gdy chcesz wykupic oferte...ale
pozniej sie okazuje... wykupilismy sobie wycieczke fakultatywna na Pumakale,
co sie okazalo te zdjecia sa robione przed kilku laty ale to dopiero
przewodnik mowi gdy jest sie na miejscu- taki juz jedna oszustwo....zabytek w
realu calkiem ale to calkiem inny niz obiecuja ze zobaczysz....po drodze
zepsul sie autobus kierowca nieodpowiedzialny jechal ponad 500 km zepsutym
autokarem narazajac na strate zycia cala wycieczke...w drodze powrotnej w
koncu stanal tzn. zepsol sie (chyba na nasze szczescie, bo niewiadomo czy
bysmy przezyli kontynuujac podroz ) i tak czekalismy ponad 2 godz na zboczu
stromej skały zanim przyjechal po nas kolejny autokar... osobiscie napisalam
reklamacje na ktorej odpowiedz czekam od okolo 2 miesiecy i jeszcze nie mam
odpowiedzi ...po prostu jak na tak szanujace sie biuro to calkowita porazka
NIE POLECAM!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: rafael Re: Biuro WEZYR IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 20.09.06, 15:50
      A ja wróciłem 15.09 z Turcji z Wezyrem. I jestem bardzo zadowolony z
      organizacji. Sprawna odprawa, miła i fachowa obsługa rezydenta - Pan Adam :))))
      Zdarzyło się nawet, że musiałem skorzystać dwa razy z pomocy lekarskiej -
      wszystko beż żadnych problemów, sprawnie i bezgotówkowo.
      JA ZE SWOJEJ STRONY POLECEM WEZYR - dużo podróżuję i mam porównanie. Biuro
      warte polecenia.

Pozdrawiam
    • Gość: Anna Re: Biuro WEZYR IP: 149.156.60.* 20.09.06, 16:37
      Ja równiez polecam Wezyra! Wróciłam z Sonas Alpina 17.09. Mino ze często
      podrózujemy jeszcze tak udanych wakacji pod względem organizacji nie mieliśmy.
      Prawda jest, ze nie wzielismy udzialu w wycieczkach fakultatywnych ale cala
      reszta byla naprawde profesjonalna (w tym opieka medyczna)
      Polecam!!
    • Gość: koyotka1977 Re: Biuro WEZYR IP: *.aster.pl 20.09.06, 16:53
      Ja również polecam Wezyra. wszystko zgodnie z planem. A byłam w sierpniu ;-))
      Pozdrawiam.
    • exallegra Re: Biuro WEZYR 20.09.06, 23:12
      No fakt , Pamukale wygląda lepiej na zdjęciach niż w realu ale nie miej o to
      pretensji do biura podróży. Tak czy siak ja uważam ,że warto to miejsce
      zobaczyć , choć słyszalam ,że przed laty wyglądało zdecydowanie lepiej.
      Degradacja nastąpiła właśnie przez masową turystkę.
      Wpadki zdarzyć mogą się każdemu , autobus też się mógł rozkraczyć na środku
      drgi , wszyskiego nie przewidzisz.
      Z Wezyrem byłam w tym roku pierwszy raz i nie mam naprawdę żadnych zastrzeżeń ,
      co prawda nie korzystałam z wycieczek fakultatywnych ale ich oferta w pełni
      spełniła moje oczekiwania. W przyszłym roku tez się z nimi chyba wybiorę , bo
      przynajmmniej nie zdzierają za dużo kasy od singli ,
      pozdrawiam
    • esteban_wawa Re: Biuro WEZYR 21.09.06, 16:00
      Witam. Wróciłem z Turcji, hotel Art Marmaris. Polecam to biuro - byłem
      zaskoczony sprawną organizacją wszystkiego. Zero problemów.
    • Gość: kamira Re: Biuro WEZYR IP: *.acn.waw.pl 22.09.06, 21:52
      Bylam na objazdowej wycieczce z biurem Wezyr.Jestem bardzo zadowolona, bardzo
      dobra organizacja. Bardzo dobre hotele. Autobus klimatyzowany zawsze bardzo
      czyst. Polecam biuro Wezyr Pamukale jest jedyne w swoim rodzaju warto zobaczyc
      mimo, ze zdjecia pokazuja to inaczej pozdrawiam zawiedziona
    • Gość: Kriand Re: Biuro WEZYR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.06, 23:30
      Wrociłem 21 tez z Wezyrem,organizacja super,rezydenci kompetentni i pracowici.
      Co do Pamukale to trzeba bylo zejsc na sam dół tarasów,tam chodzi najmniej turystów i wyglada to jak na zdieciach,a pozatym to skoro wierzysz we wszystko co jest w reklamach to współczucia.
    • Gość: motylek Re: Biuro WEZYR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 19:54
      byłam z Wezyrem na objazdówce na przełomie lipca i sierpnia. Wróciłam bardzo
      zadowolona. Polecam to biuro. Wszystko zgodnie z ofertą, żadnych przekłamań.
    • Gość: andrzej Re: Biuro WEZYR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 22:30
      Wrocilem 27.09.06 Hotel Holiday Garden. Poza animacja ktorej prawie nie bylo nic
      nie mozna zarzucic. Obsluga biura bez zastrzezen a lot liniami Freebird
      kapitalny nie dosc ze wylot o czasie to przylot do W-wy duzo przed czasem. W
      tamta strone ladowanie w duzej burzy z ogromna ulewa wprost idealne i catering
      jak na czarter tez dobry.
    • Gość: wezyr brak motywacji? zle zarzadzanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 02:13
      w przecagu tygodnia spotkalem na swojej drodze 6 przedstawicieli wezyra -
      pilotow i rezydentow. wnisoki?

brak motywacji. brak doswiadczenia, o profesjonalizmie w ogole nie ma mowy.
      z wezyrem bedziecie czekac godzinami w lobby hotelu na autokar, bo pilot nie
      moze dogadac sie z kierowca, bedziecie trwonic czas w oczekiwaniu na druga czesc
      grupy, bo inny pilot zle zrozumial tureckiego organizatora imprezy, bedziecie
      zaskoczeni wychodzac z hotelu 5*+ gdy wsiadajac do autobusu odwozacego was na
      lotnisko okaze sie ze brakuje miejsc dla was i waszych bagazy, bedziecie
      skotniali z zimna, gdy rezydent przy wystawianiu rachunku za wycieczke nie
      uprzedzi was ze trzeba sie cieplo ubrac, bo przejezdzajac przez gory temperatura
      spadnie o 10stopni etc, etc....

w zwiazku z taka a nie inna polityka firmy pracownicy wezyra to ludzie
      przypadkowi, najczesciej studenci, traktujacy to zajecie nie jako prace, lecz
      jako sposob spedzenia wakacji, niezobowiazujacy zarobek w przerwie miedzy
      studiami, okazja do poimprezowania, ponurkowania, poplywania kajakiem,
      poopalania sie na jachcie i zarwania kilkudziesieciu turystek, ewentualnie w
      przypadku zenskim - poderwania slodkiego turka. zero kontaktu z kerowcami
      tureckimi, zero znajomosci jezyka czy zwyczajow.

"...calkiem fajna taka praca - moze zostane pilotka/rezydentem tez w przyszle
      wakacje, jak nie znajde czegos lepszego..."

z drugiej strony nie ma sie czemu dziwic - najwyrazniej management wezyra ma
      gdzies swoich pracownikow, a co za tym idzie i turystow. wiecej niz
      kilkunastogodzinny czas pracy, zarwane noce, slabe wynagrodzenie - wymusza duza
      rotacje i naplyw niedoswiadczonych i nieodpowiednich ludzi.

z takim podejsciem do ludzi wezyr nie splajtowal i wciaz egzystuje jedynie
      dzieki temu iz jest czlonkiem grupy odeon, ktora poki co trzyma ich w garsci.
      • cokguzel Re: brak motywacji? zle zarzadzanie? 05.10.06, 17:44
        a kto poleci za granicę pracować jako rezydent i użerać się z turystami za
        marne grosze, jeśli może wyjechać do Anglii lub Irlandii sprzedawać w budce hot-
        dogi i zarabiać dużo więcej??? tylko studenci traktujący rezydenturę jak
        wakacje a nie poważną pracę...
      • kochanionka Re: brak motywacji? zle zarzadzanie? 11.10.06, 15:38
        zniknela gdzies moja odpowiedz dla ciebie .
        Mysle,ze pomysl podjecia przez ciebie pracy pilota badz rezydenta to swietna
        mysl.Poplywasz,ponurkujesz,zabalujesz,kogos poderwiesz,jednym slowem bedziesz
        miala lekko latwo i przyjemnie.Taki super przerywnik w czasie wakacji.
        Tylko prosze napisz nam potem jak ci sie super pracowalo za te niezobowiazujace
        pieniadze,z wyluzowanymi rodakami.Zycze milej pracy.
        Pierw skosztuj zanim bedziesz opowiadac jak smakuje.
        Powodzenia.
    • turhotel WEZYR - rezydent Szeik - inni pewnie tak samo SIDE 05.10.06, 18:59
      Gratuluje Wezyrowi nagabywania nieświadomych klientów do wykupywania wycieczek
      fakultatywnych - oczywiście zaraz w pierwszy dzień.
      Nasz rezydent Szeik czy jak mu tam - powiedział że to jedyna szansa by nabyć
      wycieczki bo później go na pewno nie będzie (przez 2 tyg). A przecież turyści z
      Polski przylatują do hotelu średnio co 3-5 dni.
      I oczywiście wielka "ściema" bo bywał w hotelu z 8 razy od tego czasu.
      Chodzi o to by sprzedać DUŻO droższe wycieczki niż można załatwić sobie na
      mieście.
      Właściwie o to chodzi - złapać klienta zanim zdąży rozeznać się na mieście
      (dlatego spotkanie z rezydentem już w pierwszy dzień).
      Na mieście (Side - Kumkoy) polecam trzy ciekawe biura Vertrauen Reisen, Solvent
      i Phantom.
      Z Phantom można było brać wycieczki nawet z polskim pilotem. Bus klimatyzowany,
      pełne ubezpieczenie - program wycieczki idealnie taki sam jak u Wezyra.
      Za to ceny - np. Kapadocja 2 dni - $100 u Wezyra - $65 na mieście.
      Aqua Park $35 wraz ze wstępami - a na mieście $17
      Pamukkale 1 dzień - wezyr $60, miasto $40
      Hammam $40, miasto $18
      wszędzie wliczone również wstępy i transfer z hotelu.
      Zdecydowanie nie polecam "ściemniania" Szeika, którego też zdecydowanie nie
      pozdrawiam za gadanie głupot i nieudolne prowadzenie spotkań.
      Jedną z głupot to m.in. straszenie że inne biura w razie wypadku zawiają
      rannych w worki i wyrzucają, ponadto zakrywają rejestrację by nie było widać
      numerów.
      WSZYTKIE LEGALNIE DZIAŁAJĄCE BIURA MAJĄ AKREDYTACJĘ TURECKIEJ IZBY TURYSTYKI
      (COŚ TURSAB - małe logo)- POLECAM ZAPYTAĆ SIĘ DANEGO BIURA CZY MA TAKĄ
      AKREDYTACJĘ. Więc takie straszenie przez Szeika ma na celu tylko i wyłącznie
      nabicie jego kieszeni prowizją.
      • Gość: akinom Re: WEZYR - rezydent Szeik - inni pewnie tak samo IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.06, 10:01
        Prawda,prawda, prawda... Rezydenci Wezyra są niekompetentni. Zwłaszcza opisany
        już Shaig. Pisałam ze szczegółami o standardach pracy rezydentów Wezyra i
        wycieczkach fakukltatywnych dużo wcześniej (sierpień), ale wątek został
        usunięty. Cenzura na tym forum jest powszechna.
    • Gość: xcom Re: Biuro WEZYR IP: *.centrala.kaczmarski.pl 09.10.06, 08:49
      Wróciłam wczoraj z Turcji z WEZYREM. Organizacja od samego początku do końca
      była na najwyższym poziomie. Mogę z pełną odpowiedzialnością polecić to biuro!
      • Gość: tom Re: Biuro WEZYR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 19:26
        Cóż, jedno muszę stwierdzić po lekturze kolejnego wątku. Rozumiem, że jeśli
        ktoś naciął się raz na jakieś biuro, to z jego usług więcej nie skorzysta.
        Natomiast nie cierpię debilnych wypowiedzi ludzi, którzy po swojej nieudanej
        wycieczce (nie interesuję się tym, czy mają słuszne uwagi, czy nie) wrzucają
        wszystkich do jednego worka. Jeden rezydent trafi się kiepski - od razu napisze
        wielki turysta, że "wszyscy rezydenci do bani, zero profesjonalizmu" itp.
        Są dobrzy prawnicy i źli, kierowcy, rolnicy, to i rezydenci... ale nie
        rozciągajcie od razu swoej opinii na wszystkich... Ja na razie, odpukać, nie
        trafiłem na tych gorszych... oby tak zawsze...
    • agni5 Re: Biuro WEZYR 10.10.06, 14:52
      Właśnie wróciłam z urlopu z Wezyrem (Grand Iskandil w Bodrum) i biuro oceniam
      bardzo dobrze. Poza godzinnym opóźnieniem samolotu, co jest tak naprawdę normą
      przy tego typu wyjazdach, wszystko było tak jak w ofercie.
      My akuart nauczeni doświadczeniem korzystaliśmy z wycieczek organizowanych
      przez lokalne biuro (o połowę taniej), a pomoc rezydenta nie była nam potrzebna
      (na szczęście).
      Co do Pamukkale, to trzeba było przed wyjazdem zajrzec do netu albo
      przewodnika - nie jest tajemnicą ze czasy świetnosci to miejsce ma za sobą...
      choć i tak wygląda ciekawie i uważam że warto się tam wybrać. Naginanie
      rzeczywistości jest nieodmiennie związane ze sprzedażą.
      Oczywiście masz rację że należy Ci się odpowiedź na reklamację i przeprosiny,
      ale z tą 'całkowitą porażką' to chyba z lekka przesadzasz.
    • db00 Re: Biuro WEZYR 11.10.06, 13:53
      Byam już z Wzyrem dwa razy w Turcji w zeszłym roku i w tym wróciłam 4
      października i jestem bardzo zadowolona, faktem jest to że wycieczki też bym od
      nich nie wykupiła bo w mieście są dużo tańsze i co do niektórych rezydentów to
      można powiedzieć że są tam za karę chyba bo tak wyglądają i się zachowują ale
      ogólne moje wrażenie jest ok. I za rok też z nimi pojadę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka