Gość: Asia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 21:22 Myślimy o wyjeździe do Marmaris, czy możecie polecić jakieś wycieczki - co warto obejrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc1111 Re: Marmaris IP: *.aster.pl 05.01.07, 08:01 Polecam przeczytanie kulku relacji na serwisie www.wypady.pl Relacje z podróży! Pozdrawiam Podróże Turystyka Wypady Odpowiedz Link Zgłoś
malena99 Re: Marmaris 22.01.15, 19:28 Cześć :) polecam przede wszystkim Efez- szczególnie dla tych co lubią historię i zabytki. Efez jest oddalony o 3 godziny drogi- nie tak dużo, a jest swietnie zrekonstruowany i co roku się rozrasta. Można sie tam poczuć jak w starożytnym mieście! Jeśli jeszcze nie zwiedzaliście turcji to na pewno trzeba zobaczyć Pamukkale, nie tylko ze względu na wapienne tarasy, które niewątpliwie są cudem natury, ale jest tam też piękny park i ruiny starożytnego Hierapolis- całość przepiękna ! Wielu ludzi chwali też Dalyan- turecką Amazonkę i rejs po tej rzece. Ale to co tam jest najlepszego, to piękna plaża Iztuzu i kąpiel w cieplutkim morzu Śródziemnym. To tylko 1,5 h od Marmaris więc warto! Zachęcam by zajrzeć na stronę biura Besem Travel, tam jest wszystko ładnie opisane, i trochę o Marmaris, i o wycieczkach itd. Mają też niskie ceny. podaję link pl.excursionmarmaris.com/. Ja przed wakacjami w zeszłym roku sobie trochę poczytałam i przejrzałam strony tego właśnie biura, zarezerwowałam sobie już wcześniej online, a na miejscu już dogadaliśmy resztę. I byłam bardzo zadowolona, a duzo taniej wyszły nas te wycieczki niż z polskich biur. Także polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Marmaris IP: *.jjs.pl 23.01.15, 08:02 Jeśli nie byliście jeszcze w Efezie i Pamukale to warto wybrać się na dwudniową wycieczkę z lokalnego biura (na miejscu wynegocjujesz atrakcyjniejsze ceny niż online, a do tego dostaniesz wizytę w hamamie gratis). Warto wybrać się na całodniowy rejs (6 godzin) po wybrzeżu statkiem z 5-6 postojami na kipiel i zwiedzanie wysepek z lunchem na pokładzie w cenie (napoje dodatkowo płatne chyba, że wykupcie opcję All). W porcie dostaniesz lepszą ofertę bezpośrednio u załogi niż w biurze u pośrednika, ale jeśli do portu masz daleko i nie chcesz ryzykować dojazdu dolmuszem to biuro lokalne zapewni ci transfer z i do hotelu. Rejs po tureckiej amazonce -Dalyan połączony jest z kopiatą błotną w niewielkim basenie, lunchem i pobytem na plaż gdzie żółwie Caretta Caretta składają w okresie lęgowym jaja, a i po drodze jest przystanek na zdajecie z licyjskim grobowcami w skałach. Ta wycieczka jednak nie jest warta swojej ceny. Na Rodos warto się wybrać ale na dłużej niż na kilka godzin, a jeep safari w Marmaris to żadna przyjemność, no chyba że ktoś lubi oblewanie z pistoletów, kubełków itp. Do parku wodnego dojedziecie dolmuszem. Zostają jeszcze takie rozrywki Quad i buggy, ale to już dla amatorów :) Więcej wycieczek w Maramaris nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
martymam Re: Marmaris 27.05.17, 20:55 Polecam Pamukkale. Efez, wyspa kleopatry a także rejs statkiem, korzystalam z wycieczek polskiej rodaczki Sandry www.polskie-wycieczki-w-marmaris.com Odpowiedz Link Zgłoś