Dodaj do ulubionych

Club Golf Side ze Scan Hioliday

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 17:11
Witam,
chcemy wybrać się z mężem na wakacje do Turcji - wybraliśmy hotel Club Golf
(ze Scan Holiday) kolo miejscowości Side. Czy ktoś byl w tym hotelu i moze cos
na jego temat napisać? Interesuje mnie przede wszystkim, czy teren hotelu i
jego okolice są płaskie? (mąż porusza się na wózku inwalidzkim), czy okolica
jest spokojna, czy wokół jest pełno innych hoteli czy jest on raczej na
uboczu? Będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotrek Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday IP: 195.39.217.* 15.01.07, 09:05
      W zeszłym roku byłem w golfie . Hotel bardzo fajny, standart bardzo przyzwoity,
      jedzenie też dobre. Połozony w miejscowości Titrenogol, ok 6km od side,
      dzielnica hotelowa ale spokojna i przyjemna, dużoe zieleni. teren plaski, więc
      poruszanie się na wózku - bez problemu. do plazy ok 10 min drogi. plaża
      hotelowa , leżaki i parasole darmowe. W hotelu są tez pawilony z pokojami na
      poziomie ziemi, tak że z tym tez nie powinno byc problemu, choc w budynku
      głównym , o ile pamiętam windy nie ma.
      Jak masz jakies pytania to napisz , opowiem
      Piotrek
      • Gość: grusz Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 10:09
        Dziękuję bardzo za odpowiedź i, jesli pozwolisz, mam jeszcze kilka pytań:
        1.jak duży jest basen i czy woda w nim jest czysta, czy jest problem z
        dostępnością leżaków przy basenie albo na plaży?
        2. jakie jest zejśćie do morza? czy trzeba mieć buty do pływania ze względu na
        jakies zyjątka albo kamienie?
        3. czytalismy w internecie, że kolo hotelu jest ruchliwa ulica - czy hałas jest
        słyszalny i czy faktycznie jest tam ta ulica?
        4. jakie są łazienki w pokojach? czy są duże i czy jest w nich wanna czy
        prysznic?
        5. czy animacje niemieckie są bardzo uciążliwe?
        6. może masz jakieś zdjęcia, na których widoczny jest hotel i mógłbyś je
        podesłać na maila? grusz@interia.pl Byłabym bardzo wdzięczna.
        7. w internecie doczytaliśmy się, ze w tym hotelu są tez tańsze pokoje. czy
        wiesz może coś na ten temat, jak one wyglądają i dlaczego są tańsze? Pomijam
        oczywiście brak widoku na morze, na tym nam akurat wcale nie zależy,
        zwlaszcza, że chcemy mieć pokój na parterze :)
        To chyba tyle,
        pozdrawiam serdecznie
        • Gość: Piotrek Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday IP: 195.39.217.* 16.01.07, 11:02
          1. Basen jest średniej wielkości, woda czysta, głębokośc nie przekracza ok.
          1,6m.
          Leżaki przy basenie raczej trzeba rezerwować wczesnie rano ( my robiliśmy to
          czasem ok. godz 8) bo Niemcy obsadzaja je , a p[otem się nie pokazują niestety.
          Na plaży nie mz z tym problemu, i leżaków i parasoli jest wystarczajęco.
          2. zesjćie do morza - drobne kamyki, nie trzeba mieć w zasadzie obuwia, a poza
          tym dosyć szybko robi się głęboko, Kąpielisko jest wyznaczone linami , ze
          względu na pływające skutery i motorówki z wypozyczalni obok - polecam
          przejażdzkę na bananie.
          3. Hotel nie leży przy żadnej głównej ulicy, natomiast z jednej strony okna
          wychodzą na jedną z ulic, ale czy jest to uciążliwe, nie mogę powiedziec , bo
          akurat moje okna wychodziły na basen. W każdym razie okolica jest spokojna ,
          znajdują się tam same hotele.
          4. Łazienki w pokojach średniej wielkości, u nas akurat była wanna i oczywiście
          słuchawka prysznicowa.
          5.To zalezy od animatorów, akurat gdy my byliśmy animacje były kiepskie i całą
          ekipę wywalono. Przyjechała nowa ( w tym dwie polko niemki) i oni byli bardzo
          dobrzy , organizowali fajne imprezy dla dzieci i starzych.
          6. zdjęcia - coś postaram się podesłac.- Hotel naprawde ładny , dużo pięknej
          zieleni, myśłę że będziecie zadowoleni.
          7. Nie wiem nic o tańszych pokojach, korzystałem z oferty biura podróży. Jężeli
          są , to podejrzewam że są to te będące poza budynkiem głównym , do których
          wchodzi się bezpośrednio z dworu, ale nie wiem jaki one mają standart. Jeśli
          chodzi o widok na morze , to nie ma go z żadnego pokoju, bo raz - wokól jest
          dużo drzew, a dwa do morza jest też kilka minut spacerkiem
          Pozdrawiam
          Piotrek
          • Gość: grusz Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 12:41
            Dzięki za wszystkie informacje i oczywiście za zdjęcia :)) Szczerze mówiąc
            coraz bardziej się przekonuję :)
            Mam jeszcze jedno pytanie - czy wieczorem (powiedzmy kolo 18 - 19) można
            pojechać dolmuszem do Side i wrócic tez dolmuszem kolo 22? Chodzi mi o to, czy
            te dolmusze kursują jakos w porach wieczornych, czy np. do 18 i koniec?
            Pozdrowienia
            • Gość: Piotrek Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday IP: *.chello.pl 16.01.07, 17:36
              Dolmusze chodzą średnio co pól godziny, podobno nawet do północy, tak że nie ma
              z tym problemu. Chociaż przystanek końcowy /początkowy w Side jest nieco
              oddalony od właściwego centrum handlowo turystycznego.
              • Gość: grusz Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday albo Orbis? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:00
                A może ktoś był w tym hotelu (albo chociaż w Side) z biurem Orbis Travel? Bo
                jednak chyba Scan Holiday chcemy zamienic na Orbis :)) Bardzo proszę o opinie o
                tym biurze
                • Gość: Obaś Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday albo Orbis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:05
                  Dlaczego rezygnujecie ze Scanu? Orbis lepszy czy tańszy?
                  • Gość: grusz Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday albo Orbis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 16:18
                    W Orbisie jest ciut taniej. Ale uwaga - w Orbisie, a nie w biurze, które
                    sprzedaje wycieczki Orbisu, Neckremanna, Tui, Triady itd. W biurach Orbisu
                    (adresy można znaleźć na stronie traveltime.pl) jest promocja do końca stycznia
                    200 zł taniej, czego juz nie ma wlasnie w biurach, które sprzedaja oferty
                    róznych biur podrózy. 200 zł to niby nie duzo, ale zawsze to juz zaoszczędzone
                    50 EURO na wyjazd :))) Dlatego warto zadzwonic, popytac. Poza tym, w Orbisie
                    udzielono nam odpowiedzi na pytania, które zadawaliśmy, a w Scanie pani
                    napisala, ze hotel maja pierwszy raz w ofercie i nie maja takich info. Mój mąż
                    porusza się na wózku i pewne informacje były dla nas istotne właśnie z tego
                    względu. A, no i jest wycieczka gratis i ubezpieczenie od rezygnacji tez, czego
                    nie ma w Scan Holiday. Poza tym jest jeszcze jeden malutki haczyk - pani w
                    Scanie podala, ze niby ten nasz termin na dwa tygodnie dla dwóch osób jest o 400
                    zł tanszy nież w Orbisie. Ale nie powiedziala, ze przy pokojach
                    oszczędnościowych. A pokoj oszczędnosciowy to pokoj np. z widokiem na ruchliwą
                    ulicę, albo z innymi jeszcze wadami, moze malo istotnymi, a może nie
                    :)Generalnie ten Orbis jakoś lepiej nam wygląda, choć oczywiście nie możemy nic
                    złego powiedzieć o Scan Holiday, bo po prostu nie znamy tego biura.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: grusz Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday albo Orbis? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 08:18
                      No i stało się. Wczoraj zarezerwowaliśmy dwa tygodnie w hotleu Golf Natura we
                      wrześniu. Mam nadzieje, ze nie bedziemy zalowac :))))
                      Pozdrawiam
                    • Gość: milka Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday albo Orbis? IP: 212.160.172.* 28.03.07, 09:45
                      Przypomniało mi się o tańszych pokojach. Na ostatnim piętrze są pokoje bez
                      balkonów. Wiem, bo taki znajomi dostali i po interwencji im zamienili.
          • Gość: dorkap2 Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 22:41
            czy też mogłabym prosić o zdjęcia?
            dorkap@wp.pl
            • Gość: grusz Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 08:14
              Do dorkap:
              ty tez wybierasz sie do Golfa?
              • Gość: ew@ Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 22:02
                W sierpniu wybieram się do hotelu Golf,czy też mogę prosić o przysłanie zdjęć.Z
                góry dziękuje.Mój adres:ewaosta@poczta.onet.pl
          • Gość: banan62 Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 10:30
            witam czytałem twoje informacje na forum o hotelu golf w side w turcji,
            wybieram się tam w czerwcu , jak nie sprawi ci to problemu to prześlij mi kilka
            fotek dzięki
            banan62@o2.pl
            • Gość: Barbara Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 11:53
              witam czytałam twoje informacje na forum o hotelu Golf w Side w Turcji,
              wybieram się tam w czerwcu z rodziną , jak nie sprawi ci to problemu to
              prześlij mi kilka
              fotek
              Dzięki.
              marioo14@op.pl
          • wiolkaw23 Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday 20.07.07, 12:20
            Witam! Czy mogę prosić o przesłanie mi (na adres mailowy: wiolkaw23@wp.pl)
            jakis zdjęć dotyczących hotelu Club Golf oraz jego okolic? Będę bardzo
            wdzieczna, ponieważ wybieram sie tam pod koniec września na podróż poślubną i
            szukam rzetelnych informacji na temat tego hotelu. Ciekawa też jestem czy hotel
            ten oferuje takie atrakcje jak sauna lub łaźnia turecka? Czekam na info i
            pozdrawiam
      • Gość: Gość 123 Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday IP: *.spray.net.pl 18.05.07, 13:14
        Club Golf i Golf Natura to zupełnie inne Hotele. Radzę
        odwiedzićwww.wakacje.pl/hotele/
        • Gość: dmp Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday IP: *.bayer.de 23.05.07, 13:42
          No cóż - można by zabawić się w znajdź 10 szczegółów, którymi się różnią Golf,
          od Club Golf Natura.... Jakoś poza nazwą nic nie widzę...
          Rozważam też ten hotel na wakacje i mam prośbę do kogoś kto juz w nim był o
          kilka słów o korcie tenisowym i czystości...
          Z góry dziękuję
    • Gość: pogromca a gugów Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday IP: *.gemini.net.pl 29.03.07, 15:18
      Witam
      ja też wybieram się w sierpniu do tego hotelu i przyłączam sie do prośby o
      wysłanie zdjęć
      b_arbara@op.pl
      • Gość: grusz Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.07, 22:50
        no, czyli jednak ktoś jedzie do tego hotelu, a już myślałam, że jesteśmy w
        naszym wyborze odosobnieni :)) Strasznie się cieszę na ten wyjazd, mam nadzieję,
        że będzie cudownie :)
    • pdmoch Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday 28.04.07, 12:24
      Witam
      Czy mógłbym również poprosić o zdjęcia z tego Hotelu.
      Wybieramy się tam od 4 do 18 lipca (2+20.
      Powiedzcie jakiej wielkości są pokoje w tym hotelu?
      PZDR
      Piotr
      piotr@jerk.com.pl
      • Gość: Piotrek Re: Club Golf Side ze Scan Hioliday IP: 195.39.217.* 24.05.07, 08:05
        Jeśli chodzi o kort tenisowy w hotelu Club Golf..to stwierdzam ze jest jeden,
        ogólno dostępny, nawet mozna gratisowo sprzęt wypożyczyc. Więcej nie wiem, bo
        akurat w tenisa nie gram. poza tym jest jeszcze minigolf i stół do ping-ponga -
        tez gratisowe oraz stół bilardowy i automaty do gry ale juz niestety nie
        gratis. :):)
        Jest tez jeszcze jakiś placyk zabaw dla małych dzieci , ale jakoś się mu nie
        przyjrzałem.
        Pokoje czyste , codziennie sprzątane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka