Dodaj do ulubionych

Turcja z 10-miesięcznym dzieckiem - polecacie?

08.03.07, 11:06
witam, myślimy o wakacjach w turcji z dzieckiem. urlopy mamy na przełomie
lipiec/sierpień. nasza córcia będzie miała wtedy 10 miesięcy. co myślicie o
wyjeżdzie w takie miejsce? może coś doradzicie. byłabym wdzięczna za rady i
wskazówki.
pozdrawima

------------------------------------------------------------------------------
--

Obserwuj wątek
    • Gość: SOS Re: Turcja z 10-miesięcznym dzieckiem - polecacie IP: *.imz.pl 08.03.07, 11:50
      Polecam Oludeniz.
      • nati_28 Re: Turcja z 10-miesięcznym dzieckiem - polecacie 08.03.07, 20:55
        Nam właśnie Pani w biurze podróży poleciła Turcję, choć przyszliśmy z zamiarem
        spędzenia wakacji w innym kraju i włąsnie w Oludeniz. Tym samy w czerwcu
        wylatujemy wraz z naszym wówczas 10-miesięcznym synkiem.
    • katarinaa77 Re: Turcja z 10-miesięcznym dzieckiem - polecacie 09.03.07, 10:06
      z jakiego biura lecisz? lecisz pierwszy raz zdizeckiem tak daleko? napisz
      jakieś szczegóły jestem ciekawa bo przymierzamy się do turcji.
      pozdrawiam
      • Gość: miuk Re: Turcja z 10-miesięcznym dzieckiem - polecacie IP: 217.197.79.* 09.03.07, 11:19
        My też lecimy do Turcji z 10-miesięcznym dzieckiem - początek czerwca na
        Riwierę Turecką. Upału się nie boję, bo dzieci znoszą go lepiej niż dorośli, a
        obawy dotyczące zdrowia rozwiał nasz pediatra. Zalecił tylko ostrożność z
        niemytymi owocami, ale to wiadomo...
        • Gość: iwona Re: Turcja z 10-miesięcznym dzieckiem - polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:43
          koniecznie zabierzcie nifuroksazyt,takim maluchom może być potrzebny.
      • nati_28 Do Katarinaa77 14.03.07, 11:02
        Z Itaki i po raz pierwszy z maluszkiem. Pani z biura bardzo polecała okolicę
        Oludeniz. Mamy opcję all, zabieram dla Ignasia jego ulubione kaszki i słoiczki,
        bierzemy też wózek-parasolkę. Jakoś damy radę.
    • Gość: Thaurus Re: Turcja z 10-miesięcznym dzieckiem - polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:05
      Jedno pytanie mi sie nasuwa: po co? Nie lepiej spedzic wakacje w Polsce
      (miejsce - jakie sobie zazyczysz), tylko telepac sie z maluchem az do Turcji?
      To jest straszna mordega - i dla niego i dla Was. A jeszcze jak sie samolocik
      spozni ze 3 godzinki albo cosik podobnego w tego rodzaju "przyjemnosciach"...
      Zrobicie jak zechcecie, ale na Waszym miejscu odczekałbym co najmniej z rok z
      takimi wojażami. P.S. I wbrew opinii, male dzieci wcale nie musza znosic upalow
      lepiej niz dorosli, wiecej: moze okazac sie, ze sa uczuleni, a to nie jest
      rzadkosc przy dziurze ozonowej, na intensywne Slonce (jak moj syn - na
      szczescie mu to minelo).
      • katarinaa77 Re: Turcja z 10-miesięcznym dzieckiem - polecacie 09.03.07, 13:03
        jesteśmy już raczej na stawieni na tak wakacje w turcji czasem jeszcze myślę o
        krecie ale w grecji już byliśmy. coraz bardziej utwierdzam się w swoim wyborze
        jak czytam posty osób, które już były z takimi dzieciaczkami.
        ludzie z całego świata wyjeżdżają z takimi malymi pociechami tylko u nas w
        polsce jest jakiś dziwny trend "dzieci pod kloszem". mój szawger był w egipcie
        i mówił, że tylu rodzin z dziećmi nie widział nawet w polsce. a przez ścianę z
        nim mieszkali szwedzi z półrocznym dzieckiem, które miało gips na nóżkach.
        pozdrawiam serdecznie
        • Gość: Thaurus Re: Turcja z 10-miesięcznym dzieckiem - polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 15:41
          Najuprzejmiej przepraszam szanowna Mamusie, ale, mozesz mi wierzyc lub nie,
          chcialem dobrze. Zebys tylko widziala i slyszala, co sie dzialo na lotnisku
          podczas mojego ubieglorocznego wypadu do Grecji... Ale zeby wypad nad Baltyk
          czy w gory okreslac "trzymaniem pod kloszem" to juz ciekawostka przyrodnicza...
          Baw sie dobrze (bo dzieciak i tak bedzie z tego g***o pamietal) :-)
          • Gość: SOS Re: Turcja z 10-miesięcznym dzieckiem - polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 16:17
            POczatek czerwca to świetna pora na urlop w Turcji, a zwłaszcza w części
            egejskiej.
            Nie opłaca się spędzać urlopu w Polsce bo pogoda nigdy niepewna. No chyba, że
            ktoś nie przywiązuje to tego wagi.
            Dla mnie pogoda jest najważniejsza więc wyjeżdżamy od lat do ciepłych krajów,
            gdzie wbrew pozorom może być nawet taniej niż u nas.
      • Gość: miuk Re: Turcja z 10-miesięcznym dzieckiem - polecacie IP: 217.197.79.* 09.03.07, 18:32
        Po to, żeby odpocząć i zaspokoić ciekawość świata. Zbyt ciężko pracujmy, żeby
        ryzykować urlop w strugach deszczu. Poza tym mieszkamy na południu Polski, więc
        samolotem prędzej i wygodniej dotrzemy do Turcji, niż pociągiem nad polskie
        morze.
        Nie jesteśmy szaleńcami i będziemy trochę bardziej ostrożni niż zwykle, ale bez
        przesady. Rok temu zrezygnowaliśmy z urlopu ze względu na ciążę. Nasz mały jest
        okazem zdrowia, a my (wydaje mi się) doświadczonymi rodzicami, więć DLACZEGO
        NIE?
        Nota bene - ze starszym synem lecelismy na Kretę jak miał 2 lata i podejrzenie
        zapalenia ucha. Lekarz stwierdził, że ciepło tylko mu pomoże - i tak się stało.
        Antybiotyk wrócił do kraju...

• Gość: SOS Re: Turcja z 10-miesięcznym dzieckiem - polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 21:59
          Ciepłe kraje to jest to właśnie. I niech mi nikt ciemnoty nie wciska, że jest
          inaczej.
        • Gość: t33 Re: Turcja z 10-miesięcznym dzieckiem - polecacie IP: 195.205.36.* 12.03.07, 16:20
          Ryzyko jest zawsze. Co do trasy - z Lublina do Jastarni z dzieckiem
          jechaliśmy... 12 godzin!!! (remonty, kolejki itp). Masakra. Samolotem lecisz
          jakieś 2 godzinki.
          Tylko trzeba dobrze wybrać. Hotel, oceny ludzi, atrakcje, wyżywienie. My nie
          zdecydowaliśmy się w ubiegłym roku i uważam, że to był błąd. W tym roku wracamy
          w to samo miejsce już z dzieckiem, tylko że my jeździmy wrzesień lub początek
          października, są ludzkie temperatury. Ale można (jak w ubiegłym roku ostatni
          tydzień września) trafić na deszcz - my byliśmy od 1.10 i było genialnie. Jeśli
          kasa nie jest przeszkodą, bierzcie dobry 5* z all, dużym terenem, dużymi
          basenami, dodatkami dla dzieci i plażą bardziej piaszczystą. My byliśmy w
          miracle/lara - z dzieckiem na 5+.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka