Dodaj do ulubionych

co zwiedzić w Bodrum ??

01.06.07, 14:50
Witam. Mam pytanie. Będziemy po raz pierwszy w Turcji okolice Bodrum miejsc.
Turguteis hotel Golden Beach. Co należy zobaczyć, zwiedzić w tym rejonie,
jakie zabytki, wycieczki ? Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Daniel Re: co zwiedzić w Bodrum ?? IP: *.poczta-polska.pl 01.06.07, 15:01
      Moim zdaniem według mnie:
      Pożyczasz samochód ewentualnie wsiadasz do pociągu lub autobusu i jeździsz tam gdzie Ci się podoba, my z zoną stwierdziliśmy że tak jest ciekawiejh.
    • sandra55 Re: co zwiedzić w Bodrum ?? 01.06.07, 15:20
      na Bodrum akurat nie ma nic rewelacyjnego do zwiedzania.
      tylko błagam nie decydujcie się na wycieczkę organizowaną przez biuro podróży,
      bo zawiozą Was do Centrum Złota i Centrum skór gdzie będą namawiać na kupno.
      Byłam w okolicach Turgutreis 2 lata temu.
      Krajoobrazowo przepięknie, chociaż inna Turcja w okolicach Oludeniz jest chyba
      ciekawsza.
    • Gość: Asia Re: co zwiedzić w Bodrum ?? IP: *.sfwenergia.com.pl 01.06.07, 15:36
      W samym Bodrum warto wejść na zamek. Jak ja byłam za wstęp można było zapłacić
      tylko w tureckich lirach dlatego przed wejściem warto wymienić walutę.
      Poza tym w czasie mojego pobytu wybraliśmy się również na wyspę Kos i do Efezu.
      • Gość: d.biel Re: co zwiedzić w Bodrum ?? IP: *.chello.pl 01.06.07, 15:57
        My za niecałe 2 tygodnie będziemy w okolicach Bodrum:) A do zwiedzenia jest
        cała masa miejsc. Wspomniany już wcześniej Efez. Oprócz tego w samym Bodrum
        zamek olaz Halikarnas. Starożytne ruiny są także w Milecie, Prienie i Didymie.
        Jest także kilka mniejszych stanowisk po drodze z Bodrum do Miletu. Zamierzamy
        wybrać sie tam wypożyczonym samochodem. Na pewno ciekawa wycieczką jest także
        grecka wyspa Kos. Wczoraj znalazłam także,że można wybrać sie na inne wyspy z
        Turgutreis. Podobno interesujący jest takze rejs po morzu egejskim, w czasie
        którego zawija się do co piękniejszych zatok półwyspu.
        Jak widzisz możliwości jest mnóstwo do spędzenia aktywnie czasu w tej okolicy.
        Życzę udanych wakacji
        POzdrawiam
        Dominika
        • iit2 Re: co zwiedzić w Bodrum ?? 02.06.07, 16:03
          dzięki za podpowiedzi, a jak jest np. z komunikacja w mniejszych miejscowościach?
          my będziemy w Turgutreis, w jaki sposób dociera się do centrum? czy jest z tym
          problem?
          • Gość: d.biel Re: co zwiedzić w Bodrum ?? IP: *.chello.pl 02.06.07, 18:33
            Z tego co wiem, a zaznaczam, ze jest to wciąż wiedza czysto teoretyczna;) to
            bez problemu można dostać się do Bodrum dolmuszem. Sprawdzę już za 12 dni.
            Pozdrawiam
            Dominika
    • Gość: dominique24 do itt2 IP: *.intersc.com.pl 05.06.07, 14:25
      My tez lecimy do tego hotelu 7 czerwca,a wy kiedy???Jeśli w tym samym czasie to
      na pewno się spotkamy;)
      ,
      • iit2 Re: do itt2 05.06.07, 19:13
        My niestety dopiero 28 czerwca, więc będziecie mogli wcześniej zobaczyć ten
        rejon Turcji i hotel. Szczerze mówiąc wahamy się cały czas, bo hotel Golden
        Beach nie jest znany forumowiczom i nie wiele o nim wiemy. Miłych wakacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka