Gość: M@rt@ IP: *.c9.msk.pl 09.07.07, 13:36 Z którego wydawnictwa polecacie przewodnik po Turcji?? Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaod Re: Przewodnik po Turcji 09.07.07, 14:40 Polecam przewodnik z Gazety Wyborczej. Pozdrawiam :) Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Przewodnik po Turcji IP: *.eranet.pl 09.07.07, 16:27 Ja też uważam, że te przewodniki z Wyborczej są całkiem fajne - niedrogie, ładnie wydane i sporo ciekawych rzeczy można wyczytać ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Przewodnik po Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 16:35 Ciekawy jest "Turcja kraj czterech mórz" wyd.Bezdroża Inne zalety - jest lekki, w miękkiej oprawie. Z Wyborczej to cegła w bagażu. Miłego zwiedzania. (11.07. jadę na 7+7 Turcja + Syria) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: Przewodnik po Turcji IP: *.chello.pl 09.07.07, 20:23 Ja także polecam ten Bezdroży. Wróciłam właśnie niedawno z Bodrum i bardzo się przydał. Zawiera dość szczegółowe opisy ciekawych miejsc, trochę planów (ale tylko tych najgłówniejszych zabytków jak Efez, Milet). Niestety nie ma w nim zdięć. Ten z Gazety Wyborczej także miałam ze sobą i tez korzystałam. Na miejscu okazało się, że jest mnóstwo ciekawych miejsc, o których żaden przewodnik nie wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Re: Przewodnik po Turcji IP: *.chello.pl 09.07.07, 21:45 Zdecydowanie przewodniki Pascala. Są czarno-białe, na ofsetowym zwykłym papierze ale nie do pobicia jeśli chodzi zawartość informacji praktycznych. W tym roku dostępne są co najmniej dwa: Turcja i Najpiękniejsze miejsca Turcji (ten drugi wg mnie praktyczniejszy, mniejszy i tańszy). Oczywiście polecam je najbardziej tym, którzy chcą zwiedzać Turcję (albo mały kawałek Turcji) na własną rękę bo do takich osób przewodniki te są kierowane. Dość dobry też jest przewodnik po Turcji Wiedzy i Życia - nie wiem czy w tym roku był wydany. Przewodnik Wyborczej jest trochę duży i ciężki, ma dość rozbudowaną część ogólną - opisową. To co jest w nim interesujące to mały słownik polsko-turecki na końcu - warto sobie zrobić ksero i nosić ze sobą. Turcy na prawdę lubią kiedy umie się parę słów w ich języku. Odpowiedz Link Zgłoś