Gość: Isia IP: *.is.net.pl 31.07.07, 14:18 Chciałaby się dowiedzieć jaki jest dokładny czas przelotu z Krakowa do Antalyi i czy jest jakieś międzyądowanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: odp Re: Czas przelotu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 15:26 Niestety się dokładnie nigdy nie dowiesz, nawet jeśli ktoś ci w dobrej wierze napisze ile leciał. W szczególności zależy to od typu samolotu (i jego szybkości) a różnica dochodzi nawet do 40-50 min. Nie sądzę, żeby z Krakowa były międylądowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: Czas przelotu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 19:56 wg tabeli przelotów, ktorą ma orbis to z Katowic leci się 3 godz, więc chyba podobnie z K-wa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isia Re: Czas przelotu. IP: *.is.net.pl 31.07.07, 21:05 Dziękuję za odpowiedzi.Ale może odezwie się ktoś, kto leciał z Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Czas przelotu. IP: 80.85.225.* 01.08.07, 08:19 Witam ! 15 sierpnia wylatujemy z Krakowa - wylot mamy 10.40 - przylot 13.20 - ale bierzemy poprawkę na 1 godz. w tył w związku z przesunięciem czasu czyli 12.20 - wychodzi jakieś 3 godz. - i lecimy linimami tureckimi pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szy Re: Czas przelotu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 14:20 ja leciałem z Katowic. Dokładnie 2 godziny 40 minut. Na bank nie będziesz miała żadnych międzylądowań. Lot z Krakowa potrwa tyle samo, najwyżej pół godzinki krócej, bo to troche bardziej na południe niż Katowice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Czas przelotu. IP: *.rzeszow158.tnp.pl 01.08.07, 14:53 Pół godziny krócej z Krakowa niż z Katowic, dobre, hehe...popatrz sobie na mapę zanim zaczniesz sadzić bzdury...ile napołudnie znajdują się Katowice od Krakowa, skoro w pasie równoleżnikowym odległość wynosi ok. 100 km??? Lot np. z Warszawy trwa ok.2,5 godziny, przy czym może być trochę dłuższy albo trochę krótszy, w zależności od wyboru danego korytarza powietrznego, pogody (wiatry mają duży wpływ na czas przelotu), oraz tzw, slotów czyli wyznaczonych czasowych okienek do lądowania na lotnisku docelowym - może się zdarzyć że dsamolot musi chwilę czekać na wolny slot dlatego wcześniej tak modyfikuje kurs aby się wstrzelić w okienko danym czasie, albo czasami krązy też nad lotniskiem... Lot z Krakowa czy Katowic, które leżą ok. 300 km na południe-połodniowy zachód od Wawy w linii prostej wcale nie musi być krótszy z racji ww. czynników, a zwłaszczawyznaczonego korytarza powietrznego i pułapu... Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Czas przelotu. 01.08.07, 15:13 Na moim bilecie jest napisane od 7 do 10.30... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Czas przelotu. 02.08.07, 00:42 tak sobie nieśmiało myślę, że dobrze wiedzieć, że w kraju, do którego lecimy, obowiązuje inny czas niż u nas... stąd te 3,5 h na bilecie :) od typu samolotu aż tak wiele nie zależy, no chyba żeby ktoś się wybierał szybowcem. wtedy owszem. a bez złośliwości - polecisz jakieś 2,5 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Czas przelotu. 02.08.07, 10:57 O rany! zupełnie zapomniałam o tym czasie innym... Dzięki! Ale za to psychicznie jestem przygotowana na spóźnienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratrak Re: Czas przelotu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:45 > od typu samolotu aż tak wiele nie zależy, no chyba żeby ktoś się wybierał >szybowcem. wtedy owszem. I Tu się ciut mylisz np. szybkości przelotowe Boeing 757 i 737 (latałem do Turcji i tymi i tymi) różnią się o przeszło 100 km co się spokojenie przekłada na pół godziny różnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumire Re: Czas przelotu. IP: 213.17.128.* 02.08.07, 12:13 też latałam jednym i drugim, za każdym razem 2,5 godziny niezależnie od maksymalnej prędkości przelotowej :) aaale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Czas przelotu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 18:10 załóż że lot trwa od 2,5 do 3,5 godz. a opóźnienia czarterów od 20 min do 3 godz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Czas przelotu. IP: 212.38.200.* 01.08.07, 18:27 Są trzy międzylądowania: w Bratysławie, Bukareszcie i w Stambule. Postoje są jednak krótkie, kilkuminutowe i samolot zaraz rusza dalej. Można najwyżej kupić zapiekankę wychylając się przez okno, ale trzeba mieć odliczone drobne.. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Czas przelotu. 02.08.07, 11:31 a na Krymie to nie ma postoju ??? co prawda leciałem z Warszawy ale naprawde Krym pieknie wygląda z 10 tys metrów .. mam zdjecia z okna samolotu ... piekne .. z W-wy było to raz 3 godziny 3 minut drugi 3 .15 bodaj to z Katowic pewno z pól godziny krócej??? ... cos w tych granicach pzdr deo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Czas przelotu. IP: *.gemini.net.pl 01.08.07, 22:04 BRAWO BASIA :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trufla Re: Czas przelotu. IP: 149.156.185.* 02.08.07, 12:49 Z Krakowa leciałam 2,5 h liniami czrterowymi Sun Express Odpowiedz Link Zgłoś