Gość: Maciek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 20:25 Wybieram się do Turcji, jaką walute wziąć, euro, czy dolar? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pit_poznan Re: jaka waluta IP: *.eastwest.com.pl 02.08.07, 22:14 niezaleznie co wezmiesz dolary czy euro czym placisz w tym ci wydaja :) to jest kraj wielowalutowy :D Ja mialem Euro i na miejscu wymienilem na Liry z doswiadczenia wiem ze lepiej placic w ich walucie bo maja dziwne niezrozumialem dla mnie przelicznik. Przyklad za wode placilem jednego lira badz jedno euro :) biaradz pod uwage ze 1 euro = 1,7 lira to niezly interes :D i tak jest ze wszystkim no i nie zapomnij ze prawie wszedie trzeba sie targowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
mediterraneo1978 Re: jaka waluta 03.08.07, 15:24 Wez co chcesz - GBP, CHF, inne wazniejsze waluty wymieniaja. Na wize i strefe w Antalyi euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: jaka waluta IP: *.chello.pl 11.08.07, 20:49 A jaki na miejscu mają przelicznik 1 euro do 1 dolar? Wiem, że 1 euro=1,7 lira, ale czy z dolarem jest tak samo? Pytam, bo chcialbym zabrać dolary, ale czy mają taką samą wartość jak euro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betti Re: jaka waluta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 18:49 Ja też dołączam sie do pytających. Generalnie wiadomo że nie płaci się w obcej walucie i pewnie autor to wie i nie w tym celu pyta tylko z co najkorzystniej wymieniać na liry, z dolarów czy z euro? Odpowiedz Link Zgłoś
mediterraneo1978 Re: jaka waluta 14.08.07, 08:39 Na całym świecie jest 1 euro = ok. 1,35 USD. Wez dolary, zaden problem. Na wize wez 10 euro (tu na wszelki wypadek banknot 10 euro sobie przygotuj), poza tym kup troche bilonu euro, bo i praktyczny, i akceptowany, i tanszy w Polsce. Gość portalu: michal napisał(a): > A jaki na miejscu mają przelicznik 1 euro do 1 dolar? > Wiem, że 1 euro=1,7 lira, ale czy z dolarem jest tak samo? > Pytam, bo chcialbym zabrać dolary, ale czy mają taką samą wartość > jak euro? Odpowiedz Link Zgłoś
mediterraneo1978 Re: jaka waluta 14.08.07, 08:37 Lira turecka jest warta ok. 2,20 zł w tej chwili. Czy euro, USD czy GBP na jedno wychodzi. Nie ma czegos takiego jak faworyzowanie jakiejs waluty. Jesli w Polsce GBP jest 2 razy drozszy od USD to tam rowniez. Relacje miedzy walutami sa takie same. Na jedno wychodzi. Ileż to mozna tłumaczyc ? Odpowiedz Link Zgłoś