basiamikolaj 04.02.08, 23:40 Witam Was,lece 12,06, malo tu o tym hotelu, nikt tam nie lata? az sie boje, lece pierwsze raz i jak nie wypali to sie załamie, moze ktos jednak z Was był albo leci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yooreck Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 05.02.08, 11:01 witam, bylem w tym hotelu na wakacjach z Itaka. hotel bardzo fajny, system ai w restauracji: sniadania, lunch, kolacje. caly dzien kawa, herbata, napoje bezalkoholowe i alkohole miejscowe: wodka, gin, raki, wino, piwo. W samym hotelu: 2 baseny, plaza, lezaki, parasole, animacje w jezyku niemieckim bo to hotel klubowy dla niemcow. pokoje fajne, kazdy z balkonem no chyba ze te na parterze, ale zawsze da sie zmienic jakby co zwlaszcza ze czerwiec to jeszcze nie sezon. z samego hotelu do yalikavak kursuja dolmusze, fajna miejscowosc, knajpki, marina. warto tez wybrac sie do restauracji poza hotelem, dobre jedzenie!!! bedziesz napewno zadowolona z Golden Age. ja wracam tam co rok na wakacje i jeszcze nigdy sie nie nudzilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota GOLDEN AGE IP: *.lucent.com 05.02.08, 11:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=39936612&a=39936612 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 10:11 Witaj! Ja lece niestety w srodku sezonu 17.07, ale co robić ... wtedy dzieci mają wakacje. Boję się trochę tłoku, ale i u nas nad morzem wtedy niezbyt jest "luźno". (Czy ktoś jeszcze wybiera się do Golden Age w tym czasie?) Może napiszesz po powrocie czego mogę się tam spodziewać. Lecę z dwójką dzieci w tym maluch - 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiamikolaj Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.gprs.plus.pl 09.02.08, 16:29 nie wiem wczoraj am odpisałam a dzis tego nie ma, o co chodzi, pisze tak pozno bo maialm awarie kompa, yooreck,, dzieki za pocieszenie, juz sie balam, a tak to super, jade bez obaw asiu-napisze napewno jak wroce, jade z maluchem, 18 miesiecy, zdam relacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.02.08, 18:39 no to nie jestes sama! ja tez sie wybieram z mezem i maluszkiem 3 letnim, także rośniemy w siłe :). Lece pierwszy raz z dzieckiem i równiez pełna niepokoju ale tez nadziei ze bedzie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 10:51 czy lecisz z Warszawy, jak chcesz to napisz do mnie na maila asiek.g@poczta.fm , moze dzieci sie zaprzyjaźnią Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaka111 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: 85.222.87.* 06.07.09, 19:59 Ja jadę 16.07 do Golden Age... jest trójka dzieci (najmłodsze - 9, najstarsze - 13) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 13:34 Bodrum ogólnie super hotel też natomiast daruj sobie wycieczki fakultatywne z itaki koszmar lepiej kupić u miejscowych. Odpowiedz Link Zgłoś
basiamikolaj Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 10.02.08, 19:06 no dzieki za porade, jade tylko na 7 dni wiec oleje wycieczki bede sie byczyc na sloncu, poza tym z takim maluchem to wycieczki pewnie meczace.boje sie tylko tego targowania z turkami;-) czy sie dogadamy, no i czy maly nie zachoruje, ale tfu tfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.swidnica.mm.pl 05.04.08, 22:54 ale gdzie kupić te wycieczki u miejscowych czy aż w Bodrum czy są jakieś biura przy hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
yooreck Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 23.04.08, 09:20 Wycieczki kupuje się w centrum Yalikavak. Dojazd dolmuszem. Gość portalu: asia napisał(a): > ale gdzie kupić te wycieczki u miejscowych czy aż w Bodrum czy są > jakieś biura przy hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
ala_kott Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 11.02.08, 19:58 juz byl i poleca. tutaj masz sporo informacji: travelzone.pl/hotele/turcja/wybrzeze-egejskie/golden-age.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa95 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka - do basiamikolaj IP: *.arreks.com.pl 21.05.08, 08:46 Czy mógłby ktoś z Was powiedzieć mi cokolwiek na temat miejscowych biur podróży organizujących na miejscu wycieczki? Gdzie najbliższe i czy korzystaliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGA Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.chello.pl 14.06.08, 23:35 Wróciłam z hotelu Golden AGE 12 CZERWCA.Jestem zadowolona, hotel czysty, jedzenie dobre, jedynie rozczarowała mnie plaża.Wprawdzie byłam przygotowana,iż nie będzie to szroka piasztysta, jednakże wolałam spędzać czas przy basenach.Dostałam pokój z super widokiem-jeden z nielicznych w hotelu z olbrzymim tarasem.Zdjecia katalogowe oddaja rzeczywistość.Dla dzieci jest mini club, jeden duzy brodzik z zjeżdzlnią, drugi mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 16:07 a czy tam można nauczyć się nurkowania z butlą, jazdy na skuterach wodnych, czy tam ktoś organizuje wyjazdy na rafting? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macek Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.tktelekom.pl 22.06.08, 16:05 wróciłem 19 własnie z golden age. Rafting jest za 60E- ale do bani bo 6h trzeba jechać w 1 stronę. Nurkowanie też jest- lecz z całodziennego wyjazdu jest się ok 30-40 min pod wodą. Skutery i sporty wodne są na dobrym poziomie- ale warto się targować. Polecam ringo i phantoma. Odpowiedz Link Zgłoś
maja0709 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 14.07.08, 11:26 mam pytanie; czy w Hotelu można wypożyczyć łóżeczko dla dziecka? Jeżeli tak to w jakim stanie są te łóżeczka? Drugie pytanie; czy wózek dziecięcy jest traktowany jak bagaż i wliczony do limitu kg? Odpowiedz Link Zgłoś
jo.paz Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 20.08.08, 22:11 Mam pyta nie do osób,kt były w hotelu Golden Age:czy dostęp do internetu jest mózliwy poprzez sieć bezprzewodową wi-fi(z własnego komputera),czy trzeba korzystać z hotelowych komputerów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilia Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 00:02 ja lece wczesniej ale jak kupowalam wycieczke to w biurze mieli w systemie podane czy dana cena dotyczy zakwaterowania w czesci hotelowej czy tzw klubowej, zatem wydaje mi sie ze cena twojej wycieczki juz to uwzglednia tylko ze nie poinformowali cie o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosik Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.icpnet.pl 13.01.09, 00:58 Właśnie zastanawiamy sie nad tym hotelem,z tego co przeczytaliśmy,to chyba jest ok?Ja z rodzinką i znajomymi chcemy jechać 20 lipca,ale oprócz leniuchowania mamy ochotę trochę pozwiedzać,więc pytanie,czy w lokalnych biurach załatwimy wiekszość wycieczek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: 213.199.238.* 26.02.09, 15:56 Czy ktoś był w części klubowej tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 01:05 Ja też 28 czerwca i też z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
lastgosik Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 21.03.09, 13:34 nie wiem co się stało,ale zginęły ostatnie wpisy,wczoraj pisałam do Ciebie Eve,że odezwę się po Twoim powrocie i pomęczę trochę odnośnie wypoczynku w Golden Age,interesuje mnie bardzo aktywna strona pobytu w tym hotelu,a więc wycieczki,co warto,za ile i gdzie kupować?a więc do usłyszenia,pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 20:19 Faktycznie, zniknęło sporo postów:) pisałam Ci wczoraj, że z fakultetów na pewno połyniemy w Błękitny Rejs - mamy w cenie wakacji juz to, po za tym, wybierzemy sie na Kos i do Bodrum. Do Efezu ani Pammukale raczej nie, bo jakos nie mam ochoty na zwiedzanie w 40 stopniowym upale, ale skorzystam za to z łazni tuteckiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
lastgosik Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 22.03.09, 12:52 My też mamy w cenie błękitny rejs,podobno fajny,zresztą w takich temperaturach najlepiej zaliczać wszystko co związane w jakiś sposób z wodą.Chcielibyśmy zobaczyć Dalyan,Kos,no i mamy wielką ochote na rafting,choć to podobno daleko,ale może miejscowe biura organizują.Ja już byłam w Turcji,tyle,że na riwierze i Pammukale mam zaliczone.Z łaźni też chętnie skorzystam,opowiesz po powrocie czy warto.pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
marysiaa.m Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 23.03.09, 10:30 poważnie macie wątpliwości czy lecieć do Bodrum i Golden age?! jeśli tak to powiem wam że zupełnie nie potrzebnie, sama w nim byłam ze wspomnianym już biurem i żadnych uwag nie mam zarówno do organizatora jak i samego hotelu który z całą pewnością przyciąga wczasowiczów swoją atrakcyjnością, elegancją, smaczną kuchnią kompleks rozrywkowy też jest w nim bez zarzutu, sporo rozrywek czyli to co turyści kochają najbardziej, wakacje pełne pozytywnych wrażeń gwarantowane i doskonale wiem co mówię Odpowiedz Link Zgłoś
lastgosik Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 23.03.09, 16:01 Ja już mam zapłacone,więc nie ma co się stresować na zapas,opinie o hotelu sa niezłe,pogoda gwarantowana,czego chcieć więcej,chyba tylko dobrego nastawienia i nie doszukiwania się problemów tam gdzie ich nie ma,ale dzięki za dobre słowa marysia,pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: 213.199.238.* 09.05.09, 16:15 Witam.Lece do Golden Age 28 czerwca i mam wykupiony pobyt w części klubowej czy ktoś może był i jest w stanie mi coś powiedzieć.Mam coraz więcej wątpliwości zastanawiam się czy po przylocie można zmienić pokój??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.icpnet.pl 23.03.09, 20:08 Kto leci do Golden Age 02.07.09? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 28.03.09, 19:53 czy to hotel na uboczu - czytałam na innych forach, że daleko z niego do cenrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanna Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: 89.108.216.* 29.03.09, 11:28 Witam! Byłam w tym hotelu z Itaka 3 lata temu. Hotel jest bardzo fajny, ma doba obsługę i świetna kuchnie. Jest faktycznie połozony na uboczu, do Bodrum jechaliśmy busem ok.30 min.Mi to osobiscie nie przeszkadzało bo po pierwsze byłam o tym poinformowana przez pracownika Itaki - przy okazji pozdrawiam Pania Karolinę z Itaki z Poznania (salon na ul.Mielżyńskiego)pełen profesjonalizm i rewelacyjna wiedza,a po drugie takiego hotelu szukałam. Jedyne co to była dośc wąska plaża. Życzę udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 29.03.09, 11:53 A Itaka jak sie sprawdzila w Turcji? W sensie organizacyjnym oczywiscie.. Odpowiedz Link Zgłoś
nene2000 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 29.03.09, 13:43 Nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi, u mnie było bez zarzutu, ale ludzie z wcześniejszego turnusu czekali na autokar , który miał ich zabrać na umówioną wycieczkę fakultatywną, dwie godziny, okazało się, że ktoś zapomniał o tym hotelu i nie pojechali. Ja byłam na fakultecie z polskim rezydentem w Bodrum p. Remigiuszem - opowiadał fantastyczne rzeczy o Turcji, zwyczajach, kuchni, literaturze, muzyce, szkole...ale już inny autokar na tej samej wycieczce obsługiwany przez kogo innego nie miał tak ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 29.03.09, 15:52 A powiedz jakie maja autokary? Z klimatyzacja czy tylko nawiewem? Ja bede w srodku lata wiec to istotna dla mnie iformacja.. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 29.03.09, 18:41 nene2000 a czy możesz polecić lokalne biura organizujące fakultety? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka.pl Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 29.03.09, 20:00 Witam, ja lece z Warszawy do Golden Age 22.06. Czytałam bardzo dużo dobrego na temat tego hotelu ale nikt nic nie pisze o zakupkach...:))) Napiszcie coś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 21:42 Podzielam prośbę Czarnulki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuśka Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.acn.waw.pl 30.03.09, 17:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=90753077 tu sobie poczytasz, co ludzie przywożą, bo są gusta i guściki, ja bym nie targała do domu fajki wodnej, wolę butelkę wina czy oliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilas27 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 31.03.09, 16:05 My z córka 19 lat wylot 30.07 z Wrocławia kto leci w tym terminie?? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka.pl Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 04.04.09, 18:40 Chciałam jeszcze zapytać czy dzieci bedą mialy tam co robić? Czy nie bedą sie nudzily? Jakie atrakcje tam na nie czekają:))) Mam dzieci w wieku 10 i 7 lat. Napiszcie prosze paree slów. Odnośnie laźni tureckiej - czy jest platna i na czym polega i oczywi scie czy warto skorzystać?:))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gusikk Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 28.04.09, 21:13 Ja wybieram się z rodzicami do Golden Age 18.06 z Katowic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidzia77 Re: GOLDElN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 23:24 Wybieram sie z Poznania 24 maja z dwójką dzieci (3 i 5) lat. Leci ktoś w tym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eWa Re: GOLDElN AGE- Bodrum Itaka IP: *.icpnet.pl 12.05.09, 21:51 Ja też lecę 24 maja z Poznania do tego Hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: GOLDElN AGE- Bodrum Itaka IP: *.icpnet.pl 12.05.09, 21:57 do lidzi77. My również ze znajomymi i dziecmi wybieramy się 24.05.09 z Poznania do tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: GOLDElN AGE- Bodrum Itaka IP: 195.116.31.* 13.05.09, 14:52 Także lecę 24.05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryniokg Re: GOLDElN AGE- Bodrum Itaka IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.09, 20:50 lecimy z żoną 24 maja mamy dziecko 4 i 12 letnie zastanawiamy się czy je wziąść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adda Re: GOLDElN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 22:11 hj my tez lecimy 24 i zabieram 9 latka pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryniokg Re: GOLDElN AGE- Bodrum Itaka IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.09, 22:44 Lidziu77. my też lecimy z Poznania 24.05. jesteśmy dobrej myśli. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega kasi_p45 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: 67.159.45.* 04.04.09, 23:33 Moja koleżanka Kasia_p45 była w zeszłym roku w Egipcie a w tym leci do Turcji do Bodrum a na Kanarach była ładna pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuśka Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.acn.waw.pl 05.04.09, 21:11 Skończcie z bzdurami, jak powyżej. Cenne jest podawanie informacji. Ja w sprawie łaźni. Warto. Z 2 powodów, 1. żeby sprawdzić co to jest łaźnia turecka. 2. Za taką cenę w Polsce nikt nie wymasuje cię w pianie, a potem w oliwce przez godzinę. Za tę cenę to w Warszawie masaż ręki i to jednej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja - pl Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.09, 10:47 bylam, przezylam i wrocilam. jest supeer, naprawde jak za te pieniadze nie mozna narzekac!! hotel duzy (zawzsez jezdzialam do malych (do 100 pokoi)) ale ne mozna sie zgubic, jedzenie rewelacyjne!! plaza moze troche mala, ale przyjemna, Bodrum blisko, wiec moznabylo sie rozerwac!! GORĄCO POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka.pl Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 22.05.09, 19:47 Witam cy jest sznasa na kilka zdjęć z Twojego pobytu? Jak możesz wyslij kilka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiacha Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 18.05.09, 23:05 Witam, mam pytanie o lot do Bodrum- czy były opóźnienia? Lecę z Poznania, w niedzielę. Podobno niedzielne loty obsługuje air italy, i są one często baaardzo opóźnione, czy to prawda? Pytam, bo lecimy z maluszkiem i nie uśmiecha mi się koczowanie na lotnisku :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 19.05.09, 07:32 Mój lot również odbędzie sie w niedziele z Air Italia, z Poznania do Bodrum.. Wiec tez mnie ciekawi odpowiedz na to pytanie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mopuch Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 07:35 a z jakim maluszkiem jedziesz, ja tez z Poznania w niedzielę z 9 miesięcznym synkiem i 7 letnią córką, a te opóznienia to znaczy ile godzin? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiacha Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 19.05.09, 08:35 Ja lecę 31 maja ;-) z córą 13 m-cy, synem 7 lat. Szkoda, że nie lecimy w tym samym terminie . Cóż, czytałam, że nawet kilka godzin ludzie czekali na lotnisku, ew. lub także kilka godzin czekali na pokój w hotelu- doba zaczyna się od godz. 12 i różnie to bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
lastgosik Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 19.05.09, 13:44 z Poznania lot jest o 13.40,więc na pewno nie grozi nam czekanie w hotelu na pokój,bo na miejscu jesteśmy późnym popołudniem,gorzej jak będziemy czekać na dzień dobry,ale nie ma co się martwić na zapas,ja już kiedyś to przeżyłam i na prawdę nie ma reguły-leciałam innymi liniami,pozdr:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 19.05.09, 19:02 Gorzej jak sie sam wylot opóźni :(( lece tym samym samolotem tylko do Armoni.. Godzina wylotu super... oby taka pozostała do samego wylotu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiacha Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 19.05.09, 21:10 Ja wahałam się między Armonią i Golden, ostatecznie jednak wybrałam Golden, bo cena jest korzystniejsza :),a opinie podobne. W zeszłym roku leciałam do Tunezji- wylot z P-nia miał być o 21, a wylecieliśmy o godz 2- jako ostatni z Ławicy, na miejscu w hotelu byliśmy ok godz 5 i do godz 12 przyszło nam czekać na pokój :-/ Byliśmy z 5-miesięczną wówczas córcią :-/ To było baaaardzo męczące i chciałabym w tym roku uniknąć zarówno koczowania w hotelu jak i na lotnisku Wybieram wakacje tak by lot nie był w nocy i transfer z lotniska nie był zbyt długi, przez wzgląd na dzieciaki. Cóż, czas transferu nigdy się nie przedłuża, a godzina wylotu -i owszem- często niestety się zmienia :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
lastgosik Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 20.05.09, 18:26 gosiacha nie kracz,bo wykraczesz,na prawdę nastaw sie pozytywnie,bo i tak nie masz na to wpływu...W zeszłym roku bez żadnych opóźnień dotarliśmy do Tunezji,niestety na miejscu musieliśmy czekać godzinę na inny samolot z pozostałymi turystami.Rozumiem,że się denerwujesz ze względu na swoją małą,ja mam 10-latka,więc też inaczej do tego podchodzę,a czasem dzieciaki zadziwiają swoją wytrzymałością:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoniaR Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: 213.199.238.* 22.05.09, 21:46 Witam.Czy Ty lecisz może 28 czerwca? Odpowiedz Link Zgłoś
lastgosik Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 24.05.09, 21:05 nie wiem,czy do mnie było skierowane to pytanie,ale jeżeli tak to ja lecę dopiero 19 lipca,ale z tego co pamiętam sporo osób pisało,że lecą 28 czerwca:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: 67.159.45.* 24.05.09, 21:08 a kogo to ku..a obchodzi !!!!wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
lastgosik Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 25.05.09, 16:26 gościu zmniejsz dawkę,bo wyraźnie Ci szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonikaR Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: 213.199.238.* 25.05.09, 11:09 Dzięki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
gusikk Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 07.06.09, 23:31 Wie ktoś jak wygląda sprawa ręczników na plaży? Trzeba wziąć swoje, czy dają hotelowe? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonikaR Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: 213.199.238.* 08.06.09, 18:53 Z tego co wyczytałam na temat ręczników to trzeba mieć swoje.Kiedy wylatujesz gussik? Odpowiedz Link Zgłoś
gusikk Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 08.06.09, 22:57 Wylatuję 18 czerwca z Katowic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iro Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.06.09, 23:05 Ja miałem lecieć 28.06 z Itaki do Bodrum. Przesunęli mi lot na 02.07. Podobo przewoźnik zmienił loty z niedzieli na czwartek. Hotel Kivanc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asi Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 09:06 Ja tez mam lecieć 28 czerwca - nic mi nie wiadomo o żadnych zmianach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iro Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.pkwsa.pl 09.06.09, 10:26 Pismo z Itaki dostałem 19.05. Może dotyczy to lotów tylko z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asi Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 10:33 Właśnie zadzwoniłam do Itaki - bez zmian - mam wylot 28 czerwca (Warszawa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.man.poznan.pl 10.06.09, 11:26 Witam, wróciłam w niedzielę z tego hotelu, nie mam żadnych zastrzeżeń do samego pobytu jak i podróży, wszystko przebiegało sprawnie i planowo, samolot beż opóźnień. Szczerze polecam ten hotel :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lastgosik Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 11.06.09, 12:50 napisz,czy zaliczyłeś jakieś fakultety,jeżeli tak,to co bys polecał,no i czy wyjazdy organizowałeś sam,czy z biurem podróży? Odpowiedz Link Zgłoś
pynek2008 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 16.06.09, 11:51 Słyszałem ze są kłopoty z ręcznikami kompielowymi? Brać swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
gusikk Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 12.06.09, 17:25 Ja mam jeszcze jedno, może dosyć dziwne pytanie ;) Czy w morzu obok hotelu są meduzy? Mam z nimi złe wspomnienia z wczasów w Bułgarii :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.chello.pl 14.06.09, 18:45 Witam wszystkich. Lecę 06.08.2009 do "Golde Age" z biura Itaka będę mieszkała z rodziną w części klubowej, proszę osoby które tam były o napisanie jak tam jest, czy powinnam się martwić czy nie. I jeszcze jedno mam pytanie, gdzie najlepiej wykupic wycieczki fakultatywne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmygi pyrygi Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 13:26 witam, nie wiem jakie sa pokoje w części klubowej, ale hotel jest bardzo ładny. nie ma sie czym martwić, obsługa po prostu nadrabia za wszystko (zaczęli juz mówic po polsku). byliśmy na przełomie maj/czerwiec i było rewelacyjnie. wycieczki najlepiej kupowac w Bodrum (głowna droga do mariny 100m od dworca dolmuszowego) nawet 40 % ceny rezydenta a ten sam standard (brak polskiego pilota), tylko KOS w takiej samej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.chello.pl 16.06.09, 20:04 dzięki, opowiedz coś więcej jestem ciekawa wszystkiego,może jakieś dobre rady.Mam nadzieję,ze ja też będę zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmygi pyrygi Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.09, 14:14 dobre rady to takie, że przydadzą sie napewno jakieś buty do morza (kamienie) i ręczniki na basen (ewentualnie kaucja w recepcji hotelu). do samego yalikavak polecam spacery (20-25 min), dopiero tam wsiadac do dolmusza jadącego do bodrum. jeśli chodzi o wypozyczenie samochodu to osoba, która wypożycza oprócz prawa jazdy musi posiadać kartę kredytową (koszt ok. 120 zł za dobę), nie opłaca sie brać u rezydenta na mieście tego pełno. samochodem polecam objechac pobliskie zatoczki. napewno wyjazd się uda, to jest naprawdę fajna okolica. Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan1906 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 15.06.09, 22:00 My wylatujemy 16.07 z Krakowa w sumie 10 osób dorosłych i 5 dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
pynek2008 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 16.06.09, 11:53 Kto leci z Warszawy 18-06-09 Odpowiedz Link Zgłoś
gusikk Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 16.06.09, 17:40 Ja lecę też 18 czerwca, ale z Katowic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lastgosik Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 17.06.09, 22:44 My dobijemy 19.07 z Poznania,przecierajcie szlaki "Krakusy" i do zobaczenia na miejscu!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamaica77 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.pl 22.06.09, 18:51 Wróciliśmy wczoraj z żoną z Golden Age. Były to nasze pierwsze wczasy za granicą - nie rozczarowaliśmy się. Bardzo ładna pogoda, hotel ładny, czysty, miła obsługa. Jedzenie trochę monotonne, mi osobiście tak sobie smakowało ale to sprawa gustu, było dużo warzyw, sery, sałatki, dżemy, arbuzy melony, rano jajko sadzone, naleśniki, raz dali kebaba, przy basenie ciepłe przekąski, piwo, wódka, dzin, napoje. Po ręczniki zgłasza się na recepcje, za 10 euro kaucji dają kartę z którą idzie się w okolicy basenu po ręczniki. Większość ludzi kąpała się w basenie, do morza schodziliśmy z mola po schodkach około 1,6m , dno piaszczyste. Do Yalikavak tylko raz przeszliśmy się piechotą - późnym popołudniem - około 25 min spaceru. A tak prawie codziennie jeździliśmy busikami 3 liry od osoby. Dalej przesiadaliśmy się do busa jadącego do Bodrum 3,6 lira - około 45 min. Wycieczki zamawialiśmy w Bodrum od miejscowych biur. Byliśmy w Efes, na Kos oraz na wycieczce statkiem po zatoczkach (kąpiele w słońcu i morzu, piękne widoki). Przy wyjeździe do Efesu i na Kos - przyjechał po nas o umówionej godzinie bus. Cena o połowę niższa niż z Itaki. To chyba wszystko... Miłego wypoczynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 09:02 Jak wyglada ta wycieczka na Koś? czy duzo jest czasu na zwiedzanie miasta i czy warto w ogóle sie tam wybrać? czy na promie jest sklep wolnocłowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamaica77 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.pl 23.06.09, 09:43 Mi z tej wycieczki najbardziej utkwiła podróż promem.Wydaje mi się że wszędzie wycieczka kosztuje 28euro, nawet w Itace. Po Kos chodzisz samemu - nie ma przewodnika. Na wyspie było mało atrakcji - nie wiem może gdzieś w głąb lądu? widziałem wypożyczalnie rowerów oraz "pociąg" który jeździ po ulicach. Prom wypływa o 11 z Bodrum, płynie godzinę , z powrotem wypływa o 16.30. Sklep wolnocłowy jest na lądzie, po odprawie paszportowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 23.06.09, 09:55 Nie orientujesz sie czy te wyprawy na Kos to tylko z Bodrum? A z Turgutreis tez maja??.. Co tam robiliście na KOS? Tylko spacerowaliście? A są tam jakies fajne knajpki z greckim jedzonkiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamaica77 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.pl 23.06.09, 10:37 > Nie orientujesz sie czy te wyprawy na Kos to tylko z Bodrum? > A z Turgutreis tez maja?? Promy odpływają z Bodrum, ale to nie jest problem, bo po zamówieniu wycieczki przyjeżdża pa Ciebie autokar, który zbiera ludzi z okolicznych hoteli. Promy obsługuje jeden przewoźnik, cena wydaje mi się jest jednakowa, niezależnie od którego pośrednika zamawiasz wycieczkę. > Co tam robiliście na KOS? Tylko > spacerowaliście? Dokładnie, spacerowaliśmy przy nabrzeżu portowym, po uliczkach z sklepami i knajpami. Poszliśmy również kąpać się na plażę (kamienista). Można również było wejść do muzeum. > A są tam jakies fajne knajpki z greckim > jedzonkiem??? My z knajpek nie korzystaliśmy. Ogólnie Grecja jest o wiele droższa od Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
dwinkiel Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 23.06.09, 12:55 z Turgutreis też pływają statki na Kos.A miasto Kos jest urocze do chodzenia, jest platan zabytek przyrody (wspaniały,) aleja palmowa koło zamku, można pojechać do Asklepionu (taxi albo kolejką - ciuchcią)widok ze wzgórza świątynnego b.piękny. Polecam zwłaszcza osobom, które nie były w Grecji. Knajpki oczywiście są - wystarczy wejść w boczne uliczki nie zgubicie się - miłego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 23.06.09, 19:07 Dzieki :)) Co do knajpek to skoro juz tam bede to wypadałoby zjeść coś greckiego... pomimo, ze drozej niz w Turcji. W koncu jest sie tam kilka godzin to i zglodniec mozna :) A nie bede z Turcji z hotelu zabierała kanapek ..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.chello.pl 28.06.09, 20:00 Możesz napisać ile zapłaciłaś za wycieczkę do efezu, i czy był przewodnik mówiący po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamaica77 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: 194.152.46.* 29.06.09, 22:50 w biurze z Bodrum 28 euro. Oferowali przewodnika w jęz. francuskim, angielskim i rosyjskim. Skorzystaliśmy z przewodnika w jez. ang. wcześniej poczytałem sobie w internecie o Efes, więc moja umiarkowana znajomość tego języka nie była problemem. Biuro z którego skorzystaliśmy, pierwsze na jakie trafiliśmy directortour Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bucek Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.acn.waw.pl 26.06.09, 14:42 Ja będę już od 12 lipca z żoną Odpowiedz Link Zgłoś
gusikk Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 03.07.09, 18:00 Najlepsza część dnia - animacje w amfiteatrze ;) www.youtube.com/watch?v=_LIxJl4sMkU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.chello.pl 06.07.09, 13:00 A czy ktoś zna jakieś biuro w Bodrum z wycieczkami do Pamukkale i Efezu gdzie jest polski przewodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 20:55 Biur w Bodrum jest bardzo duzo, ale czy któres oferuje polskiego przewodnika to nie wiem. Efez w wykonaniu Itaki to 3,5 godziny jazdy w jedna strone, zwiedzanie biegiem 2 godziny i 2,5 godziny to wizyta na zakupach, przewodnikom zalezy zeby turysci kupili jak najwiecej bo maja od tego prowizje. Jezeli ktos chce kupic skóre to lepiej na własna rękę jechac do Bodrum i kupić tam w alejach pod platanami, wybór bardzo duzy, obsługa miła. Odpowiedz Link Zgłoś
lastgosik Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 07.07.09, 23:12 Eve,rozumiem,ze już wróciłaś?napisz ogólnie,czy jesteś zadowolona,jakie wycieczki zaliczyłaś,no i czy byłaś na nich z Itaką,czy z miejscowym biurem?jeżeli dobrze pamiętam chciałaś zaliczyć wizytę w łaźni,byłaś?pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 10:57 Tak juz wróciłam niestety :( jestem super zadowolona, na prawde, wszystko w jak najlepszym porzadku. Hotel jest swietny, obsługa bardzo miła, jedzenia w brud, szczegolnie na kolację. Przy basenach wcale nie trzeba isc zajmowac miejsca o 7 rano, jak wczesniej czesto czytałam. Z wycieczek byłam w wiosce tureckiej, organizowanej przez Itake, wycieczka nawet udana, w drodze powrotnej był sklep z dywanami, jak na kazdej z wycieczek, po za tym byłam na Błękitnym Rejsie, miałam to w pakiecie juz. ta wycieczka srednia, przewodniczka nic nie opowiadała gdzie płyniemy, co zobaczymy, strasznie wiało całą drogę. Na innych wycieczkach nie byłam. Z praktycznych rad moge powiedziec, ze nie warto wymieniac pieniedzy w recepcji hotelowej, bo jest słaby kurs, najlepiej na poczcie w Yalikavak lub w Bodrum. Odpowiedz Link Zgłoś
lastgosik Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 08.07.09, 13:19 No to mi ulżyło z tymi leżakami,raczej nie mam w zwyczaju wstawać o 7 rano na wakacjach.My lecimy za niecałe dwa tygodnie i już nie mogę się doczekać,a wylot i przylot nastąpił planowo,czy może musieliście koczować na lotnisku? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 08.07.09, 08:59 A orientujesz sie może czy jak jedzie sie donp Efezu czy gdzies tam na wycieczke fakultatywną z lokalnego biura to czy też tak ganiają człowieka po sklepach czy raczej nie?.. No bo jak pojade z Itaką to napewno pół wycieczki spędze w sklepach.. Odpowiedz Link Zgłoś
gusikk Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 06.07.09, 18:15 I hit Golden Age :) www.youtube.com/watch?v=ep7A27bDpTw&feature=channel_page Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiag Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: 195.33.129.* 08.07.09, 15:15 Witam, Wróciłam z Turcji tydzień temu, mieszkaliśmy w Golden Age w części hotelowej. Z opisów na forach wnosiliśmy, że hotel jest naprawdę dobry, ale niestety nieco się rozczarowaliśmy. Hotel jest duży, zaś powierzchnia na której jest położony niewielka, czuliśmy się jak sardynki w puszce. Za mało leżaków na taką ilość gości, wieczne tłumy i kolejki w restauracji przy posiłkach. Plaża niewielka, ale nie taka zła, można tam odnaleźć odrobinę spokoju. Ręczniki lepiej mieć swoje, choć istnieje możliwość wypożyczenia za kaucją 10Euro, tylko trzeba potem pół dnia ścigać Pana w budce z recznikami na plaży. W morzu natomiast jest sporo glonów, raczej przy zejściu z pomostu niż przy brzegu. Nie jest zbyt przejrzyste, jeśli ktoś chciałby pływać z maską lub snurkować. Sam hotel zasługuje raczej na 3* w porywach, niż 4*. Wspomniany w ofercie ogród to raczej większy kawałek trawnika, niż ogród jako taki. Pokoje spore, ale urządzane chyba początkiem lat 90-tych, ślady po remontach i przeróbkach ordynarne, łazienka z zagrzybiałą kabiną prysznicową. Nie mieliśmy chyba szczęścia z pokojem, bo nawet widok trafił się nam na pralnię, więc przy otwartych oknach non stop słyszeliśmy "buczenie". Hotel miał pełne obłożenie, więc możliwość wymiany pokoju istniała dopiero za 4 dni. Masakrycznie niewygodne łóżka! Pokojówki sprzątały, ale dopiero po interwencji. Dwukrotnie totalnie zabrakło nam papieru toaletowego i nikt nie spieszył się z jego uzupełnieniem. Odpływ pod prysznicem wyczyszczony i odetkany został również dopiero po dwukrotnym zgłoszeniu. W 4* hotelu takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. Siłownia szkoda słów, brak jakiejkolwiek wentylacji, a sprzęt pamięta czasy Króla Ćwieczka. Na całym terenie hotelu z głośników od rana do nocy rozbrzmiewała "rąbanka". Sama lubię wyskoczyć czasem na dyskotekę, ale po dwóch tygodniach dzień w dzień takiego repertuaru miałam serdecznie dość. Tym bardziej, że hotele obok próbowały się licytować, który ma lepsze nagłośnienie. Pracownicy recepcji kiepsko mówią po angielsku, więc wyjaśnienie czegokolwiek kosztuje dużo czasu i cierpliwości. Fakt, że się uśmiechają i są mili. Duży plus natomiast dla kuchni i obsługi (barmanów i kelnerów) - jedyna dobra rzecz jaką ten hotel posiada. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone, obsługa sprawna i bardzo miła. Wrażenia zawsze są subiektywne i zależą od tego, czego się oczekuje. Ale po 4* oczekiwaliśmy więcej niż zastaliśmy. Polecam saunę i łaźnię turecką (25Euro z pilingiem i masażem olejkami). Okolica bardzo ładna, górzysta, blisko do Yalikavak z ładną mariną i uroczymi knajpkami. Jeśli ktoś lubi zakupy, to fajnie jest wybrać się na bazarek do Bodrum lub Yalikavak. W tym pierwszym odbywa się we wtorki i piątki, w drugim we czwartki. Można tam znaleźć wszystko, od owoców i warzyw, przez typowe suweniry, po torebki i ciuchy "Prady" czy "Chanel". Kawosze muszą skosztować prawdziwej kawy po turecku, i tu też lepiej wybrać się do knajpki niż zamawiać w hotelu. Co do wycieczek fakultatywnych polecam korzystanie z lokalnych biur podróży w Bodrum (my wybraliśmy Director Tour), są w większości połowę tańsze niż Itaka. Brak im polskiego przewodnika, ale oferują zazwyczaj anglo-, rosyjsko-, francuskojęzyczne zwiedzanie. Przewodnicy rzetelni, przekazują dużo i ciekawie swoją wiedzę. Byliśmy na dwuniowej wycieczce Efez/Pamukkale oraz w Dalyan. Wszystko odbyło się bez żadnych opóźnień, wróciliśmy zadowoleni, chociaż objazdów po sklepach nie uniknęliśmy niestety. Podsumowując jeśli ktoś szuka spokoju, ciszy i odrobiny wygody nie jest to miejsce dla niego. My z pewnością tam nie wrócimy. Ale, jak zaznaczyłam już wcześniej, to nasza czysto subiektyna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.chello.pl 09.07.09, 09:44 Czy to prawda że z łaźni tureckiej (25Euro z pilingiem i masażem i olejkami)najlepiej skorzystać zaraz po przyjeździe bo potem po opaleniu może schodzić skóra lub robić się plamy ? I jeszcze jedno pytanie, masaż robi kobieta czy mężczyzna ? Odpowiedz Link Zgłoś
gusikk Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 08.07.09, 20:38 Opinia, którą wystawiłam na innej stronie :) : Spędziłam w tym hotelu cudowne dwa tygodnie (18.06 - 02.07.09). Hotel bardzo ładny, piękny ogród. Animatorzy są niesamowici, nigdy nie spotkałam takich świetnych i zabawnych ludzi :) Zaczynają nawet mówić po polsku (80% ludzi w hotelu to byli Polacy, reszta Ruscy, Czesi). Prowadzą zabawy na plaży np. boccia (grali tylko Polacy, albo były rozgrywki Polska - Turcja; pozdrawiam całą Śląską ekipę ;) ), piłka nożna, siatka (koniecznie trzeba mieć buty, piasek jest gorący), w basenie były mecze Polska - Turcja piłki wodnej, animatorka codziennie prowadziła w płytkim basenie aqua aerobic. W budce na plaży prawie cały czas siedziała z dziećmi polska animatorka - Klaudia. Z tego co widziałam, dzieci tam rysowały, robiły origami, malowały koszulki. Niedaleko jest spory plac zabaw. Idealnym podsumowaniem każdego dnia były poprzedzone zabawami dla dzieci animacje o 22.00 w amfiteatrze :) Animatorzy przygotowali wybory miss i mistera hotelu ( www.youtube.com/watch?v=_LIxJl4sMkU&feature=channel_page ) , konkurs na najlepiej tańczącą parę, kabaret, bingo, quiz muzyczny. Ten kto nie chodził na show time naprawdę duuuużo stracił! :). Raz animatorzy razem z kelnerami i bellydancerką przygotowali wieczór turecki, który niestety w połowie się skończył :( Ci, którzy byli wtedy na występach, wiedzą o co chodzi... :(. Plaża niezbyt duża, lecz bardzo przyjemna. Nie polecam leżeć na basenie, ponieważ jest tam bardzo duszno, na plaży jest przyjemny wiaterek. Można wziąć ręczniki plażowe za depozyt (10 euro), nie ma problemu z ich odbiorem, ponieważ na plaży zawsze są osoby za nią odpowiedzialne. Jedynym mankamentem plaży był widok szefostwa hotelu wylegującego się na pomoście i pracowników, którzy przybiegali do nich na każde zawołanie (typu przesunięcie leżaka). Widok był naprawdę żałosny... OBOWIĄZKOWO NALEŻY BRAĆ MASKĘ, RURKĘ I APARAT ROBIĄCY ZDJĘCIA POD WODĄ!!! ;) ;) Buty do wody przydadzą się tym, którzy brzydzą się chodzić po glonach ;). Do morza najlepiej wchodzić drabinkami na pomoście. Tam dno jest czyste i piaszczyste. Cudowne podwodne widoki, dużo ładnych ryb. Mój tato w "trawce" znalazł piękną, dużą muszlę, niestety był mały problem z wyciągnięciem jej wielkiego mieszkańca ;). Baseny do wyboru, do koloru, najgłębszy ma 1,70 cm, można zjechać do niego po rurze. UWAGA! Przy basenie należy chodzić bardzo ostrożnie, ponieważ jest ślisko. Kilka osób zafundowało sobie resztę pobytu z urazem nogi. Dla dzieci jest brodzik, również z rurą. No i wspomniany wcześniej płytszy basen w którym jest prowadzony aqua aerobic. Obok tego basenu jest bufet w którym serwowano parówki, spaghetti, frytki oraz turecką pide i gözleme. Można napić się tam również tureckiego specjału - ayran (taki słony jogurt :) ). Obok jest bar z piwem, zimnymi napojami, herbatą i kawą. Tam o 17.00 podawane są ciastka, bułeczki i babka piaskowa którą polecam :). Przy głównym basenie jest bar z alkoholem (piwo, raki (polecam TYLKO osobom, które lubią anyż, dla mnie raki jest obrzydliwe...)) i zimnymi napojami. Jedzenie bardzo dobre, szczególnie na deser polecam przepyszne torty robione przez hotelowych kucharzy :). Na śniadanie polecam zjeść coś na słodko, czyli chleb z nutellą lub z dżemem (dużo smaków do wyboru). No, chyba, że ktoś lubi "papierową" szynkę ;) (to jest niestety standardem w tureckich hotelach). Kanapkę z szynką uzupełnią przepyszne sery i warzywa. Masło jest w plastikowych pojemniczkach. Obok w podobnym opakowaniu (patrzcie na napisy) można znaleźć serek topiony, miód i pyszny dżem różany. Jest również mleko z kilkoma rodzajami płatków. Zwolennicy ciemnego pieczywa również coś dla siebie znajdą. Chleb można sobie opiec w opiekaczu ;). A, serwowane są również parówki (mi tam smakowały ;) polecam wziąć do nich ketchup, który można znaleźć na drugim końcu restauracji), jajka na miękko. Nie wiem jak smakowały, nie przepadam za nimi. Na zewnątrz można się załapać na omlety lub naleśniki. Jeśli ktoś jest w stanie jeszcze coś zjeść :) to polecam owoce (pomarańcze, grejpfruty, melony i arbuzy które wcale nie były białe, jak to napisał ktoś przede mną -_- ... ) oraz bułeczki (na słodko lub ze słonym serem). Do picia można wziąć wino (2 rodzaje), kawę, herbatę, wodę lub sok. Ja piłam tylko to ostatnie, koniecznie pół na pół z wodą. Same soki są bardzo słodkie :) Polecam smak kiwi, jabłko lub wiśnia. Smak i zapach soku pomarańczowego przypominał mi płyn do naczyń :P. Za 3 euro można wyło wycisnąć sobie sok właśnie z pomarańczy :) W "okienku" można zamówić sobie colę, piwo itp., lub można poprosić o to kelnera, wtedy przyniesie nam to do stolika :) Należałoby oczywiście dać napiwek. Kelnerzy bardzo się starają, harują od rana do późnego wieczora. Oczywiście zdarza się, że na stoliku zabraknie sztućców, chłopaki mają naprawdę dużo roboty i zdarzy się im coś przeoczyć. Normalnym ludziom polecam przejść się do szafeczek z sztućcami, wygodnym proponuję kłócić się z kelnerami a potem wypisywać w komentarzach jak to im źle było w tym hotelu, bo stoły były plastikowe... -_- . A teraz obiad ;) No, właściwie to lunch. W drugim tygodniu pobytu nawet nie schodziłam na niego z plaży, ponieważ totalnie nie chciało mi się o tej porze jeść. Jedzenie podobne jak na kolację, więc opiszę to razem :) Kilka rodzajów mięs, tureckie mielone köfte (polecam kupić przyprawę do köfte, świetna do mięs), warzywa na ciepło, ryby. No i oczywiście duży wybór "normalnych" warzyw. Na tarasie mięso z grilla. No i to, co łasuchy lubią najbardziej ;) - PYSZNE CIASTA! ;) o których pisałam wyżej. Do wyboru są również roladki, ciastka w syropie, bezy, ptysie w nutelli, chałwa. Niekiedy można również załapać się na tureckie "makaronowe" ciasto. Oczywiście można zjeść owoce. Oprócz pysznych melonów i arbuzów zależnie od dnia można było znaleźć (w hotelu, a nie na targu jak to napisał pewien pan... -_-) truskawki, brzoskwinie i morele. Kucharze robili różne cuda, można je zobaczyć w zdjęciach, które dodałam :) Panie sprzątające, jak się okazało, w jednej części hotelu są cudowne, w innej tragiczne. Mi niestety trafił się drugi rodzaj. Miałam pokój w części hotelowej na -2 piętrze. Największy problem był ze zmianą pościeli, której doczekaliśmy się chyba w 8 dniu pobytu. Mniejszy problem był z wymianą ręczników i dostawą papieru toaletowego, bo jak się nie jest zbyt wygodnym i marudnym to można samemu wszystko załatwić. Wystarczył mały spacer do "wózka" sprzątaczek i wzięcie sobie potrzebnej rzeczy. Wygodnym i marudnym proponuję psucie opinii temu cudownemu hotelowi... Gdy zobaczyłam, jakie cuda zrobiła na łóżkach pani sprzątająca pewnej rodzinie mieszkającej w części klubowej to aż mi opadła szczęka... Płatki kwiatów, łabędzie i serca z narzutek i ręczników... A u mnie - narzutka złożona na pół i położona na łóżku... Jeśli już jestem przy łóżkach to są bardzo wygodne, jeśli ktoś chce, to można łóżka złączyć. W telewizji znajdziemy TVP Polonia oraz dużo zagranicznych programów. Zaczytanym polecam częste odwiedzanie szafki z książkami i gazetami na -2 piętrze. Można tam znaleźć dużo polskich gazet typu Twój Styl, Twoje Imperium, Detektyw, Party i nawet 1 numer CKM ;). Niekiedy można natrafić na polskojęzyczną książkę. Obok jest sklepik, w którym sprzedaje bardzo sympatyczny pan :) Znajdziemy tam przyprawy, herbatki, papierosy, ręczniki, kosmetyki, napoje i lody. 1,5 l butelka wody kosztuje tam 2 liry. Przelicznik w tym sklepiku jest taki : 2 liry = 1 euro = 1,5 dolara. Jeśli chodzi o Itakę i wycieczki - jak zawsze Itaka słabo się zaprezentowała. Byłam na dwóch wycieczkach - rejs statkiem i zakupy w Bodrum. Rejs bardzo przyjemny, lecz niestety od przewodniczek nic się nie dowiedzieliśmy o okolicy. Za to dobrze wspominam przewodnika za zakupach. O ile dobrze zapamiętałam to był pan Dominik. Przez ca Odpowiedz Link Zgłoś
gusikk Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 08.07.09, 20:40 i sklep ze słodyczami (drogo :] ). Na końcu był czas wolny w Bodrum. Oczywiście polecam targ w Yalikavak, o nim pisało już kilka osób :). Muzyka puszczana na basenie i na animacjach, jak dla mnie, bardzo fajna, na pewno spodoba się młodym wczasowiczom :) Można usłyszeć również Annę Jantar, Feel :P, Boys'ów oraz codziennie na animacjach "Czarną dziewczynę" w wykonaniu Ivana & Delfina. Z zagranicznych utworów puszczanych przez DJ często goszczą u mnie w głośnikach takie piosenki jak Ceclie - Give it to me, Pitbull - I Know You Want Me oraz Move Drop Shake i oczywiście Pussycat Dolls - Jai Ho :P To tyle off-topu. Podsumowując - dla mnie były to dwa cudowne tygodnie. Polecam wszystkim pozytywnie nastawionym ludziom, szukającym nie samych negatywów, lecz pozytywów oraz rodzicom z dziećmi, które zawsze znajdą w hotelu coś interesującego. Najchętniej wróciłabym o tego hotelu jeszcze w tym roku. Proszę was, nie piszcie zakłamanych komentarzy o Golden Age. POLECAM !! i pozdrawiam całą Polską Mafię ;) z terminu 18.06 - 02.07 :) Odpowiedz Link Zgłoś
gusikk Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka 08.07.09, 20:42 Przez całą drogę opowiadał o najdroższych domach w okolicy, o Atatürku i ogólnie o różnych ciekawostkach. W planie wycieczki był sklep z kurtkami (brzydkie i drogie), biżuteria (cudowne i drogie :P) i sklep ze słodyczami (drogo :] ). Na końcu był czas wolny w Bodrum. (Ucięło to zdanie :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.chello.pl 09.07.09, 14:20 Czy to prawda że z łaźni tureckiej (25Euro z pilingiem i masażem i olejkami)najlepiej skorzystać zaraz po przyjeździe bo potem po opaleniu może schodzić skóra lub robić się plamy ? I jeszcze jedno pytanie, masaż robi kobieta czy mężczyzna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: GOLDEN AGE- Bodrum Itaka IP: *.icpnet.pl 20.07.09, 17:49 Pokoje małe,rozpadające sie meble, grzyb w lazience, sprzątane na odczepne pomimo napiwków.Brak ciepłej wody rano i póznym wieczorem.Animacje wieczorne to pomyłka co trzy dni powtarzane. Jedzenie troche monotonne, ale mnie to akurat nie przeszkadzało. Pyszne przekąski w ciągu dnia. Kelnerzy, mili, usmiechnieci, chetni do pomocy.Zbyt mała liczba leżaków przy basenie trzeba bylo wstawac ok 6 rano i rezerwowac. Plaza kiepska, ale baseny to rekompensuja. Jezeli chodzi o organizatora Itaka tatalna porazka to byl moj pierwszy i ostatni wzjazd nimi. Hotel pomimo wielu minusow w porownaniu z innymi w Bodrum, ktore widzielismy z autokaru w czasie wycieczek prezentowal sie bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś