Dodaj do ulubionych

Do Turcji i po Turcji samochodem

IP: *.chello.pl 18.03.08, 21:29
Pod koniec kwietnia wybieram się samochodem do Turcji. Mam w związku z tym
kilka pytań - do osób, które ew. jeździły samochodem po samej Turcji jak też
do Turcji/Bułgarii.
Jadę do Alanyi na południu. Całą trase mam zamiar przejechać w ciągu 2 dni
przy czym wyruszyć zamierzam z granicy polsko - słowackiej. Czy możliwe jest
dojechanie do Istambułu w ciągu jednego dnia? Mam zamiar jechać przez Węgry,
Serbię Bułgarię.

Jak wygląda podróżowanie po Turcji ? Czy faktycznie jest tak żle. Czy
wyruszając z okolic Istambułu dojadę do kapadocji w ciągu 1 dnia a potem do
alanyi?

Obserwuj wątek
    • Gość: sonia Re: Do Turcji i po Turcji samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 12:06
      nie wiem jak wyglada dojazd do turcji ale ze stanbyłu do kapadocji w 1 dzien bedzie naprawde ciezko ja jechałam z kapadocji do ankary od 13 do 19 z dwoma postojami po 30 min a z ankary do stambyłu od 11 do 17, ale autokarem wycieczkowym wiec moze sie wam szybciej uda, proponuje trase stambuł koło jeziora sapanca bolu koł ankary a potem na nevsehir, z tym ze w stambule sa straszne korki za przejazd przez most bosforski na strone azjatycką trzeba zapłacic i obawiam sie ze na moscie sie tego nie da zrobic wiec polecam drugi most sułtana memeda zdobywcy sultam mehmet fatih przejazd jest bezpłatny bez kombinowania, i bardzo wazna kwestia trzeba sie przygotować na to ze paliwo w turcji kosztuje ok 3.20 lira a 1 lir jest za ok 2.5 zł
    • Gość: sonia Re: Do Turcji i po Turcji samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 12:08
      nie wiem jak wyglada dojazd do turcji ale ze stanbyłu do kapadocji w 1 dzien bedzie naprawde ciezko ja jechałam z kapadocji do ankary od 13 do 19 z dwoma postojami po 30 min a z ankary do stambyłu od 11 do 17, ale autokarem wycieczkowym wiec moze sie wam szybciej uda, proponuje trase stambuł koło jeziora sapanca bolu koł ankary a potem na nevsehir, z tym ze w stambule sa straszne korki za przejazd przez most bosforski na strone azjatycką trzeba zapłacic i obawiam sie ze na moscie sie tego nie da zrobic wiec polecam drugi most sułtana memeda zdobywcy sultam mehmet fatih przejazd jest bezpłatny bez kombinowania, i bardzo wazna kwestia trzeba sie przygotować na to ze paliwo w turcji kosztuje ok 3.20 lira a 1 lir jest za ok 2.5 zł ps trudno jest dojechac ze stambyłu do kapadocji w 1 dzien a co dopiero do alanyi kapadocja alanya to jest 7h jak nic i droga gorzysta i niebespieczna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka