IP: 83.2.123.* 28.07.08, 17:18
Witam! Czy ktos był może w tej miejscowości?Ja wybieram się do hotelu Cactus
Mirage Family Club, ale trochę się boję, że miejscowość jest bardzo mała i
może wkraść się nuda? Jak z dojazdem do Bodrum - czy to duzy kłopot?
Obserwuj wątek
    • Gość: marzena Re: Yalikavak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 11:48
      cześć
      ja jadę do tego hotelu we wrześniu z biurem wezyr i mam te same obawy co ty. a
      ty kiedy wyjeżdżasz?
      pozdr. marzena
      • Gość: Iwona Re: Yalikavak IP: 83.2.123.* 30.07.08, 15:39
        Ja tez lecę z Wezyrem 11 września do hotelu Cactus Mirage Family Club.A
        ty???Lecimy z Katowic
        • marze.na11 Re: Yalikavak 30.07.08, 15:42
          Ja lecę z Poznania ale dopiero 18 września.
          • Gość: Iwona Re: Yalikavak IP: 83.2.123.* 30.07.08, 18:24
            A do jakiego hotelu? Myślę, że nie będzie źle (Mam nadzieję:))))
            • Gość: marusia Re: Yalikavak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 18:49
              Bylismy w Yalikavak w czerwcu,w hotelu Golden Age.Miejscowość
              faktycznie malutka,hotele są oddalone od centrum jakies 3-5 km.Można
              dojechac prywatnymi busami-1,5 lira od osoby.Z Yalikavak mozna
              przesiąsc sie i dojechac do Bodrum.
              • Gość: Iwona Re: Yalikavak IP: 83.2.123.* 30.07.08, 19:09
                a jest co robić w Yalikavik? Są tam jakieś bazary, restauracje?jakie są plaże?
                Do Bodrum długo się jedzie?
                • Gość: marusia Re: Yalikavak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 23:25
                  W Yalikavak jest plaża i mozna pospacerować wzdłuz morza,są fajne
                  knajpki.Nie spotkaliśmy tam wielu turystów,a raczej tamtejszych
                  mieszkańców.Mozna tez wejsc do meczetu.Wiem,ze bazar jest w
                  czwartki,ale osobiscie nie bylam.W pozostale dni tez mozna cos
                  fajnego kupic,bo sa uliczki ze sklepikami i kramy z
                  pamiątkami.Generalnie sprawia wrazenie spokojnego,małego
                  miasteczka ,gdzie mozna popatrzec na codzienność Turków.Nam sie
                  bardzo podobalo.
                • Gość: marusia Re: Yalikavak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 23:29
                  Z Yalikavak do Bodrum jedzie sie ok.godziny prywatnym busem,czyli
                  dolmuszem.Nie pamietam ile to kosztuje ,ale niedrogo.
                  • uzman Re: Yalikavak 31.07.08, 01:30
                    góra półgodziny. generalnie polecam Yalikavak - sympatyczne
                    miasteczko.
                  • unbreakable Re: Yalikavak 04.08.08, 10:59
                    3,5 YTL albo 2 EUR
              • Gość: Dana Re: Yalikavak IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.13, 19:48
                Jestem ciekawa twojej opinii o Golden Age będę tam w maju
            • marze.na11 Re: Yalikavak 31.07.08, 09:17
              też do cactus mirage
              • Gość: patrycja67 Re: Yalikavak do marze.na11 IP: *.netair.pl 31.07.08, 12:01
                Witam
                Ja lece również 18.09 z Poznania, będe w hotelu Golden Age z biurem
                podróży ITAKA, czy Ty również, może się spotkamy i razem spędzimy
                wakacje. Jedziesz z rodzinka??? Ja lece z chłopakiem ;)) Pozdarwiam
                Pati
                • marze.na11 Re: Yalikavak do marze.na11 31.07.08, 14:35
                  ja jadę z wezyrem do cactus mirage 18.09 z Poznania
                  • Gość: Iwona Re: Yalikavak do marze.na11 IP: 83.2.123.* 31.07.08, 15:40
                    No to pewnie się spotkamy w cactusie po 18 wrzesnia.Grunt to optymistyczne
                    nastawienie - będzie dobrze, właściwie najbardziej boję się lotu samolotem po
                    ostatnich turbulencjach jakie przeżyłam....
                    Dziekuję wszystkim za odpowiedzi. A wycieczki fakultatywne gdzie kupowaliście?
                    • marze.na11 Re: Yalikavak do marze.na11 31.07.08, 15:56
                      my mieliśmy w promocji pamukkale a nad resztą się zastanawiamy, szukam
                      natchnienia na tym forum ale nikt mi jeszcze nic nie podpowiedział
        • Gość: pap Re: Yalikavak- 11 września IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 15:41
          hej. My jesteśmy z Katowic , ale lecimy z Krakowa. Też do Cactusa i
          11 Września. Może się jakoś spotkamy? Pisz na maila zielona-80@wp.pl
          pozdr
          • Gość: axia Re: Yalikavak- 11 września IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.08, 19:33
            my lecimy do Cactusa juz 4 wrzesnia z Wezyrem; bedziemy sie starac podrozowac samodzielnie po regionie(Efez, Kos) :))
            • Gość: klaudia Re: Yalikavak- 11 września IP: *.podkarpacka.policja.gov.pl 22.08.08, 15:25
              hejka wrocilam tydzien temu z Yalikavak i jestem zachwycona.
              korzystalam z wielu wycieczek, ktore na miejscu oferowali rezydenci.
              bylam w pamukkale, w efezie na kosie, dodatkowo zorganizowano nam
              wycieczke do bodrum na pokaz kurtek skorzanych, do sklepu ze zlotem
              i ze slodyczami. wszystko bardzo polecam. spedzilam swietne wakacje.
              wycieczki nie sa tak drogie, na wlasna reke wyjdzie drozej, benzyna
              jest droga 2 euro za litr do tego wstepy itd a w wycieczce jest
              wszystko i swietni rezydenci pozdrawiam
              • Gość: Iza Re: Yalikavak- 11 września IP: 83.2.123.* 22.08.08, 16:27
                A z jakim biurem podróży byłaś i w jakim hotelu? Nie nudziłaś się w samym
                Yalikavak, bo chyba jest to małe miasteczko? czy to jest kłopot dojechac do Bodrum?
                • miss.ladybird Re: Yalikavak- 11 września 22.08.08, 23:49
                  yalikavak to niewileka miejscowosc szczycaca sie pieknym portem.
                  wsrod turkow to bardzo popularne miejsce do cumowania yachtow i
                  wybierajac sie w okolice bodrum cumuja wlasnie tu a nie w samym
                  bodrum, gdzie jest bardzo tloczno i glosno. yalikavak to cicha i
                  spokojna miejscowosc. wzdluz duzego portu ciagnie sie promenada,
                  gdzie znajduja sie knajpki i sklepiki. na przeciwko mariny znajduje
                  sie rowniez duzy supermarket MIGROS. do bodrum jedzie sie okolo 30
                  minut samochodem. co do dojazdow dolmuszami nie doradze bo nie
                  probowalam. zycze milego urlopu!
    • Gość: ive Re: Yalikavak IP: *.chello.pl 26.08.08, 10:53
      ja też lecę z Wezyrem 11 września ale z Wawy mam nadzieję ze badzie
      fajnie.
    • Gość: Iwona Re: Yalikavak IP: 83.2.123.* 26.08.08, 17:41
      cieszę się,że tyle osób jedzie w tym terminie, więc na pewno sie na miejscu
      spotkamy.Jeszcze tylko 2 tyg :-))
      • Gość: Ser Re: Yalikavak IP: *.lsas.aero 09.01.14, 13:02
        Kilka sezonów temu byłem w hotelu Golden Age położonym w tej miejscowości,zreszta o rzut kamieniem od hotalu Caktus.
        Jeżeli chodzi o samą miejscowość Yalikavak to jest to niewielkie miasteczko, położone od hotelu Caktus w odległości jakiś 2km.
        Nie za bardzo ma się czym zachwycać w samej miejscowości, ot kilkanaście kramików z pamiątkami i kilka restauracji na promenadzie.Miejscowość jak to ktoś tu opisywał mała i jak dla mnie taka senna, nie za bardzo jest tam co robić i po dwóch wypadach do miasteczka w zasadzie wszystko zna się na pamięć, zresztą dojście tez robi swoje bo w zasadzie jest cały czas pod górkę no chyba że ktoś się zdecyduje na podjazd domuluszem.
        W samym Yalikavak maleńka zajezdnia autobusowa z której można się dostać do Bodrum , tylko proszę pamiętać że domolusze kursują do określonej godziny więc może być problem z powrotem a taksówek nie polecam bo są drakońsko drogie.
        ktoś tu wspominał o wycieczkach od rezydenta, oczywiście każdy ma prawo decydować z kim pojedzie i ile zapłaci, ale proponowałbym rozważyć możliwość zakupu takich samych wycieczek z lokalnych biur podróży.Program wycieczki jest taki sam jak u rezydenta, wyjazd/przyjazd spod hotelu a ceny są znacznie niższe.
        Warto dowiedzieć się kiedy jest targ i zajrzeć, nawet jeśli nic nie kupicie to fajnie jest połazić i zobaczyć trochę tureckiego folkloru.
        Gdyby były jakieś pytania to chętnie odpowiem.
        Pozdrawiam i zyczę miłego wypoczynku.
        • Gość: Karolina Re: Yalikavak IP: *.eltronik.net.pl 07.04.14, 20:34
          Witam
          Wybieram się na weekend majowy do Hotelu Delta Beach Resort.... może ktoś z Państwa był?
          Proszę o opinię
          Gdzie wybrać się po pamiątki, ciekawe zakupy, perfumy, torebki.
          Z góry dziękuję,pozdrawiam:)
          • Gość: Aga Re: Yalikavak IP: *.net.pbthawe.eu 11.04.14, 22:33
            Ja do Delty Beach Resort wybieram sie 29 maja, wiec juz bardzo prosze o krotka relacje z pobytu .
          • Gość: Kasia Re: Yalikavak IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 01.05.14, 09:59
            Witam.Wybieramy się do tego hotelu 08.05.Proszę o opinie.
          • Gość: edyta Re: Yalikavak IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.14, 23:17
            Witam również wybieram się do tego hotelu ale od 15 maja, bede wdzięczna za relacje i info jaka pogoda bo tym się najbardziej martwię. pozdrawiam i proszę o info
    • Gość: Bet Re: Yalikavak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.14, 22:15
      Yalikavak jest ciche i spokojne. Też mieszkałam w hotelu Golden Age. Byliśmy w drugiej połowie maja totalnie poza sezonem, wiec w pierwszym tygodniu pobytu jednego mieszkańca hotelu obsługiwało 2 kelnerów. Do centrum chodziliśmy pieszo jakieś 20-30 minut. 2 razy byliśmy na targu polecam super przyprawy, orzechy i owoce :) Raz na targu wybuchła panika bo pojawił się wąż... Szybko się oddaliłam z małym dzieckiem :) Dolmusze do Bodrum czekały na chętnych turystów. Bez problemu za każdym razem dojechaliśmy i wróciliśmy. NIe była to strasznie droga wyprawa. Ktoś wspomniał że w Yalikavak jest piękny port - fakt ładny, ale port w Bodrum to marzenie :) Polecam wejscie na zamkowe mury skąd są piękne widoki.
      Jeśli chodzi o wycieczki to byliśmy na rejsie po rzece Dalyan - radzę wziąć stary kostium kąpielowy do błotnych kąpieli bo się nie doczyści. Cała wycieczka ok ale bez zachwytu. Pamukkale - coś innego niż znamy, ale również bez zachwytu, to co pokazują na fotkach wygląda zupełnie inaczej niż w rzeczywistości. Niestety.
      W hotelu Golden Age polecam wypożyczenie rowerka i dopłynięcie do wysepki, którą widać z hotelu. Sam hotel Golden Age pozytywnie, czystość ok, jedzenie ok, rezydenci coś robili przy basenie wiec się działo, wieczorami również nie było nudno. Bardzo mili kelnerzy. W sumie sporo Polaków było w tym hotelu, choć było poza sezonem
      • Gość: Bet Re: Yalikavak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.14, 22:32
        zapomniałam dopisać, że Itaka organizuje również fakultet na grecką wyspę KOS. Przy czym na wyspie musisz radzić sobie sam i organizować czas na własną rękę.
        • Gość: Karola Re: Yalikavak IP: *.eltronik.net.pl 07.04.14, 23:46
          Dziękuję, z info:)
          Może ktoś jeszcze chciałby podzielić się swoją opinią, będę wdzięczna:)
          Pozdrawiam
          Karola
      • Gość: Aga Re: Yalikavak IP: *.net.pbthawe.eu 11.04.14, 23:01
        A jaka pogoda była w drugiej połowie maja?
        • Gość: Bet Re: Yalikavak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.14, 21:35
          pierwszego dnia było pochmurno ale ciepło, drugiego dnia w dzien i wieczorem pokropiło (jak ksiądz kropidłem) a generalnie był świetna pogoda słonko i cieplutko, tylko wieczorami czasem wiało dość mocno. Bluza/sweter niezbędne żeby posiedzieć na zewnątrz w hotelowym barze.
          • Gość: Aga Re: Yalikavak IP: *.net.pbthawe.eu 17.04.14, 16:27
            Dzięki Bet za informacje.
            • Gość: Anna Re: Yalikavak IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.14, 23:14
              Podciągam wątek...hotel ma dobrą cenę na 10 dni.
              Czy odbywają się tam jakiekolwiek animacje? (brak info)
              Opinie nieco poczytałam, zdjęcia pooglądałam.
              Miasteczko miłe i wystarczające na rodzinny pobyt 2+2.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka