25sucha07m 04.08.08, 10:44 Był ktos może ostatnio w Marmaris, (Hotel Grand Pasa), co można tam ciekawego zobaczyc? jakie wycieczki fakultatywne polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J-23 Re: Marmaris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 12:33 Byłem 2 tygodnie temu ale w innym hotelu. Samo Marmaris jest super, duży kurort, kwitnie tam mocno nocne zycie. Wiele wycieczek można polecić. Ja byłem : 1. Wąwóz Saklikent (super), 2. Rodos (polecam), 3. Pamukale (polecam), 4. Rejs statkiem po zatoczkach z kąpielami pod skałami bezposrednio ze statku (super), 5.Turecka Amazonka czyli Daylan - rejs po rzece z dopłynięciem na śliczną piaszczystą plażę gdzie wykluwają się żółwie "kareta kareta". Dwa wielkie widziałem. Super wycieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
sagittarius_84 Re: Marmaris 05.08.08, 09:48 a w jakim hotelu byłeś? ja wybieram się do Kalemci z Wezyra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Marmaris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 20:41 A gdzie wykupowałeś wycieczki? Od rezydenta czy z miejscowego biura? Jeśli miejscowe to gdzie się takowe znajduje, ja też bedę w Marmaris od 15 września.Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Marmaris IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 15:55 Witam, A jaką walutę lepiej zabrac EUR czy USd, czy możesz podac ceny tych wycieczek ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Marmaris IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.08, 17:57 Wycieczki najlepiej kupować w lokalnych biurach bo jest taniej niż u rezydenta. Ja byłam na Rodos z biura Waterfall, mają na pewno dwa punkty w Marmaris płaciłam 30euro a u rezydenta płaciłabym 42euro.Jeśli bierze się więcej wycieczek to warto się jeszcze potargować.Generalnie na każdej większej ulicy jest jakieś lokalne biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
sagittarius_84 Re: Marmaris 06.08.08, 13:03 własnie naspisz coś więcej o Marmaris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robpro Re: Marmaris IP: *.gprs.plus.pl 07.08.08, 20:32 misteczko super , zycie zaczyna sie wieczorem (ze wzgledu na temp. koniec lipca godz.23.00 - 30 stopni),całośc ciagnie sie wzdłuż zatoki , liczne knjpki , po 23 polecam bar streat z licznymi dyskotekami , oraz knajpki przy promenadzie.Wszedzie mozna dotrzeć dalmuszami po 1,5 lira od osoby.Ja mieszkałem z rodzinką W hotelu Grand Pasa - sam hotel super jeden minus to plaża - do której trZeba kawałek dojść ale nie warto bo niezbyt ciekawa , lepiej zostac w hotelu , fajny basen z trzema zjeźdzalniami , animacje słabe , posiłki spoko można zawsze coś sobie wybrać , sporo Anglików , Turków i Rosjan , duża ilośc równiez Polaków.Ogólnie super cały wyjazd napewno tam wróce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmarusia Re: Marmaris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 23:09 Zalezy czego oczekujecie od wyjazdu do Marmaris.Wrocilam dzis i faktycznie zycie nocne tam kwitnie.Napewno kazdy znajdzie cos dla siebie.Grand Pasa to dosc ladny z zewnatrz hotel(bylam w Green Nature-obok Grand Pasa),ale maly basen i ogolnie teren.Idac od Grand Pasa do glownej ulicy i skrecajac w lewo do centrum mozna zrobic zakupy ciuchowe o ile ktos lubi podroby ze swiecacymi napisami typu "adidas".Sa tam tez biura podrozy.Idac do portu promenada mozna zabawic sie w jednej z licznych knajpek.Idac promenada w odwrotna strone,czyli do Icmeler mozna podziwiac niesamowita roslinnosc lub ok.6.30 piekny wschod slonca.Niedaleko Grand Pasa jest niewielki,ale warty obejrzenia meczet.Ja bylam tydzien z mezem i dzieckiem i bylismy tylko na wycieczce na tej pieknej plazy na ktorej wielkie zolwie careta careta znosza jaja.Polecam jednak wycieczki z polskiego biura,bo tam jest przewodnik,ktory dokladnie odpowie na nasze pytania. Odpowiedz Link Zgłoś