Gość: gosia IP: 62.61.47.* 06.06.09, 19:15 jaką walutę w tym roku zabrać euro dolary czy już w Polsce kupić liry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olin1980 Re: waluta co zabrać 06.06.09, 19:37 Nauczono mnie,że jak się gdzieś wchodzi to się puka,a jak się wchodzi na forum to się szuka... A jak się nie chce szukać to kup w Polsce liry,powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: olin 1980 06.06.09, 20:23 A mnie nauczono ,że odpowiada sie na temat a nie ....filozofuje.A jeżeli chodzi o pytanie forumowicza - nie ma rożnicy czy weżmiesz dolary czy euro. Tabele kursowe są porownywalne i wymienisz walute po kursie dnia. Uważam ,ze zakup w Polsce lirow to ..najmniej korzystna opcja. Jadę na impreze objazdowa i tak własnie zrobie. WP2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: waluta co zabrać IP: 62.61.47.* 06.06.09, 21:15 he he poeta się znalazł pewnie że szukałam ale na forum sa info z tamtego roku a jak wiadomo różnie to bywa i opcje sie zmieniaja wiec wolalam sie upewnić zycze powodzenia w dalszej twórczości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Prosty test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 21:23 weź cenę wizy w euro i dolarach i zobacz ile to wychodzi w złotówkach. Różnica niewielka ale na korzyśc dolarów. Radzę weź dolary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: waluta co zabrać IP: *.tktelekom.pl 06.06.09, 21:22 > Nauczono mnie,że jak się gdzieś wchodzi to się puka do urzędów jak wchodzisz to się nie puka tak na marginesie Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: waluta co zabrać 07.06.09, 12:20 olin1980 napisała: > Nauczono mnie,że jak się gdzieś wchodzi to się puka,a jak się > wchodzi na forum to się szuka... > A jak się nie chce szukać to kup w Polsce liry,powodzenia. I to jest właściwa odpowiedz.Choć ja niezmiennie twierdzę od dawna że Turcja to kraj kamienia łupanego,jeszcze wspólnota plemienna,do cywilizacji bankomatów czy walut to im jeszcze daleko.A o hotelach czy innych all nie ma co mówić.Wyłącznie namioty,jurty no i na bosaka.Szczytem cywilizacji jest podróż osiołkiem.Koła jeszcze nie znają.No więc takie pytanie o walutę nie na miejscu.Pytającym podpowiadam że zawsze coś na handel wymienny,koraliki,paciorki,muszelki itp.pierdoły.Kto zechce to uwierzy.Póki co to po powrocie dziś z tych rejonów byłem spełnić obowiązek wylania skisłych kartofli a teraz pospać.Jak nie wytną to popiszemy potem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: waluta co zabrać IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.09, 21:26 Za 1 dolara dostaniesz 1lira.Za jedno euro dostaniesz 1.50 lira.Np karta telefoniczna na 1oo impulsów kosztuje około 8 lirów,sok ze świerzych owoców od 2do 3 lirów.Wymieniaj małe sumy kurs zmienia się codziennie.Turcja stała się bardzo droga ,miłego odpoczynku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba bzdury piszesz anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 22:02 za 1 dolara dostajesz 1,47-1,5 lira, za 1 euro 2,05 lira. Kurs z soboty z Marmaris/Icmeler/Turunc. Karta na 50 impulsów kupiona na poczcie - 3,75 lira. Sok 4-5 YTL. Kurs nie zmienia się tak jak na złotówce. W ciągu dwóch tygodni kurs na euro zmienił się z 2 na 2,05. Wymieniając małe sumy nie odczujesz róznicy. Ech kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-a do Kuby IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.06.09, 15:12 co kobiety???? Ja dodam do tego, że wypłaciłam na miejscu w bankomacie (wcześniej dowiedziałam się który współpracuje z moim bankiem i będę miała bez prowizji) i policzyli mi po 2.05 zł za 1 lira. Dodam że było to ok 2 tyg.temu, bo od tygodnia jestem w Polsce. ps.ale zgadzam się z Twoimi "przeliczeniami" Odpowiedz Link Zgłoś
grazynanowa Re: waluta co zabrać 06.06.09, 22:03 Gość portalu: anka napisał(a): > Za 1 dolara dostaniesz 1lira.Za jedno euro dostaniesz 1.50 lira. Podajesz nieaktualny od dawna przelicznik ,za 1$ - 1,54 TL za 1€ - 2,15 TL Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: waluta co zabrać 06.06.09, 22:21 Porównujac przelicznik ktory podaje grazynowa a kurs z onetu wychodzi ,że praktycznie ..wsio ryba. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
margo271 Re: waluta co zabrać 07.06.09, 10:15 no tak właśnie myslałam, ten anki przeliczik mnie zbił z tropu hahah azynanowa napisała: > Gość portalu: anka napisał(a): > > > Za 1 dolara dostaniesz 1lira.Za jedno euro dostaniesz 1.50 lira. > > Podajesz nieaktualny od dawna przelicznik ,za 1$ - 1,54 TL za 1€ - > 2,15 TL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: waluta co zabrać IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.09, 10:37 Gosiu teraz już wiesz jaką walute zabrać ze sobą .Nie mogliście od razu pomóc dziewczynie tylko się wymądrzać dupki. Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: waluta co zabrać 07.06.09, 11:01 Przy takim nastawieniu możesz zawsze liczyć Aniu na życzliwą pomoc doświadczonych forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
margo271 Re: waluta co zabrać 07.06.09, 10:13 no to w takiej sytuacji najbardziej opłaca sie kupic w Polsce liry, dzisiaj stoi 2,32. Skoro za dolka mam dostać lira??? Gość portalu: anka napisał(a): > Za 1 dolara dostaniesz 1lira.Za jedno euro dostaniesz 1.50 lira.Np > karta telefoniczna na 1oo impulsów kosztuje około 8 lirów,sok ze > świerzych owoców od 2do 3 lirów.Wymieniaj małe sumy kurs zmienia się > codziennie.Turcja stała się bardzo droga ,miłego odpoczynku . Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: waluta co zabrać 07.06.09, 10:30 Życzę powodzenia przy próbie zakupu lirów w Polsce, zwłaszcza po podanym kursie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: waluta co zabrać 07.06.09, 11:18 A ja swoim zwyczajem biore dolary i euro :DD Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka A ktoś wie, gdzie w Turcji najlepiej kupić liry? 07.06.09, 13:28 kasia_p45 napisała: > A ja swoim zwyczajem biorę dolary i euro :DD Ja też i oczywiście szybo część wymienię na liry (bo w kraju jest to niemożliwe przynajmniej w moim regionie). Wystarczy porównać cennik w delfinarium w lirach i euro, by nie mieć już wątpliwości co do tego, że najkorzystniej zapłacić w lirach właśnie. A ktoś wie, gdzie najkorzystniej kupić liry? (oczywiście wiem, że nie w hotelu) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: A ktoś wie, gdzie w Turcji najlepiej kupić li 07.06.09, 14:04 No właśnie to samo pytanie. Ja bede w Armoni na Bodrum. Gdzie najblizej wymienie walute? Odpowiedz Link Zgłoś