Dodaj do ulubionych

30 -te urodziny

21.04.05, 19:44
Hej czy ktos dzisiaj obchodzi 30-te urodzina, bo ja właśnie tak. Ojej nigdy
jakoś o tym nie myslałam, że czlowiek tak szybko się starzeje. A tu proszę
trzydziestka na karku. Czuje się jakoś dziwnie. Niby dorosła kobieta, a w
ogóle nie mam ochoty wkraczać w ten nowy etap mojego życia. Chyba łatwiej być
taka szaloną dwudziestolatka, bez stresów, odpowiedzialności, liczenia,
wymagań ipt. Czy ktoś sie zemna zgadza? Czy macie podobne refleksję?
Kto jeszcze dziś kończy "trzydziestkę"? Czekam na Wasze refleksje!
Obserwuj wątek
    • agat337 Re: 30 -te urodziny 21.04.05, 19:55
      Doskonale Cię rozumiem... ale coś Ci powiem - nie poddawaj się presji, w końcu
      30 lat to nie żaden KONIEC. To nie żaden magiczny próg do dorosłości. Niektórzy
      są zmuszeni dorosnąć znacznie wcześniej ... i co z tego ? Ciesz się życiem jak
      umiesz i nie zaprzątaj głowy jakimis wyliczeniami. W najgorszym wypadku, za
      jakiś kawał czasu zostaniesz infantylną starszą panią ;). Bądź młoda tak długo,
      jak długo mozesz sobie na to pozwolić. Pozdrawiam i życzę wszystkiego
      najlepszego !!!
      • mbweronika Re: 30 -te urodziny 23.04.05, 17:23
        Dzięki za pocieszenie i życzenia!
    • malgosia60011 Re: 30 -te urodziny 22.04.05, 18:08
      nie dawno skonczylam 21 lat wiec jeszcze troche do 30-stki.Ale nie przejmuj sie
      wiekiem.Wszystkiego naj naj najlepszego
    • dzenifer Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!! 24.04.05, 17:18
      witam! rowniez w tym roku (listopadzie) koncze 30 lat i jakos nie mam z tego
      powodu depresji, w przeciwienstwie do moich 2 przyjaciolek... nie wiem czy to
      ma znaczenie, ale obie maja dzieci, czuja sie stare, zmeczone zyciem itp... ja,
      szczerze piszac, nie bardzo rozumiem o co to cale halo, poniewaz nie czuje sie
      stara i "ze juz mam blizej niz dalej". prawda jest, ze zmienilam kremy, sposob
      ubierania sie tez nie jest juz taki jak 10 lat temu, ale kto przez cale zycie
      ubiera sie tak samo??? uwazam,ze 30to nic strasznego. wszystkiego naj... naj...
      naj... w dniu urodzin!!! wroclawianka
      • martyna75 Re: Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!! 26.04.05, 15:54
        ja za miesiac koncze 30 latek i wcale mnie to nie martwi,prawde mowiac to czuje
        sie lepiej niz 10 lat temu, juz nie jestem taka glupiutka jak wtedy, mam
        poczucie wlasnej wartosci,pozbylam sie kompleksow, nie czuje sie wcale na tyle
        lat ile mam i tez nie wygladam na swoj wiek, mam chlopaka 3 lata mlodszego i to
        wszystko pewnie powoduje ze ciagle czuje sie mlodo, nie mam zamiaru sie szybko
        zestarzec, mam jeszcze wiele do zrobienia w zyciu, pozdrawiam wszystkie 30
    • pasya Re: 30 -te urodziny 30.04.05, 18:40
      A ja 30-tkę kończę we wrześniu. Jeszcze pół roku temu ta myśl mnie przerażała,
      ale teraz? NIE!
      To zależy jak podsumowujesz swoje dotychczasowe życie, no i jak się czujesz. Ja
      osiągnęłam to czego właściwie chciałam. Jestem coraz bardziej szczęśliwa i
      patrzę optymistycznie na świat. Wiem czego chcę i wiem czego nie chcę. Mam
      swoje zdanie i czuję się dużo silniejsza. Wiek to między innymi sprawa ducha.
      Nawet słodka 20-latka może czuć się wewnętrznie jak podstarzała kobieta (nie
      obrażając nikogo). Tak więc ciesz się życiem i póki co ciesz się, że nie masz
      więcej.. ;)
      Drażnią mnie tylko konwenanse, że 30-letnim kobietom pewnych rzeczy już nie
      wypada. Od nas zależy czy się z tym zgodzimy. Nieprawdaż?!

Podobno życie zaczyna się po trzydziestce. Głowa do góry. I spełnienia marzeń ;)
      pozdr

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka