michulek 16.03.05, 14:44 Przygotowuję się do LCCI business 2, będę bardzo wdzięczna za wskazówki od osób, które jego zdawały: czego sie spodziewać, czy jest trudny itd. Z góry dzięki Kasiak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michulek Ponawiam pytanko 16.03.05, 21:54 Poratuje mnie ktoś czy nikt nie zdawał tego LCCI? Odpowiedz Link Zgłoś
az69 Re: LCCI 2 Business 16.08.05, 10:36 a jaj mam pytanie do ciebie:) chcialabym, sie dowiedziec czegos wiecej o samym kursie. wiem ze sa 4 poziomy i tak mniej wiecej jaki poziom LCCI odpowiada FCE? w jakiej szkole przygotowujesz sie do tego egzaminu i wjakim miescie? z gory dzeki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_k1 Re: LCCI 2 Business 30.08.05, 16:21 Troche dziwne pytanie zadalas - jak to "czy jest trudny"? Dla mnie bardzo prosty, dla mojej niemieckojezycznej siostry - okropnie trudny, wlasciwie nie do przejscia. Ja zdawalam jakies 3 lata temu poz. 3, dwa bodajze lata temu, jak tylko weszla - 4, wiec tutaj ciezko mi cokolwiek powiedziec. Sciagnij sobie przykladowe testy i sprawdz sama, czy poziom Ci odpowiada. Generalnie LCCI 2 jest niewiele wart jesli myslisz o tym jako o atucie np. w szukaniu pracy, co innego jesli chodzi Ci o "zdyscyplinowanie sie" do nauki. Nie jest to zbyt wysoki poziom znajomosci jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
ktwardokes Re: LCCI 2 Business 22.10.05, 20:07 Jestem pod wrażeniem. Chciałabym Cię zapytać w jakiej szkole przygotowywałaś się do egzaminu( o ile nie uczyłaś się samodzielnie) i czy możesz którąś polecić. Trzy lata temu zdawałam trzeci poziom ale wtedy mieszkałam w innym mieście. Teraz chciałabym zrobić czwórkę i zapisałam się do TFLS ale nie mam pojęcia czy dokonałam właściwego wyboru szkoły. Nikt z moich znajomych nie chodził tam na zajęcia. Będę wdzięczna za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_k1 Re: LCCI 2 Business 24.10.05, 09:40 Nie przygotowywalam sie na zadnych kursach, nie moge wiec nic Ci polecic. Uczyc tez sie raczej specjalnie pod katem egzaminu nie uczylam, mam z business eng kontakt codziennie, i to wlasciwie wystarcza. TFLS - jakos nie szanuje tej szkoly, ale mam nadzieje, ze bedzie ok. pozdrawiam, milej nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
ktwardokes Re: LCCI 2 Business 24.10.05, 23:32 Dzięki za odpowiedz. Mam nadzieję, że szkoła mnie nie rozczaruje. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ireneusz1 Re: LCCI 2 Business 15.09.05, 11:52 Hej! To zależy na jakim poziomie językowym teraz jesteś...z języka ogolnego odpowiada on mniej wiecej intermediate-post intermediate.Wiem że spore problemy pojawiają sie na części pisemnej dla osób które nie maja przygotowania ekonomicznego, nie znają odpowiedniej terminologii..często sa problemy z samym layoutem,który jest szczególnie wazny i specygiczny dla różnych typów korespondencji handlowej, m.in.w memo które pojawia sie dosyć często itd. W zeszłym roku przygotowywałam do LCCI właśnie 2.Mam bardzo dobre materiały z SGH-studiuję na SGH i anglistyce UW-szczegolnie do korespondencji i Business English ogólnie.Jeśli jestes zainteresowana chętnie pomogę podczas korepetycji, niedrogo i solidnie.ewentualny kontakt; vanta@o2.pl, 501061588 Odpowiedz Link Zgłoś