farmazoline 14.04.12, 09:49 Państwo będzie budowało fabryki? 0 bezrobocia nie ma nigdzie na świecie. Co to za brednie:) Jak widać ten gość powie wszystko czego od niego ludzie chcą usłyszeć. A Ryfiński coś o tym torze formuły 1 wspomniał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Heniek Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 10:56 Jak można wierzyć temu pajacowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdanka Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: 194.181.137.* 14.04.12, 11:30 Ktoś słusznie porównał go do Leppera tyle że miejskiego: mówi to co ludzie chcą usłyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hucpa Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.radom.vectranet.pl 14.04.12, 21:13 Donald Franc-iszek politykiem roku !!!!! Kasia Tusk to wspaniały bloger !!! Weronisia Marczuk to wybitny prawnik ! Stefcio Niesioł to kulturalny gośc ze świeżym oddechem ! Niejaki Michnik to bardzo obiektywny POLSKI dziennikarz !!! Julka Pitera to niezwykle praworządna kobieta ! Pierwsza dama ... rozwiń całośćto urocza i zwiewna niewiasta !!!... Powiedz coś jeszcze TVNowsko-szechterowsko-WSIowo-platformiana propagando . Chcemy sie wiecej pośmiac !!!!!! ---PS--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nero Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.radom.vectranet.pl 14.04.12, 21:20 Premier Donald Tusk, przedsiębiorca Ireneusz Król oraz Zakład Ubezpieczeń Społecznych – to laureaci Gospodarczych Malin za 2011 rok, czyli „wyróżnień” organizacji Pracodawcy RP i „Pulsu Biznesu" dla osób i instytucji, które w minionych dwunastu miesiącach miały negatywny wpływ na polską gospodarkę, szkodziły przedsiębiorczości, bądź psuły standardy rynku kapitałowego. - Maliny to bardzo demokratyczny plebiscyt – podkreślił redaktor naczelny „Pulsu Biznesu” Tomasz Siemieniec. Kandydatury nominują czytelnicy gazety oraz internauci. W tym roku wpłynęło aż 246 kandydatur. Z tych, które najczęściej się powtarzały, wybrano po trzy w kategoriach: polityk, przedsiębiorca i instytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchaczka Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 11:46 Poszłam posłuchać Palikota z ciekawości. Nawet nie co on powie ale jak przyjmą go radomianie. I o dziwo muszę stwierdzić, że czytając relację dochodzę do wniosku, że byłam chyba na innym spotkaniu. Autorkę tekstu znam z innych spotkań więc doskonale widziałam jak stała wciśnięta w kąt przy drzwiach bo nie było gdzie usiąść. Była może na 1/4 spotkania a ocenia jego całość. Człowiek, który wypowiedział słowa z tytułu (jeden a nie kilku słuchaczy) bąknął coś pod nosem. Ja zrozumiałam "Mówi pan realnie" ale on stał koło autorki więc rzeczywiście mogłam się przesłyszeć. Nie zmienia to faktu, że w ciągu spotkania sala kilka razy przerywała Palikotowi oklaskami. Ale wtedy nie było już autorki. Do końca wytrwało na oko 90 procent przybyłych. Te całe "grupki" liczyły dwie osoby, które wróciły po kilku minutach (sądząc po zapachu, po papierosku). Większe grupy opuszczały spotkanie pod koniec bo rzeczywiście było już nudno i sama ledwo usiedziałam. Dlaczego ktokolwiek nie przyjedzie do Radomia to spotkania z nim są wypaczone w relacjach medialnych w zależności od upodobań politycznych piszącego lub redakcji? A Ryfiński, racja, o torze słowem się nie zająknął. Spotkanie mimo wszystko oceniam na 4+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.radom.vectranet.pl 14.04.12, 21:04 A w Stalowej Woli miting rozpoczął się ok. godz. 14. Zaraz potem na salę wszedł pierwszy mężczyzna i zaczął przerywać liderowi Ruchu Palikota. Był natarczywy. Ciągle powtarzał: "My to już wszystko wiemy. To nie my mamy słuchać, tylko pan nas". Kiedy kilka osób poprosiło go o opuszczenie sali, doszło do szarpaniny i bójki. Inny mężczyzna chciał wejść na spotkanie z reklamówką, w której miał buty. Twierdził, że na przebranie a nie po to, by rzucać nimi w Palikota. Mężczyzna miał tez przy sobie butelkę wódki. Ochroniarz nie wpuścił go na spotkanie. Pod koniec spotkania z Januszem Palikotem na salę wszedł szybkim tempem młody mężczyzna powtarzając: "Ja tego Palikota zatłukę" - pisze stalowka.net. Według gazeta.p, mówił natomiast: "Ja tego Palikota zapier..." Wezwano policję. Świadkowie twierdzą, że młody człowiek mógł być pod wpływem narkotyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.12, 11:52 PIS dał na wybory ponad 30mln, Ruch Palikota 1mln 700tysięcy .... drżyjcie dupki... i oceniajcie realnie! Byłem słuchałem, było racjonalnie. A zakutych łbów nic nie przekona, zresztą nie dla nich ta wizyta i wykład. Czy retoryka smoleńska powiększy elektorat? Bardzo wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieradomianin Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.radom.vectranet.pl 14.04.12, 12:24 Nie byłem nie widziałem, nie słuchałem. Ale cieszę się bardzo, że ostatnie dwa głosy są racjonalne i niezależne. Jak bardzo radomianom brakuje niezależnego myślenia! Samodzielnej, rzeczowej realnej oceny faktów. Uważam, że Palikota kreuje się na diabła. Jest owszem populistą ale kto z obecnych polityków nie jest? Myślę, że z czasem ma szansę okrzepnąć na scenie politycznej a wtedy przestanie pieprzyć o torach formuły 1 i zacznie mówić o rzeczach realnych. Na pewno obecnie wiele więcej szkody na scenie politycznej przynosi powtarzanie kłamstw o katastrofie Smoleńskiej przez Kaczyńskiego i mącenie ludziom w głowach niż niewinne przy tym pierniczenie o torze Formuły 1. Tak czy inaczej nie skreślał bym Palikota łatwo ze sceny politycznej i nie tworzył bym wrażenia, że jest diabłem lub głupim populistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beria Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.radom.vectranet.pl 14.04.12, 13:03 1. Jan Kuriata, poseł PO był zarejestrowany w 1984 r. jako tajny współpracownik SB, ps. "Piotr". Zdjęty z ewidencji w 1990 r. Materiały złożono w archiwum; 2. Tomasz Nowak, poseł PO był 1 marca 1989 r. zarejestrowany przez SB z Konina jako kontakt operacyjny, ps. "Aktor". Pozyskany do sprawy o krypt.... rozwiń całość "Pegaz" ("zagadnienie" - kultura i sztuka). Zdjęty z ewidencji 9 stycznia 1990 r. Materiały zniszczono. 3. Zbigniew Pawłowicz, senator PO był zarejestrowany w 1977 r. jako tajny współpracownik Wojskowej Służby Wewnętrznej, czyli kontrwywiadu wojska PRL, ps. "Pawlik". 4. Marek Konopka, senator PO został w 1982 r. zarejestrowany jako tajny współpracownik kontrwywiadu wojska PRL ps. "Marzena". 5. Michał Boni, doradca premiera Tuska w 1992 roku został wymieniony jako TW "Znak" na tzw. liście Macierewicza. 31 października 2007 wydał publiczne oświadczenie, że w 1985 Służba Bezpieczeństwa za pomocą szantażu zmusiła go do podpisania deklaracji współpracy. 6. Stanisław Jałowiecki, eurodeputowany PO występuje w katalogu IPN jako konsultant" SB z 1973 r., w tym roku został ostatecznie uznany przez Sąd Najwyższy za "kłamcę lustracyjnego". 7. Andrzej Olechowski, współtwórca PO i do dziś jej członek znalazł się w 1992 r. na liście Macierewicza. Jako jeden z nielicznych polityków centroprawicowych złożył oświadczenie lustracyjne o przyznaniu się do współpracy ze służbami specjalnymi PRL - w okresie pracy w instytucjach międzynarodowych współpracował z wywiadem (Departament I MSW). Był jego kontaktem operacyjnym o pseudonimie "Must". Członek PZPR. 8. Iwona Śledzińska-Katarasińska, posłanka PO w PRL związana z "Głosem Robotniczym", organem Komitetu Wojewódzkiego PZPR w Łodzi. W 1997 była kandydatem na stanowisko ministra kultury i sztuki w gabinecie Jerzego Buzka; wycofała się na skutek protestu AWS po oskarżeniu jej o udział w antysemickiej nagonce w 1968. 9. Kazimierz Kutz, poseł PO w 1971 r. został zarejestrowany przez SB jako kandydat na tajnego współpracownika. Po trzech latach zmieniono mu kategorię na "zabezpieczenie", a półtora roku później sprawę zakończono "z powodu braku możliwości operacyjnych". W latach 70. uczestniczył w naradach Komitetu Centralnego PZPR na temat kultury. Wygłosił przemówienie gdzie zaatakował Stanisława Bareję używając terminu "bareizm" jako synonimu kiczu. Od tego czasu reżyser "Misia" nie podał ręki Kutzowi. W stanie wojennym zwolniony z internowania po podpisaniu `deklaracji o lojalności'. Od 1983 mieszka w Warszawie w tzw. "Zatoce czerwonych świń". W 2005 członek Komitetu Honorowego Kandydata na Prezydenta RP Włodzimierza Cimoszewicza. 10. Zbigniew Ćwiąkalski, minister sprawiedliwości i prokurator generalny w rządzie Donalda Tuska w latach 1972-1981 członek PZPR, był szefem uczelnianej Podstawowej Organizacji Partyjnej. Według dokumentów IPN został zarejestrowany jako kandydat na tajnego współpracownika Służby Bezpieczeństwa w 1985 r. Zaprzeczył jakiejkolwiek propozycji współpracy, a sam fakt zarejestrowania wiąże z wyjazdem na półtoraroczne stypendium do RFN w 1986 r. 11. Barbara Kudrycka, minister nauki i szkolnictwa wyższego w rządzie Donalda Tuska karierę polityczną zaczynała w latach 70. w PZPR. Z partii wystąpiła po wprowadzeniu stanu wojennego. 12. Andrzej Rzepliński, wybrany na sędziego Trybunału Konstytucyjnego z poparcia PO, kandydat PO na stanowisko Rzecznika Praw Obywatelskich w 2005 r., do 1981 należał do PZPR. Pod koniec lat 70. II sekretarz POP PZPR w Instytucie Profilaktyki Społecznej i Resocjalizacji UW. 13. Marian Czerwiński, poseł PO. W 1989 został posłem na Sejm X kadencji (tzw. Sejm kontraktowy) z okręgu Dębica z listy PZPR. Przewodniczący PO w powiecie dębickim. 14. Leszek Korzeniowski, poseł PO, przewodniczący PO w województwie opolskim, były członek PZPR. 15. Miron Sycz, poseł PO, b. członek PZPR. Należy do Stowarzyszenia Ordynacka. 16. Bożena Sławiak, posłanka PO, była członkiem PZPR. 17. Karol Węglarzy, radny sejmiku śląskiego z PO, w latach 1980-1985 pełnił funkcję posła na Sejm PRL VIII kadencji z listy PZPR. Od 2001 należy do Platformy Obywatelskiej. 18. Gen. Janusz Bojarski, dyr. Departamentu Kadr w Ministerstwie Obrony Narodowej, w przeszłości dwukrotnie pełniący funkcję szefa rozwiązanych Wojskowych Służb Informacyjnych. Absolwent m. in. Wojskowej Akademii Politycznej im. Feliksa Dzierżyńskiego, znany również jako wieloletni współpracownik gen. Dukaczewskiego. 19. Robert Kowalski, absolwent Moskiewskiego Państwowego Instytutu Stosunków Międzynarodowych (MGiMO) w czasach ZSRR. Zwolniony ponad rok temu ze stanowiska teraz został wiceszefem departamentu kadr i szkoleń w MSZ. 20. Marek Staszak, prokurator krajowy, ukończył studia prawnicze na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. W latach 1980-1984 pracował w Prokuraturze Rejonowej w Międzyrzeczu i Poznaniu. Był prokuratorem Prokuratury Rejonowej w Środzie Wielkopolskiej (1985-1989) i podsekretarzem stanu w Ministerstwie Sprawiedliwości w czasach rządów SLD (2001-2003). 21. Zdzisław Skorża, wiceszef ABW, były funkcjonariusz SB. 22. Maria Wągrowska, wiceminister obrony narodowej w rządzie Donalda Tuska, podała się do dymisji 13 grudnia, wg `Trybuny' po tym, jak w IPN znaleziono materiały na jej temat. Oficjalny powód odejścia: `z powodów rodzinnych'. 23. Tadeusz Nalewajk, wiceminister spraw wewnętrznych i administracji z nominacji PSL, podał się do dymisji 7 stycznia 2008, `ze względów osobistych'. Wg `Trybuny' powodem jego dymisji były materiały znalezione w IPN. 24. Gen. Piotr Czerwiński wiceszef MON od 29 listopada 2007 r. 4 stycznia 2008 zrezygnował z funkcji. W latach 1985-1987 studiował w Akademii Pancernej im. Malinowskiego w Moskwie. Gdy Bogdan Klich powołał go na sekretarza w Ministerstwie Obrony Narodowej, Aleksander Szczygło ujawnił, że żandarmeria wojskowa prowadzi wobec Czerwińskiego dwa śledztwa. Prokuratura potwierdziła, że generał mógł przekroczyć swoje uprawnienia i przyjąć korzyść majątkową w latach 2003-2004. 25. Grażyna Leja, wiceminister sportu i turystyki w rządzie Tuska złożyła dymisję 4 stycznia 2008 r. `Poinformowano mnie, że w IPN-ie są na mnie jakieś dokumenty, okazało się, że IPN uznał, gdy rozpoczęłam pracę w rządzie koalicji PO-PSL, iż dysponuje dowodami, które mnie obciążają". 26. Cezary Grabarczyk - minister infrastruktury, wieloletni działacz PRL-owskiego harcerstwa, m.in. zastępca komendanta hufca ds. programowych. 27. Waldemar Pawlak - minister gospodarki, od 1985 działacz ZSL, poseł sejmu kontraktowego z listy ZSL 28. Marek Sawicki - minister rolnictwa, działacz ZSL 29. Genowefa Tokarska - wojewoda lubelski, działaczka ZSL 30. Marian Podziewski - wojewoda warmińsko-mazurski, działacz ZSL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyroki demokracji Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.12, 23:21 Nie podobają ci się Kutz i Rzepliński? A Nowak, bo był w złym harcerstwie? Inni bo byli w ZSL? Zatem dobrzy są tylko byli ministranci? Człowieku, tak radykalny to nawet nie jest Wielki Prezes! Ale przecież w Polsce jest demokracja... chyba nie rozumiesz co to znaczy? I Masz zapewne niewiele lat i szczeście, bo inaczej możnaby cie oskarzyć że chodziłeś do komunistycznej szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sondaż Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.radom.vectranet.pl 14.04.12, 14:32 Nerwowo sie robi. Oficjalnie PO ma 3% przewagi nad PISem a nieoficjalnie PIS ma 10% wiecej. Palikot już dołuje. Sld go wyprzedziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.12, 18:11 Ja natomiast słyszałem, że nieoficjalnie RP ma 29 %. Dane z tej samej nieoficjalnej agencji, która nieoficjalnie podaje, że PiS ma 10 % przewagi nad PO. Rankingi tego typu można sobie darować. Przed ostatnimi wyborami agencje dawały Palikotowi 7%. A PiS już doganiał PO. Niestety Kłamczyńskiemu 6 raz się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy POLAK Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.algo.radman.pl 14.04.12, 18:32 ZWYCIĘŻYMY, IV RP już blisko, Będzie sojusz z PALIKOTEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molo Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.radom.vectranet.pl 14.04.12, 19:08 Kilkadziesiąt osób zatrzymała policja w Katowicach po starciu dwóch manifestacji: Obozu Narodowo-Radykalnego (ONR) i Śląskiego Ruchu Antyfaszystowskiego. Zatrzymani należą do grupy antyfaszystów, która próbowała zablokować legalną manifestację Obozu Narodowo-Radykalnego. Policja znalazła przy antyfaszystach m.in. pojemniki z gazem łzawiącym, drewniane kije i pałki, nóż i pistolet. Jak poinformował rzecznik katowickiej policji Jacek Pytel, zatrzymani należą do grupy określającej się jako antyfaszyści. W miejscu ich nielegalnego zgromadzenia policjanci znaleźli m.in. pojemniki z gazem łzawiącym, drewniane kije i pałki, nóż, pistolet, a także ochraniacze na szczęki i sól fizjologiczną do przemywania oczu. - Znaleźliśmy także dokumenty świadczące o tym, że przedstawiciele tej grupy mieli swój szczegółowy plan działania i planowali zaatakowanie manifestacji. Dysponowali m.in. mapą przemarszu ONR, na której zaznaczono określone punkty - powiedział rzecznik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molo Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.radom.vectranet.pl 14.04.12, 19:10 To, że jesteście tutaj wszyscy razem (...) świadczy o tym, że SLD żyje, że bzdurą jest to, że Palikot nas zje - powiedział przewodniczący Stowarzyszenia Ordynacka Włodzimierz Czarzasty, który w sobotę został wybrany na szefa SLD na Mazowszu. Pokonał swoją kontrkandydatkę, dotychczasową szefową w tym regionie, Katarzynę Piekarską stosunkiem głosów 111 do 106. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrzy z boku Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.12, 23:44 - to że robi się nerwowo to widać po reakcjach na Ruch Palikota = Nowoczesna Polska! Bojówki prawicy na spotkanich, nagonka w telewizji, choćby komentarze w GW i na tym forum... Schyłkowe partie władzy, tzn wszystkie w Sejmie, nie mają nic do zaproponowania ludziom, żadnej wizji, zero propozycji, dbają tylko o własne elektoraty - biura poselskie i etaty dla przydupasów... jedni -Smoleński i pomniki... drudzy - Bruksela i euro... trzeci - KRUS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molo Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.radom.vectranet.pl 14.04.12, 19:11 Podczas spotkania lidera Ruchu Palikota z mieszkańcami Stalowej Woli do sali szkoły muzycznej wszedł ok. 50-letni mężczyzna. My to już wszystko wiemy. To nie my mamy słuchać, tylko pan nas - wykrzykiwał, przerywając wystąpienie Palikota. Mężczyznę próbowano wyprowadzić, ale jak podaje gazeta.pl, doszło do szarpaniny i bójki. Na pół godziny przed końcem spotkania do akcji wkroczył kolejny mężczyzna i zaczął krzyczeć: "Ja tego Palikota zapier...". Usiadł na środku sali, zaczął przeklinać. Ktoś wezwał policję - pisze portal stalowka.net. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wajda Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.radom.vectranet.pl 14.04.12, 21:47 "Pojechał Tusk z Nowakiem do Moskwy. Prezydent Putin dał mu prezent - modny płaszcz. Tusk wócił do Warszawy i mówi do Nowaka - Ty słuchaj, coś ten płaszczyk za krótki, a w Moskwie wyglądał na dobry. Panie premierze, ale pan go na Kremlu przymierzał na kolanach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj a może tak? IP: *.radom.vectranet.pl 15.04.12, 07:21 jedzie autem donek ryzy oszust, komur, paligłup, i wincent ps. puknij się w głowę dosiada się w ostaniej chwili sikor boże pożal się boże mynyster samochód wpada w głęboki wąwóz ponad pół kilometrowy i teraz pytanie kto sie uratował???????????????????????????????????????????????????? naród Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.radom.vectranet.pl 15.04.12, 11:03 W Radomiu trzeba mowic to co ciemny tutejszy lud chce uslyszec...wiadomo dlaczego wybory wygrywa PiS a miasto wyglada jak wyglada...inna sprawa ze nigdy nie mielismy szczescia do dobrego gospodarza...same zasciankowe miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xerxes Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.radom.vectranet.pl 15.04.12, 11:44 Udowodnili to już wielokrotnie nasi dzielni dziennikarze z Polsatu, TVP oraz TVN, nie mówiąc już o naszych dziennikarzach z TOK fm oraz Polskiego Radia. To samo dotyczy afery hazardowej, stoczniowej, smoleńskiej, szpitalnej, autostradowej, stadionowej, receptowej, szkolnej, emeryturowej, TV cyfrowej oraz afery inwigilacji internetowej (ACTA). Zawsze nasi dziennikarze dzielnie stoją na straży prawdy oraz na straży ustroju. Winę za całe zło w naszej ukochanej ojczyźnie ponosi PiS, który Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.radom.vectranet.pl 15.04.12, 12:02 Przekaz dnia nr 2012 / 04 / 13 - 002 Dzisiejszy przekaz dnia: Z przykrością muszę stwierdzić, że coraz więcej dziennikarzy zaczyna się wymykać spod naszej kontroli, co bardzo utrudnia nam pracę nad urabianiem opinii publicznej za pomocą głównych mediów. Staramy się w tej sprawie coś robić. Na szczęście niewielu ludzi jak na razie szuka informacji w internecie. W tej sprawie też coś robimy, ale jak widzicie, nie jest łatwo, bo przedwcześnie sypnęło się z projektem ACTA. Prawdziwe sondaże pokazują, że coraz mniej ludzi chce na nas głosować (15,8 %) oraz, że rośnie liczba niezdecydowanych, którzy rozważają głosowanie na PiS. Platforma tonie, ponieważ nasz elektorat zaczyna się orientować, że myśmy ich z tą zieloną wyspą oszukali. W tej krytycznej sytuacji trzeba maksymalnie forować Ruch Palikota jako "alternatywę" dla PO !!! Pamiętajcie: ewentualny przyszły rząd pisowski z całą pewnością nie tylko zreaktywizuje, ale i wzmocni CBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.radom.vectranet.pl 15.04.12, 12:03 Dziadek zawsze mnie powtarzał; chłopcze, zapisz się lepiej na ministranta, aniżeli do socjalistycznego ZHP. Bo potem będziesz musiał zgłosić się na listę do ZMS i PZPR, oraz tylko Bóg wie gdzie tam jeszcze! No i pomyśleć, że dziadek miał tylko 4-podstawowe klasy przedwojennego uniwersytetu. A jaki z tego morał? Ano taki, że słuchając dziadka, ja mam po nim spore gospodarstwo i hektary lasów oraz kopę przyjaciół z stosownym zasobem IQ. Natomiast ojciec ma na gomułkowskim kredensie tylko same kolorowe obrazki i wydmuszki statuetek z dedykacjami tych, co to sterczą teraz w IPN na I-szym miejscu czekając na swe pełne odkrycie w tym czasie, kiedy Kaczyński będzie u władzy. Nadto, ojciec o swoich „lizuso-przyjaciołach” już dawno zapomniał, gdyż zaraz się zmyli, kiedy abdykował na wcześniejszą emeryturę z powodu nerwicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WR Farmazoline nie pleć farmazonów! IP: *.radom.vectranet.pl 15.04.12, 21:30 Liberalna polityka i liberalne metody rządzenia kompromitują się coraz bardziej. Powodują kryzysy gospodarcze, wielkie społeczne, regionalne i państwowe rozwarstwienia. Żyjemy w czasach, że konieczne są bardzo silne interwencjonizmy państwowe (patrz działania UE w sprawie kryzysu euro a USA w nacjonalizacji firm). Liberałom nie można tylko odmówić jednego: sukcesów w demagogii i ogłupianiu niektórych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazyna z komina Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.net.upcbroadband.cz 16.04.12, 01:55 Byłam na Palikocie w WSH i poczułam się jakby wróciła komuna i urbanowska propaganda Pomijając bajki dla potłuczonych o całkowitym zlikwidowaniu bezrobocia (za komuny też wszyscy musieli pracować) najciekawiej było na koniec kiedy zaczęło się zadawanie jedynie słusznych pytań Dziadek z mikrofonem podchodził tylko do znanych mu osób które zadawały tylko wygodne pytania o kler, o PiS etc Natomiast na sali na końcu siedziała grupka absolwentów którzy trzymali w górze ręce przez godzinę i nie mogli się doprosić o mikrofon gdy go dostali i jeden zadał pytania o niszczenie przez Palikota cywilizacji chrześcijańskiej od razu jakiś chamuś z zapytał "a ty skąd się tu wziąłeś" No a najlepszym przejawem propagandy było oddanie mikrofonu podstawionemu 10 latkowi który zapytał o wycofanie wojsk z Afganistanu. Jednym słowem syf kiła i mogiła Lizusostwo wazelina i propaganda z najlepszych czasów urbana (guru Palikota) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inne okulary Re: Słuchacze do Palikota: panie, mów pan realnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.12, 13:24 Pojęcie cywilizacja chrześcijańska nie istnieje... Europejską cywilizację stworzyli Grecy i Rzymianie, Kościól przejął władzę głosząc populistyczne hasła i bratając się z ówczesnym władcami namaszczał ich w imie Boga smarząc przy tym swój interes, który się nazywa Majątki Kościelne! Kiedy Kościół już Katolicki był u szczytu władzy w Europie zgotował ludziom Inkwizyjcę i wreszcie co poniekórzy zrozumieli co to dyktatura doktryny jedynie słusznej ! Boże broń nas przed władzą Katolików, Talibów, Komunistów, faszystówczy innych ortodoksów! Jednym słowem Grażyno bredzisz. Ja się nie martwię ze spychania Kleru na margines życia politycznego, niech się rzetelnie zajmują Swoja Robotą! Kościół i kler przez swój archaizm, hipokryzję i brak samokrytyki sobie szkodzi najwięcej i chrześcijaństwu i nie potrzeba do tego Palikota. Np można być biskupem i homoseksualistą czy trzeba czegoś więcej? Pytania z sali były różnorodne i na pewno nie były moderowane jak w Radio Maryja czy na spotkaniach z Prezesem. Hasło Zero bezrobocia jest tylko hasłem - celem, tak mniej więcej jak przestrzeganie dziesięciu przykazań w kulturze chrześcijańskiej ot i tyle. Nie bredź Grażyno z komina - czytaj powoli, ze zrozumieniem to nie jest takie trudne. Odpowiedz Link Zgłoś