IP: *.pilickanet.pl 01.05.02, 10:53
Byliście na pochodzie? Co sądzicie o święcie taki jak dzisiejsze (1 maja)?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: madziaR Re: Pochód IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 18:51
      poszedlem z ciekawosci i przezylem podroz w czasie.
      piekne widoki:) sld przemawia propagandowym jezykiem do narodu, wychwala swoje
      osiagniecia i zbiera glosy na wybory. grabowska, nalecz, kaczmarski - jeden
      belkot i zenada. usmiechnieta mlodziez partyjna (bleeeee)macha flagami,
      sfrustrowane dziadki przyklaskuja lewakom, straz miejska paraduje z dumnie
      wypieta piersia. jakis desperat z ligi republikanskiej szrpie sie z policja na
      boku, a pochod idzie dalej, udajac ze jest ok. show must go on.
      • kaboom Re: Pochód 01.05.02, 22:54
        Gość portalu: madziaR napisał(a):

> poszedlem z ciekawosci i przezylem podroz w czasie.
        > piekne widoki:) sld przemawia propagandowym jezykiem do narodu, wychwala swoje
        > osiagniecia i zbiera glosy na wybory. grabowska, nalecz, kaczmarski - jeden
        > belkot i zenada.

Przyznam ze nie bylem na pochodzie i nie wiem co sie dzialo ale pozwole sobie
        skomentowac.
        Mowisz ze przezyles podroz w czasie, no coz, o to chodzilo ;) Jak siegne pamiecia
        wstecz te kilka-kilkanascie lat to z przyjemnoscia wspominam tamte pochody, a
        najbardziej sklepik z lodami do ktorego zawsze po pochodzie wstepowalismy.
        I mysle ze nie chodzilo tu o pokazanie ze sie nalezy do PARTII i spelnia sie
        obowiazek jaki na nas partia nalozyla, dla mnie taki pochod byl okazja do spotkan
        towarzyskich i wg mnie tak go nalezy traktowac.
        Z braku innych, ciekawszych zajec i widowisk w Radomiu pochod rowniez moze byc
        niezla atrakcja..
        Co do 'propagandowego jezyka' nie bylem to nie wiem, ale dobrze ze nie nazwales
        tego agitacja :)
        Maja okazje do wystapien to korzystaja, nie widze w tym nic zlego, a ocene tego
        co kto mowil zostawmy kazdemu z osobna.

> usmiechnieta mlodziez partyjna (bleeeee)macha flagami,
        > sfrustrowane dziadki przyklaskuja lewakom, straz miejska paraduje z dumnie
        > wypieta piersia. jakis desperat z ligi republikanskiej szrpie sie z policja na
        > boku, a pochod idzie dalej, udajac ze jest ok. show must go on.

Najtrafniejsze jest ostatnie zdanie, Show must go on.
        Nic dodac nic ujac, jedni maja okazje zeby sie pokazac spoleczenstwu, drudzy maja
        okazje zeby sie ponabijac i tak powinno byc.
        Raz ty sie nabijasz, raz sie nabijaja z ciebie :)
        Pozdrawiam

• Gość: zaza Re: Pochód IP: *.pilickanet.pl 02.05.02, 15:12
          Kaboom, czy ty jesteś komunistą?
          • kaboom Re: Pochód 02.05.02, 15:48
            Gość portalu: zaza napisał(a):

> Kaboom, czy ty jesteś komunistą?

A co to ma za znaczenie? Co to wogole jest KOMUNA?
            Obudz sie wreszcie czlowieku i przejrzyj na oczy, ten system nie istnieje juz
            kilkanascie lat.
            A kto go zniszczyl? My. Kto za to dostaje teraz w dupe? MY...

• Gość: zaza Re: Pochód IP: *.pilickanet.pl 06.05.02, 17:12
              Jesteś komunistą...
              • Gość: K@rol Re: Pochód IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 17:56

> Jesteś komunistą...

A ty jestes debilem..
                Jeszcze bys sie cieszyl jakby komuna do Polski wrocila...
                No chyba ze masz teraz znajomkow ktorzy moga ci zalatwic kilka etatow albo jeden
                dobrze platny..

• Gość: Beria Re: Pochód IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 18:33
      Kaboom nie mów My bo mnie obrażasz. Stojąc w jednym szeregu z takich lewicowym
      debilem do którego nic nie dociera i który w ewidentnych przekrętach nie widzi
      nic złego jest nie tylko żenujące ale i obraźliwe.
      • dely Re: Pochód 02.05.02, 23:30
        > [...] który w ewidentnych przekrętach nie widzi
        > nic złego

A czy przez ostatnie lata byles kolego slepy ? Czy poprostu nie chciales nic
        widziec ? Przez (nie)ewidentne przekrety poprzedniej generalicji na
        ministerialnych stoleczkach ja (i nie tylko) mam zamrozona pensje. Bezrobocie ...
        ech co ja sie bede rozpisywal.

Pozdrawiam

dely
    • Gość: Tarus Re: Pochód IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 19:12
      Uczestników pochodu było ok. 100 w tym sami członkowie SLD i ich rodziny.
      Żenada.
      • Gość: Tomek Re: Pochód IP: *.radom.pl 03.05.02, 09:59
        Gość portalu: Tarus napisał(a):

> Uczestników pochodu było ok. 100 w tym sami członkowie SLD i ich rodziny.
        > Żenada.

Nie 100, tylko 400. Byli też od was, z Ligi Republikańskiej, coś koło 20, to jest
        dopiero żenada!
        • Gość: zaza Re: Pochód IP: *.pilickanet.pl 06.05.02, 17:15

>>Byli też od was
          Praoszę, jaki "inny". Kolejny komunista...

• Gość: K@rol Re: Pochód IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 17:57
            > Praoszę, jaki "inny". Kolejny komunista...

No widzisz, komunistow jest wielu a debil tylko jeden TY
          • Gość: Tomek Re: Pochód IP: *.internet.radom.pl 06.05.02, 21:58

>
            > >>Byli też od was
            > Praoszę, jaki "inny". Kolejny komunista...
            >

Coś ci się nie podoba? Co było takiego zlego w komunie? Że nikt nie bał się
            chodzić w nocy po ulicach? Że było cię stać jeździć sobie taksówkami do domu z
            drugiej zmiany? Że nie było bezrobocia, że były zakłady pracy?
            A co mamy teraz, po tym jka AWS rządził przez 4 lata? Dzirę budżetową większą niż
            wynosi budżet wielu państw! 20% bezrobocie! Brak zakładów pracy! Bandytyzm,
            złodziejstwo!
            • dely Re: Pochód 06.05.02, 23:08
              > Bandytyzm,
              > złodziejstwo!

Popieram, oj popieram.

Pozdrawiam

dely
            • Gość: jdk DO TOMKA (Wnioski po pochodzie) IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 07.05.02, 13:09
              Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Coś ci się nie podoba? Co było takiego zlego w komunie? Że nikt nie bał się
              > chodzić w nocy po ulicach? Że było cię stać jeździć sobie taksówkami do domu z
              > drugiej zmiany? Że nie było bezrobocia, że były zakłady pracy?
              > A co mamy teraz, po tym jka AWS rządził przez 4 lata? Dzirę budżetową większą n
              > iż wynosi budżet wielu państw! 20% bezrobocie! Brak zakładów pracy! Bandytyzm,
              > złodziejstwo!

Kolego! Udajesz tylko, czy naprawde nie rozumiesz, w czym naprawde tkwi problem??
              Nie w AWS, ani nie w SLD, albo raczej odwrotnie: zarowno w AWS jak i w SLD!! I we
              wszystkich innych glupich partiach, ktore przez ostatnie 12 lat byly lub pchaja
              sie do wladzy, zeby tylko zadosc uczynic swojej prywacie kosztem calego kraju.

Przed wojna Polska byla w rozwoju daleko w przodzie przed Hiszpania czy
              Portugalia. Po 45 latach komuny mamy jakies 20 lat zapoznienia w stosunku do
              Hiszpanii. Takie sa zaslugi komuny? Gratuluje...

Wezmy jednak same lata 90. Wcale ich nie bronie. W tym czasie w Polsce
              zbudowano "CALE" 12 kilometrow nowych autostrad. W tym samym okresie - tylko
              ostatnie 10 lat - w Hiszpanii powstalo ponad 3500 km autostrad!! (3500, nie
              350!!).

Nie bronie lat 90., ale duzo sie w tym czasie dobrego stalo. Duzo tez jednak
              zlego. I nie zapominaj, ze cale 4 lata - jedne z wazniejszych, bo w poczatkowym
              okresie (1993-1997) rzadzilo w Polsce SLD wspolnie z PSL. To, ze trafili na okres
              koniunktury i na pozytywne efekty reform Balcerowicza, to zadna ich zasluga! To
              tak a propos Twoich ulubiencow z lewej strony.

Nie bronie AWS, bo daleko mi do nich i to, co pokazali rzadzac przez ostatnie 4
              lata, jest zalosne. To, ze nie sprywatyzowali pozostajacych w rekach panstwa
              spolek, to, ze zamiast rozgonic potworzyli nowe agencje, rady, fundusze i kasy,
              do ktorych teraz ochoczo przesiada sie SLD, to, ze zamiast zlikwidowac czesc
              biurokracji przy okazji reformy administracyjnej dodano kilkadziesiat tysiecy
              nowych urzedasow, to, ze nie zreformowano prawa pracy, prawa handlowego, prawa
              karnego. Mozna by wyliczac dlugo...

Kolego! Jesli naprawde interesuje Cie, gdzie tkwi problem i gdzie szukac
              rozwiazania, to nie wal jak glupi, ze "wszystko co be to AWS", a w
              reakcji "wszystko co dobre to SLD". Przejrzyj na oczy!! I jedni i drudzy
              doprowadzili do tego, co teraz mamy, do prywaty, do chamstwa, do kumoterstwa, do
              bezrobocia, do przestepczosci, do brudu na ulicach, do rozsypujacych sie drog i
              torow... Jedni, k...a, lepsi od drugich!! I ani jedni ani tez drudzy nie maja
              zamiaru badz tez nie umieja nas z tego wyprowadzic. Nie tedy droga! Im zyje sie
              dobrze i gowno ich obchodzi, ze wiekszosci spoleczenstwa zyje sie bardzo ciezko,
              a kraj sie sypie!

Droga powinna prowadzic przez wybranie ludzi, ktorzy cos umieja i cos soba
              reprezentuja. Ale tych ludzi niestety wybieraja ludzie - my sami. A co
              wybierzemy, to mamy. A mamy to, na co zaslugujemy. Przykre....

Wkurza mnie to, co dzieje sie w Polsce, i wkurza mnie to, co dzieje sie w
              Radomiu. I mam gdzies zarowno SLDowcow jak i AWSowcow w wydaniu takim, jakie mamy
              od 10 lat.

Jak patrze na wladze Radomia, to zalosc mnie ogarnia. Tyle problemow, a z drugiej
              strony tyle potencjalu tego miasta i tyle szans, ktore tracimy czasem
              bezpowrotnie - a oni babrza sie w swoim bagnie, kradna kazda brudna zlotowke
              przez lewe przetargi, lewe decyzje, lewe koncesje, spolki miejskie i tym podobne
              rozwiazania. W dupie maja rozwoj tego miasta (vide Cargo - oddalajace sie w
              nicosc, sypiaca sie kolej i drogi, ktore Radom coraz bardziej omijaja), w dupie
              maja edukacje (vide pozycja Politechniki w rankingach), w dupie maja sport (vide
              Czarni), w dupie maja bezpieczenstwo, w dupie maja potrzeby mieszkancow, w dupie
              maja te wszystkie mozliwosci i potencjal ludzi, ktory tu istnieje. Im dobrze jest
              w swoim swiatku...

Dlatego prosze, nie pisz juz, ze SLD jest cacy a AWS be, bo rzygac mi sie juz
              chce czytajac w kolko to samo od paru tygodni. Jak masz za duzo czasu i pukasz w
              klawisze bez sensu, to albo zacznij to robic z sensem, albo wez sie za cos
              pozyteczniejszego - zdaje sie, ze jestes studentem, wiec poradze Ci tylko: ucz
              sie lepiej, bo wiekszy z tego bedzie pozytek. I przejrzyj na oczy.

Pozdrawiam mimo wszystko.
              • Gość: Tomek Re: DO JDK (Tomek odpisuje) IP: *.internet.radom.pl 07.05.02, 17:52
                Może i masz rację. W czasie tych czterech lat AWS musiała zrobić coś dobrego
                dla naszego kraju. Jednak nie za dużo, o czym mówiły wyniki wyborów. Ale to
                tylko tak na marginesie.
                Powiem jeszcze, że jak widzę co teraz robi SLD, to też głowa mnie zaczyna
                boleć. I jak słyszę, że ludzie, co głosowali na SLD już nie pójda na wybory, to
                czarno zaczynam widzieć ich los. Kiedyś w dpwcipach widziałem taki rysunek, na
                którym jest wierzba, a na niej wiszą gruszki, a obok stio Miller i mówi: no
                przecież obiecałem i jak sobie o nim teraz pomyślę, to wydaje mi się coraz
                mniej śmieszny...
                Nie mniej jednak uważam, że więcej dobrego zrobiła lewica (lewica, nie tylko
                SLD) niż prawica. Ale coraz bardziej się to wyrównuje.
    • Gość: Ricardo Re: Pochód IP: *.internet.radom.pl 02.05.02, 19:15
      To muszą mieć zajebiste rodziny, bo było ich od ch.... ,a twoja partia synu
      miesci sie w jendympokoju na \Traugutta ,tytchórzliwa cioto.
    • Gość: modaR Re: Pochód IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 17:28
      jdk, pomimo mojego ugruntowanego już światopoglądu całkowicie się z Tobą
      zgadzam. Szkoda mi tylko tych wszystkich młodych, którzy piszą tu z taką
      zajadłością, jakby spotkała ich jakakolwiek krzywda. Szkoda, że nie słychac od
      nich słów, którymi można byłoby spuentować Twoją wypowiedź: przestańcie
      pieprzyć już o polityce! Lewa, prawa, a Radom pogrąża się w nicości. Nasza
      miłość do tego Miasta nie wystarczy. Trzeba zakasać rękawy, umieć się dogadać i
      zacząć robić w końcu coś nie dla siebie, partii, swoich towarzyszy, ale szarych
      naszych mieszkańców, którzy stanowią potencjał Radomia! Ale, niestety, w naszym
      Mieście tak zostało wszystko upolitycznione, że nawet u cioci na imieninach
      mówi się tylko o tym kogo teraz wyrzucili, a kogo przyjmą na dane stanowisko. A
      Radom nadal toczy się po równi pochyłej. Ovo vadis Radomiu chciałoby się
      zapytać tych wszystkich włodarzy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka