02.02.08, 10:13
townes, chcesz bajki to masz bajkę:

Dawno, dawno temu w krainie za siedmioma górami, za siedmioma
morzami, za siedmioma lasami i za siedmioma........a, konkretnie u
Pana Boga za piecem. Żył możny lud Baraniarzy. Lud ten słynął z
pomysłowości i umiejętności handlowych, sąsiedzi opowiadali historie
na temat przebiegłości i sprytu ludzi znad Korczanki i Drzewiczki.
Największym problemem tego ludu był brak przywódcy, dlatego często
dochodziło do sporów i waśni, z których największe korzyści czerpali
zawistni sąsiedzi.
Pewnego dnia nastąpiło to, czego obawiali się światlejsi obywatele
krainy Baraniarzy. Z pomocą przekupstwa, knowań i układów na tronie
władcy Baraniarzy zasiadł podstępny wróg a był nim Sandał Groźny.
Miał on tylko jeden cel, chciał doprowadzić do upadku Krainy
Baraniarzy a przy tym samemu zbić majątek na wykorzystaniu
przeogromnych bogactw, jakimi ten kraj obdarzyła Matka Natura. Po
przejęciu władzy przez Sandała Groźnego zaczęły się ciężkie czasy
dla wszystkich. Nawet damy dworu nie miały spokoju i były często
głuszone przez spragnionego różnych przygód rozpasanego władcę.
Obywatele pomimo ucisku przyzwyczaili sie do życia na klęczkach i
nie potrafili zjednoczyć się w walce o swoje prawa.
Największym przeciwnikiem tyrana był samotny rycerz Jaśko z
Warszawskiej Herbu Obwarzanek. Niestety wszystkie jego próby
pokonania tyrana spełzły na niczym. Władza Sandała Groźnego
rozszerzała się a ciemność tyranii, która zaległa nad krainą
Baraniarzy nie przepuszczała już promieni sprawiedliwości i
wolności. Los możnego ludu wydał sie przesądzony tym bardziej, że
część Baraniarzy przystąpiła do tyranii. W zamian za rozdzielane
dobra i biesiadowanie przy stole pańskim stali sie oni jego
najwierniejszymi przydupasami.
I tak mijały lata. Władza Sandała Groźnego trwała bez żadnych burz
i przeciwności. Jednak i dla uciemiężonych Baraniarzy pojawiła się
iskierka nadziei. Młode pokolenie coraz głośniej domagało się swoich
praw. Synowie i wnukowie prawdziwych Baraniarzy zaczęli podnosić
głos na niesprawiedliwość, jaka panowała. Po cichu sprzyjała im
coraz większa ilość obywateli, którzy dobrym słowem a często i
strawą wspierali opozycję. Na czele pokolenia buntu stanął Dzielny
Sławomir Herbu Flinta, nieustraszony wojownik zaprawiony w wielu
bojach. Początkowo Sandał Groźny wyśmiewał Dzielnego Sławomira,
którego znał jeszcze z dawnych czasów. Jednak po kilku klęskach,
których doznał w bitwach z nim zaczął się go obawiać.
Obawy tyrana zwiększała ponadto jego samotność. Mimo, iż otaczał się
zagrają przydupasów to wiedział, że tak naprawdę na nikogo nie może
liczyć. Przydupasy zawsze byli łasi na złoto i talary, ale tak
naprawdę nie przedstawiali żadnej wartości bojowej, byli zwykłymi
tchórzami, którzy w momencie niebezpieczeństwa pierwsi opuszczą
swego pana. Wiedział o tym doskonale Sandał Groźny i pewnego
zimowego wieczoru, po biesiadzie z przydupasami, gdy popatrzył na
ich pijane twarze zrozumiał, że został sam.
Tymczasem Dzielny Sławomir przygotowywał sie do ostatecznej bitwy.
Werbował nowych wojów, którzy coraz chętniej wstępowali w szeregi
jego armii. W przeciwieństwie do przydupasów Sandała Groźnego armia
Dzielnego Sławomira składała się z ludzi światłych i oddanych
sprawie. Była mniej liczna, ale za to lepiej zorganizowana,
wyszkolona i uzbrojona w broń, której najbardziej obawiał się tyran,
bronią to było poczucie własnej wartości. Decydująca bitwa rozegrała
się na polach u wrót stolicy kraju Baraniarzy. Naprzeciw siebie
stanęły armie Dzielnego Sławomira i Sandała Groźnego. Walka była
mordercza a szala zwycięstwa przechylała sie jednej strony na drugą.
Gdy wydawało się, że bitwa jeszcze długo sie nie rozstrzygnie
nastąpiło zdarzenie, które zdecydowało o losach starcia. Jaśko z
Warszawskiej, który jako jeden z pierwszych przystąpił do armii
Dzielnego Sławomira, wykonał szalony atak. Ponosząc ogromne straty
doprowadził do przełamania linii przydupasów, którzy w popłochu
zaczęli opuszczać swego pana. Los Sandała Groźnego był przesądzony,
i stało sie jasne, że właśnie nadszedł czas upadku tyranii. Sandał
Groźny został na długie lata osadzony w więzieniu, damy dworu
odetchnęły z ulgą a najwierniejsi z przydupasów ponieśli zasłużoną
karę w postaci wygnania z królestwa Baraniarzy. Odbudowano stolicę,
kraina popłynęła znowu mlekiem i miodem a ster władz przejęli wolni
obywatele.
Ja tam byłem, piwo w parku piłem, a com widział i słyszał w bajce
umieściłem
Obserwuj wątek
    • townes Re: Bajka 02.02.08, 11:42
      Suuuuuuuuper:)))
      Dobre jest to:
      „W przeciwieństwie do przydupasów Sandała Groźnego armia Dzielnego
      Sławomira składała się z ludzi światłych i oddanych sprawie.”
      A jeszcze lepsze:
      „damy dworu odetchnęły z ulgą a najwierniejsi z przydupasów ponieśli
      zasłużoną karę w postaci wygnania z królestwa Baraniarzy. Odbudowano
      stolicę, kraina popłynęła znowu mlekiem i miodem a ster władz
      przejęli wolni obywatele.”
      Dla mnie jednak Dzielny Sławomir kojarzy się z Księciem z Bajki
      ze „Shreka”. I jeszcze jedno, Odrzywół krainą mlekiem i miodem
      płynącą, toż to cud będzie. Już Dzielny Donald cuda obiecywał i …….
      Fajne, <paniewojcieuprzejmiedonosze> , powinienieś zmienić login -
      jesteś niezły:)))
      Pozdrawiam
      • fiona.z.bajki Re: Bajka 02.02.08, 12:08
        Dzielny rycerzu Townesie, rycerz Sławko przypomina raczej Zbyszka z
        Bogdańska.
        • townes Re: Bajka 02.02.08, 12:22
          Z Bogdańska może tak, bo na pewno nie tego z Bogdańca:)
          Pozdrawiam
          • tajnosagentos2 Re: Bajka 02.02.08, 12:34
            townes, nie zdziw się jak Dzielny Sławomir rzuci ci w twarz rękawicą
            byś stanął na ubitej ziemi.
            A tak poważne, to w każdej bajce jest trochę prawdy, ciekawe ile
            jest w tej?
            Mi się podobał najbardziej tekst o przełamaniu linii przydupasów
            przez Jaśka z Warszawskiej Herbu Obwarzanek
          • fiona.z.bajki Re: Bajka 02.02.08, 13:02
            Oczywiście że z Bogdańca. Tak to jest, gdy się dyktuje dzieciom i
            one wpisują. A skoro uważasz rycerzu Townesie inaczej, to rzuć
            rękawice rycerzowi Sławmirowi, a wtedy przekonasz sie, nie tylko
            jak wygląda, ale też i jak leje po mordzie. Przekonali się chyba już
            o tym lepsi rycerze i jego wojowie niż ty:)
            • townes Re: Bajka 02.02.08, 13:48
              Skąd wiesz kim jestem, skoro piszesz: „Przekonali się chyba już o
              tym lepsi rycerze i jego wojowie niż ty:)”? – ale podpowiem Ci
              jestem giermkiem bez Pana.
              „…..jak leje po mordzie. Przekonali się chyba już o tym …. jego
              wojowie” – znaczy się swoich też leje? Nie wiem czy go dobrze znasz
              bo według mnie nie leje i tyranem nie jest!
              Dla jasności przypominam, że z obozu Sandała Groźnego nie byłem,
              nie jestem i nie zamierzam być!
              Pozdrowionka
              • lepperandrzej1 Re: Bajka 02.02.08, 14:04
                A czy ta biesiada,o której mowa jest w bajce to nie dzisiaj się
                odbywa?
                • fajny-lolo Re: Bajka 03.02.08, 14:44
                  Fajna bajka napisz jeszcze...siemka!
                  • tornado_only Re: Bajka 03.02.08, 19:39
                    Czy jakiś morał z tego wynika?
                    • studentas Re: Bajka 04.02.08, 09:41
                      Jak już o postaciach mówimy to dzielny Sławek bardziej przypomina mi
                      Anioła- "Pana Domu" w Alternatywach4.Kultowa postać.
                      • paniewojcieuprzejmiedonosze Re: Bajka 04.02.08, 10:05
                        Każdy interpretuje bajkę jak chce. Co autor miał na myśli, to wie
                        tylko autor .....:-)
                        Jeśli Tobie Dzielny Sławomir kojarzy się z Aniołem – gospodarzem
                        domu (nie panem) to Sandał Groźny to chyba Balcerek będzie, co?
                        Pamiętasz, że Anioł na końcu awansuje i zostaje szefem wszystkich
                        gospodarzy domu na osiedlu?.
                        • studentas Re: Bajka 04.02.08, 10:16
                          A niech awansuje. Nic mi do tego. Napisałem z jaką postacią mi się
                          kojarzą jego zachowania.
                          • studentas Re: Bajka 05.02.08, 13:47
                            To ja opowiem jedną zasłyszaną dość niedawno bajkę: Urząd Kontroli
                            Skarbowej prześwietlić ma w niedługim czasie całą krainę Korczanki.
                            Nikogo nie ominą nikomu nie darują.
                            • lepperandrzej1 Re: Bajka 05.02.08, 14:07
                              To dobrze, że to tylko bajka, straszna ale bajka.
                              A tak miedzy nami to słaby z Ciebie bajkopisarz wole bajkę o Sandale
                              Groźnym i przydupasach
                              • nowy180 Re: Bajka 05.02.08, 15:37
                                Czy ktoś mie uswiadomi odnosnie kontroli w UG czy jest ta kontrola
                                od kiedy kto kontroluje jakie instytucje. Czyli panu JNP pali sie
                                grunt pod nogami jest to prawdą.
                                PS słyszałem, że był bal samorządowy bez samorządowców
                                • studentas Re: Bajka 05.02.08, 16:04
                                  lepper ja wiem, że bajka z pierwszego wpisu jest o wiele bardziej
                                  wykoloryzowana ale kto powiedział, że każda bajka ma się przyjemnie
                                  skończyć. Ja swoją bajkę nie usłyszałem w parku lub od kogoś z
                                  krainy korczanki.
                                  • lepperandrzej1 Re: Bajka 05.02.08, 18:02
                                    Eeeee, opowiadasz przecież ta bajka wcale się dobrze nie skończyła,
                                    oczywiście dla Sandała Groźnego i przydupasów.

studentas na razie to żadnej bajki nie napisałeś tylko coś wymyślasz
                                    o jakiś kontrolach i chcesz straszyć. Napisz coś z sensem by się to
                                    fajnie czytało a nie jakieś farmazony piszesz.
                                    • studentas Re: Bajka 06.02.08, 09:05
                                      ok.
                                      • studentas Re: Bajka 06.02.08, 09:54
                                        Upada komuna. Ludzie pogrążają się w chaosie. Co dalej. GS upada.
                                        Baza upada. Wszystko co państwowe upada. Miejscowość
                                        pokomunistyczna. Przez 30 lat komuny drzewa tak samo malowane na
                                        biało, krawężniki też. Park jedna wielka speluna, wybrukowany rynek
                                        ma swój klimat. Sala gimnastyczna dla młodych ludzi wielkości jak
                                        mój duży pokój wygląda mało estetycznie. Dzieci na lekcjach WF albo
                                        biegają po polach, albo grają na piachu na przeciwko gminy.
                                        Co bystrzejsi ludzie widzą szansę w handlu. Powstają sklepy, ludzie
                                        handlują samochodami itp. Na stanowisko wójta przychodzi Karateka.
                                        Nie swój bo nie z Baranówka. Nie dobrze. zaczyna coś działać ale
                                        zbiera się grupka ludzi, którym się wszystko nie podoba. Sławek
                                        Anioł w tamtych czasach jeszcze nie istnieje. Jest na etapie
                                        koleżeńskim z Karateką. Efektem dobrych stosunków jest mianowanie na
                                        dyrektora żony Anioła. Ale ten wątek na razie zostawmy. Skupmy sie
                                        na tych paru co nie pasuje im, że obcy kieruje ich imperium. "Grupa
                                        polonezowa" ponieważ główny dyrygent jeździł polonezem, z tylnego
                                        siedzenia próbuje wykolegować ze stanowiska ówczesnego wójta. Metody
                                        jego czysto SBckie jednak nic nie działają. Wójt zostaje na następną
                                        kadencję. Powoli miejscowość zaczyna nabierać kształtów. Pobliskie
                                        wsie zaczynają korzystać z tego, że wójt jest spoza Baranówka. To
                                        jest podstawą podburzania w samym Odrzywołku ludzi przeciwko
                                        wójtowi. W międzyczasie następuje przewrót w Lipińskiej szkole.
                                        Dyrektorem zostaje Odrzywolak Kieleckiego pochodzenia.
                                        Jest impreza. Wódka leje się strumieniami. Aniołowi puszczają śrubki
                                        pod kopułką i wpada w otwarty konflikt z Karateką. Karateka jak
                                        przystało na prawdziwego faceta nie lubi krytyki- wyprowadza
                                        sierpowego w szczękę Anioła. Po 2 dniach jak Anioł odzyskał
                                        przytomność poprzysiągł zemstę. Zna słabe strony Karateki bo byli
                                        przyjaciółmi. Spodziewa sie jednak, że Karateka nie jest leszczem i
                                        sie tak łatwo nie wykoleguje ze stanowiska. Anioł wpada na genialny
                                        pomysł- zaprzyjaźnia się z "grupą polonezową".
                                        • lepperandrzej1 Re: Bajka 06.02.08, 11:20
                                          No studentas jestem pod wrażeniem, Twoja bajka jest naprawdę
                                          interesująca, trochę brakuje w niej elementów bajkowych i przypomina
                                          pranie brudów ale musze przyznać, że jest ciekawa. I jeszcze rada.
                                          Może wprowadź jakiś wątek miłosny, wiesz ludzie lubią romanse.
                                          A „Karateka’” to przecież wypisz wymaluj Casanova. Z wypiekami na
                                          twarzy czekam na ciąg dalszy.
                                          • studentas Re: Bajka 06.02.08, 12:46
                                            Kobiety mają raj. Są świadkami starcia dwóch sił. Po jednej stronie
                                            Karateka- wysoki, wysportowany, silny mężczyzna o rysach nordyckich;
                                            płynący miód w oczach kobiet. Z drugiej zaś strony Sławek Anioł-
                                            brunet, o spojrzeniu, któremu nie oprze się żadna, rysy twarzy
                                            przypominają jego bałkańskie korzenie- nie jedna niewiasta chciałaby
                                            z mieć z nim ochotę na " chwileczkę zapomnienia.
                                            Rywalizacja między nimi jest na każdym podłożu. Doszło nawet do
                                            tego, że ścigają się kto ma więcej znajomych niewiast na portalu
                                            nasza-klasa.pl :)
                                            Lepper w dobrym kierunku idę z tą bajką czy zmieniać wątek?
                                            • lepperandrzej1 Re: Bajka 06.02.08, 13:27
                                              Dobre, z naszą klasą nawet super dawaj więcej. Pamiętaj sposób na
                                              sukces, to trzy „S” Sensacja, Seks, Skandal no i miej na uwadze, że
                                              forum czytają też dzieci. Możesz jeszcze spersonifikować Karatekę.
                                              Anioł jest Sławek a Karateka niech będzie Maniek to tak po naszemu,
                                              po swojsku, ludzie od razu go polubią.
                                              • fajny-lolo Re: Bajka 06.02.08, 13:55
                                                W tamtej Bajce było więcej liryzmu, romantyzmu i tajemniczości a tutaj jak by
                                                tego czegoś brakowało. Napisz zakończenie i co dalej.
                                                • fajny-lolo Re: Bajka 06.02.08, 13:59
                                                  Daj troche epiki jeszcze bo tylko suche rzeczywiste fakty niczym nie ubarwione.
                                                  • studentas Re: Bajka 06.02.08, 15:01
                                                    Fajny-lolo jeżeli masz taką zachciankę jaką piszesz odnośnie co ma
                                                    się znaleźć w bajce poproś gościa o nicku "
                                                    paniewójcieuprzjmiedonosze" aby pociągnął swoją. Dobrze mu szło.
                                                    Ja piszę w swoim stylu, nie do końca odpowiadającym co poniektórym
                                                    jak widzę.
                                                  • nemne Re: Bajka 06.02.08, 21:03
                                                    Witaj <studentas>
                                                    Czy aby tak KIEDYKOLWIEK było;))) (hahaha)Ale "wal" dalej;)))
                                                    Pozdrawiam - (nemne)
                                                    PS.
                                                    Dobre sobie, "pokomunistyczna". Chyba miałeś problemy z historią.
                                                  • studentas Re: Bajka 07.02.08, 09:16
                                                    1. To bajka
                                                    2. "Pokomunistyczna"- chodziło mi o to w jakim stanie pozostawił
                                                    gminę tamten system.
                                                    3. Nie miałem nigdy problemu z historią. Przynajmniej w szkole.
                                                  • studentas Re: Bajka 07.02.08, 13:13
                                                    Czas mija. Konflikt trwa. Nawet dobrze. Mobilizuje to Mańka Karatekę
                                                    do sprawnego działania. Ciągłe ataki Anioła wprowadzają porządek w
                                                    gminnych dokumentach. Gmina inwestuje w mniej lub bardziej udane
                                                    przedsięwzięcia. Nadchodzą wybory. Karateka przybiera w niej
                                                    wizerunek groźnego szoguna z wielką brodą. Kampania Anioła w postaci
                                                    chodzenia od domu do domu ze swoim "ministrantem" nie przynosi
                                                    zamierzonych efektów. Anioł odkrywa skarb. Prawdziwy skarb. Forum
                                                    internetowe. Udaje mu się dzięki temu narzędziu zostać jednym z
                                                    radnych. Zaczyna się prawdziwe eldorado. Karateka widząc broń w
                                                    postaci Internetu wynajmuje płatnego zabójcę ksywa "Prywaciarz". Ten
                                                    tak zaciekle odbija ataki Anioła, że się łącza palą. Jeden przeciwko
                                                    wszystkim. Nie odpuszcza skrawka terenu. Siła Anioła na forum
                                                    słabnie. Wynikiem dramatycznego boju jest zawieszenie działalności i
                                                    jednego i drugiego. Sławek Anioł od czasu do czasu odpowiada lub nie
                                                    na zaczepki niejakiego Mańka. Czyżby Mańka Karateki? Hmm chyba
                                                    jednak nie...
                                                  • lepperandrzej1 Re: Bajka 07.02.08, 14:52
                                                    idzie Ci coraz lepiej, no no no
                                                  • studentas Re: Bajka 07.02.08, 15:47
                                                    Wielka bitwa.
                                                    Jest wiosna. Piękny dzień na ostateczną bitwę. Miejscem wyznaczonym
                                                    i zaakceptowanym przez obydwie strony jest teren Wspólnoty. Ściśle
                                                    mówiąc polana jaka powstała przy okazji wieloletniej wycinki drzewa
                                                    przez lokalnych złodziei. Po jednej stronie siły Lorda Mariana herbu
                                                    żądło os"s"y po drugiej zaś Hetmana Sławomira herbu wściekły baran.
                                                    Lekki podmuch wiatru niesie napięcie jakie panuje na
                                                    terenie „historycznego starcia” jakie ma się tutaj odbyć.
                                                    Przegląd wojsk.
                                                    ....

• nowy180 Re: Bajka 07.02.08, 17:24
                                                    WITAM studentas . Nie rób autoplagiatu napisz coś od siebie. Wydaje
                                                    mi się, że jesteś prywaciarzem gdyż w tych sanuch godzinach nadajesz
                                                    jak on tj. 16.00 /godziny pracy urzędu/.
                                                  • artek21 Re: Bajka 07.02.08, 22:06
                                                    Słuchaj studentas nie jestem dla ciebie jak również dla innych marionetką do popychania. To że startowałem ze Sławkiem z jednego komitetu to nie znaczy, że zgadzam sie z wszyszkim co on zrobi mam swoje poglądy i zdanie.
                                                    Ps. Inni również chodzili po domach przed wyborami i ja im tego nie zarzucałem jest to taktyka wyborcza i proszę mi tego nie zarzucać i nie nazywać mnie ministrantem. Jak masz trochę odwagi to powiedz mi to w oczy.
                                                  • lepperandrzej1 Re: Bajka 08.02.08, 08:04
                                                    Studentas, musze Cię skrytykować. Nie trzymasz się pierwotnej wersji
                                                    bajki, zmieniasz bohaterów. Najpierw był „karateka Marian” a
                                                    teraz „Lord Marian” itp. Zacząłeś tak sobie potem było lepiej, teraz
                                                    niestety po prostu rżniesz pomysł z bajki o „Sandale Groźnym i
                                                    przydupasach” stać Cię na więcej. Oryginał już jest, miałeś szansę
                                                    wymyślić coś nowego niestety kopiujesz
                                                    pomysł „paniewojcieuprzejmiedonosze”. Porażka.
                                                  • studentas Re: Bajka 08.02.08, 09:12
                                                    Miało być wesoło i śmiesznie a wyszło tak jak zawsze. Za bardzo
                                                    sobie wszystko bierzecie do siebie.
                                                    Koniec bajki.
                                                  • tajnosagentos2 Re: Bajka 08.02.08, 10:03
                                                    A teraz panie wójcie niech już weźmie się pan wreszcie do roboty.
                                                    Miejmy nadziej, że gmina lepiej skończy niż pańska bajka.
                                                    Miłego dnia.
                                                  • lepperandrzej1 Re: Bajka 08.02.08, 11:04
                                                    No i po bajce, wracamy do rzeczywistości
                                                  • studentas Re: Bajka 08.02.08, 12:53
                                                    Tajnosagentos ty chyba jesteś z tej "grupy polonezowej":)
                                        • townes Re: Bajka 10.02.08, 10:51
                                          Pozwolę sobie na małą uwagę odnośnie fragmentu (powiedzmy sobie
                                          bajki) <studentasa>: „Skupmy sie na tych paru co nie pasuje im, że
                                          obcy kieruje ich imperium.”
                                          To jest mocno rażące stwierdzenie „ich imperium” – dobre sobie!!!
                                          Gmina nie jest niczyją własnością!!! Co niektórzy o tym zapominają i
                                          mają czelność rościć sobie go niej jakieś prawa!!!
                                          Pozdrawiam
                                          ich imperium.
                                          • nemne Re: Bajka 10.02.08, 11:57
                                            Witaj <townes>
                                            Nie wiem w jakim kontekście to napisałeś, ale jest oczywiste, że
                                            GMINA to nie jest "czyjeś imperium".
                                            GMINA to MIESZKAŃCY.
                                            Nie poszczególny JNP, ale MIESZKAŃCY z mocy prawa tworza GMINĘ.

Dlatego, wszelkie sprawy powinny byc rozstrzygsane JAWNIE i
                                            OFICJALNIE. W końcu GMINA to nie prywatny folwark (i czyjeś
                                            tam "imperium"), dlatego jako jeden z mieszkańców chcę wiedzieć: co,
                                            gdzie, ile, za ile i dlaczego?
                                            Tymczasem, ..............
                                            Pozdrawiam - Sławek
                                            • studentas Re: Bajka 11.02.08, 17:56
                                              Imperium to będzie jak do władzy dorwią się Ci co mają na nią
                                              chrapkę. Ja to widzę. A wtedy to będzie jak za komuny "podniesiesz
                                              na władzę rękę to Ci ją władza odrąbie". Tego się boję i ostrzegam
                                              przed mydleniem oczu.
                                              • nemne To nie Bajka. To FAKTY 11.02.08, 18:24
                                                Oczywiście. W tej chwili to jest demokracja i posznowanie prawa.
                                                Władza często kontaktuje się ze swoim ludem, wszystko jest to jawne
                                                i demokratyczne i ............ mozna jeszcze sobie wpisac inne tego
                                                typy pierdoly. (jesli ktokolwiek w to wierzy).
                                                Bo wystarczy zobaczyć wyrok Sądu Pracy VI P 560/06, że "odwołanie
                                                było bezpodstawne i wiązało się z konfliktem pomiędzy Imperatorem, a
                                                mężem tej pani".
                                                Kto czytał lub też ogłądał "Ojciec chrzestny", wie, ze nawet mafia
                                                oszczędzała rodziny.
                                                Pozdrawiam - Sławek
                                                Szanowny Imperatorze. Zamiast wypisywać brednie do Kierownictwa
                                                moojej firmy, to ...... chętnie ja Ci udzielę informacji.
                                                Korzystając z okazji, to .......... czekam na wykonanie kserowek
                                                tych pism, jakie Szanowny Imperator tam skierował. Pisałem o tym juz
                                                wczesniej:
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=68001150
                                                ale ........ dalej się to toczy, bo Imperator nawet za pośrednictwem
                                                jednego z Posłów (zapewne z życzliwosci do mnie - hahaha) pisze
                                                skargi.
                                                • nemne Re: To nie Bajka. To FAKTY 11.02.08, 18:41
                                                  nemne napisał:

> Oczywiście. W tej chwili to jest demokracja i posznowanie prawa.
                                                  > Władza często kontaktuje się ze swoim ludem, wszystko jest to
                                                  >jawne i demokratyczne i ............ mozna jeszcze sobie wpisac
                                                  >inne tego typy pierdoly. (jesli ktokolwiek w to wierzy).
                                                  > Bo wystarczy zobaczyć wyrok Sądu Pracy VI P 560/06, że "odwołanie
                                                  > było bezpodstawne i wiązało się z konfliktem pomiędzy Imperatorem,
                                                  >a mężem tej pani".
                                                  > Kto czytał lub też ogłądał "Ojciec chrzestny", wie, ze nawet mafia
                                                  > oszczędzała rodziny.
                                                  > Pozdrawiam - Sławek
                                                  > Szanowny Imperatorze. Zamiast wypisywać brednie do Kierownictwa
                                                  > moojej firmy, to ...... chętnie ja Ci udzielę informacji.
                                                  > Korzystając z okazji, to .......... czekam na wykonanie kserowek
                                                  > tych pism, jakie Szanowny Imperator tam skierował. Pisałem o tym
                                                  >juz wczesniej:
                                                  > <a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                                                  >f=25494&w=68001150" target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                                                  >f=25494&w=68001150</a>
                                                  > ale ........ dalej się to toczy, bo Imperator nawet
                                                  >zapośrednictwem jednego z Posłów (zapewne z życzliwosci do mnie -
                                                  >hahaha) pisze skargi.

Witaj <studentas>
                                                  Zapewne to miałeś na myśli, pisząc o Imperatorze, ktory nie
                                                  oszczędza nawet rodziny;))))

Korzystając z okazji, napisałem do Wielkiego ....... Demokraty, że
                                                  zamiast wypisywać na mnie bzdury, (i frustracje) które nie dotyczą
                                                  przecież mojej dzialności społecznej, tylko PRYWATNEJ pracy
                                                  napisałem do Szanwnego wniosek, na który z niecierpliwoscią oczekuję
                                                  odpowiedzi (kserówek tych pism):

Sławomir Gajewski --Odrzywół29.01.2008r.
                                                  inspektor IRZ – BP w Przysusze
                                                  radny RG w Odrzywole
                                                  26-425 Odrzywół
                                                  Pl. Kilińskiego 47

Pan
                                                  Marian Kmieciak
                                                  Wójt Gminy Odrzywół

Na podst. art. 61, w związku z art. 8 ust. 2 i art. 32 Konstytucji
                                                  RP, oraz art. 2 ust. 1 w związku z art. 6 ust. 4 pkt a) i art. 12
                                                  ust. 2 pkt 1) ustawy o dostępie do informacji publicznej w
                                                  związku pismami (dotyczącymi mojej osoby) jakie kieruje Pan do
                                                  mojego zakładu pracy, którym jest Agencja Restrukturyzacji i
                                                  Modernizacji Rolnictwa, wnoszę o:

1. Proszę o wykonanie kserokopii WSZYSTKICH dokumentów, jakie
                                                  skierował w mojej sprawie Wójt Gminy Odrzywół do Agencji
                                                  Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
                                                  2. Jakie były koszty wykonania tych pism .
                                                  W związku z powyższym, jak wynika to z w/w przepisów
                                                  działalność Gminy jest nie tylko jawna, ale także wg art. 51
                                                  Konstytucji:
                                                  „ Każdy ma prawo dostępu do dotyczących go urzędowych dokumentów i
                                                  zbiorów danych”,
                                                  dlatego również OSOBIŚCIE czuję się zobowiązany do udzielenia Panu
                                                  wszelkich informacji na mój temat, bez konieczności angażowania w to
                                                  Kierownictwa mojej firmy.
                                                  Jednocześnie uprzejmie informuję, że na podst. art. 15 ust. 1
                                                  w/w ustawy o dostępie do informacji publicznej za wykonane
                                                  kserokopie zobowiązuję się zapłacić.
                                                  (Sławomir gajewski)

Otrzymuje:
                                                  1. Pan Dariusz Wojtasik - Prezes ARiMR
                                                  2. Pan Tadeusz Głuchowski – Dyrektor OR ARiMR w Warszawie
                                                  3. Pan Jerzy Bielecki – Kierownik BP ARiMR w Przysusze
                                                  4. Pan Stanisław Gapys – Przewodniczący Rady Gminy w Odrzywole

W końcu, znaczki, (polecony), napisanie tego coś tam kosztuje, tylko
                                                  dlaczego nie płaci za to Pan Kmieciak, tylko GMINA?
                                                  • maniek-1 Re: Bajka 11.02.08, 21:08
                                                    Witam wszystkich
                                                    ta bajka zaczyna mi się coraz bardziej podobać, więc nie pozostaje mi nic innego
                                                    niż prosić o ciąg dalszy.
                                                    Akcja nareszcie nabiera tempa i ten kawałek z tym posłem też jest bardzo
                                                    ciekawy, chociaż żeby dodać pikantności naszej bajce dyżurny imperator mógłby
                                                    wyjawić nazwisko tego porządnego posła. Ja już nie mogę się doczekać co nastąpi
                                                    w kolejnej części może imperator zmierzy się z ministrem (rolnictwa ha ha ha :)
                                                    pozdrawiam
                                                    maniek-1
                                                  • nemne Re: Bajka 11.02.08, 21:18
                                                    Witaj <Maniek>;))
                                                  • maniek-1 Re: A to już nie Bajka. Tylko FAKTY 11.02.08, 21:16
                                                    Witam
                                                    dobra rada
                                                    gdyby jednak tak się stało, że nasz dyżurny imperator straci pracę to trudno,
                                                    ale byłem nie dawno w UG i na stoliku przed drzwiami do sekretariatu widziałem,
                                                    że leżała całkiem konkretna oferta pracy. Chyba poszukiwali ludzi do sprzątania
                                                    za 1200 zł to całkiem całkiem, proponuję imperatorowi lecieć jutro rano i wyrwać
                                                    sobie jeden nr tel bo widziałem, że połowy już nie było. To tylko dobra rada na
                                                    wszelki "wypadek".
                                                    pozdrawiam
                                                    maniek-1
                                                  • nemne Re: A to już nie Bajka. Tylko FAKTY 11.02.08, 21:24
                                                    Witaj <maniek>
                                                    Otóż to. Bo kontrola UG ma chyba coraz wieksze "wąty". (hahaha).
                                                    Może juz "coś" znalazla co jest "be". ;)) Ta bajka napisana przez
                                                    <paniewujcie uprzejmieinformuję> ma ..... jakieś dziwne
                                                    zakończenie. ;)))
                                                    Pozdrawiam - Jak zawsze Ci zyczliwy - Sławek
                                                  • fajny-lolo Re: A to już nie Bajka. Tylko FAKTY 12.02.08, 19:04
                                                    Co to za kontrola może coś bliżej ktoś napisać? i co kontrolują?
                                                  • maniek-1 Re: A to już nie Bajka. Tylko FAKTY 12.02.08, 21:21
                                                    Witaj fajny-lolo
                                                    napisałeś:
                                                    > Co to za kontrola może coś bliżej ktoś napisać? i co kontrolują?
                                                    myślę, że osobnik który pisał o KONTROLI wie wszystko w pełni na ten temat, bo
                                                    to on i jego koledzy w ten sposób usiłują (od kilku lat) zakłócić prace UG,
                                                    pisząc oszczerstwa, uprzejmie donosząc itp do wszelkich organów kontrolujących
                                                    jakie się w tym kraju znajdują i o wszystko co im ślina na język przyniesie.
                                                    Pytanie co tymi istotami kieruje zostawiam bez odpowiedzi.
                                                    Pozdrawiam
                                                    maniek-1
                                                  • nemne Re: A to już nie Bajka. Tylko FAKTY 12.02.08, 22:16
                                                    Witaj <maniek>
                                                    .......... i jeszcze murzynów biją w Ameryce. A u nas, to jest
                                                    JAWNOŚĆ działania Władzy, demokracja, posznowanie Obywatela
                                                    i ............. inne tego typu pierdoly, w które nawet Ty nie
                                                    wierzysz.
                                                    No nie Maniek?!;)
                                                    A tak, przy okazji "daj se luz", bo jak na razie to podobno kontrola
                                                    jeszcze trwa i ...... zobaczymy co napiszą w protokole pokontrolnym.
                                                    Swoją drogą to ciekawe dlaczego "panowie nabywcy" podatku nie płacą,
                                                    a JNP odmwia na ten temat informacji?

Dziwi się temu nawet SKO w Radomiu i .......... regularnie uchyla
                                                    deczyzje JNP. Może mam tu kolejno je wymienić? Zapewniam, że zdaniem
                                                    SKO (Samorzadowe Kolegium Odwoławcze - organ odwoławczy od decyzji
                                                    wójta) mam 100% racji. Skoro ja mam 100% racji to znaczy, że
                                                    JNP .......(ile razey bęcki) sam to napisz! (hahaha)
                                                    Pozdrawiam - jak zawsze Ci życzliwy - Sławek (dla Ciebie mogę być
                                                    i "osobnik jeden") hahaha
                                                    PS.
                                                    Pamiętaj, jak tak będziesz się denerwował, to ci "serducho pęknie".
                                                  • maniek-1 Re: A to już nie Bajka. Tylko FAKTY 12.02.08, 22:48
                                                    Witam osobistość zwaną Nemne
                                                    tak na marginesie o mnie się nie bój ja sobie rade dam w przeciwieństwie do
                                                    Ciebie. Widzę, że nie dałeś za wygraną z tym podatkiem ale jakoś ci opornie
                                                    idzie. Ja na twoim miejscu bym tak nie szalał cytuje: "panowie nabywcy" podatku
                                                    nie płacą" jak sam mówisz "bo jak na razie to podobno kontrola
                                                    > jeszcze trwa"
                                                    w tej chwil to zdaje mi się że pomawiasz ów "panów nabywców" chyba, że masz
                                                    informacje z jakiegoś przecieku z UG bo chyba wróżbitą nie jesteś prędzej
                                                    stawiał bym na czarownice ha ha ha:).
                                                    Pozdrawiam
                                                    maniek-1
                                                    PS.
                                                    z życzliwości Ci powiem, że BAJKA to się zaczyna.
                                                  • nemne Re: A to już nie Bajka. Tylko FAKTY 12.02.08, 23:14
                                                    DzieńDobry Drogi Mańku;)))
                                                    Opornie, bo "opornie", ale dlatego że ............ JNP nie chce tego
                                                    ujawnić. Chociaż (podobno) "co się odwlecze, to nie ucziece" (hahaha)
                                                    Ciekawe, dlaczego ........... JNP nie chce tego ujawnić?;)))

Jak zawsze
                                                    Pozdrawiam - Sławek
                                                    PS.
                                                    Skoro, napisalem "tak jak to napisalem" to znaczy, że ponosze za to
                                                    odpowiedzialnośc. Czy Ty takze - ponosisz odpowiedzialność, za to co
                                                    piszesz?
                                                  • tornado_only Re: A to już nie Bajka. Tylko FAKTY 13.02.08, 08:41
                                                    Z tego co widze to ta kontrola to wazna rzecz! Maniek nie bagatelizuj.
                                                  • studentas Re: A to już nie Bajka. Tylko FAKTY 13.02.08, 09:32
                                                    Tornado jak tak widzisz to napisz co to za instytucja tym razem
                                                    przeprowadza tą kontrolę i pod jakim kontem bo nie wiem. A jak nie
                                                    wiesz co to za kontrola to nie udawaj mądrego.
                                                    Panie Sławku teraz do pana jedno jakże istotne pytanie: co pan
                                                    zrobił dla mieszkańców, którzy panu zaufali i oddali na pana głos
                                                    jako radny przez ten okres dość już długi.
                                                    PS. prosiłbym nie opisywać swojej prywatnej wojny z wójtem.
                                                    PS1. proszę nie podpierać się tym, że inni radni też nic nie robią.
                                                    PS2. prosiłbym by nie zamieszczał pan tych linków. Nikt ich nie
                                                    otwiera.
                                                    PS3. Nie jestem stronniczy i nie będę bronił wójta ale nie lubię
                                                    takiego lansowania się na forum nie robiąc nic dosłownie nic oprócz
                                                    otoczki i mydlenia oczu.
                                                  • tornado_only Re: A to już nie Bajka. Tylko FAKTY 13.02.08, 20:42
                                                    Studentas nie wiem co to za kontrola ale z tego co pisze Pan Sławek to widze, że
                                                    coś tam .....
                                                    I skąd wiesz że linki zamieszczane nikt nie czyta jesteś duchem świętym?
                                                  • nemne Re: A to już nie Bajka. Tylko FAKTY 13.02.08, 22:52
                                                    Witaj <studentas>
                                                    Mam nadzieję, że na jeden punkt odpowiedzial Ci <tornado-onl>.
                                                    Natomiast na pozostałe zobowiazuje sie odpowiedziec za kilak dni. W
                                                    tym czasie pomyśl nad tmatem:
                                                    1.Co powinnismy robić (szczególnie nizej podpisany) jako radny. Czy
                                                    mamy być tylko bezwolną maszynką do głosowania, czy też mamy prawo
                                                    do własnego zdania.
                                                    Na tym forum założyłem taki temat: (przepraszam, ale otwórz ten link)
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=61355721
                                                    2. Zobacz np. w encyklopedii hasło "opozycja polityczna". Jako
                                                    <studentas> nie powinieneś miec klopotow ze znalezieniem i ......
                                                    wytłumaczeniem znaczenia;)))
                                                    3. Skoro twierdzisz o "mojej prywatnej wojnie z wojtem", to znajdź
                                                    gdiekolwiek moj wpis, z ktorego wyniakłoby, że się "czepiam rodziny
                                                    Pana Kmieciaka". Jest oczywiste, że wójt, to ....... wojt czyli
                                                    URZĄD.
                                                    4. A może odwrotnie. To Wójt wykorzystuje URZĄD do "prywatnej
                                                    wojny", za ktorą placi nie Pan Kmieciak, ale GMINA czyli MY
                                                    WSZYSCY. Zobacz wyroki WSA, NSA i Sądu Pracy, że "odwolanie pewnej
                                                    Pani, bylo BEZZASADNE i wiazalo sie z konfliktem pomiedzy JNP, a
                                                    jej mężem". Za przegraną, w tej sprawie, zaplaciła GMINA.
                                                    Pozdrawiam - Sławek
                                                    PS.
                                                    Nie jestes (jak sie nazwaleś) "reprezentantem" studentów, bo ja tez
                                                    mam w domu <studentasa>, ktorego wprawdzie nie pytałem, ale raczej
                                                    na pewno go nie reprezentujesz. Dla jasności z kilkoma
                                                    <studentasami> jestem również w kontakcie na gg.
                                                  • studentas Re: A to już nie Bajka. Tylko FAKTY 14.02.08, 09:27
                                                    Tornado na nic mi nie odpowiedział tylko się ośmieszył zabierając
                                                    głos w temacie na który nie miał najmniejszego pojęcia. Argumentując
                                                    to, że pan Sławek coś tam wspominał. Super.
                                                    Przepraszam czy ja mam za pana Sławka pomyśleć co powinien robić
                                                    jako radny? Czy pan jest poważny pisząc te słowa?
                                                    Wojna jest prywatna, każdy to więc bez ściemy. Nikt na tym nie
                                                    skorzysta, na pewno nie wyborcy.
                                                    PS. Nie jestem żadnym reprezentantem studentów i nigdzie się tak nie
                                                    nazywałem. Nie czyta pan forum ze zrozumieniem. To nie jaki young-
                                                    boyz reprezenta nazywał się reprezentantem młodzieży.
                                                    PS. Nie zamierzam nikogo reprezentować a zwłaszcza pana synka.
                                                    PS. Nie interesuje mnie z kim pan jest w kontakcie na gg. Interesują
                                                    mnie tylko pytania jakie panu zadałem wcześniej a na jakie nie
                                                    uzyskałem ani jednej odpowiedzi. Nie zdziwiłem się jednak analizując
                                                    pana wpisy na tym forum.
    • studentas Re: Bajka 14.02.08, 09:43
      A i jeszcze jedno: czy musi sie pan kilka dni zastanawiać, żeby mi
      odpowiedzieć w 3 zdaniach co zrobił pan jako radny dla wyborców? Czy
      to aż takie trudne czy nie ma się czym chwalić?
      • studentas Re: Bajka 15.02.08, 10:41
        Widzę, że jednak nie ma się czym pochwalić. Wstyd mi za radnych w
        gminie Odrzywół. Czy nie ma ludzi społecznych, którzy chcieliby coś
        bezinteresownego zrobić dla mieszkańców gminy?
        • dziki-3 Re: Bajka 16.02.08, 07:54
          Studentas czy ty nie mylisz roli radnych z rolą wójta?
          Wydaje mi się, że to wót jest władza wykonawczą w gminie a nie radni.
          Radni są od zglaszania wniosków i interpelacji do wójta od mieszkańców i swoich
          wyborców. Zajrzyj do tematu "Zgłaszajcie wnioski i propozycje do radnych", tam
          są pytanie i zadania dla wójta w sprawie naszej gminy i co z nimi jak są
          realizowane?

A co poprzedni radni zrobili? obecni zabieraja głos na radzie i coś mają do
          powiedzenia składaja wnioski i interpelacje. I to jest ich główne zadanie i
          wywiązuja się z tego bardzo dobrze. Dopiero za kadencji tych radnych coś drgnęło
          i zaczęło się dziać w gminie.

• dziki-3 Re: Bajka 16.02.08, 08:01
            Ostatnie wnioski złożone do wójta przez radnych i co sie z nimi dzieje
            studentas? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=55382689&a=75457075

Mam pytanie do radnych: jak długo się czeka na odpowiedź wójta i jak są
            realaizowane wnioski dotychczas złożone?
            • studentas Re: Bajka 16.02.08, 21:02
              Dziki czytając twoje ostatnie wpisy w tym temacie odnoszę nieodparte wrażenie,
              że jesteś jednym z radnych. Twoje argumenty nie przemawiają do mnie. Te wzniośle
              napisane interpelacje mogę pisać ja charytatywnie nie będąc radnym i nie
              pobierając za to diety. W moich oczach radny to ktoś więcej niż kurier. Jak ty
              mówisz, że radni w pełni wypełniają swoje obowiązki, to dlaczego żaden z nich
              nie pokwapił się i nie napisał w 3 zdaniach co uczynił dla gminy "żeby nam się
              żyło lepiej" z głównym biesiadnikiem tego forum panem Gajewskim na czele.
              • dziki-3 Re: Bajka 16.02.08, 21:53
                Przykro mi ale nie jestem radnym.
                Może Studentas napisz co zrobili poprzedni radni.
              • nemne Re: Bajka 16.02.08, 22:02
                Witaj <studentas>
                Skoro mnie wywołałaleś, to mam nadzieję, że przeczytaleś sobie co
                to jest "opozycja polityczna", jak równiez na czym to polega.
                Zapewne czytasz gazety "poltyczne" i wiesz kiedy nazywają jakiegoś
                posła "obibokiem". Prowadzone są nawet rankingi aktywnosci posłów
                (ilość wystapień, zgłaszanych interpelacji, zgłaszanych wniosków
                itp.) Dlatego, możesz sobie przeczytać nawet tu na forum,
                co "uczynili dla Gminy i wyborcow" krytykowani przez Ciebie radni,
                jak również "ulebieńcy" JNP. Oczywiście zajrzyj sobie na BIP UG
                Odrzywół, a dodatkowo zobaczysz, ze większość z tych "ulubieńców"
                nie otworzyła nawet ....... Za to, ...... otrzymują oni "bonusy" w
                postaci zatrudnienia ich rodzin przez JNP. Zapewniam, że ktoś gdy
                powie coś pozytywnego o mnie, to NA PEWNO ........ u JNP........
                Natomiast w Twojej wypowiedzi widać pewną niekonsekwencję, ponieważ
                gdy proponowalem Ci, abys napisal:
                "Co powinnismy robić (szczególnie nizej podpisany) jako radny. Czy
                mamy być tylko bezwolną maszynką do głosowania, czy też mamy prawo
                do własnego zdania, ponieważ założylem taki link:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=61355721
                To ty sie "wymigaleś" od odpowiedzi, aby w ostatnim napisać,
                że "cośtam". Może ROZWIŃ to;)))
                Pozdrawiam - Sławek
                PS.
                Mimo, że "główny biesiadnik" pobiera 410 zł dniówki,
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=74871646
                to dla Ciebie mogę byc "głownym biesiadnikiem tego forum". Bo - tyz
                piknie, jak mawiał Waluś Pyzdra.;)))
                • prywaciarz2 Re: Bajka 17.02.08, 13:47
                  W jednym z wcześniejszych postów prosiłem pana, panie Gajewski, żeby
                  odpowiadając na moje pytanie odnośnie "zrobienia" czegoś dobrego dla gminy jako
                  radny nie podpierał się pan argumentem, że inni radni nic nie robią, że za
                  tamtej kadencji radni nic nie robili. To nie jest argument! Na pytanie : "co
                  mamy zrobić jako radni" nie wymigałem się tylko stanowczo zareagowałem, że to
                  nie poważne jest, że radny zadaje takie pytania! To chyba pan i inni radni mają
                  koncepcje do zaproponowania "by nam się żyło lepiej".Chyba mieliście jakieś
                  plany startując w wyborach. Idziecie na bardzo dużą łatwiznę! Mówię to do
                  wszystkich radnych!A pan dalej nie odpowiedział mi w 3 zdaniach co zrobił dla
                  swoich wyborców. Aktywność polityczna w niczym nie przekłada się na efektywność.
                  Aktywność przejawia się w głównej mierze w prywatnym konflikcie między panami-
                  Kmieciakiem i Gajewskim.
                  PS. Może pan tutaj argumentując swoje wypowiedzi w związku z konwersacją jaką
                  prowadzimy dodawać wrzuty na pana wójta typu" biesiadnik za 410 zł dniówki". Ja
                  nie jestem z tych osób, które bronią wójta i są za nim. Ale czy jest taka
                  potrzeba? Jeśli to w czymś panu pomoże?! To ok.
                  • prywaciarz2 Re: Bajka 17.02.08, 13:49
                    Historia powraca.
    • studentas Re: Bajka 17.02.08, 14:02
      Przepraszam wcześniejsze posty wpisałem z taty loginu. Nie mieszajmy go do tego.
      • nemne Re: Bajka 17.02.08, 17:10
        studentas napisał:

> Przepraszam wcześniejsze posty wpisałem z taty loginu. Nie
        >mieszajmy go do tego

Witaj <studentas>
        Uważam, że w pełni realizuję, to co obiecywałem przed wyborami, jak
        również to co przewidziane jest dla radnych w ustawie o samorządzie
        gminnym.
        Oczywiście nic na to nie poradzę, że nie wybudowałem tu (osobiście)
        Wierzy Eiffla, czy też ................ (w miejsce kropek wpisz
        sobie co tylko chcesz).
        Skoro uważasz, że jest "coś" co powinienem zrobić, to bardzo proszę
        o ewentualne uwagi i sugestie, bo nie ukrywam, że podzielam
        stanowisko, pewnego starożytnego filozofa, że :
        "wiem, że nic nie wiem". (skoro jesteś studentem, to powinieneś
        wiedzieć, kto to powiedział?!)
        Pozdrawiam - Sławek
        PS.
        1.Pozdrów Tatę, bo już o tym pisałem, że bez niego czasami tu nudno,
        a Ty (bez urazy) mu nie dorównujesz.
        2. I nie "dziamdziaj" już, tylko napisz co TY CHCIALBYŚ od radnych,
        a szczególnie ode mnie. Jestem otwarty na propozycje i sugestie!!!!!!
        3. (Żebyś się, nie męczył, to w/w cytat dotyczy Sokratesa)
        • studentas Re: Bajka 17.02.08, 18:33
          To,że jestem na dorobku wiedzy, nie obliguje pana robić ze mnie nieuka.
          Przez takich jak pan tata musiał dołączyć do tzw. "migracji zarobkowej".
          • nemne Kto sklonił Tatusia <studentasa> do migracji?! 17.02.08, 18:47
            Witaj <studentas>
            Nigdy tak nie myślalem o Tobie (że jesteś nieukiem), natomiast co do
            Twojego Tatusia, to bez przesady, przecież to, że mam swoje zdanie
            nie było chyba powodem skłonienia Tatusia do podjęcia "tzw. migracji
            zarobkowej".
            Pozdrawiam - Sławek
          • studentas Re: Bajka 17.02.08, 18:47
            tzw. politycy!!!!!!!!!!
            • nemne Łaska panska na pstrym koniu jeździ 17.02.08, 19:17
              Witaj <studentas>
              Co by nie mówić, (czy raczej napisać), to fajnie, że był ktoś taki
              jak ...... <prywaciarz2>, dzięki czemu można było się "posprzeczać".
              Było oczywiste, że (sam to napisałeś) "JNP wynajął płatnego zabójcę -
              <prywaciarz2>" ale akazuje sie, że ktoś taki jak <prywaciarz2>
              zapewne nie był BMW (bierny, mierny ale wierny) i dlatego ........

No cóż, jak to się mówi, "łaska pańska na pstrym koniu jeździ".

Pozdrawiam - Sławek
              • nemne Re: Łaska panska na pstrym koniu jeździ 17.02.08, 19:28
                nemne napisał:

> Witaj <studentas>
                > Co by nie mówić, (czy raczej napisać), to fajnie, że był ktoś taki
                > jak ...... <prywaciarz2>, dzięki czemu można było
                >się "posprzeczać".
                > Było oczywiste, że (sam to napisałeś) "JNP wynajął płatnego
                >zabójcę - <prywaciarz2>" ale akazuje sie, że ktoś taki jak
                <prywaciarz2> zapewne nie był BMW (bierny, mierny ale wierny) i
                >dlatego ........
                > No cóż, jak to się mówi, "łaska pańska na pstrym koniu jeździ".
                > Pozdrawiam - Sławek

Witaj jeszcze raz <studentas>
                W nawiązaniu do tego co wyzej napisalem, to jesli o mnie chodzi, to
                wolalbym współpracowac na sesji rady gminy, z takimi jak Twoj Ojciec
                (<prywaciarz2>), który niekoniecznie miałby takie samo zdanie jak
                ja, ale ........ miałby "jakieś"!!!!

Tymczasem, sam wiesz jak tam jest. Czyli większośc z radnych nawet
                nie przeczytała treści uchwał, a głosują ...... tak jak "należy",
                aby ich rodziny nie musiały zrobić tak jak Twój Ojciec!
                Pozdrawiam - Sławek
            • townes Re: Bajka 17.02.08, 19:40
              Do <studentasa> dobra rada,
              za dużo piszesz o szczegółach z prywatnego życia, bo jeżeli starszy
              długo był anonimowy to Ty w krótkim czasie podałeś tyle szczegółów,
              że dużo można wywnioskować…
              W tym temacie życzliwy <townes>
              Pozdrowienia dla taty
              P.S. Patrząc z boku niestety tak to wygląda.
              • studentas Re: Bajka 18.02.08, 11:22
                Małe sprostowanie: Ojciec nigdy nie kontaktował się z wójtem.
                Mogłbym stwierdzić, że nawet" słabo się znali". Na pewno nikt a tym
                bardziej wójt nie narzucił mu by pochlebnie się o nim wypowiadał i
                dochodził racji na tym forum.
                Tą historię o wynajęcieu przez wójta prywaciarza2 zaczerpnąłem na
                podstawie super wpisów z tego forum sugerujących tą ewentualność.
                Czasem to forum dostarczało w rodzinie dużo śmiechu i radości. Tata
                urzędnikiem w gminie:) hehe.
                • sandal-grozny Re: Bajka 05.03.08, 09:36
                  Zapraszam na mój profil na portalu www.nasza-klasa.pl
                  • townes Re: Bajka 05.03.08, 20:53
                    <Sandal-grozny> czy masz prawa autorskie do tego opowiadania żeby je
                    wykorzystywać i podawać jako swoje?
                    Wątpię!!! Mam nadzieję, że dla równowagi pojawi się na naszej klasie
                    <książę z bajki>:)))
                    Pozdrawiam
                    • paniewojcieuprzejmiedonosze Re: Bajka 06.03.08, 09:08
                      towness luzik, odsprzedałem sandal-grozny prawa do
                      wykorzystywania "bajki". Takie czasy Business to Business :)
                      Dodam jeszcze, już zgłosili się z Hollywood i chcą kręcić film.
                      • townes Re: Bajka 06.03.08, 09:22
                        Ok.

Pozdrawiam
                        • studentas Re: Bajka 06.03.08, 16:04
                          Townes napisał cyt>:
                          Do <studentasa> dobra rada,
                          za dużo piszesz o szczegółach z prywatnego życia, bo jeżeli starszy
                          długo był anonimowy to Ty w krótkim czasie podałeś tyle szczegółów,
                          że dużo można wywnioskować…
                          W tym temacie życzliwy <townes>
                          Pozdrowienia dla taty
                          P.S. Patrząc z boku niestety tak to wygląda.

Townes czy wiesz co to prowokacja polityczna? Jak nie wiesz to już
                          wiesz:)
                          • townes Re: Bajka 06.03.08, 22:40
                            Z polityki orłem nie jestem, Ty jesteś bliżej tej wielkiej więc
                            chylę czoło. Za to z psychologii, nie chwaląc się jestem niezły.
                            P.S. W ostatnich wyborach głosowałem na PiS i teraz jeszcze bardziej
                            się w tym przekonaniu utwierdzam.
                            Pozdrawiam
                            • studentas Re: Bajka 07.03.08, 13:44
                              To jesteśmy po tej samej stronie barykady.
                              • maniek-1 Re: Bajka 14.03.08, 00:39
                                Witam wszystkich
                                Bajka odrzywolska przypomina mi bajkę Ignacego Krasickiego „Wół Minister”
                                gdzie wołem jest „Karateka” , a „Małpą” jest Sławek Anioł
                                „Kiedy wół był ministrem i rządził rozsądnie,
                                Szły, prawda, rzeczy z wolna, ale szły porządnie.
                                Jednostajność na koniec monarchę znudziła;
                                Dał miejsce woła małpie lew, bo go bawiła.
                                Dwór był kontent, kontenci poddani — z początku;
                                Ustała wkrótce radość — nie było porządku.
                                Pan się śmiał, śmiał minister, płakał lud ubogi.
                                Kiedy więc coraz większe nastawały trwogi,
                                Zrzucono z miejsca małpę. Żeby złemu radził,
                                Wzięto lisa: ten pana i poddanych zdradził.
                                Nie osiedział się zdrajca i ten, który bawił:
                                Znowu wół był ministrem i wszystko naprawił.”
                                Pozdrawiam
                                maniek-1
                                PS.
                                Proszę bez skojarzeń ha ha ha.
                                • tajnosagentos2 Re: Bajka 14.03.08, 08:29
                                  Bez obawy o skojarzenia, bo pewnie się tylko Tobie kojarzy(ha ha
                                  ha). To, co przepisałeś nijak ma się do rzeczywistości. Na razie
                                  tylko rządził Sandał więc co tu porównywać?
                                  • studentas Re: Bajka 14.03.08, 09:34
                                    Bajka dla przestrogi, żeby małpa nie miała okazji nawywijać. Czyżby
                                    nowa ksywka?:) Bez skojarzeń. Bajka to bajka:)
                                    • tajnosagentos2 Re: Bajka 14.03.08, 11:01
                                      Na Białorusi Łukaszenko też chyba zna tą bajkę, bo ku „przestrodze”
                                      dławi każdą opozycje. Czyżby nowa ksywka?:) Bez skojarzeń. Bajka to
                                      bajka:)
                                      • studentas Re: Bajka 14.03.08, 11:19
                                        Łukaszenko już chyba jest zaklepane dla pana Sławka. Przynajmniej
                                        tak było na tym forum.
                                        Może jest Łukaszenko koalicji i Łukaszenko opozycji:)heh.
                                        • tajnosagentos2 Re: Bajka 14.03.08, 12:23
                                          Z tego, co wiem to władze ma Maniek Sandał a Sławek jest w opozycji.
                                          Nie strasz, wystarczy nam jeden Łukaszenko ten przy władzy, drugiego
                                          gmina już na pewno by nie przeżyła a przy tym jeszcze ledwo dyszy.
                                          • studentas Re: Bajka 14.03.08, 12:37
                                            Nie strasze. Stwierdzam fakty. Na tym forum tylko jedna osoba
                                            straszy- jak na prawdziwego Łukaszenke przystało:)
                                            • sior Re: Bajka 14.03.08, 13:29
                                              A reszta uprzejmie odpowiada i przytakuje....Biedactwa
                                              • przydupasjnp Re: Bajka 07.05.08, 08:38
                                                Jak sobie tak z rana bajkę przeczytam to mi się od razu humor
                                                poprawia :-)))) miłego dnia
                                                • tajnosagentos2 Re: Bajka 27.05.08, 13:04
                                                  :-)
    • axelfoley Re: Bajka 28.06.08, 13:48
      Zadziwiające jak to wszystko zgadza się z życiem
      • obserwer.online Re: Bajka 15.08.08, 13:01
        axelfoley napisała:

> Zadziwiające jak to wszystko zgadza się z życiem

Otóż, to.
        • lepperandrzej1 Re: Bajka 29.09.08, 10:00
          Z każdym dniem coraz bardziej aktualna :-)
    • twardystachu Re: Bajka 25.02.09, 18:41
      bajka nadal aktualna :-) przydupasy balują
    • mieszkaniec38 Re: Bajka 26.02.09, 08:50
      tyle świetlic działa na terenie gminy i zdaniem władzy wszystkie działają bardzo
      dobrze. To może niech ktoś spróbuje zrobić przedstawienie z dziećmi do tekstu
      tej bajki, było by sporo śmiechu... :-)
      • palikotjanusz Re: Bajka 19.05.09, 11:56
        Podobno Wajda przymierza się do ekranizacji :-) będzie kolejny Oscar
        • tajnosagentos2 Re: Bajka 21.08.09, 12:23
          ;-)
          • tajnosagentos2 Re: Bajka 07.10.09, 09:36
            śmieszy cały czas ;-)
            • witebski Re: Bajka 01.11.09, 19:51
              Ta bajka zawsze poprawia mi humor:))
            • paniewojcieuprzejmiedonosze Re: Bajka 21.01.10, 16:02
              i oto chodzi :-)
              • mieszkaniec38 Re: Bajka 11.02.10, 12:14
                Bitwa coraz bliżej, szeregi przydupasów sandała topnieją z każdym dniem. Teraz
                wszyscy uciekają do rudego bo myślą, że on jeszcze coś może.
    • mieszkaniec38 Re: Bajka 01.06.10, 12:00
      Już niedługo bitwa z sandałem
      • manieksandal Re: Bajka 11.06.10, 19:24
        Chyba Kmieciak już się zaczyna pakować;)
        • ranczowilkowyje 21 listopada, niech bajka sie spełni 03.10.10, 17:32
          21 listopada, niech bajka sie spełni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka