nail1350 Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 16:40 no i o to chodzi. Krótko, rzeczowo i na temat. Bicie piany w innych miejscach niż forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lucjano40 Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 17:06 Przeczytałem trochę artykułów Pana Leszka Żądły i jestem pod dużym wrażeniem. Z przekonania jestem ateistą. Dlatego czytanie o aniołach, strzygach i egzorcyzmach było dla mnie trochę dziwne. Ale OK, nie upieram się że mój światopogląd jest słuszny. CAŁKIEM MOŻLIWE ŻE NIE JEST SŁUSZNY i np. Ratzinger lub Żądło lub Dalajlama lub X jest depozytariuszem słusznego poglądu na świat. Może nie istnieje jeden jedynie słuszny pogląd na świat. NIE WIEM. Jest bardzo łatwy sposób na zakończenie tutejszych konfliktów. NIECH PAN LESZEK DA POKAZ CHODZENIA PO WODZIE (w sensie chodzenia po powierzchni wody). Napisał artykuł w którym twierdzi że to możliwe. Wystarczy "duża wiara" i "brak fali". www.ezosfera.pl/leszek/artykul/213 Więc czemu nie???? Byłyby z tego liczne korzyści. 1.Angus natychmiast by się od Pana Leszka odczepił. Z pewnością byłby pod wrażeniem tak silnym że wykluczałoby to jakiekolwiek działania przeciwko osobie z tak potężną siłą ducha. 2.Pan Leszek jednym pokazem zaradziłby spadkowi dochodów z regresingu. Jest w USA fundacja która za taki pokaz wypłaci 1mln USD. 3.Ja, mój brat, moja żona i miliony innych ludzi niezwłocznie rozpoczęlibyśmy rozwój duchowy według wskazówek Pana Leszka. Jako niedowiarek nie wierzę że Pan Leszek Żądło wypędza z ludzi złe duchy itp. Proszę o wyprowadzenie mnie z tego błędu jeśli w tym błędzie jestem. NAPRAWDĘ PROSZĘ. Wręcz błagam. Czemu mam tkwic w błędnym ateistycznym poglądzie całe życie? Pokaz chodzenia po wodzie przekonałby mnie z całą pewnością. Bez problemu wierzę w to że Pan Leszek wielu ludziom pomógł. Medycyna nie zna silniejszego leku niż placebo. Więc nie wątpię w poprawę zdrowia u wielu ludzi którzy korzystają z takich metod. @ Panie Leszku Jeśli chodzi o chodzenie po rozżarzonym węglu drzewnym to wyjaśnienie jest banalne. Jako inżynier znam je. Węgiel drzewny ma niski wskaźnik przewodności cieplnej. Dlatego chodzenie po nim na bosaka jest całkowicie bezpieczne nawet jeśli jest w temperaturze 800 stopni Celsjusza. Natomiast odradzałbym zatrzymywanie się. Jednak konieczne jest w miarę żwawe przebieranie nóżkami. A już zupełnie nie polecam chodzenia po rozżarzonej lawie wulkanicznej. BTW uważam że afirmacje (czyli optymizm), joga (czyli odprężenie) to wspaniała sprawa. Podobno to też techniki rozwoju duchowego. WIĘC JESTEM NA TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 18:29 ucjano40 Piszesz "Jako niedowiarek nie wierzę że Pan Leszek Żądło wypędza z ludzi złe duchy itp. > Proszę o wyprowadzenie mnie z tego błędu jeśli w tym błędzie jestem. NAPRAWDĘ P > ROSZĘ. Wręcz błagam. Czemu mam tkwic w błędnym ateistycznym poglądzie całe życie " To może weź udział w regresingu niech cię regreser wprowadzi w stan regresywny i niech cię w nim zostawi ( zdarza się ,że regreser wprowadzi w taki stan i nie potrafi z tego stanu wyprowadzić ) " Odpowiedz Link Zgłoś
lucjano40 Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 20:32 @ 2Stylista Nie rozumiem tych uwag. Nie jestem zainteresowany żadnym uzdrawianiem mojej osoby. Cieszę się znakomitym zdrowiem, biegam maratony, a w przypadku problemów zdrowotnych zdecydowanie wybrałbym lekarza, a nie terapie alternatywne. Mam też "cygańskie podejście do rodziny" i nigdy nie zgodziłbym się aby moja żona rozkładała się nago przed egzorcystą. Dlatego trochę nie rozumiem Szanownego Pana Angusa, który akceptował taki sposób terapii. Uważam że teraz niepotrzebnie się awanturuje skoro sam aprobował BARDZO alternatywne metody leczenia. Natomiast to co pisze Pan Leszek jest fascynujące i jestem tym zainteresowany. Jego pogląd na świat jest bardzo romantyczny i wspaniały. Bardzo bym chciał aby ten pogląd był również prawdziwy. Oczywiście nie uwierzę ot tak sobie, bez sprawdzenia wiarygodności. To chyba oczywiste. Niezbędna jest jakaś weryfikacja. Myślę że chodzenie po wodzie to świetny pomysł. Brzmi nierealnie i właśnie dlatego byłoby TWARDYM dowodem fantastycznych możliwości. @ Panie Leszku Niech Pan zmieni cały świat na lepsze i da taki pokaz jak Pan pisał. Na pewno nie brakuje Panu wielkiej wiary, a wodę bez fali znajdziemy łatwo. Niech Pan to zrobi. Przecież taki pokaz przekona miliony do rozwoju duchowego i cały świat stanie się dużo lepszy. PROSZĘ. Tak bardzo chciałbym żeby więcej ludzi było zdrowszymi i zadowolonymi z życia. Poza tym zarobi Pan na tym miliony. Więc chyba warto. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Zdemaskowaliśmy zamaskowanych 28.02.13, 20:51 Pan, Panie Luciano poważnie o tym chodzeniu po wodzie??? Co do żon...może różnica tkwi w żonach? Odpowiedz Link Zgłoś
lucjano40 Re: Zdemaskowaliśmy zamaskowanych 28.02.13, 21:23 @ Nail350 Całkowicie poważnie. Pan Leszek wyraźnie napisał to co napisał. Uważam że chodzenie po wodzie jest niemożliwe. Tym bardziej pragnę dowodu, abym nie tkwił w błędzie jeśli jest możliwe. Nie rozumiem świata, nie znam się. Jestem jedynie skromnym inżynierem. Poza tym bardzo cenię pozytywne myślenie, jogę, medytację. Pan Leszek aktywnie propaguje te techniki ulepszania życia. CHWAŁA MU ZA TO. Ale wydaje mi się że czasem przesadza. Odpowiedz Link Zgłoś
angus158 Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 21:21 Lucjano40. > Mam też "cygańskie podejście do rodziny" i nigdy nie zgodziłbym się aby moja żo > na rozkładała się nago przed egzorcystą. Zapewniam Cię, że ja też bym się na to nie zgodził. Ciekawy jestem skąd masz taką wiedzę, bo nie przypominam sobie żebym coś takiego pisał, chyba ze się mylę? Pisałem owszem ogólnie o rytuale ognia i rozbieraniu jakiego żąda w związku z tym ZU. Faktem jest,że wiele informacji docierało do mnie stopniowo, na wiele też sytuacji nie miałem z czasem wpływu. Można mi zarzucić nadmierną tolerancję w tych kwestiach tak jak ty sugerujesz ,zarzucano mi też jej brak(pierwsze stanowisko uważam obecnie za bardziej sensowne) . Na tym polega podstępne działanie sekt i oszustów, że ukrywają swoje prawdziwe cele i oblicza. Gdyby kiedyś istniały w przestrzeni publicznej takie informacje jak chociażby na tym forum na temat regresingu i innych stosowanych praktyk przez ZU, oraz na jego temat, moja czujność i postępowanie byłoby inne, zapewniam. Łatwo jest krytykować jak się już wie. Po to się "awanturuje" żeby ci, którzy mogliby zostać oszukani w przyszłości i wykorzystani byli ostrzeżeni, żeby wiedzieli wcześniej z kim mają do czynienia i co im grozi. Taki jest mój cel. Dark.angelo czekam na odpowiedzi, mam nadzieję, że je otrzymam, tylko na temat proszę, najlepiej w punktach tak jak zadawałeś pytania i jak ja odpowiedziałem tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucjano40 Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 21:50 @ Szanowny Panie Angusie Nie mam żadnej wiedzy poza tą znalezioną na tym wątku. Oprócz tego zaciekawiony tematem poczytałem trochę artykułów Pana Leszka i Pana Zbigniewa. Jedna z Pań opisywała tutaj że została zaskoczona koniecznością obnażenia się do obrzędu i była z tego faktu bardzo niezadowolona. Moim zdaniem Pan Leszek nie jest oszustem, ponieważ autentycznie wierzy w to co robi. Nie znam go osobiście, ale pisze z pasją, zaangażowaniem i byłbym bardzo zdziwiony gdyby świadomie kogoś wprowadzał w błąd. Co więcej uważam że w wielu sprawach ma rację. Pozostaję bardzo sceptyczny wobec opowieści o dawnym życiu na Atlantydzie, wypędzaniu diabłów i chodzenia po wodzie. Taki mam pogląd. Myślę że przesadza. Serdecznie współczuję Panu perturbacji rodzinnych, ale moim zdaniem w sądach nie znajdzie Pan wielkiej pociechy. Wręcz przeciwnie. To takie długotrwałe rozdrapywanie ran będzie. Szczerze mówiąc nie wydaje mi się aby Pańską motywacją była ochrona innych osób. Zresztą nie sądzę aby ktokolwiek potrzebował ochrony przed Panem Leszkiem. Wręcz przeciwnie uważam że dla wielu osób kontakty z nim mogą byc całkiem pomocne. Prezentuje ciekawą koncepcję światopoglądową. Może komuś kontakty z nim szkodzą. Nie wiem tego, ale są tacy ludzie, którym wszystko szkodzi. Więc niekoniecznie jest to problem po Pana Leszka stronie. Jeśli można to zapytam z ciekawości o wiek osób dramatu i czy to prawda że Pan Żądło jest otyły. Pański brat użył złośliwego określenia "sfilcowana klucha". Czy to była sugestia znaczącej nadwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 22:01 "szapo ba"... Twardy Pan jest.... ja odpadałam z gry po paru wersach.... "To takie długotrwałe rozdrapywanie ran będzie. " Zupełnie jak w regresingu? Angus, załapałeś się na sesję gratis;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 22:12 "dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" Stanisław Lem Odpowiedz Link Zgłoś
angus158 Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 22:36 Przynajmniej nie będą mi zarzucać, że jak nie miałem sesji to nie mam prawa mówić o regresingu :) Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 22:49 zatem przedtem wolno pytać o wszystko z wyjątkiem regresingu;-) Skojarzyło mi się z towarem dla wtajemniczonych, w każdym razie podobno nie-dla-katolików...bo im szkodzi. "Koń jaki jest każdy widzi" Odpowiedz Link Zgłoś
lucjano40 Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 22:50 @ Nail350 Widocznie niefortunnie wybrała Pani artykuły ;-) Niektóre szczegóły tego co Pan Leszek pisze nie podobają mi się, ale to chyba normalne. Sporo różnych tematów porusza. Nic dziwnego że nie z wszystkim się zgadzam. Na pewno polecam pozytywne myślenie (afirmacje) i jogę z chociaż odrobiną medytacji. Mam w tym względzie osobiste doświadczenia. Naprawdę warto. Chyba mam też niemałe zaufanie do opatrzności (nie nazywam jej bogiem, bo jestem ateistą). Też warto. Trochę irracjonalne, ale miłe. Nie lubię tradycyjnej religii. Uważam ją za kiepską kiepściznę. Może dlatego wiele z artykułów Pana Leszka bardzo mi się podoba. Suma summarum jestem na TAK. Myślę że każdy trochę skorzysta czytając teksty Pana Leszka. Nie podoba mi się to że nazywacie go Państwo oszustem. Takie określenia go całkowicie dezawuują i są niesprawiedliwe. Owszem, przesadza z tym chodzeniem po wodzie i prawdopodobnie w paru innych punktach. Ale nie wylewajmy dziecka z kąpielą. W tym co pisze jest wiele sensu i moim zdaniem odrobina fantazjowania tego sensu nie przekreśla. Katolicyzm nie mniej fantazji przemyca i na ogół nie wyzywa się papieża od oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 22:58 proszę nie zarzucać mi, że kiedykolwiek nazwałam Pana LŻ oszustem. To generalizowanie, nie miałam żadnych osobistych kontaktów z ww. i sposób żaden jeszcze mnie nie oszukał. A że nie podobają mi się ( bo uważam je za irracjonalne) Jego metody to zupełnie inna kwestia. Co do artykułów...zanim wyrobię sobie pogląd robię sporo podejść;-) Może to kwestia kiepskiego na mój gust wstępu, środka i zakończenia? Lub akurat źle trafionego wersu? Obiecuję doczytać w wolnym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucjano40 Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 23:16 Przepraszam jeśli w czymś uchybiłem, ale tutaj nawet podtytuły latają "oszuści", "demaskowanie". Nie wiem czy jestem tu w ogóle potrzebny. Chyba nie ;-) Ale jeśli jednak jestem to proponuję raczej łagodzenie napięcia pomiędzy Adwersarzami niż dorzucanie do pieca. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 23:28 nie jestem Angusem. Organicznie nie cierpię przemocy ( stosują ją słabe padalce) i nakręcania spirali zbrojeń. Ale... na miejscu Angusa... Nie odpuściłabym. Nie pozwolę sobie ( i innym również nie radzę!) wyrokować w sprawach rodzinnych Angusa i Ex ( a my za mało wiemy, lub nasza wiedza jest jednostronna, więc o kant stodoły ją rozbić). Natomiast widziałam w ciągu wielu miesięcy jak Angusowi ubliżano, bezpodstawnie włóczono po sądach, roztrząsano Jego pożycie. To nieczyste zagrywki i mnie one bardzo się nie podobają. Przypomniał mi się jeden art. ZU. Słowem w nim dominującym był: "syf" we wszelkich możliwych odmianach i przypadkach. "syfu, syfieć, syfiło, syfem" itd. To było porażające. Zrobiłam printscreena. Jak się wzmocnię psychicznie...spojrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
lucjano40 Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 23:46 OK to są trudne sprawy. Mój przekaz jest prosty: 1.Więcej (trudnej) zgody, mniej walki. 2.Filozofia LŻ podoba mi się. Podobałaby mi się jeszcze bardziej gdyby nie dodawał do niej zbędnych ozdobników typu chodzenie po wodzie itp. Jeśli kogoś czymś uraziłem to najmocniej przepraszam. Serdecznie pozdrawiam Angusa i Leszka oraz wszystkie pozostałe osoby. Trzymajcie się jak najbliżej optymizmu, spokoju, radości. Wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Regresing- nuda veritas 28.02.13, 23:58 Jeśli ktoś pisze pod "publikę", a nie "do szuflady" z krytyką musi się liczyć. Jednemu podoba się matka, drugiemu córka. Jeszcze innemu (sic!) i jedna i druga ( po zaliczeniu obu, jak ćwierkają papużki....trzecia). Mniej przepraszania, bo nie o to tu chodzi. Więcej "nudnej veritas";-) Odpowiedz Link Zgłoś
lucjano40 Re: Demaskujemy - Demaskatora 28.02.13, 23:10 Mam na imię Piotrek 45 lat i od tej pory z wszystkimi którzy nie będą protestowali jestem po imieniu ;-) @ Angus Przepraszam jeśli w czymś Ci uchybiłem. Nie wypowiem się na temat tężyczki, nie znam się na medycynie. Nie wiem czy to co Twój brat przedstawia jest słuszną słusznością w odniesieniu o praktyk stosowanych przez Leszka. Ale wierzę w dobrą wolę Leszka. Regresing jest dla niego ważny, nie wątpię że zgłębi temat i w razie potrzeby dostosuje swoje działania tak aby nie było ryzyka niepożądanych efektów ubocznych. Tak czy siak w sądzie tego nie załatwisz. Chyba. A czas i nerwy stracisz. Gdy Cię pozywają to nie masz wyjścia, ale po co sam pozywasz? Rewanżyk? IMHO szkoda prądu. Podejdź do tego pozytywnie. Skoro ta żona odeszła do innego to może nie było z nią warto do końca życia? Może paradoksalnie zrobiono Ci przysługę? Przepraszam za tą głośną myśl, bo wspólne dzieci itd. ale jednak coś w tym jest. Zresztą ja nie wnikam w temat ze Zbyszkiem. To już są bardzo indywidualne sprawy. Ale Leszek? Nie uważam aby konflikt z nim był konieczną koniecznością. Osobiście zawsze dążę do zgody. Nie zawsze to możliwe, ale prawie zawsze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Regresing- nuda veritas 01.03.13, 00:21 a tak mi się jeszcze nasunęło.... "Nie wypowiem się na temat tężyczki, nie znam się na medycynie. " A to trzeba znać się na medycynie, żeby wiedzieć, że choroba nie jest zdrowa? Odpowiedz Link Zgłoś
lucjano40 Re: Regresing- nuda veritas 01.03.13, 09:08 Nie namówisz mnie do krytyki regresingu. Zbyt mało o nim wiem. Ale trochę znam się na oddychaniu (jako ćwiczący jogę) i nigdy nie miałem żadnych problemów z powodu spokojne głębokiego, relaksującego oddechu. Natomiast upieram się że wiele z polecanych przez Leszka praktyk jest bardzo zdrowych i korzystnych. Masz coś przeciwko afirmacjom, jodze, medytacji? Oczywiście umiar i rozsądek są potrzebne i wmawianie sobie że jest się wysokim blondynem to nie jest dobry pomysł dla osób niskiego wzrostu. Ale pozytywne myślenie, ta słynna do połowy pełna szklanka to jak najbardziej tak. Filozofia rozwoju człowieka ku radości, spokojowi ducha jest piękna i dobra. Przynajmniej moim zdaniem. Wspomniane wyżej praktyki dostarczają know-how. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Regresing- nuda veritas 01.03.13, 12:12 A w którym to miejscu namawiałam Pana do krytyki regresingu? Wyraziłam jedynie pogląd, że choroba nie JEST zdrowa i nie trzeba do tego magisterskiego czy inżynierskiego łba, zaś wystarczy zdrowy chłopski rozum. Nie mam nic przeciwko jodze czy medytacji. Przeciwko afirmacji rozumianej w sposób właściwy regresingowcom i owszem (Afirmacja (łac. affirmare, potwierdzać, zapewniać) – deklaracja, że dane twierdzenie jest prawdziwe.). Nie chcę rozbierać tego na drobne, bo nie o to tu chodzi. ja stosuję umiarkowany samokrytyczm i uważam, że lżej żyłoby się w Polsce, gdyby stosowała go chociaż połowa rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
lucjano40 Re: Regresing- nuda veritas 01.03.13, 14:14 Wyrażałaś zadowolenie z dyskredytowania regresingu. Czyli jesteś stronnicza. Tymczasem w necie znajdujemy również wiele pozytywnych opinii o regresingu. Nie wiem jaka jest prawda, ale wygląda na to że niektórym ludziom takie metody pomagają. Z kolei nie wyobrażam sobie metody która pomagałaby wszystkim na wszystko. Ani metody medycznej ani alternatywnej. Myślę że pozytywne myślenie nie kłóci się z odrobiną zdrowej samokrytyki. To raczej postawa cieszenia się że szklanka jest do połowy pełna zamiast martwienia że jest do połowy pusta. IMHO każdy ma prawo do błędów. Leszek także. Sporo publikuje, jest aktywny. Trudno żeby każde słowo i każde działanie było super. Sam mu wytknąłem artykuł (ten o rzekomej magii chodzenia po ogniu i sugestii możliwości chodzenia po wodzie), który moim zdaniem był całkiem kiepski. Może go poprawi? Może nie? Jego sprawa. W każdym razie wiele bardzo fajnych artykułów też napisał. Nie wszystkie czytałem, nie wszystkie rozumiem, ale niektóre są bardzo interesujące. Nic już więcej nie napiszę, bo nie mój cyrk, nie moje małpy, a roi się tu podobno od procesów sądowych, w których nie mam najmniejszej ochoty brania udziału ;-) Pa pa. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 01.03.13, 16:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
angus158 Re: Demaskujemy - Demaskatora 01.03.13, 17:52 Dark.angelo. Impertynencją wobec Nail nic nie wskórasz. Uważam ją za bardzo inteligentną osobę i nie zauważam na tym forum żeby kogoś obrażała tak jak ty to czynisz wobec niej. Dark.angelo zadałeś mi bardzo konkretne pytania występując w obronie i imieniu ZU i LŻ i otrzymałeś precyzyjne odpowiedzi chociaż mógłbym nie odpowiadać skoro nie chcesz ujawnic kim jesteś. Ty wiesz przecież od ZU,LŻ i LA kim jestem,jak się nazywam i gdzie mieszkam. Tak więc oczekuje od ciebie konkretnych i precyzyjnych odpowiedzi na pytania jakie ci zadałem. Przecież jesteś w kontakcie z ZU i łatwo możesz od niego wszystkiego się dowiedzieć jeżeli czegoś nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 01.03.13, 20:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 01.03.13, 22:13 dark.angelo., czytający to forum zazwyczaj są osobami potrafiącymi wyrobić sobie swoją własną opinię na podstawie tego, co czytają. Spróbuj więc ograniczyć się do pisania na temat, a nie sugerowania innym, co mają myśleć o innych. Strasznie się starasz przekierować rozmowę na inne tory, ale niestety dla Ciebie, to po prostu bije po oczach. Najpierw rozwodzisz się o tym jak to ktoś niby nie chce Ci odpowiedzieć na jakieś pytania ("niby", bo te kwestie zostały już wcześniej omówione, więc swoje odpowiedzi tak naprawdę już wcześniej otrzymałeś), a kiedy uzyskujesz konkretne odpowiedzi robiąc swoiste przesłuchanie, a przesłuchiwana przez Ciebie osoba prosi Cię o podobne odpowiedzi z Twojej strony, Ty odwracasz się na pięcie o 180 stopni, strzelasz focha i stwierdzasz, że ktoś kto Tobie zadaje analogiczne pytania usiłuje robić z Ciebie szpiega i donosiciela. Wszystko żeby oczernić drugą osobę - w tym momencie Grzegorza. Wiesz mi, ludzie czytający to forum widzą jak to wygląda. Nie masz daru dyplomacji, a Twoje brudne zagrywki chyba nie mogłyby być mniej delikatne. Zabawne że piszesz o poszukiwaniu prawdy. Im więcej będziesz kłamać, tym będziesz od niej dalej. Raczej nie trzeba być geniuszem by to sobie uświadomić. Piszesz, że nie interesują Cię cudze poglądy. Skoro tak, to dlaczego się tu wypowiadasz? Nawet w tym punkcie kłamiesz. Piszesz, że masz 58 lat i chcesz się rozwijać duchowo. W takim razie najważniejszym Twoim problemem w tej chwili jest nauczenie się bycia szczerą osobą, popracowanie nad swoim poziomem moralnym. To jest naprawdę istotne w rozwoju duchowym. Nic Ci nie da pójście na jakieś kursy (w dodatku takie udawane jak robienie kolejnych stopni reiki w kilka dni) jeśli prezentujesz taką moralność jak na tym forum. Dla własnego dobra nie za kursy powinieneś się brać. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 01.03.13, 22:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 02.03.13, 01:20 dark.angelo, ten temat dotyczy regresingu. Od kiedy się tu pojawiłeś usiłujesz wszystkim wmawiać, że to prywatna wojna dotycząca przede wszystkim pani Lucyny. Co jest w sumie dość zabawne w sytuacji, gdy jednocześnie twierdzisz, że ludzie nie powinni wtykać nosa w prywatne sprawy innych osób. Od samego początku Twoim głównym "argumentem" jest zarzucanie rozmówcom zazdrości o panią Lucynę (albo chęci zemsty za utratę pani Lucyny...). Nie zdziwiłabym się gdyby ktoś pomyślał, że spod Twojego konta nie pisze 58letni "poszukiwacz prawdy" tylko sama pani Lucyna, bo jakoś trochę za mocno pragniesz, by wszyscy widzieli w tej Lucynie spełnienie marzeń. Rozumiem, że dziewczyna była niebrzydka, ale poza patrzeniem na drugą osobę chciałoby się jeszcze móc z nią porozmawiać. Nie wiem jak człowiek tak inteligentny i kulturalny jak Grzegorz wytrzymał z taką kobietą, ale to jest jego prywatna sprawa. Być może ona nie jest taka hmm powiedzmy naiwna (żeby nie określać tego dobitniej odnosząc się do horyzontów umysłowych), a w całym tym pseudo rozwoju duchowym widziała jedynie możliwość robienia dużych i łatwych pieniędzy. To jest oczywiście możliwe. W takiej sytuacji, jak dla mnie, byłaby nie do zniesienia pod względem moralnym.... ale (!) nie ja się z nią wiązałam tylko Grzegorz, więc to jego sprawa jak z nią wytrzymywał czy dlaczego z nią był. Naprawdę musiał ją bardzo kochać, a miłość potrafi zaślepić. Z tymże, zauważ, że nadal jest to jego sprawa osobista. Piszę na ten temat, tylko dlatego żeby Ci uświadomić, że Twoje ciągłe kierowanie rozmowy na ten tor jest po prostu bezczelne i naprawdę mocno rzuca się w oczy. Jeśli nadal chcesz ludzi pouczać odnośnie tego, żeby nie wtrącali się w prywatne życie innych, to chyba powinieneś zrezygnować z ciągłego wmawiania innym, że mszczą się za stratę Lucynki. Szczęśliwie są wśród nas też osoby, które nie musiały jej tracić, a co jeszcze lepsze - z nią żyć. (Sorry Grzegorz, za te słowa, rozumiem, że Ty ją kochałeś, więc nie zdziwię się, jeśli urazi Cię powyższa wypowiedź, ale dla kogoś niezakochanego jest całkowicie widoczne, że dziewczyna nie była Ciebie warta) @ "Wiedzy, którą otrzymałem, popartej dowodami, nie otrzymałbym na pewno od nikogo innego. Informacji w internecie i w książkach na ten temat brak. W związku z tym mogę powiedzieć, że jest on nieocenionym mistrzem w tym kierunku." Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że ktoś inny jest nieocenionym mistrzem w jakimś tam innym kierunku. To się nazywa osobista opinia niepoparta argumentami. Informacji wcale nie brak, tylko trzeba chcieć szukać. Widzisz, 4 dni i już masz pierwszy stopień Reiki. Niesamowita sprawa. Masz tu link do artykułu na temat reiki: ezoteryka77.wordpress.com/2012/05/22/usui-reiki-moc-bialego-swiatla-a-plaga-zachodniego-reiki-i-jego-nawiedzonych-pomylencow Mógłby być lepiej napisany, ale zawiera pewne informacje, które warto by było żebyś sobie uświadomił. Żebyś potem nie pisał, że brak informacji. @ " Medycyna naturalna obejmuje szeroki wachlarz umiejętności, o jakich nawet nie śniło się osobom kształconym w medycynie akademickiej. Wyśmiewanie się z tego, na czym się nie znamy jest błędem. " No i właśnie. Problem w tym, że zarówno Ty jak i wymienieni przez Ciebie "miszczowie" wyszydzacie (przez ośmieszanie) medycynę naturalną i wiedzę ezoteryczną. Możesz poświęcić całe lata na wmawianie ludziom, że znasz się na np. właśnie ezoteryce, ale jeśli się nie znasz, to Twoje zapewnienia nie zmienią stanu rzeczy. Przy czym jeśli jesteś tak bardzo zachwycony, a jednocześnie jak twierdzisz, nie zainteresowany toczeniem sporów prywatnych, którymi nazywasz rozmowy na temat regresingu, to nie rozumiem po co się tu nadal wypowiadasz. Nie jesteś w stanie napisać nic na temat regresingu poza tym, że jesteś za. Nie rozumiesz nawet dlaczego jest to niewłaściwe działanie z punktu widzenia ezoteryki (prawdziwej ezoteryki - nie tej swojskiej wymyślonej przez określone indywidua). Nie umiesz wypowiedzieć się na tematy medyczne. Kompletnie nie pojmujesz psychologii. Zrozum, jeśli chcesz gdzieś jeździć i dawać sobie robić co tam chcesz, to to rób. Tyle że samo to, że Ty akurat podejmujesz takie decyzje odnośnie swojej osoby nie jest żadnym argumentem w tej dyskusji. To jest Twoja sprawa. Tak jak i Twoją sprawą jest to, że nie masz pojęcia na temat ezoteryki, medycyny akademickiej czy medycyny naturalnej. Nikt by się Ciebie o tę niewiedzę nie czepiał gdybyś nie pouczał innych udając że coś rozumiesz i wmawiając w kółko że ktoś coś wyśmiewa choć się na tym nie zna albo (do upadu normalnie...) że to kwestia zazdrości o panią Lucynkę... @ " Dla mnie jasnym jest fakt uprawnień i kwalifikacji jakie posiadają" Jeśli chcesz to możesz też iść do drwala na wyrywanie zębów. Nie sądzę, żeby ktoś z forum miał coś przeciwko. My tu jednak rozmawiamy o sytuacji prawnej związanej przykładowo z wykonywaniem psychoterapii bez papierów psychoterapeuty, psychologa czy psychiatry. Jeśli masz taką fantazję i chęć możesz na takiej samej zasadzie uczynić ze swojej fryzjerki swojego psychoterapeutę i płacić jej za "sesje". I możesz twierdzić, że jej uprawnienia, kwalifikacje i dyplomy (w końcu coś ukończyła - jakąś szkołę kosmetyczną czy coś.., albo np. podstawówkę, o, też to daje pewien dyplomik) są dla Ciebie faktem i Ci wystarczają. @ "Reklamowanie swoich umiejętności czy talentów nie jest zabronione. Ponadto, nie jest wiadomo czy wszystkie z tych ofert są faktycznie i nagminnie realizowane. " To jest tak idiotyczne w treści, że.... na pewno nie jesteś Lucynką? Bo widzisz, gdybyś był Lucynką, albo zakochanym w Lucynce, to jeszcze bym była w stanie zrozumieć to rozpaczliwe pozbawione sensu tłumaczenie. W innym razie powinieneś raczej wrócić do zwykłej szkoły zamiast startować na Reiki. Bo to jest jak odkurzanie domu, w którym wybuchł pożar. @ "Odnośnie Mistrzyni Zbyszka w Reiki wiem, że istnieje. Wiedza jest mu przekazana przez jego Mistrzynię od Mistrza, który jej kolei tę wiedzę przekazał. Wiedzę przekazuje się z rąk do rąk. Poparte jest to pieczątką z adresem J. Naczyńskiego jaki jest w linii przekazu. ' Super sprawa, no nie? Też mam taki dyplomik. Fajnie wygląda, tylko szkoda że nie ma nic wspólnego z prawdziwym reiki. @ " Podobnie jest też we wspominanej przez Ciebie „rehabilitacji urazowej – masaż+ ćwiczenia”. Żeby komuś coś zarzucać, należy przekonać się, jak w ogóle czynność w reklamy była wykonywana i pod kierunkiem jakiego urazu." Nie bądź dzieckiem (bez obrazy dla dzieci), było tu już wyżej dokładnie napisane, że chodzi o to, że konkretne tytuły zawodowe zgodnie z prawem mogą być używane przez osoby o konkretnym wykształceniu. To nie jest trudne do zrozumienia i myślę, że nawet Ty to rozumiesz, ale że pali Ci się grunt pod nogami, to usiłujesz udawać, że można to widzieć "jakoś inaczej". @ " Jest to zaświadczenie pedagogiczne upoważniające instruktora zawodu do nauki każdego zawodu, jaki sam opanuje i uzyska dyplom. " Czyli np. dyplom psychoterapeuty, psychologa lub psychiatry, gdy w grę wchodzi wykonywanie psychoterapii, bądź szkolenie innych do tego zawodu. W kółko wracamy do tego samego, czyli do tego, że poszczególni panowie wykonujący odpłatnie konkretne zawody nie mają odpowiednich dyplomów. @ " To wiedza jakiej nie znajdziesz nigdzie, o ile Zbyszek jej nie przekaże. " To oczywiste w sytuacji, gdy ktoś sam coś wymyśla. Jeśli chodzi o wiedzę ezoteryczną (związaną z prawdziwą (!) ezoteryką) czy np. wiedzę związaną z medycyną naturalną swobodnie mógłbyś (a nawet powinieneś) uzyskać ją od kogo innego. To normalne, że jeśli osoba "A" wymyśli coś (i tu istotne, że nieważne czy mądrego czy głupiego), to wiedzę na temat tego jej wymysłu będzie można uzyskać jedynie od tej osoby. Dokładnie to piszesz i ja się z tym zgadzam. Zastanów się Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 02.03.13, 01:29 cd. do dark.angelo Powtórzę końcówkę, bo w poprzednim wpisie się nie zmieściło: @ " To wiedza jakiej nie znajdziesz nigdzie, o ile Zbyszek jej nie przekaże. " To oczywiste w sytuacji, gdy ktoś sam coś wymyśla. Jeśli chodzi o wiedzę ezoteryczną (związaną z prawdziwą (!) ezoteryką) czy np. wiedzę związaną z medycyną naturalną swobodnie mógłbyś (a nawet powinieneś) uzyskać ją od kogo innego. To normalne, że jeśli osoba "A" wymyśli coś (i tu istotne, że nieważne czy mądrego czy głupiego), to wiedzę na temat tego jej wymysłu będzie można uzyskać jedynie od tej osoby. Dokładnie to piszesz i ja się z tym zgadzam. Zastanów się przez chwilę nad sensem tego. Ta wyjątkowość (wyjątkowość w tym sensie, że treść wymysłów zna tylko ich autor) wymysłu osoby "A" nie czyni owego wymysłu mądrym czy cennym. Ty oczywiście możesz wierzyć, że on taki jest, ale Twoja wiara nie stanowi argumentu w dyskusji. @ "Tylko na wysokim stopniu uduchowienia coś takiego można otrzymać z boskiej przestrzeni. " Wysokiemu stopniowi uduchowienia toważyszy wysoki poziom moralny. Najlepszym sposobem weryfikacji poziomu rozwoju duchowego pana Zbyszka jest przeczytanie jego wypowiedzi. Są rzeczy, których nie da się podrobić. I to raczej dobrze, bo dzięki temu ta weryfikacja jest tak łatwa i dostepna dla każdego. @ "Być może dla mnie i dla Ciebie to za wysokie progi, więc nie powinniśmy się nad tym zastanawiać. Jest to wiedza połączenia z wszechświatem. " Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać, kiedy ludzie nie mający pojęcia nawet o podstawach wiedzy ezoterycznej pozują na tak niesamowicie oświeconych. I świetna sprawa z tym pomysłem, żeby się nie zastanawiać. Faktycznie daleko zajdziesz w ogóle nie myśląc i absolutnie nie dążąc do poszerzenia swojego zrozumienia. @ " Ponadto nie można wypowiadać się za kogoś, nawet nie można ingerować w czyjeś życie wypowiadając się za kogoś." Przecież Ty w kółko wypowiadasz się za innych i namiętnie wmawiasz innym wymyślone przez Ciebie samego poglądy. Masz dysocjacyjnie zaburzenie osobowości, czy jak? @ "Należy uszanować wolę drugiego człowieka. " O, widzisz, WOLNA WOLA. Zjawisko ze zrozumieniem którego masz problem od pierwszego wpisu na tym forum. @ "Nie chciałbym ci w tym miejscu robić wyrzutów czy cię pouczać, ale sam się przekonałeś jak wygląda sytuacja jeśli uważamy, że coś jest złe, a druga osoba jest innego zdania." Czy dobrze myślę, że to znowuż nawiązanie do pani Lucynki? Bo jakoś tak mocno na to wygląda. Niby nie chcesz, ale nie możesz się opanować, żeby nie wkłuć osobistej szpileczki. Jakie to miłe z Twojej strony. @ "nadmienić należy, że niektóre błędy przynoszą nieodwracalne skutki" Tak, np. błędy lekarskie... czy jak by to nazwać kiedy osoba popełniająca błąd w ramach wykonywania czynności związanej z medycyną nie jest lekarzem?... @ "Odnośnie działalności gospodarczej - jeśli jest zarejestrowana, to za czynności usługowe należy się zapłata." Jasne, bo teraz to znowu nie jest ezoteryka czy wspomaganie rozwoju duchowego, za które nie powinno się brać pieniędzy. Wracamy do przedstawiania sprawy jako działalności gospodarczej. Ja wiem, że to o czym tu mowa to jest działalność gospodarcza, że tak jest zarejestrowane, ja temu nie przeczę. Tylko chciałabym zobaczyć jak byś połączył prawdziwą ezoterykę i wysoki poziom rozwoju duchowego z taką działalnością gospodarczą. Gdybyś miał w jednej chwili brać obie te twarze tych działalności na raz. Jedno z drugim oczywiście nie daje się połączyć. Jedno drugie wyklucza. No więc byłoby ciekawie gdybyś spróbował. I naprawdę uważasz, że nawet pomijając inne kwestie, nie jest oszukiwaniem ludzi samo sugerowanie im, że rozwój duchowy można kupić za pieniądze? Ładnej wiedzy ezoterycznej uczysz się od swoich mistrzów. Faktycznie unikatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Regresing-bzdura czy super bzdura? 01.03.13, 19:38 aż żałuję, że nie mogę dziś zrobić tego, co powinnam;-) Cóż, co się odwlecze.... to nie uciecze. D.A. jutro wszystko Pani wytłumaczę, ale myślę, że nie będzie to dla Pani miłe. Powyższe dotyczy również innych o kiepskiej argumentacji. Bicie piany w garkuchni, a nie na forum. Rozumnym miłego wieczoru. Grzegorz...dziękuję, zarumieniłam się;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 01.03.13, 21:39 dark.angelo, delikatnie to określając, śmiesznym jest, że osoba taka jak Ty, czyli nie potrafiąca zachować się kulturalnie, kłamiąca non stop, wypowiadająca się o sprawach, o których kompletnie nie ma pojęcia (w tym ezoteryce, rozwoju duchowym, psychologii) śmie pouczać innych odnośnie ich zachowania. Spójrz najpierw na siebie. I przypominam setny raz, że jeśli ktoś upublicznia swoje wypowiedzi z własnej woli (!!!), to idiotyzmem jest czepiać się innych, że je czytają i komentują. Nikt nie zmusza określonych panów zaślepionych mamoną do tego by nie mając odpowiednich umiejętności narażali zdrowie i życie innych ludzi. Każdy natomiast ma prawo być oburzonym wobec takiego ich postępowania. Rozumiem, że Ty możesz należeć do tych co paskudniejszych jednostek, które obchodzi tylko czubek własnego nosa i konto bankowe, ale są także inni ludzie, którzy nie myślą wyłącznie o sobie. A dopóki ci ostatni istnieją dopóty będą się pojawiać głosy krytyki w stosunku do niebezpiecznych praktyk i spróbuj być choć na tyle przyzwoitym, by nie bronić tego "cudownego sposobu zarobkowania" szkalując ludzi przejawiających więcej niż Ty troski o drugiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
bibu1209 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 02.03.13, 16:28 W nieodpowiednim miejscu wskoczył mój komentarz. To ten artykuł jest plagiatem ezoteryka77.wordpress.com/2012/05/22/usui-reiki-moc-bialego-swiatla-a-plaga-zachodniego-reiki-i-jego-nawiedzonych-pomylencow/ tego artykułu www.ezosfera.pl/leszek/artykul/142 Odpowiedz Link Zgłoś
michalkarpin57 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 02.03.13, 16:59 Przy artykule z ezosfery nie ma daty, ale jeśli faktycznie był pierwszy, to ten drugi należy raczej nazwać pastiszem lub parodią. Z tymże i tak najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że robienie z kogoś mistrza Reiki w parę dni, tak dostępne od jakiegoś czasu w Polsce, jest zwyczajnym dojeniem naiwnych i z prawdziwym Reiki nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 02.03.13, 17:24 Po przeczytaniu coraz to nowych informacji o regresingu i podobnych metod w Polsce umacniam się coraz bardziej w przekonaniu o szkodliwości tych metod . Jestem przekonany już w 100% , iz metoda regresingu w Polsce powinna być zakazana , a jej do chwili obecnej wykonawcy powinni ponieść odpowiedzialność . Uważam także , że wszystkie informacje o szkodliwości regresingu powinny docierać do jak największej liczby osób. Powtórzę jeszcze jedno zdanie. JEŚLI POMOŻEMY CHOĆBY JEDNEJ OSOBIE I UCHRONIMY JĄ OD ZŁA REGRESINGOWEGO TO JUŻ JEST NASZ DUŻY SUKCES. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 02.03.13, 22:33 michalkarpin57 Każdy ma takiego mistrza, na jakiego zasługuje. Paa jak widzę, zasługuje na Prema Dharmina, czyli paranoika -idiotę. Powodzenia w dalszykm rozwoju :) Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 03.03.13, 11:35 A pan panie Żądło jak zwykle błysnął dobrym wychowaniem. Stawia się pan w rozwoju duchowym między Chrystusem i Buddą, a nie umie się pan nawet kulturalnie zachowywać? Niepotrzebnie dałam ten link do artykułu, ale nie chciało mi się szukać czegoś innego mówiącego o istotnych różnicach między prawdziwym Reiki, a uproszczonym nowomodnym Reiki zachodnim. To na co głównie chciałam zwrócić uwagę, to to, że prawdziwe nurty rozwoju duchowego biorą pod uwagę, że nie wystarczy kilka dni, by stać się nagle mistrzem, że tak naprawdę potrzebne są lata pracy, a do tego jeszcze konieczny jest wysoki poziom moralny i etyczny, by faktycznie ludziom (jak i sobie) móc pomagać, a nie szkodzić. Każda osoba poważnie zainteresowana ezoteryką zdaje sobie z tego sprawę. Chodzenie na skróty nie jest możliwe w rozwoju duchowym. I wracając jeszcze do samego artykułu, to ciekawe, że tyle Pan potrafi pisać o miłości wobec drugiego człowieka, a normalnie w życiu prezentuje pan zupełnie odwrotne zachowanie. Jak dla mnie ten artykuł Prema Dharmina jest raczej właśnie pastiszem (zgadzam się z tą opinią innych osób) albo swego rodzaju poprawką pańskiego artykułu w tym sensie, że być może przepisał on to, co uważa za prawdziwe (z czym się zgadza) i dodał i poprawił to z czym się z panem nie zgadza. W obu przypadkach na zdrowy rozum to coś innego niż plagiat - powtarzanie danych fragmentów w obu przypadkach jest uzasadnione. Jednak jak to jest widziane z punktu widzenia prawa nie wiem. I nie wiem też co kierowało Prema Dharminem kiedy to pisał. Myślę, że powinien się pan z nim skontaktować jeśli jest pan tego ciekaw. Podpowiem, że nie jestem Prema Dharminem, tak jak i nie jestem Grzegorzem i Maciejem. I jeśli np. o mnie chodzi, to Prema Dharmin nie jest moim mistrzem, a czy jest mistrzem dla innych osób nie wiem, ale na pańskim miejscu powstrzymałabym się od takiego bezpodstawnego wmawiania komu popadnie tego, co akurat panu przyjdzie do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 02.03.13, 22:30 kat-k-a A kimże Pan/i jest, żeby oceniać osoby zajmujące się ezoteryka? Przecież Pan/i nawet nie ma poijęcia, "czym się to je" :)) Proszę mi wybaczyc, ale to jest wyjątkowo agresywny i chamski post pod adresem dark.angelo. Strategia psychopaty połaczona ze strategią pieniacza. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 03.03.13, 11:48 Panie Żądło, pan tylko umie ubliżać innym osobom. Logiczne myślenie nazywa pan chamstwem. Chamstwo, proszę pana, to brak kultury widoczny przykładowo w pańskim zachowaniu. Nie jest moją winą, że dark.angelo pisze bez sensu, sam bez przerwy sobie przeczy i podobnie jak pan nie umie grzecznie rozmawiać, a kiedy ktoś po prostu wypisze mu punkt po punkcie fragmenty, w których pisze bez sensu, nie potrafi stawić temu czoła i popada w histerię. Forum dyskusyjne służy dyskusji. Jeśli ktoś nie umie lub/i nie chce dyskutować, to niech się na takim forum nie udziela. dark.angelo najpierw coś pisze, a potem płacze, że inna osoba skomentowała jego wpis. Na tym polega dyskusja, proszę pana, że ludzie wymieniają się swoimi opiniami i poglądami. I naprawdę można to robić w kulturalny sposób. Niech pan sobie sprawdzi w jakiejś książce czy gdzieś, co to znaczy psychopata, bo wstyd, żeby pan ciągle używał słów, których znaczenia pan nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 03.03.13, 12:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 03.03.13, 14:12 dark.angelo, ja Cię prosiłam o to byś się postarał zachowywać choć odrobinę bardziej kulturalnie. Nie potrzebuję Twoich przeprosin. Po prostu postaraj się nie obrażać ludzi (nie chodzi tylko o mnie). Zachowujesz się w stosunku do innych w określony sposób. Piszesz, że nie chcesz obrażać, a następnie obrażasz. Albo najpierw obrażasz, a następnie piszesz "jeśli Cię uraziłem...". Jeśli Ty sam nie jesteś świadom swojego zachowania, to najpierw się nad nim zastanów zanim zaczniesz przepraszać, bo inaczej siłą rzeczy Twoje przeprosiny będą nieszczere. Ja Cię nie będę przepraszać, bo nie mam za co. Od pierwszego wpisu na tym forum sprowadzasz temat rozmowy na panią Lucynę. Powtarzam Ci jeszcze raz, po pierwsze nie mam zamiaru dyskutować o pani Lucynie i nie życzę sobie wmawiania mi jak i innym osobom, że pisząc cokolwiek myślą jedynie lub przede wszystkim o stracie pani Lucyny. Po drugie przeżycia pani Lucyny są jej prywatną sprawą, więc się zdecyduj - jeśli w kółko piszesz o pani Lucynie i jednocześnie twierdzisz, że nie należy się wtrącać w prywatne życie innych, to siłą rzeczy musisz być panią Lucyną, ZU lub Grzegorzem. Wiem, że Grzegorzem nie jesteś, bo się na nim wyżywasz, więc zostają dwie osoby. A jeśli nie jesteś żadną z tych osób, to jesteś wielkim hipokrytą ciągle pisząc o ich prywatnych sprawach i pouczając wszystkich, by się w prywatne życie innych osób nie wtrącali. Bierz odpowiedzialność za swoje zachowania. Nie możesz ode mnie oczekiwać, że przeproszę Cię za to, że się w ten sposób zachowujesz. odnośnie punktów: ad. 1/ Czytaj ze zrozumieniem. Napisałam Ci, że ze względu na treść Twoich wpisów nie zdziwiłabym się, gdyby ktos pomyślał, że jesteś Zbyszkiem lub Lucynką. Nie napisałam Ci że jesteś Zbyszkiem lub Lucynką. W pewnym momencie spytałam czy przypadkiem nie jesteś Lucynką, ale nie napisałam "jesteś Lucynką". Tak więc jeśli sobie nie życzysz by komuś przychodziło do głowy, że jesteś Lucynką lub Zbyszkiem, to nie pisz w kółko o prywatnych sprawach tych osób pouczając jednocześnie, że nie powinno się pisać o prywatnych sprawach innych osób. I może warto zwrócić Ci uwagę na fakt, że Ty nie spytałeś mnie czy nie jestem np. Grzegorzem czy Maciejem, tylko najzwyczajniej ustaliłeś to z góry po chamsku najeżdżając na Grzegorza, a następnie zajadle wmawiając to mi. ad.2/ Za kogo niby ja się wypowiadam?? Nie mylisz mnie przypadkiem ze sobą? czy znowu chodzi o to, że jesteś po prostu pewny (i moja opinia na ten temat nie ma żadnego znaczenia), że jestem Grzegorzem?? A nawet jeśli wytrwale trwasz w tym błędzie to czy to znaczy, że wypowiadając się za siebie wypowiadam się za Grzegorza? Tak mam to rozumieć?? Już sensowniej byłoby zadać pytanie Tobie kto Cię upoważnił do wypowiadania się za np. Lucynę, opisywania jej prywatnych spraw itd. Z tymże zauważ, że ja się Ciebie o to nie pytam, ja jedynie stwierdzam, że to by było dużo bardziej sensowne niż Twoje pytanie do mnie. ad.3/ A myślisz że nie czytałam? Zastanów się nad swoim tokiem myślenia. Najlepsze jest to, że na samym wstępie przepraszasz mnie, bo niby jesteś taki miły... z tymże nie wiesz właściwie za co mnie przepraszasz... i następnie kontynuujesz to za co faktycznie mógłbyś mnie przeprosić, czyli m.in. wmawianie mi że jestem Grzegorzem. Uświadom sobie człowieku, że są na tym świecie inne osoby, którym przykładowo Twoje wypowiedzi mogą się nie podobać i które w związku z tym mogą chcieć je skomentować. Zadziwia mnie wiara prezentowana przez Ciebie jak i pana Leszka co do tego, że jeśli ktoś się na tym forum wypowiada, to zaraz musi być Grzegorzem lub Maciejem. To jest po prostu chore. ad.4/ Co niby mam na to odpisać? Po pierwsze jestem odrębną osobą, więc nie mogę odpowiadać za postępowanie innych. Po drugie moja ocena ich wypowiedzi jak i zachowania jest inna niż Twoja. A swoją drogą ciekawa sprawa, że jestem tu od niedawna, ale i tak ciut dłużej niż Ty (chyba, że byłes pod innymi nickami) i wystarczyło jedynie to, że wyraziłam się pozytywnie na temat braci A. i skrytykowałam poziom wypowiedzi czrnego.kruka (a dobrze wiesz, że było to uzasadnione), a już zaatakowało mnie szereg osób, a wśród nich właśnie Ty. Zdajesz sobie z tego sprawę? Nie ja Cię zaatakowałam, tylko Ty mnie. ad. 5/ Niepotrzebnie się tłumaczę?? Tzn. że sprawa już została przesądzona, tak? To powiedz mi co mam w takiej sytuacji zrobić. Z wypowiedzi pana Leszka w stosunku do mnie wynikało, że powinnam zmienić płeć. Z Twoich wypowiedzi wynika, że powinnam zmienić też tożsamość na... na Grzegorza? czy Macieja? Jak mam niby stać się jednym albo drugim? Czy Ty naprawdę nie potrafisz myśleć na trzeźwo? Za to też mam Cię przeprosić, że masz obsesję na punkcie Grzegorza i Macieja i wmawiasz mi że jestem którymś z nich albo dwoma na raz? Natomiast co do linka, to być może był zamieszczany przez Grzegorza, ale akurat tych wpisów, w których był (jeśli był) nie czytałam. Szczerze mówiąc gdybym o nich wiedziała, to nie zamieściłam tego linka. Akurat to właśnie powinno Ci uświadomić jak idiotyczne jest to Twoje przekonanie, że jestem Grzegorzem. I tak, rzeczywiście jak jakaś osoba zna link, który zna Grzegorz, to ta osoba musi być Grzegorzem. Twój tok rozumowania jest po prostu genialny i niepodważalny. Założę się, że Grzegorz zna link do google. Skoro ja też go znam, to to normalnie przesądza o tym, że jestem Grzegorzem. Co więcej, link do tego forum, na którym teraz piszemy znam i ja i zna go też Grzegorz (skoro tu pisze), więc to kolejny niepodważalny argument, że jestem Grzegorzem. Naprawdę bardzo jesteś błyskotliwy. Z drugiej strony przykładowo link do tego forum znam i ja, i Ty, więc może jestem Tobą? Pan Leszek też zna ten link, więc może jestem też panem Leszkiem?? ad. 6/ Czyli co? Że jestem Grzegorzem?? ad. 7/ Cytuję "Nie zauważyłem by z moje strony padły jakieś groźby ponieważ nie ja się sadzę i nie o mnie tu chodzi. To nie ja jestem wplątany w tę aferę i nie mi jest się złościć i wylewać agresję ." No to przeczytaj swoje wypowiedzi skoro pisząc nie jesteś świadom tego, co piszesz. Natomiast co do bycia wplątanym w jakąkolwiek aferę, to skoro to nie Twoja sprawa, to dlaczego ciągle piszesz o tych nie Twoich sprawach? W kółko sprowadzasz rozmowę na temat prywatnych spraw Grzegorza. Rozmowa dotyczyła np. regresingu, a Ty zamiast regresingu piszesz o pani Lucynie. A agresywny jesteś i to bardzo. Dla samego Ciebie byłoby lepiej, żebyś przed pisaniem czegokolwiek najpierw się uspokoił i zastanowił co właściwie chcesz napisać. A jak już tak mocno się skupiasz na wmawianiu innym wymyślonych przez Ciebie poglądów, pobudek, a nawet tożsamości (!), to dla ratowania własnego wizerunku przynajmniej ogranicz jednoczesne pouczanie innych, że nie powinni komuś czegoś wmawiać. @ "To , że bronię osób oczernianych to mam do tego prawo.", "Jeśli nie jesteś z nimi w zmowie to zmień płytę ponieważ zaczyna przerywać. " Oho, Ty masz prawo, a ja nie mam, tak? Co Ty sobie wyobrażasz? Że możesz rozdzielać do czego kto ma prawo? Że możesz mi dyktować kogo powinnam popierać, jakie poglądy wyznawać? Że Ty będziesz oczerniać innych ile wlezie, a mi musi się to podobać? Piszesz o "dziewczynie", że niby tak Ci przykro, że jest o niej ciągle mowa, ale przecież od samego początku to Ty w kółko wracasz do osoby pani Lucyny. Od dłuższego czasu inne osoby jeśli piszą na jej temat, to jedynie w odpowiedzi na Twoje wpisy. @ "Bronisz Grzegorza a ja bronię Zbyszka i Leszka i nie pozwolę byś i Ty psy na nich wieszała." To już nie jestem Grzegorzem?? Ciekawe, że tak szybko zmienia Ci się to wszystko w głowie. Słuchaj, ja na nikim psów nie wieszam. Zastanów się lepiej o co walczysz i z kim w ogóle, bo ciągle Ci się mylą osoby. Na ile teraz orientujesz się w ogóle w tym, co ja napisałam, a co przykładowo Grzegorz, skoro kilka osób zlewa Ci się w jedną? Powtarzam Ci, że ja się wypowiadam za siebie. Uspokój się najpierw i zdecyduj kogo i za co chcesz atakować. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 03.03.13, 14:18 cd. do dark.angelo @ "Jeśli jesteś tylko za tym by jedna strona mogła oczerniać, obrażać i nieustannie nękać to nie licz na to by inni znosili" Ja w przeciwieństwie do Ciebie w ogóle nie jestem za oczernianiem czy obrażaniem. Ty tego nie widzisz, bo jesteś zaślepiony myślą, że wszyscy prezentujący odmienne od Twojego zdanie, są Grzegorzem lub Maciejem. Na Twoje nieszczęście jestem inną osobą. Musiałbyś najpierw przejrzeć na oczy, by w ogóle mieć kontakt z rzeczywistością i wtedy mógłbyś ustosunkowywać się konkretnie do moich wpisów. W tej chwili, w sytuacji, gdy aż tak mocno zaślepia Cię nienawiść, nie jesteś w stanie nawet zauważyć do kogo piszesz. Podpowiem Ci - piszesz do obcej Ci osoby nie będącej Grzegorzem ani Maciejem. Nic nie da Twoje wmawianie mi, że jestem nimi, albo wmawianie im, że są mną. Nie zmienisz rzeczywistości. Zaczęłam udzielać się na tym forum z innych niż Ty pobudek - NIE OSOBISTYCH. Widzę, że wiele osób nie może zrozumieć, że ktoś może coś robić w trosce o innych, a nie z pobudek osobistych i/lub dla kasy. I powtarzam Ci raz jeszcze - ten temat dotyczył terapii i ezoteryki i nieprzypadkowo jest w dziale "Ezoteryka i bioterapia". Do takiego tematu zaczęłam się wpisywać, chcąc brać udział w dyskusji na ten właśnie temat. Nie było moim pragnieniem ciągłe czytanie Twoich wpisów o pani Lucynce. Zrozum, że inni ludzie nie muszą mieć Twojej natury, czyli nie muszą być zafiksowani na cudzych prywatnych sprawach. @ "Do póki nie namawiano mnie do spekulacji i bycia informatorem przeciwko osobom jakich cenię było ok" Przestań się wygłupiać. W kółko piszesz nie na temat i w tym problem. To jest Twoje kolejne urojenie, że ktoś chce żebyś był informatorem. Wciągasz Grzegorza w dyskusję na temat tej nieszczęsnej Lucyny. Piszesz, że nie chce Ci odpowiedzieć na jakieś pytania, męczysz, męczysz i w kółko "pani Lucynka to", "pani Lucynka tamto" (Dla osób takich jak ja - nie związanych ze sprawą pani Lucynki - to jest naprawdę męczące.), a jak on Cię o coś spyta, to zaczynasz histeryzować, że ten straszny Grzegorz chce zrobić z Ciebie informatora. On Ci wyraźnie napisał, że jak czegoś nie wiesz z rzeczy, o które pyta, to napisz, że nie wiesz. Pisz tak jak ja - wyłącznie za siebie, a nie będziesz mieć potem powodu do płaczu. @ "To , że dowiedziałem się prawdy, jakiej Ty jako osoba może postronna nie wiesz, to inna sprawa" Przecież według Ciebie jestem Grzegorzem i jak sam twierdzisz nie ma sensu żebym się przeciwko temu buntowała (to jest odlot normalnie, tak swoją drogą, trudno mi zachować powagę...). Ciekawe gdzie w ogóle mieszka Grzegorz. Głupio być Grzegorzem i nie wiedzieć takich rzeczy. @ "To , że wstąpiłem w Reiki nie świadczy o tym by mnie ponizać." I ja Cię nie poniżam w związku z tym. Ja Ci tylko napisałam, że w sytuacji kiedy piszesz tak nieskładnie, co chyba przecież prezentuje treści, które masz w głowie, to lepiej by było dla Ciebie najpierw zrobić coś z tym wewnętrznym splątaniem zamiast brać się za Reiki. Ponadto warto byłoby też, żebyś prezentował nazwijmy to bardziej pokojowe nastawienie wobec innych osób, jeśli chcesz się rozwijać duchowo. Można się nauczyć czegoś łącznie z umiejętnościami uznawanymi za paranormalne, ale w rozwoju duchowym najistotniejszy jest poziom moralny prezentowany przez daną osobę. Absolutnie nie twierdzę, że masz udawać, że nie czujesz do kogoś nienawiści skoro ją czujesz. Jak najbardziej powinieneś akceptować istnienie w sobie odczuć, które czujesz. To jest konieczne do rozwoju. Tak więc właściwie w tej chwili bardziej powinieneś zwrócić uwagę na to, że Twoja wizja Ciebie, jakim chciałbyś być, nie pokrywa się z tym, co faktycznie czujesz i "emitujesz" do innych osób. Zwrócenie uwagi na ten brak kongruencji przyniosłoby Ci dużo więcej korzyści w rozwoju duchowym, niż zabieranie się za robienie kursów typu Reiki. @ "Na tym koniec bo nie mam czasu na bełkot jaki czytam z Waszej tak Waszej wspólnej strony. " Za coś takiego mógłbyś przeprosić. Ja jestem osobą, która rzadko kiedy się obraża, więc nie zależy mi na Twoich przeprosinach, ale piszę to jako wskazówkę dla Ciebie, bo potem zastanawiasz się, w którym miejscu piszesz coś obraźliwego. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 03.03.13, 15:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
angus158 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 03.03.13, 16:43 Komentarz do komentarza dark.angelo. Beton zbrojony jest bardziej podatny na zmiany;). Katka bardzo podoba mi się Twój wywód na temat dark.angelo tj. jego postrzegania rzeczywistości ale daremny trud. Syzyfowa praca itd... Odpowiedz Link Zgłoś
mag401 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 03.03.13, 18:47 Witam Cichocki Warszawa! Nie będę oceniał wypowiedzi żadnej osoby ale podzielę się swoimi spostrzeżeniami. Nie chciało mi się czytać głosów w dyskusji bo tego jest bardzo dużo. Wiadomo, że hiperwentylacja powoduje różne skutki ujemne a ludzie czasami nie wiedzą co robią. Przy okazji organizm powinien się oczyścić z różnych blokad energetycznych? Sprawa się bardziej komplikuje jeśli prowadzący jest reikowcem i bo świadomie lub nie sprowadza energię która próbuje uzdrawiać / płynąć / i napotyka energię płynącą z oddychania i razem tworzą większe zatory. Ja wiem, że reikowcy będa się zaklinać, że panują nad tą energią ale tam gdzie się są silne emocje to praktycznie jest to nie możliwe. Nie zajmuję się ani reiki ani hiperwentylacją. Potraktujcie tą moją wypowiedź jako luźną uwagę i nie musicie się z nią zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 04.03.13, 21:10 angus, no właśnie widzę, że tłumaczenie czegokolwiek dark.angelo, to daremny trud. Jedyna riposta na jaką potrafi się zdobyć, to odzywka na poziomie małego dziecka w stylu "a właśnie że nie ja bo ty". "Trochę" to żenujące jak na zachowanie dorosłego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
bibu1209 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 02.03.13, 16:15 Faktycznie. Przejrzałem oba artykuły i to jest plagiat. Dokonano plagiatu artykułu L.Żądło. Niemożliwe aby tak wiele sformułowań dokładnie powtórzyło się przypadkiem. Po raz pierwszy w życiu widzę plagiat, w którym plagiatujący zwymyślał plagiatowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 02.03.13, 22:26 Biorąc pod uwagę fakt, że Prema Dharmin jest pieniaczem, paranoikiem i psychopatą, to jest też właściwym idolem dla sekty antyregresingowców :) Przyszli swoi do swego po swoje :) Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 02.03.13, 23:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Demaskujemy - Demaskatora 03.03.13, 00:32 dark.angelo O jakim wyroku piszesz i jak to możliwe, że wieczorem w sobotę dowiadujesz się o wyroku. To ja nic nie wiem? Coś chyba kręcisz. Po za tym nie rozumiem jakie rozprawy przede mną, przecież nikt nic mi nie zrobi bo "jestem fajny". A to, że "jestem fajny" powiedziała mi kat-k-a. Poza tym coś dziwnie dobrze jesteś poinformowany, a raczej przeinformowany jak na "Darka". Od początku wiem, że kilka osób pisze z pod jednego nicku i to nie po raz pierwszy. To widać i jest to żenujące. Prosiłeś dark.angelo żeby było grzecznie wobec ciebie, ty też bądź grzeczny i mniej agresywny, jeśli potrafisz. Trzymaj fason. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Demaskujemy - Demaskatora 03.03.13, 10:49 dark.angelo, przypominam Ci, że sam z WŁASNEJ WOLI włączyłeś się do tej dyskusji, więc nie rób z siebie teraz ofiary udając kolejny raz, że niby ktoś zmusza Cię do jakiegoś donosicielstwa. Masz coś do mnie, to pisz do mnie. Ja pisałam do Ciebie, nie do Grzegorza. Jeśli moje wpisy tak Cię stresują, bo zdaje się, że zbyt boleśnie dla Ciebie wypunktowuję nielogiczne, błędne i wredne zagrywki z Twojej strony, to ustosunkuj się do tych konkretnych fragmentów zamiast wyładowywać swoje frustracje na Grzegorzu. Dyskusja dorosłych osób tak właśnie powinna wyglądać, a nie w ten sposób, że Ty się po prostu obrażasz, bo ktoś napisał Ci prawdę i nie masz nic do zaoferowania w odpowiedzi na to poza kolejnymi kłamliwymi bluzgami. Pisałam do Ciebie na poważnie. Stale sobie zaprzeczasz i zachowujesz się bardzo chamsko. Moje komentarze Twoich wpisów były po prostu dokładne. Ty sam siebie ośmieszasz, więc nie możesz mieć o to pretensji do mnie, ani nikogo innego poza Tobą samym. Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 03.03.13, 00:19 Panie Leszku Nie potrafię zrozumieć Pańskiej irytacji. Jest Pan człowiekiem spełnionym, niemalże oświeconym, a tak nerwowo Pan reaguje. Przecież jest Pan otoczony garstką przyjaciół, pomimo ich zidiociałych wywodów, są Panu wierni, powinien Pan się cieszyć. Co prawda niepokoi mnie kilka rzeczy, a mianowicie obawiam się, że zawiódł się Pan na Cudowiczach i na swoich klakierach z cuda ducha. Być może, że się mylę, ale gdy wrzucił Pan link na CUD z moim wpisem nt. regresingu to zdaje się, że tylko jedna osoba odniosła się do niego, na "cuda ducha" ktoś ( nie ja) wrzucił cytat z moimi słowami i również nie było nikogo, kto by Pana skutecznie obronił. Poczuł się Pan osamotniony, to przykre, a przecież osamotnienie to jedna z Pana fobii i woli Pan trzymać sztamę z kilkoma idiotami niż zostać sam. Swoją drogą dziwna sprzeczność w Panu tkwi, boi się Pan odtrącenia, osamotnienia, a mimo to wszystko Pan wokół niszczy. Nawet momentami byłbym skłonny Panu współczuć, ale cóż ja mogę, skoro dąży Pan do samounicestwienia. Mam takie wrażenie jakby pan się zapadał w sobie, takla " intelektualna implozja". Oprócz odtrącenia, boi się Pan odosobnienia, zawsze się tego Pan panicznie bał. Wiem o tym .Ludzie straszą tym czego sami się boją, np paragrafami. Kto wie jakie "wyroki" przed Panem. O innych Pana fobiach może napiszę innym razem. Nie rozumiem Pana niechęci wobec Pana Prama Dharmin. Pan Prama Dharmin napisał obszerny artykuł mający chronić przyszłych sympatyków ReiKi przed "fałszywymi mistrzami", a wię nacechowany jest empatią. Zadał sobie wiele trudu, uzasadniając bardzo rzetelnie wszelkie kwestie i różnice pomiędzy japońskim ReiKi a tym zachodnim, komercyjnym reiki. Panie Leszku, trochę więcej dystansu, artykuł napisany momentami z przekąsem jako pastisz nigdy nie może być traktowany jako plagiat. Tak piszą ludzie z poczuciem humoru, a jest to dar, który w połączeniu z inteligencją daje ucztę intelektualną. Natomiast Pański artykuł Panie Leszku jest ciężki, bez polotu, bez natchnienia. Jest Pan zazdrosny, to widać. Pomimo, że Pan Prema napisał w stosunku do LŻ i ZU jak srogi nauczyciel do niesfornych uczniów(nygusów) to biorąc pod uwagę niezaprzeczalną przepaść intelektualną oraz wiedzę Pana Dharmina to miał wszelkie prawo tak właśnie napisać. Panowie LŻ i ZU powinni być Panu Dharminowi dozgonnie wdzięczni i pokornie przyjąć darmowe nauki, lecz niestety, okazali się niewdzięcznikami, a niesłusznie. Pomimo, że zupełnie nie po drodze mi ze względu na różnice przekonań, to jestem wdzięczny Panu Prema Dharmin za ten artykuł i serdecznie go pozdrawiam. Maciej A Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 03.03.13, 01:18 Wszyscy mamy dosyć wracania do ex, na prawdę wszyscy. Pytanie, dlaczego ludzie spod znaku dark.angelo bez przerwy wyciągają to jak starą onucę? Ja wiem i chętnie opowiem. Powrócę do sytuacji z sądu gdzie byłem przerażony i przytłoczony atmosferą ponurego miejsca. Moje nieukrywane przerażenie widział mój brat, widział to też osobnik podobny do szczura( już gdzieś go widziałem). Widziała to też pewna dziewczyna już zdobyta. Jako zdobyta nie była taka atrakcyjna jak w czasie kiedy była zdobywana. Pamiętam jaka w tym uroczym czasie była atrakcyjna, wysokie obcasy, ładne ciuchy, ktoś ją zdobywał, a ona dawała się zdobywać. Jakież to szczęście być zdobywaną bez "bachorów" na garbie, to takie romantyczne. Są kobiety, które dla miłości poświęcą wszystko, to takie odważne. Jeśli tak wygląda prawdziwa miłość, to ja jej nigdy nie pojmę. Ze zdobywanej stała się zdobytą, tak myślę. W sądzie ta zdobyta dziewczyna była w tej samej kurtce co podczas połowu dorszy, lekko zaniedbana, już nie taka "piękna", a raczej znękana. Klęczała w sądzie przed swoim "Panem" wpatrując się w niego służalczo, lecz ten nie zwracał na nią uwagi. Zajęty był rozmową z innymi paniami. Powinienem być tym widokiem ucieszony lecz nie byłem. To był bardzo smutny widok relacji zdobywcy ze zdobyczą. Najsmutniejsze jest to, że nikt po niej nie płacze, a ona ciągle to wytyka spod różnych nicków jakby czegoś żałowała. Za późno już, chcesz wierzyć w coś co już dawno minęło. Jesteś wolna na prawdę "WOLNA". Nie wracaj w przeszłość skoro nie widzisz przyszłości i nie obwiniaj bez przerwy innych za swoje postępki. Masz to co chciałaś i korzystaj z tego i nie dziw się, że wszyscy mają dosyć tych jęków z przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Regresung- nudna veritas, czyli nudna prawda 03.03.13, 06:42 ula la! Grześ, o zgrozo! Dowiesz się w sobotę wieczorem...??? A jakieś urzędy czy mendy "urzędują" w sobotę wieczorem...?? Spokojnie, "regresigowcy", nudna veritas już czeka! Nedzia Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 03.03.13, 07:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
angus158 Re: Demaskujemy - Demaskatora 03.03.13, 09:15 L.Ż Oceniać mistrzów reiki, szczególnie takich jak ZU i twórcę regresingu może każdy może każdy obywatel w tym kraju bo prowadzicie działalność gospodarczą, którą publicznie oferujecie ludziom. Każdy to może przeczytać, ocenić, skorzystać albo nie. Jak nie chcecie być oceniani to zakończcie publiczne reklamowanie się. Wiem, że pan i ZU chcielibyście kolejne lata bezkarnie robić to co robiliście ale skończyło się, obiecuję. Dark.angelo Po twoich ostatnich postach jestem przekonany, że jesteś zlepkiem wypowiedzi ZU i spółki. Udając jednak kogoś innego lub będąc nim zrobiłeś coś czego nie wolno. Otóż podałeś do publicznej wiadomości wyrok w mojej sprawie, a wyroki, które decyzją sądu nie są podawane do publicznej wiadomości nie mogą takimi być. Ja, jako, że wyrok dotyczy mnie mogę to robić, ty nie możesz i do tego wrócimy tj .m.in. powiadomię o tym Sąd w Elblągu.Wyjaśnię czytelnikom jaka jest prawda bo kolejny raz jestem publicznie oczerniany. Otóż w ten piątek otrzymałem wyrok nakazowy za wykroczeniez art.107 kw tj. złośliwe niepokojenie przez internet ZU od marca zeszłego roku. Zaproponowano mi karę nagany. Wyroki nakazowe są uproszczonym postępowaniem gdy zgłaszający poda kogo uważa za sprawcę wykroczenia, ZU podał mnie. Sądy stosują taką procedurę w celu uproszczenia postępowania jeżeli sprawca podda się karze, ma tydzień na zgłoszenie sprzeciwu. Ten sprzeciw powoduje, że wyrok traci moc i postępowanie toczy się zwykłym trybem od początku. ZU wprowadził sąd w błąd obwiniając mnie o słowa, których nie byłem autorem. I choć prowadzono już w tej samej sprawie postępowanie przez policję i prokuraturę, sprawdzano moje komputery, IP i dostawcę internetu i postępowanie umorzono on nadal twierdzi, że to ja napisałem zdanie na podstawie, którego wydano nieprawomocny wyrok nakazowy. Oczywiście napisałem już sprzeciw do sądu i zanim "błysnął" tu dark.angelo ująłem w nim swoją obawę, że ZU(bo tylko on i ja ten wyrok otrzymaliśmy) będzie chciał mnie zdyskredytować publicznie choć wyrok jest nieprawomocny i wydany na podstawie błędnych informacji zgłaszającego. Nie pomyliłem się. ZU jednak dowie się, że popełnił bląd tak czyniąc, kolejny błąd związany z polskim prawem. I choć na wszystko trzeba czasu zostanie rozliczony za to co robi. Styl i odpowiedzi dark.angelo na moje pytania godny "mistrza" i zgadzam się z LŻ, który napisał " Każdy ma takiego mistrza, na jakiego zasługuje." Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 03.03.13, 09:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
angus158 Re: Demaskujemy - Demaskatora 03.03.13, 10:02 Ależ jestem niewiny, co przed chwilą wyjaśniłem. Dopuki nie zostanę skazany prawomocnym wyrokiem jestem niewinny, a ty przestań udawać kogoś kim nie jesteś, pisz ze swojego nicku mocnyaniele. Odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
angus158 Re: Demaskujemy - Demaskatora 03.03.13, 10:09 Chociaż dark.angelo bardziej do ciebie pasuje, ciemny anioł. Tak, niech tylko będzie wiadomo kto się usiłuję ukryć pod tym nickiem ZU i spółka. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 03.03.13, 10:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Demaskujemy - Demaskatora 03.03.13, 11:09 dark.angelo, ale no wytłumacz mi proszę, dlaczego Ty w kółko i z taką zajadłością wtrącasz się w prywatne życie Grzegorza? I czy Tobie się wydaje, że Ty jemu albo np. mi nie grozisz? Jeśli wywlekasz jakąś sprawę na forum publicznym, to nie miej potem pretensji do osób, które Ci odpisują, że w ogóle Ci odpisują. Jak nie chciałeś czegoś wywlekać, to trzeba było nie wywlekać. I przypominam Ci, jak masz coś do mnie, to pisz do mnie. I może pohamuj się z groźbami, dobrze? Ja Ci nigdzie nie groziłam. Spróbuj zachowywać się chociaż trochę bardziej kulturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Demaskujemy - Demaskatora 03.03.13, 10:43 angus158 napisał(a): > L.Ż > . Wiem, że pan i ZU chcielibyście kolejne lata bezkarnie robić to co robiliście > ale skończyło się, obiecuję. KOLEJNY RAZ PRZYWOŁUJĘ PANA DO PORZADKU! W tym co robię, nie ma NIC, co by zasługiwało na ukaranie. Pan rozgłasza fałszywe informacje na temat mojej dzialalności. I żądam, żeby NATYVMIAST Pan zakonczył ten niecny proceder pomówień i oszczerstw wobec mojej osoby oraz mojej oferty usług! Mało ma Pan kłopotów? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 03.03.13, 10:13 demaskujemy_oszustow Prema Dharmin to zwykły debil, który pisze ku uciesze podobnych sobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 03.03.13, 10:31 Panie Żądło ! Piszesz "Prema Dharmin to zwykły debil," Przez kogo zostałeś upoważniony aby drugiego nazywać debilem ? W innych postach wiele innych i podobnych ubliżeń ? Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Guru antyregresingowców 03.03.13, 10:50 2stylista Wystarczy poczytać, co Prema Dharmin napisal i od razu widac, że to debil. Aha, kto mi dał prawo oceniać upośledzenia umysłowe? Wyobraź sobie, że miałem na studiach pedagogicznych taki przedmiot, który daje podstawy wiedzy do kwalifikowania upośledzeń umysłowych. Oto sylwetka guru: ezoteryka77.wordpress.com/about/ Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Guru antyregresingowców 03.03.13, 11:07 Panie Żądło niech Pan zdobytą wiedzę na studiach spróbuje odnieść do własnej psychiki . ( niewielki zarys wiedzy ) Może by się Pan wybrał na studia kierunkowe dające pełną możliwość oceniać to co Pan by chciał oceniać i brać się do kwalifikowania upośledzeń umysłowych. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Regresing- nudna veritas 03.03.13, 20:22 D.A, Pan Lucek... My nie jesteśmy na ty. Kilkakrotnie już napisałam, że z niektórymi osobami nigdy nie będę na ty i ty-kania sobie nie życzę. Proszę mnie nie straszyć. Uważam, że Państwo macie znacznie więcej na sumieniu niż ja, nie wskazując już obelg DA pod moim adresem. Jak już wcześniej napisałam, szanuję swój i cudzy czas, więc po raz kolejny: istnieją na świecie takie osoby, które nie są w stanie mnie obrazić, zatem szkoda ich czasu na pisanie obelg. Ja nikomu nie ubliżam, wyrażam wyłącznie swoje poglądy ( co zawsze podkreślam) i które wolno mi mieć. Panie L. śmiesznym jest, że zapewnia Pan zawsze, że to już ostatni raz wpis na forum ble ble i że nie wyraża Pan poglądu, który właśnie Pan wyraził... Normalnie: gołąb trojański..... Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Regresing- nudna veritas 03.03.13, 23:44 Autor: dark.angelo 03.03.13, 07:10 "Spokojnie i na Ciebie przyjdzie kolej. Wszystko w swoim czasie . Cyrk zostanie rozebrany. Miłego oczekiwania . Miłej niedzieli. " dark.angelo Cóż to za dziwaczna groźba, trochę zbyt emocjonalnie podchodzisz do tego sporu jak na 58 letniego "Darka", który dopiero od niedawna zna ZU i LŻ. Widzisz Dariuszu, twoje istnienie jest tak realne jak istnienie słynnej mistrzyni Reiki o której była już mowa. Nie chcę ciebie martwić, ale ten dyplomik, który masz, może być tyle wart co oszczędności w Amber Gold. Może się mylę "bez urazu", ale Lucylla Gigiel inicjowała ZU na stopnie w reiki, które posiadał tylko ZU. Także najpierw ZU musiałby inicjować LG do tych stopni, ażeby ona mogła później jego inicjować bodajże na 5 czy 6 stopień. Tego nie pojmuję. Przed ZU były tylko trzy stopnie, a więc jakim cudem? Ach szkoda dociekać. Powiem ci Darku, że od początku wiem o praktyce pisania kilku osób spod jednego konta i dokładnie wiem kiedy ZU pisał. Ma bardzo charakterystyczny styl, jak każdy z nas. Łudzenie się, że zrobi się z kogoś durnia tylko dlatego, że samemu jest się durniem jest szczytem głupoty. Tak myślą "zaledwie cwaniacy". Komunikat jest prosty, jeżeli jakiś knur albo szczur zrobi cokolwiek co zakłóci spokój i spowoduje lęk u Pani nail1350 i Pani kat-k-a to żarty się skończą. Dla wyższych celów takich jak ochrona przyjaciół jestem gotów nawet złamać prawo, czy to jest jasne? Panu Leszkowi gratuluję przyjaciół, chciałoby się powiedzieć jaki GURU taka sekta. Żegnam się tradycyjnym "pozwijcie mnie" Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
lucjano40 Re: Regresing- nudna veritas 04.03.13, 08:47 Zirytowałem się. Czemu Wasza koleżanka łączy mnie z Dark.Angelo? Przynajmniej tak zrozumiałem jej chaotyczny i niezbyt jasny post. Mam podobny styl? Jestem Zbyszkiem? Sami wystawiacie do forumowego boju całą rodzinę i znajomych. Więc myślicie że druga strona robi tak samo. JESTEM OSOBĄ POSTRONNĄ. NIE ZNAM NIKOGO Z WAS. JAKO MIESZKANIEC POŁUDNIOWEJ POLSKI NAWET NIGDY NIE BYŁEM W ELBLĄGU I OKOLICY. JESZCZE RAZ PODKREŚLAM ŻE ŻAŁUJĘ SWOJEGO TUTEJSZEGO WYSTĘPU. MIAŁEM INTENCJĘ ZAŁAGODZENIA KONFLIKTU. ALE TO NIEMOŻLIWE. WIĘC KOLEJNY RAZ ŻEGNAM ;-) Opowiadam się za prostymi rozwiązaniami. Jeśli ktoś nie lubi regresingu to niech go nie stosuje. Jeśli ktoś lubi to niech stosuje. A sporów prywatnych nie upubliczniajcie, bo są prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing- nudna veritas 04.03.13, 11:27 ucjano40. Piszesz. "Jeśli ktoś nie lubi regresingu to niech go nie stosuje. Jeśli ktoś lubi to niech stosuje." Otóż , nie może być tak , że ktoś w Polsce stosuje metody regresingowe i około regresingowe na ludziach nie mając do tego żadnego przygotowania i pojęcia . Ściągnięte metody z krajów o innych kulturach od wtajemniczonych szamanów i rzekomych uzdrowicieli stosowane w Polsce przez ludzi , którzy odbyli jakieś tam kilkudniowe a nawet kilkugodzinne szkolenie przez człowieka ,który ściągnął tę metodę i tylko tyle wie o niej co ściągnął . Do tego jeśli ktoś ukrywa szkodliwość przed chętnymi , którzy są wprowadzeni w błąd , a potem płacą wysoką cenę kieszenią i zdrowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Regresing- nudna veritas 04.03.13, 11:49 Masz rację Maciej. To groźba lub obietnica porachunków. Ograniczenia czasowe ( i chęci) nie pozwalały mi do tej pory na dokładną analizę. Już się odkręcam, błędy naprawiam, co najważniejsze- zarchiwizowane, a od tej pory na bieżąco. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Guru antyregresingowców 05.03.13, 10:55 nie sądzi Pan, że to zbyt daleko idące? Takiej oceny może Pan dokonać na swój własny, prywatny użytek, a nawet nie powinien Pan z nikim dzielić się swymi podejrzeniami, bez opinii dyplomowanego lekarza ze specjalnością psychiatria. Sam Pan napisał, że ma Pan ukończone studia pedagogiczne, nie medyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Guru antyregresingowców 05.03.13, 10:56 poprzedni post dotyczy poniższej wypowiedzi: "2stylista Wystarczy poczytać, co Prema Dharmin napisal i od razu widac, że to debil. Aha, kto mi dał prawo oceniać upośledzenia umysłowe? Wyobraź sobie, że miałem na studiach pedagogicznych taki przedmiot, który daje podstawy wiedzy do kwalifikowania upośledzeń umysłowych. Oto sylwetka guru: ezoteryka77.wordpress.com/about/" Odpowiedz Link Zgłoś
demaskujemy_oszustow Re: Guru antyregresingowców 06.03.13, 10:59 Komunikat Informuję, że to czego chciałem dokonać, już dokonałem. Obnażyłem czym jest regresing, a jest metodą chorobotwórczą o czym wcześniej pisałem. Mój dalszy udział w pyskówkach, prowokacjach i obłudzie ze strony sympatyków regresimgu jest bezcelowy i służy wymienionym do odwracania uwagi od meritum. Moją aktywność kieruję na poinformowanie określonych instytucji państwowych i zamieszczeniu obiecanego artykułu o szkodliwości regresingu. Tych, których obraziłem przepraszam, tych, których chciałem obrazić, nie przepraszam. Mam nadzieję, że nie będę musiał wracać na forum, tak więc pozdrawiam serdecznie no i na koniec tradycyjne "pozwijcie mnie" jeśli macie argumenty. Maciej A. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Guru antyregresingowców 06.03.13, 23:16 lż mówi, że (m.in.) jest jasnowidzem. Mówi. Mojego nastroju z ub. piątku nie rozszyfrował, a nawet zbłądził... Dziś ja mam jakieś dziwne odczucie... Czuję wielki smutek po jednej ze stron.... On będzie się pogłębiał. To moje odczucie. A co tam u lż? Podobnie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Guru antyregresingowców 10.03.13, 02:11 Art. o aktywistach SEKTY ANTYREGRESINGOWEJ sygnowany przez GURU Prema Dharmin. Omówienie jednostki chorobowej jest oparte na klasyfikacji objawów zaburzeń psychicznych DSM-IV wydanym przez: Amerykańskie Stowarzyszenie Psychiatrów. To gremium znacznie bardziej wiarygodne od anonimowych doradców braci A uparcie bredzących o szkodliwości regresingu. davidicke.pl/forum/sektofobia-jako-choroba-psychiczna-t6346.html Miłej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
wanessa102 [...] 10.03.13, 03:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Guru antyregresingowców 10.03.13, 07:36 Panie Żądło . Artykuł typowy reprezentowany przez wyznawców sekty. Gdyby przeczytać opracowania naukowa na temat jak rozpoznać sektę to jak ulał Pan stosuje się według tych opracowań . Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 10.03.13, 10:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Guru antyregresingowców 10.03.13, 10:16 dark.angelo "Uliczny bokser na łopatkach. NOKAŁT. SZACH i MAT. " dla Leszka i jego reszty. ezoteryka77.wordpress.com/2012/05/22/usui-reiki-moc-bialego-swiatla-a-plaga-zachodniego-reiki-i-jego-nawiedzonych-pomylencow/ Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 10.03.13, 11:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 10.03.13, 17:33 dark.angelo czyli sugerujesz, że np. pan Leszek jest chory psychicznie, tak? Bo właśnie to wynika z Twojego wpisu. Faktycznie, popisałeś się, brawo dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 11.03.13, 00:48 rzeczywiście.... d.a zrobił krecią robotę i pod górę guru reiki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 10.03.13, 17:29 A pan Żądło, jak zwykle napisał post nie na temat. Czy naprawdę tak trudno być dorosłym? Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 12.03.13, 23:55 [url=http://www.bozenaszymborska.pl/bsz1.pdf]Tekst linka[/url] Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 12.03.13, 23:57 [url=http://www.bozenaszymborska.pl/bsz1.pdf]Tekst linka[/url] Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 02.03.13, 22:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzadlo Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 02.03.13, 22:16 angus158 Kto nadał panu uprawnienia do weryfikowania Mistrzów Reiki? Ten sam, który nadał Panu uprawnienia do weryfikowania twórcy regresingu? Znaczy Mr. Nobody :) Pana kompetencje i kwalifikacje w tym zakresie są równe ZERO. Z tego wynika, że Pan z nudow i braku ciekawszych zajęć zajmuje się MECZYDUPSTWEM :) Odpowiedz Link Zgłoś
danuta578 Re: Najwięksi uzdrowiciele oszuści 03.03.13, 23:13 A gdzie to oswiecenie u jasnie OSWIECONEGO brzuchacza miotajacego sie miedzy kaplankami milosci ,nienawiscia do dzieci i kobiet i nieregreserow i praktykami magicznymi wszelkiego rodzaju . Mialo byc na psytrykniecie palcem ,miedzy naciagniem jednego po drugim klienta za wmowione mu bzdury . Pamietajcie-nieregreser czyli klient to wrog ! Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re:angus kłamie, prawda jest taka. 09.03.13, 23:36 niezły z Pani "oblatywacz" ( jak na kogoś kto PODOBNO urwał się z choinki). Czy nie ambitniejsze byłyby śmigłowce zamiast forum angusa i "jego spółki"? p.s. spółka nie potrzebuje "bezstronnych", a "stronnych". p.s.2. Pani wybaczy, ale czytać mi się nie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
nail1350 Re: Guru antyregresingowców 10.03.13, 15:18 najśmieszniejsze jest to, że jesteśmy tu straszeni paragrafami, a nawet usiłuje się je wykorzystać p-ko nam. Interlokutorzy nie przyswajają wiedzy, że ich samych "paragrafy" również dotyczą i że np. w przypadku ujawnienia wprowadzania organów ścigania w błąd kara jest znacznie wyższa niż w przypadku wyimaginowanego zresztą" odszczekania się" O sektach wszystko tu już zostało powiedziane. Kto ciekaw może zapoznać się z raportem MSWiA www.msw.gov.pl/ftp/pdf/raport_o_sektach.pdf gdzie reiki stoi na czele wykazu. Z powyższego wynika, iż niektórzy uczestnicy forum zapisali się, ale nie wiedzą gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 14.03.13, 23:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kat-k-a Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 15.03.13, 00:38 Kolejny świetny post, dark.angelo. Tradycyjnie gratuluję. Faktycznie, miarą wartości zawodu, a i samego wykształcenia jest to czy daje się przy jego użyciu zaciągnąć jakieś laski do chałupy (żeby nie napisać brutalniej - do łóżka, aczkolwiek wiem oczywiście, że właśnie o taki konkret Ci chodzi). No fakt, tego nie uczą na uniwersytetach. Skłonność do kłamstwa i zdrady jako wyznacznik wewnętrznego piękna człowieka? Świetne, naprawdę. Jest co podziwiać i czego zazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 15.03.13, 02:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 15.03.13, 10:13 Widziałem na fac.... to wykształcenie u Pana Z. U. Jest to kolejny dowód na wprowadzanie swoich klientów w błąd mający na celu odnoszenie korzyści majątkowych. Na pewno dużo osób załapało się na ten chwyt z wykształceniem . Uzdrowiciel ma wykształcenie to można spróbować - a potem jak już ktoś zapłacił to wara. Na podobnej zasadzie działają regreserzy z rzekomymi licencjami . Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 15.03.13, 11:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 15.03.13, 11:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 15.03.13, 13:24 Darek Załóż sobie facebook to obejrzysz Z.U Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 15.03.13, 17:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 15.03.13, 17:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 15.03.13, 18:16 dark.angelo. Z.B. umieszcza publicznie ,że skończył uniwersytet. Uniwersytet – najstarszy rodzaj uczelni o charakterze nietechnicznym, której celem jest przygotowanie kadr pracowników naukowych oraz kształcenie wykwalifikowanych pracowników. W Polsce wyraz „uniwersytet” może być używany w nazwie uczelni, której jednostki organizacyjne posiadają uprawnienia do nadawania stopnia naukowego doktora co najmniej w dziesięciu dyscyplinach, w tym co najmniej po dwa uprawnienia w każdej z następujących grup dziedzin nauki: humanistycznych, prawnych, ekonomicznych lub teologicznych; matematycznych, fizycznych, nauk o Ziemi lub technicznych; biologicznych, medycznych, chemicznych, farmaceutycznych, rolniczych lub weterynaryjnych. Uczelnia, także szkoła wyższa – jednostka organizacyjna państwowa, samorządowa lub prywatna działająca na podstawie przepisów ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym lub w przypadku uczelni kościelnych na podstawie umowy Rządu RP z władzami odpowiedniego kościoła. W polskim systemie edukacji jest to szkoła kształcąca absolwentów liceów i techników, którzy zdali egzamin maturalny. Studia I stopnia kończą się nadaniem tytułu zawodowego licencjata lub inżyniera, II stopnia – magistra, magistra inżyniera. Niektóre kierunki mają jednak formę jednolitych studiów magisterskich i kończą się one uzyskaniem tytułu magistra lub lekarza, lekarza dentysty, lekarza weterynarii. Ukończenie studiów II stopnia lub jednolitych studiów magisterskich pozwala kontynuować naukę na studiach doktoranckich. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 15.03.13, 18:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 15.03.13, 20:53 Dark.angelo Szkoła podstawowa nigdy uniwersytetem nie była ani teraz ,ani za komuny, nawet jak Polska pod zaborami była. Koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 15.03.13, 21:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 16.03.13, 21:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 16.03.13, 21:41 ztego co wiem to reiki to sekta a nie światopogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 16.03.13, 22:23 no ale sekta powinna pisac że jest sekta a nie czary mary Odpowiedz Link Zgłoś
angus158 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 16.03.13, 23:05 Na czary mary to polega ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 16.03.13, 23:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 16.03.13, 23:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 16.03.13, 23:23 to chyba bardzo dobrze że ktoś nie jest związany z sektą co nie aniele? A j ęzyk masz aniele dość niewykształcony i już Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 16.03.13, 23:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 16.03.13, 23:38 no jak nie sekta to co, zwiazek religijny, odłam? Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 16.03.13, 23:43 e to jakies naciagane jest dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 16.03.13, 23:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 16.03.13, 23:57 todlaczego szkodzi katolikom Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 17.03.13, 00:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 00:34 nie jestesmy w angli ja to z małej litery a tak wogóle to od was kros napisał że reiki szkodzi katolikom a nie angus no i jesli angus jednak nie kłamie t o zbyszej nie moze mieć uczniow Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 17.03.13, 01:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 08:34 darek.angelo Piszesz: "Czy jeśli ja będę mówił , że jestem wcieleniem jakiegoś świętego, to jak mi udowodnisz , że tak nie jest ? Ja uprę się , że mam rację i co, będziesz temu zaprzeczał ? " Jak się spotkamy w SĄDZIE bo mi naubliżałeś i nie odwołałeś tego to powiesz Sędziemu prowadzącemu sprawę ,że jesteś jego wcieleniem bo przecież Sędzia Ci tego nie udowodni . wiesz koń bu się uśmiał. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 17.03.13, 14:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 14:58 co za teksty nizęj krytyki, sąd sadem pogania tylko straszenie nic wiecej! A ty darek sam sobie w spodniach pozukaj bo w głowie to nie masz co. Pisac nie potrafisz, rozmawiać też, to może chociaz czytać? Bo reiki to wedlug MSWiA groźna grupa psychomanipulacyjna o charakterze destrukcyjnym. i jak widać po twoich wypowiedziach a własciwie zaprzeczeniach faktów to niestety PRAWDA. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 17.03.13, 16:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 17.03.13, 15:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 17.03.13, 15:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
angus158 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 18:32 Jako oręż przeciwko mnie sekta stosuje m.in. mój rozwód, no to teraz niech sekta wypowie się na temat trzech byłych żon i byłych partnerek ZU. To jest ciekawy temat, rozmawiałem z nimi. Może dark.angelo o tym też ma coś do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 17.03.13, 19:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 19:22 ale ohyda: Wtrącanie się do czyjegoś życia jest przestępstwem a ty darusiu co robisz jak nie własnie to? Wpieprzasz się z butami az tyh butów słoma.angus mowił o 3 zonach ty, piszesz o jednej, dawaj dalej. Ja nikogo nie słucham a czytać potrafię a Zbyszek dlaczego nie dalej w branży budowlanej skoro tak dobre mu szło a co teraz idzie to tylko budowlanka a ta angusa była to kazdemu papiery pokazuje? A prawdy zawsze są dwie i w czym jej lepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 19:36 a tak jeszcze o tym czym sie kierujecie bo podobno dobrocia to skad to straszenie sprawy sądowe? Gdzie wybaczenie i miłośc do ludzi? Ja nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 17.03.13, 19:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 20:02 ale ohydne teksty gdzieś ty człowieku się wychował bo ja myślę że w jakiejś patologi. a przedsiebiorca to musi świdczyć usługe reklamacji inaczej ma klienta w ...... i kto tu straszy bo ja widzę że tylko sekta reiki Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 21:16 i sie nie dziwie że, już nie jest szanowany jak ma takiego ADWOKATA co wiecej szkody niż pożytku Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 17.03.13, 21:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 21:34 no to ministerstwo spraw wewnetrznych i administracji zaczeło mieć kłopoty bo, napisało że reiki to sekta i grupa manipulacyjna.a ty Darek szkodzisz Zbyszkowi bo mówisz że on,pokazuje wszystkim dokumenty spraw sadowych i omawiasz jego i innych prywatne życie Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 21:40 a sam napisałes że omawianie spraw innych podchodzi pod paragrafa że nie zbyszek omawia tylko ty to ty mozesz miec problemy Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 21:57 czy Zbyszek dał ci zgode na oamwianie jego spraw w tym spraw sądowych Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 22:00 czy angus albo jego była zona dali ci zgode na omawianie ich spraw w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 22:05 niemasz zgody a to znaczy że jak ktoś sie wkurzy to możesz mieć kłopoty z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 17.03.13, 22:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 22:13 czy mowimy o szefie reiki ktora zostala uznana za grupe psychomanipulacyjną przez ministerstwo. to wybacz.... a teraz jeszcze raz bo nie rozumiesz to ty czytaj uważnie czy masz zgode angusa na publiczne omawianie jego spraw czy masz zgode szefa reiki na publiczne ujawnianie jego spraw czy masz zgode na publiczne omawianie spraw anusa byłej zony czy masz prawo omawiac cudze sprawy sądowe Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 22:26 napisałes: Prawda jeszcze nikomu nie zaszkodziła. mysle ze, może zaszkodzić. Tym co kłamią Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 17.03.13, 22:59 www.sciaga.pl/tekst/15456-16-narzucanie_ludziom_prawdy_odbiera_rownoczesnie_szczescie_refleksje_w Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 18.03.13, 23:54 Drek chyba dostał bure od Pana Zyszka z szacunkiem oczywiscie jezor sie rozplótł razem ze zwojami Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 19.03.13, 07:16 Jakby co to na razie WESOŁYCH ŚWIĄT pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dark.angelo [...] 19.03.13, 10:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
2stylista Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 19.03.13, 11:02 dark.angelo Upierasz się ,że wpis Uniwersytet powszechny to nazwa Szkoły podstawowej -może dla Pana bo dla mnie uniwersytet to Wyższa uczelnia a szkoła podstawowa to podstawówka (8klas ) teraz (6 klas ). to tak jak wczeŚniej pisałeś ,że jak się uprzesz to : twój cytat : "Czy jeśli ja będę mówił , że jestem wcieleniem jakiegoś świętego, to jak mi udowodnisz , że tak nie jest ? Ja uprę się , że mam rację i co, będziesz temu zaprzeczał ? " NIC DODAĆ NIC UJĄĆ" WESOŁYCH ŚWIĄT Odpowiedz Link Zgłoś
emilcia3333 Re: Regresing - ostrzeżenie i opinie 19.03.13, 12:27 no to juz trzeba miec nierówno żeby łączyć mnie z jakimis braćmi a. sam sie zastanow, nad logicznym mysleniem co może byc trudne przy rozplecionych zwojach Odpowiedz Link Zgłoś