Dodaj do ulubionych

Nowa społecznośc ezopteryczna

14.07.10, 13:58
Zapraszam wszystkich do nowej społeczności magicznej. Powstała nie dawno i
ciągle nad nią pracuję, ale jest bardzo podobna do Naszej -Klasy i każdy może
z tam założyć konto, dodawać zdjęcia oraz zakładać własne grupy dyskusyjne i
wiele innych.

Adres społeczności, to www.ahunwar.org
Obserwuj wątek
    • strumien-fotonow Re: Nowa społecznośc ezopteryczna 15.07.10, 09:06
      a strona to tylko marna kopia społeczności www.arsmagica.pl
      • laguz Re: Nowa społecznośc ezopteryczna 15.07.10, 11:42
        Pisałem, że ciągle nad nią pracuję, a ponieważ nie jestem informatykiem wszystko
        idzie wolno.

Na pewno z czasem będzie coraz lepsza, a będzie baardzo dużo ciekawych artykułów
        niedostępnych nigdzie indziej.

Bardzo ciekawe forum, gdzie każdy będzie mógł dowiedzieć się sporo na temat
        każdej ścieżki magicznej oraz szamanizmu, jak Palo Mayombe, Voodoo, Santeria i
        wiele innych. Będzie wróżbiarstwo i oczywiście ścieżka lewej reki, bo jest to
        ścieżka magiczna jak każda inna.

Na wszystko potrzeba czasu, a ja jestem w tej chwili jedyna osobą, która ogarnia
        wszystkie trzy strony Ahunwar - stąd na razie są początki.
        • laguz Re: Nowa społecznośc ezopteryczna 17.10.10, 00:00
          Zapewne bardzo wielu ludzi marzy o gorącej miłości, kochającym partnerze, dzieciach i związku do grobowej deski. Dotyczy to zwłaszcza kobiet i głównie z nimi spotykam się w mojej pracy jako kapłana voodoo.

W voodoo wyróżniamy dwa rodzaje praktykujących, praktykujących, których spotyka się najczęściej. Pierwszym z nich jest najwyższy kapłan zwany Hounganem a drugim, najwyższa kapłanka zwana Mambo. W jednym i drugim przypadku na stopień zasługuje się poprzez szereg lat praktyki i wielka sławę, na którą składa się między innymi skuteczność wykonywanych rytuałów oraz stopień współpracy z bogami lub duchami zwanymi Loa.

Wyróżniamy dwie grupy Loa. Jedną z nich stanowią pozytywne Loa zwane Genuine, a drugą są to tzw. Macaya Loa - duchy bardzo agresywne i niebezpieczne, najczęściej powiązane z krwią i pragnące krwi. Praktykowanie Voodoo Macaya jest zawsze niebezpieczne, choć może wydawać się bardzo skuteczne i pasjonujące. Nienasycony apetyt duchów Macaya grozi jednak tym, że praktykujący może zostać opętany i sam siebie złożyć w ofierze.

Przejdźmy jednak do przyjemniejszego rodzaju magii. Loa Genuine można podzielić na dwie grupy. Starsze z nich i potężniejsze to Rada Loa, niższe duchy to Petro i to właśnie te niższe loa najczęściej przebywają bardzo blisko człowieka, bardzo często są to dawni kapłani voodoo. Dlatego Voodoo istnieje pogląd, że loa są jak ludzie i z tego powodu mogą lubić lub nie różne rzeczy, zapachy a nawet kolory.

Dlatego ołtarz voodoo przestrojony jest w różne kolory, w zależności od tego, jakie loa akurat ceremonie się wykonuje. Oprócz tego na ołtarzu często pojawiają się napoje ( najczęściej alkohole) oraz jedzenie.

Jednym z najczęstszych rytuałów voodoo jakie są wykonywane na całym świecie, są rytuały miłosne. Ten rodzaj voodoo związany jest z duchami miłości zwanymi Erzulie. Erzuli jest to termin, który oznacza po prostu piękną kobietę, dlatego niedoświadczony i nie dokształcony praktykant może sprowadzić rytuał na złe tory.

Szczególnego niebezpieczeństwa tutaj nie ma. Całość tkwi w szczegółach legendach. legendach wierzeniach voodoo istniej e opowieść o dwóch pięknych kobietach Freda i Dantor. Obydwie były kiedyś wielkimi Mambo, a ich rytuały przeszły do legendy. Były wielkimi przyjaciółkami, do momentu, kiedy zazdrość Dantor związana z mężczyznami doprowadziła do poróżnienia.

Podczas kiedy Freda pomagała ludziom swoimi rytuałami, Dantor – zaczęła prowadzić hulaszcze życie, bardzo szybko stało się to powodem tego, że dołączyła do grupy Ghede związanej z kultem Barona Samedii i duchów związanych ze śmiercią. Jej narastająca zazdrość wobec konkurentki pchnęła ja do morderstwa i poróżniła na zawsze.

Ciąg dalszy na stronie Społeczności Magicznej : www.ahunwar.org - Serdecznie zapraszam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka